Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak się zastanawiam czy jak mam 2 pracowników zatrudnionych na umowę i jakby wykonywali oni swoją pracę podczas kiedy byłabym na chorobowym to czy zus miałby podstawy się do czegoś doczepić i robić problem z wypłatą zasiłku? Może któraś z Was się orientuje bo widzę, że już do wszystkiego są zdolni...
-
Mayka wystarczy ze na umowie o prace nie bedziesz miala pelnego etatu tylko 3/4. Ja tak mialam i bylo git. Wtedy musisz sie wyrejestrowac z ubezpieczenia chorobowego na 31 dni i ponownie sie zglosic i placic przez 3 miesiace ta wysoka skladke. Skoro DG masz juz sporo czasu to nie powinnas miec problemow.
Sann jak masz pracownikow to masz kryty tylek. Powodzenia dzialaj! -
no tak tym którzy widnieją na fakturach nie mogą nic na mnie znaleźć wiec już taka desperacja u nich,
jednej dziewczynie sprawdzali monitoring na poczcie czy faktycznie wysyłała paczki przy działalności sklep internetowy
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
AsiaSzw wrote:Mayka wystarczy ze na umowie o prace nie bedziesz miala pelnego etatu tylko 3/4. Ja tak mialam i bylo git. Wtedy musisz sie wyrejestrowac z ubezpieczenia chorobowego na 31 dni i ponownie sie zglosic i placic przez 3 miesiace ta wysoka skladke. Skoro DG masz juz sporo czasu to nie powinnas miec problemow.
Sann jak masz pracownikow to masz kryty tylek. Powodzenia dzialaj!Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
A czy jak zrezygnuje teraz na 31 dni ze składki chorobowej potem,zapłacę te najwyższą to po pierwszej mogę iść na l4?? I dalej płacić ta składke chorobowa będę ją płaciła to rozwiązania???
Czy już Odrazu na l4 by zapłacić sama chorobowa skladke?
Kurcze nic nie czaje z tego sorkiOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
AsiaSzw wrote:Mayka wystarczy ze na umowie o prace nie bedziesz miala pelnego etatu tylko 3/4. Ja tak mialam i bylo git. Wtedy musisz sie wyrejestrowac z ubezpieczenia chorobowego na 31 dni i ponownie sie zglosic i placic przez 3 miesiace ta wysoka skladke. Skoro DG masz juz sporo czasu to nie powinnas miec problemow.
Sann jak masz pracownikow to masz kryty tylek. Powodzenia dzialaj! -
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
-
Arielka wrote:A jak sądzicie te kontrole zus mogą także zawitać do mnie w weekend albo święta typu Wielkanoc?
Kiedyś słyszałam, że kontrola może być w godzinach pracy czyli 7-15 (od pon - pt) ale ile w tym prawdy...
U mnie kontrola w styczniu była w środę ok 9-9.30. Znajoma (też na DG) miała 2 razy kontrolę chyba w pon i śr też w okolicach 9-10
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d