Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nadal cisza z macierzynskim mimo ze zwolnienie mialam wyplacane od duzej podstawy. Juz nie moge z tym zusem. Jak dzwonie to nic nie wiedza a ja osobiscie nie mam jak z malenkim dzieckiem pojechac..
I w sumie juz prawie 2 mies od porodu minelo -
Dzwoniłam do zusu i powiedzieli ze mogę jeszcze w kwietniu zapłacić. Nie wydają żadnej decyzji tylko można dzwonić i pytać na kiedy są zaksięgowania pieniądze. I jeśli L4 mam od 14.04 to nawet tego samego dnia mogę zapłacić składkę za kwiecień tylko za 13 dni.
Wtedy do 14.05 będą musieli wypłacić pieniądze. Ja mam nadzieje ze nie będzie problemu bo nie mam najwyższego zusu tylko troszkę ponad normę dokładnie 1450 zł place wiec może łatwiej będzie.
-
słoneczna 85 wrote:U mnie nadal cisza z macierzynskim mimo ze zwolnienie mialam wyplacane od duzej podstawy. Juz nie moge z tym zusem. Jak dzwonie to nic nie wiedza a ja osobiscie nie mam jak z malenkim dzieckiem pojechac..
I w sumie juz prawie 2 mies od porodu minelo
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
Arielka wrote:ja dziś dostałam pismo z zus o wszczęciu postepowania w sprawie mojej działalności i te pytania dotyczące działalności Czy któraś z Was to miała? Trzeba to wypełnić na tej kartce co oni przysłali czy można na osobnej?
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
Ile wam dziewczyny wychodzi tego macierzyńskiego przy "normalnych" składkach? Bo ja mam na razie zus preferencyjny, ale wiadomo, że chciałabym przeskoczyć na ten normalny (bo inaczej to nawet na pampersy nie starczy ) a nie ten od najwyższej podstawy.