Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy Anna.Tak jak pisze Kai 30-ka to piękny wiek.Ja mam już 37 i się nie przejmuję,czuję się na dwadzieścia parę,a przynajmniej już wiem czego chcę od życia i na pewno mądrzej i odpowiedzialniej na wszystko patrzę.
Co do ginekologa,to raczej każdy podejmuje się prowadzenia ciązy(oprócz trudniejszych przypadków jakimi sa ciąże wielopłodowe),ale nie każdy ginekolog musi być też położnikiem,przynajmniej tak mi się wydaje.
Daj znac jeśli uda ci się iść na wizytę wcześniej,nasza specjalistka Kai ;P wciągnie cię na listę,a jest już nas na niej całkiem sporo!
Pozdrawiam i życzę powodzenia! -
Anna ja np chodze prywatnie do gina i wybralam poloznika ktory pracuje w szpitalu w ktorym rodze. Troche mnie to kosztowalo ale przynajmniej on mi robil wszystkie usg, test pappa, polowkowe, tampon pod koniec ciazy, no wszystko mialam u niego na miejscu i nie musialam sie zapisywac do kolejek w szpitalach i spotykac z roznymi ginami.
Ps. Ja mieszkam we wloszech ale to chyba wpl tak samoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:34
-
AnnaE. wrote:Cześć, miło do was dołączyć.. Mam 30 lat i jestem w 5 tc. jeszcze przed pierwszą wizytą u gin. Mam nadzieję, że wszystko jest OK. Trochę się obawiam tej pierwszej ciąży po 30-tce. Jesteśmy z partnerem razem od 9 lat.. ale do tej pory na dzieci nie mieliśmy ani warunków mieszkaniowych ani pieniędzy.. Oboje po studiach wyższych, klepaliśmy biedę w naszym pięknym kraju.. Teraz jest ciut lepiej, ale i tak różowo całkiem nie jest. Jednak pierwszej młodości już nie jestem i dzieci chcemy mieć. Nadeszła więc magiczna granica - 30-stka. Pozdrawiam, was wszystkie, ja - Stara Pierwiastka (tak mama mówi do mnie... pieszczotliwie )
-
30 lat (lub więcej) to wiek perfekcyjny na ciążę. Nie wiem dlaczego w Polsce nadal panuje przekonanie, że pierwsze dziecko powinno się mieć do 25.roku życia? A co jeśli ktoś nie ma mieszkania, pracy, pieniędzy, ma sobie robić dziecko? Tu w Anglii dużo kobiet po 30 decyduje się na pierwszą ciążę i jest to zupełnie normalne. Ja jestem tu określana jako "młoda mama" a mam dokładnie 30 lat. Jak w 9tc miałam pierwszą wizytę u położnej w szpitalu, przeprowadzała ze mną wywiad na temat chorób w rodzinie a słysząc mój wiek rzekła "Jaka młodziutka jesteś". Poza tym wyglądam i czuję się na około 21 lat
atagata, mus.zka, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Chętnie do Was dołączę-jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona
W styczniu skończyłam 30 lat i wreszcie (bo po długich staraniach) jestem w ciąży termin na 20 stycznia.
Szczerze powiem Wam, że ja dopiero teraz dojrzalam do bycia mamą-wcale nie uważam, że to późno, a wręcz przeciwnie-cieszę się że trochę się "wyszalałam"Nita, mus.zka, nowatorka, Izieth lubią tę wiadomość
Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Nita wrote:Gratuluję atagata. My też po długich staraniach (prawie 3 lata) i też moja pierwsza ciąża, także wiem co czujesz. Szczęście przeogromne, nieprawdaż?
Miałaś już pierwsze usg?
Przeogromne!!! Choć nie powiem-jeszcze żyjemy w strachu.
Ale myślę tylko pozytywnie!
Jestem już po usg-nawet trzech
A 29go kolejna wizyta, 8go lipca prenatalne.
Tobie także gratuluję Nita-a w którym jesteś tygodniu jeśli można zapytać?Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Czuję się staro jako pierworódka bo rodzina ma do mnie takie podejście. Ciągle słyszałam, że już późno, że ja to chyba już nie będę mieć dzieci itd... z drugiej strony ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę.. przy planach trójki lub czwórki dzieci to chyba już czasu za wiele nie mam.
Nowotarka też myślę o takim rozwiązaniu, by zapisać się do gin która robi osobiście usg itp i pracuje w szpitalu w którym potencjalnie chciałabym rodzić.. jak na razie polecane mi panie dr wyjeżdżają zaraz na urlopy... eh.. taki okres urlopowy. I na razie nie mam opcji innej jak próbować złapać jeszcze moją gin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:00
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Atagata, od przedwczoraj jestem w 16 tc. Zgadzam się, strach ciągle jest, boję się nawet suwaczek ustawić. Może później się zdecyduję.
Jakie były u was przyczyny niepłodności jeśli można zapytać?
Anna, nie przejmuj się docinkami rodziny. Trójkę dzieci jeszcze możesz spokojnie mieć do 35 roku życia. -
atagata wrote:Cześć Dziewczyny!
Chętnie do Was dołączę-jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona
W styczniu skończyłam 30 lat i wreszcie (bo po długich staraniach) jestem w ciąży termin na 20 stycznia.
Szczerze powiem Wam, że ja dopiero teraz dojrzalam do bycia mamą-wcale nie uważam, że to późno, a wręcz przeciwnie-cieszę się że trochę się "wyszalałam"
Witamy!atagata lubi tę wiadomość