Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny piękne zdjęcia
My zdążyliśmy w sobotę zrobić jedno wspólne ciążowe całą naszą trójką
Nowatorka tulę Cię :* Nawet jak będzie 4 kg to dasz radę urodzić. Ja należę raczej do szczupłych osób i każdy się dziwił, że urodziłam córkę 4120 g i to naturalnie.
My chyba nie wyjdziemy jutro do domu. Bo nawet jakby wynik posiewu był ok, to jeszcze musi 100 g przybrać, żeby był wymagany spadek 10%, a przez jeden dzień raczej nie da rady. No ale z dobrych wieści to właśnie moja kruszynka zaczęła odrabiać straty i dzisiaj waży już 40 g więcej niż wczoraj I już lepiej znosi lampy, bo nie budzi się co godzinę, ale co 3 h z kawałkiem Nawet można w nocy pospać. Chciałabym już być w domu, bo co swoje to swoje, ale głową muru nie przebije. A już bardzo tęsknię za córkąJRY1984, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Fairuza, to naprawdę masz wesoło z rtm spaniem na glowach dzieci ☺. Fairuza, JRY, piękne macie te zdjęcia! Ja mam jakoś opory z pozowaniem do zdjęć w ciąży. Może sobie w poniedziałek z mężem zrobię z okazji rocznicy ślubu. Ale mi się zycie przez ten rok życie pozmieniało ☺! Równo rok temu to jeszcze panną byłam.
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Aj, zła jestem, bo wstałam rano a tu takie wieści. Anglia wychodzi z Unii. Teraz się zastanawiam co czeka nas Polaków, którzy obywatelstwa tu nie mają... chyba trzeba będzie wracać, choć sobie nie wyobrażam szczerze mówiąc.
Miłego dnia -
Hej dziewczyny
U mnie też duże zmiany w ciągu ostatniego roku, dziecko w drodze, w ciąży już ponad pól roku, a w pon mieliśmy z mężem pierwszą rocznicę ślubu
Kai widzę, że my obydwie w czerwcu ślub miałyśmy, tylko tydzień różnicy, gratulujęKai lubi tę wiadomość
-
Nita no ja tez w szoku jestem z tym calym brexitem. ale podobno jak ktos tam jest zameldowany to moze zostac na tych samych zasadach co wczesniej chociaz to wszystko i tak sie zweryfikuje z czasem. no do konca nie wierzylam ze wyjda. teraz ciekawe kto nastepny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 14:55
-
Nowatorka, tu nie ma czegoś takiego jak meldunek. Po 5 latach pobytu można starać się o obywatelstwo, ale musi go być 5 lat przebywania z kraju. Ja jestem w UK od 10 lat, ale wyjechałam z kraju na 2 lata a potem wróciłam w 2014 więc teraz obywatelstwo mi się nie należy (dopiero jak znowu zejdzie mi 5 lat mieszkania tu). Ale do tego czasu Anglia wyjdzie z Unii, więc będę musiała wracać.
Teraz Holandia podobno rozważa referendum, także koniec Unii Europejskiej jest bardzo bliski.
-
Nita kurcze to sie porobilo... ja tez mysle a raczej jestem pewna ze to poczatek konca UE.
a ja sobie zrobilam dlugi spacer z moim pieskiem i kupilam przy okazji buty i pare ciuchow dla siebie na poprawe humoru dzisiaj u nas goraco nie do wytrzymania
Ps. Kupilam liscie malin i olej z wiesiolka. Zaczynam kuracje przyspieszajacaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 17:49
-
Fairuza, JRY, piękne zdjęcia, ślicznie wyglądacie Miałyście taką profesjonalną sesję ciążową?
U mnie od rana pada i powietrze zrobiło się takie świeże i przyjemne Ciekawe, jak się sytuacja rozwinie w ciągu dnia
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Cześć, miło do was dołączyć.. Mam 30 lat i jestem w 5 tc. jeszcze przed pierwszą wizytą u gin. Mam nadzieję, że wszystko jest OK. Trochę się obawiam tej pierwszej ciąży po 30-tce. Jesteśmy z partnerem razem od 9 lat.. ale do tej pory na dzieci nie mieliśmy ani warunków mieszkaniowych ani pieniędzy.. Oboje po studiach wyższych, klepaliśmy biedę w naszym pięknym kraju.. Teraz jest ciut lepiej, ale i tak różowo całkiem nie jest. Jednak pierwszej młodości już nie jestem i dzieci chcemy mieć. Nadeszła więc magiczna granica - 30-stka. Pozdrawiam, was wszystkie, ja - Stara Pierwiastka (tak mama mówi do mnie... pieszczotliwie )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 07:55
nowatorka lubi tę wiadomość
-
AnnE, witaj! Daj znać, jak będziesz po wizycie z oficjalnym terminem porodu. Zostaniesz uroczyście wciagnieta na listę. I błagam, nie opowiadaj tu o starości w 30 wiośnie życia, bo jak sobie poczytasz parę steon do tyłu, to zobaczysz, że większość z nas ma dużo więcej lat i też jesteśmy (spora grupa) w pierwszej ciąży. 30 lat to najpiękniejszy wiek dla kobiety. Z całą pewnością jest się dorosłą, a ciągle jeszcze młodą osobą. Kobieta wtedy rozkwita. Ja cieszyłam się ogromnie, kiedy kończyłam 30 lat. Wiedziałam, że wkraczam w wyjatkowy okres mojego życia. I tak się stało. Zdobyłam nowe kwalifikacje, awansowalam w pracy, wyszlam za mąż, a ledwie 7 miesięcy po ślubie zaszłam w ciążę. Teraz kupujemy mieszkanie. Mam 34 lata i czuję, że wszystko co najlepsze ciągle jest przede mną. Uszy do góry!
nowatorka, Fairuza, Allmita lubią tę wiadomość
-
Dzięki za miłe przyjecie
Nowatorka, z tą wizytą jest niejasna sprawa bo w rejestracji ze względu na urlop mojej gin wyznaczyli mi termin na połowę sierpnia, no ale to ciut za późno na pierwszą wizytę więc mam w planach wbić się bez kolejki w ten poniedziałek żeby zapytać czy mnie przyjmie mimo braku miejsc we wcześniejszym terminie przed urlopem.
Odnośnie jeszcze ginekologa.. czy wiecie może czy każdy ginekolog prowadzi ciążę? Tzn czy każdy ginekolog jest też położnikiem? Czy nie musi być, żeby prowadzić ciążę? Moja gin jest specjalistą od niepłodności i zaburzeń @ i nie pracuje w żadnym szpitalu i teraz się zastanawiam czy nie będę musiała szukać kogoś innego kto jest stricte ginekologiem-położnikiem. Kompletnie nic na ten temat nie mogę znaleźć w necie, a nie zapytałam o to wcześniej mojej gin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:58