Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMacierzynski to zrozumiałe...ale czy l4 za każdy miesiac tez?no za te miesiace od października?
Ok juz doczytałam;) mam nadzieje, ze nie zmienia z tym l4, bo to juz by całkiem było inaczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:57
-
Pogubiłam się..
Załóżmy ze idę na l4 na starych zasadach. Dostaje na 3 tygodnie. Następnie wchodzą w życie nowe przepisy, gin przedłuża mi l4 o kolejne tygodnie (ustawa juz weszła w życie). No i l4 przy każdym przedłużeniu jest przyznawane wg zasad obecnie obowiązujących czy tych które były gdy dostawałam pierwsze l4? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo trzecie: jeżeli prawo do zasiłku powstało przed dniem wejścia w życie nowych przepisów, a po wejściu w życie tych przepisów ma miejsce przerwa w pobieraniu zasiłku albo nastąpi zmiana pobieranego zasiłku, przepisu art. 43 ustawy zasiłkowej nie stosuje się. A zatem jeżeli kobieta nabędzie prawo np. do zasiłku chorobowego przed dniem wejścia w życie nowelizacji, otrzyma go na zasadach i w wysokości obowiązującej obecnie. Jeśli następnie nabędzie prawo do zasiłku macierzyńskiego już po tej dacie, podstawa zasiłku zostanie przeliczona na nowo, według znowelizowanych przepisów.
Wydaje mi sie ze l4 bedzie liczone wg starych zasad jesli np przejdzie sie we wrześniu... Chyba ze nie bedzie ciagłości albo zostanie wystawione z innym kodem... -
nick nieaktualny