Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Polkosia gratuluję córeczki!! dawno mnie nie było i tak zajrzałam co słychać i widzę że Ty rozpakowana:) mam nadzieję że z zusem ok,, mi wypłacają regularnie i w sumie dość szybko dostałam decyzję o zasiłku..
Też zastanawiam się jakby to było gdybym przed ukończeniem pobierania zasiłku zaszła jeszcze raz w ciąże i przeszła od razu na l4, nie śledzę na bieżąco tej ustawy i nie wiem na czym tam stanęło.. -
FasUla wrote:Miu wspolczuje, nie mozesz isc do innego lekarza? co to laska wypisac takie zaswiadczenie...przeciez nie jest ono niezgodne z prawda, wiec w czym problem...
No a w ZUS nie wpisali mi zasiłku za L4 od 14.10 ... kolejna niewiadoma, czy może kontrola z l4 bo już nie wiem jak to nazwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:37
-
AgaSad, dzięki No właśnie, nie wiadomo jak to będzie. Bo jak 1000 zł, to nie będziemy się spieszyć specjalnie, ale jakby udało się jeszcze pociągnąć wysokie L4 albo macierzyński, to już byłaby super opcja. Aga, a ile czekałaś na decyzję o macierzyńskim?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Ja mam niewpisane za l4 od 9.10., w piatek byla kontrola w domu, ale jesli decyzji dalej nie bedzie, to pewnie kontrola firmy;)
No i pierwsza wypłata za wrzesień była.
A macie wpisane cokolwiek w zakładce "zaświadczenia lekarskie"? Bo u mnie ciągle nic . -
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że będzie w tej samej zakładce... ale jeszcze na tym etapie nie jestem więc nie wiem .
Dziewczyny - jak wygląda takie zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu? TO jest jakiś druk, wesoła twórczość lekarza z pieczątką czy co? Bo nie mogę przykładu w googlach znaleźć a czuję, że muszę być przygotowana jutro na wojnę w razie czego... -
Miu95 wrote:Wydaje mi się, że będzie w tej samej zakładce... ale jeszcze na tym etapie nie jestem więc nie wiem .
Dziewczyny - jak wygląda takie zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu? TO jest jakiś druk, wesoła twórczość lekarza z pieczątką czy co? Bo nie mogę przykładu w googlach znaleźć a czuję, że muszę być przygotowana jutro na wojnę w razie czego...
gotowy druczek wielkości zwolnienia lekarskiego mój lekarz wziął jeden z grubego pliku, wpisał moje dane, obecny czas ciąży i termin przewidywanego porodu, pieczątki pyk pyk i wsio. Zupełnie nie rozumiem czemu Twój lekarz zrobił problem z wypisaniem.. dziad!Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny