Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz tam zasilki chorobowe czy cos takiego. Poszperaj bo teraz jestem na tel i nie mam jak sprawdzic.
Skladki placilam za wrzesien, pazd i listopad ta najwyzsza (prawie 3500 lacznie) od najwyzszej podstawy
Od 1 grudnia jestem na zwolnieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:04
-
Ja czekałam na wypłatę chorobowego 4 miesiące (tłumaczyli to "weryfikowaniem") aż nadszedł czas na wypłatę macierzyńskiego (tu spóźnili się tylko 2 miesiące) Jednym słowem masakra. Nie wspomnę już o ilości moich telefonów i odwiedzin w tym urzędzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 22:42
-
kasianadine wrote:
Tak mi nakazała księgowa i tak zrobiłam ale najlepsze jeszcze było to, że decyzję o przyznaniu zasiłku chorobowego przesłali mi listem zwykłym.... a przynajmniej tak sądzili, bo żaden list do mnie nie dotarł.... więc w ogóle nie wiedziałam czy zasiłek dostanę czy nie. Później odbyłam liczne rozmowy telefoniczne, za każdym razem słyszałam coś innego. Według nich miałam być "wyrozumiała" przez te 4 miesiące... ciekawe, gdyby im wstrzymano wypłaty na taki czas... Oczywiście na odsetki nie ma co liczyć. -
Cześć dziewczyny!
Byłam w ZUSie i pani uprzejmie poinformowała mnie ze pieniążki zostaną wypłacone 12.01. Jeśli chodzi o składki to tylko składka zdrowotna, gdyż okres wyczekiwania na zasiłek chorobowy został osiągnięty.
Gdy zapytałam o kwotę jaka dostane, to niestety nie uzyskałam odpowiedzi, bo Pani nie może podawać kwot. Kwotę będę miała na decyzji.
Pozostaje mi czekać do 12.01.
pozdrawiamkasianadine -
Tak tylko jak Ci nalicza od nizszej kwoty to wtedy lepiej miec zaplacona duza skladke bo jak bedziesz chciala sie sadzic to lepiej miec zaplacona. Oczywiscie mam nadzieje, ze kazdaa z nas dostanie i nikt nie bedzie musial sie odwolywac.
Ja dzis dzwonilam do Zusu to mowila ze jak nie bedzie decyzji to lepiej zaplacic ale jade 9 rano i zobaczymy co mi powiedza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:47