X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu wspolczuje, nie mozesz isc do innego lekarza? co to laska wypisac takie zaswiadczenie...przeciez nie jest ono niezgodne z prawda, wiec w czym problem...

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluję córeczki!! dawno mnie nie było i tak zajrzałam co słychać i widzę że Ty rozpakowana:) mam nadzieję że z zusem ok,, mi wypłacają regularnie i w sumie dość szybko dostałam decyzję o zasiłku..
    Też zastanawiam się jakby to było gdybym przed ukończeniem pobierania zasiłku zaszła jeszcze raz w ciąże i przeszła od razu na l4, nie śledzę na bieżąco tej ustawy i nie wiem na czym tam stanęło..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Miu wspolczuje, nie mozesz isc do innego lekarza? co to laska wypisac takie zaswiadczenie...przeciez nie jest ono niezgodne z prawda, wiec w czym problem...
    On jest prowadzącym, więc teoretycznie to on powinien wypisać. Do tego chodzę prywatnie a on mi powtarza, że się za dużo stresuje itp a mnie szlag trafia bo jak tu się nie denerwować, kiedy jeszcze on dopieprza do tej całej sytuacji :/! Wrrr jutro męża zabiorę, jak coś to on mu przygada.

No a w ZUS nie wpisali mi zasiłku za L4 od 14.10 :D... kolejna niewiadoma, czy może kontrola z l4 bo już nie wiem jak to nazwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:37

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, dzięki :) No właśnie, nie wiadomo jak to będzie. Bo jak 1000 zł, to nie będziemy się spieszyć specjalnie, ale jakby udało się jeszcze pociągnąć wysokie L4 albo macierzyński, to już byłaby super opcja. Aga, a ile czekałaś na decyzję o macierzyńskim?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niewpisane za l4 od 9.10., w piatek byla kontrola w domu, ale jesli decyzji dalej nie bedzie, to pewnie kontrola firmy;)

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a ty jak zrobiszwyrejestrujesz sie z tych dobrowolnej skladki zdrowotnej? Chodzi mi o ewentualna druga ciaze

• MMartaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie na pue jest informacja o zasilku macierzynskim??

3i49io4pumnm9gni.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja mam niewpisane za l4 od 9.10., w piatek byla kontrola w domu, ale jesli decyzji dalej nie bedzie, to pewnie kontrola firmy;)
    U mnie była od razu kontrola firmy a niczego nie znalazłam w skrzynce, żeby jakaś kontrola w domu była :/. Też nie mam ochoty otwierać bo u nas dużo domokrążców, remont klatki, ja sama w domu i do tego ledwo się poruszam - zanim wstanę, a teraz odsypiam w dzień bo w nocy spać nie mogę to już nikogo przy drzwiach nie ma :D.

No i pierwsza wypłata za wrzesień była.

A macie wpisane cokolwiek w zakładce "zaświadczenia lekarskie"? Bo u mnie ciągle nic :P.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzję miałam po ok 2 tyg a pieniądze ok 20 września ( papiery złożyłam 21 sierpnia) wiec miałam ciągłość w wyplatach

FasUla lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 mam wpisane, decyzje jeszcze nie. Informacja o zasiłkach jest w zakładce świadczeniobiorca, jak jej nie ma, trzeba poprosić o aktywacje, mozna to zrobic pisząc wiadomość z pue.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMartaa wrote:
    a gdzie na pue jest informacja o zasilku macierzynskim??
    podbijam pytanie. To jest w tym samym miejscu gdzie pieniążki za l4?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że będzie w tej samej zakładce... ale jeszcze na tym etapie nie jestem więc nie wiem :).

Dziewczyny - jak wygląda takie zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu? TO jest jakiś druk, wesoła twórczość lekarza z pieczątką czy co? Bo nie mogę przykładu w googlach znaleźć a czuję, że muszę być przygotowana jutro na wojnę w razie czego...

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Wydaje mi się, że będzie w tej samej zakładce... ale jeszcze na tym etapie nie jestem więc nie wiem :).

Dziewczyny - jak wygląda takie zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu? TO jest jakiś druk, wesoła twórczość lekarza z pieczątką czy co? Bo nie mogę przykładu w googlach znaleźć a czuję, że muszę być przygotowana jutro na wojnę w razie czego...

gotowy druczek wielkości zwolnienia lekarskiego mój lekarz wziął jeden z grubego pliku, wpisał moje dane, obecny czas ciąży i termin przewidywanego porodu, pieczątki pyk pyk i wsio. Zupełnie nie rozumiem czemu Twój lekarz zrobił problem z wypisaniem.. dziad!

Miu95 lubi tę wiadomość

3i49io4pumnm9gni.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Jak minela noc? No to czekamy...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10 bedzie wiadomo?

• Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przespana ale od rana się objadam ze stresu :-/ Na stronce nic nie ma
    http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=3887

Kiedy powinna się pojawić taka informacja?

Lilijka30
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefonowalam wlasnie do Kancelarii. Prezydent podpisal :-)

MeAmerie, FasUla, natalica06, Lilijka30, Miu95, Mala_Czarna_89, kaatka lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamien z serca, bo w zeszlym tygodniu wzielam dlugie L4 i bylby problem z pojsciem na wczesniejszy macierzynski.
    Cieszmy się dziewczyny !

MeAmerie, FasUla, natalica06 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Telefonowalam wlasnie do Kancelarii. Prezydent podpisal :-)
    a dzięki za informację do porannej kawy :) :)

FasUla lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jaka ulga:D żałuje wczorajszych nerwow ale rozum mi odjęło;) mam nadzieje ze juz bedzie spokoj na jakis czas z ta ustawa, choc i tak cała jest do wymiany:)

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ