Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
1N4 wrote:prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą od 5 lat. Zawsze na okres wakacji ją zawieszam. Płacę najniższe chorobowe. Planowana data porodu to 15 kwietnia. Czy mam jeszcze szanse na najwyższy macierzyński? Jeśli tak to kiedy powinnam opłacić najwyższą składkę (około 3500zł) i jak to powinno formalnie wyglądać ?
-
Senatorowie w głosowaniu komisji przyjęli Ustawę jednogłośnie bez zastrzeżeń! W dniu jutrzejszym zostanie przedłożona Senatowi do głosowania! BRAWO!!!
Dziękujemy za obecność naszych przyszłych mam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:37
Helen, FasUla, akira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, ja zaczęłam się martwić znów, bo księgowa mi złożyła 8.09 pismo, żeby mi przeksięgowali nadpłatę na poczet składek za sierpień, wrzesień i październik i kazała za sierpień nie płacić... Zaniosłam od razu 8.09 L4 (trzecie) i decyzję mam niby z 16.09, ale rubryki puste, a tu już 30.09... Mam nadzieję, że nie dała ciała i uznają mi te składki w terminach... Inaczej ją zabiję.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny ja nie ogarniam! Mam decyzje na pue w sprawie macierzyńskiego, daty i kwoty narazie do 15styczen, przelew za macierzyski pierwszy tez juz dostałam,
A dzisiaj pismo; mniej wiecej takiej treści
Zakład Ubezpieczeń w związku z zawiadomieniem z dnia 02.09.15 informuje ze zostało zakończone postępowanie w sprawie podlegania przez Panią ubezpieczeniom społecznym z tytułu prowadzenia pozarolniczej działalności gospodarczej,
Informujemy jednocześnie ze ma Pani prawo zapoznać sie z zebranym materiałem dowodowym i wnieść do niego uwagi przez wydaniem decyzji w sprawie do dnia 05.10.15
Czyli co ? Po co w pue sa daty wypłat i wypłacili juz zasilek...
Wszystko jakies pomieszane...
Isc do ZUS i zapoznać sie z tym czy czekac na decyzje?? -
nick nieaktualny