X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaby się odezwać... Jak ja dolaczylam do wątku, to patrzyłam na suwaki dziewczyn z zazdrością, że u nich bliżej niż dalej. A teraz sama jestem już w 35 tygodniu i poród już niedługo...

nowatorka, kataloza, Izieth lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja juz mam pewien sentyment do tej koncowki ciazy, porodu nawet, chociaz bylo ciezko to i tak teraz w sumie wspominam tylko te pozytywne rzeczy jak czekalismy na mala, jak potem wyszla i ja pierwszy raz zobaczylismy, pierwsza noc razem w szpitalu z mala obok, bylam taka dumna ze to moje dziecko, ze ja jestem mama, ze ja urodzilam, no to jednak niezapomniane chwile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 19:14

kataloza, Izieth, Fairuza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czas bardzo szybko leci, pamiętam jak dopiero co dowiedziałam się że jestem w ciąży, pierwsze usg z bijącym serduszkiem i pierwsze kopniaczki maleństwa, a teraz zostało tylko kilka dni do porodu :) Aż nie chce się wierzyć że tak szybko zleciało, nie wiem kiedy urósł mi tak brzuch :) Niedługo po kolei wszystkie będziemy mieć swoje dzieciaczki w domach, ja już nie mogę się doczekać na małego Antosia :)

Izieth, Fairuza, nowatorka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no czas leci nieubłaganie...Ja tez dopiero co rodziłam,a jutro będą już 4tygodnie...
    A w środę przyjedzie do nas do domu fotografka i będzie robic sesję naszym maluszkom.Póki co nadal córcia jest płaczliwa,dajemy jej już infacol i masujemy brzuch,zostaje tylko jeszcze do zweryfikowania moja dieta i może Beba,którą dokarmiamy.Jeśli i to nie pomoże,to jedynie czas może coś tu zdziałać :/

Marto,jak się czujesz na finiszu?
    Kai,jak zmagania z cukrzycą?
    Nowatorka może wrzucisz focię jak urosła już twoja księżniczka?
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny,które czekają na poród lub ważne badania. Martwię się o Jry..Wie ktoś co u niej?

marta258 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na finiszu czuję się dobrze, zresztą tak jak przez całą ciążę, ominęły mnie różne dolegliwości ciążowe, aż się sama dziwię że tak bezproblemowo mija to 9 miesięcy :) Jedynie mogę narzekać na opuchnięcie stóp w upały ale ostatnio nie wychodzę z domu poza wizytami u lekarza i ktg no i dużo odpoczywam i śpię z nogami wyżej więc jest ok :)

Fairuza, to u Ciebie już 4 tygodnie mija od porodu? Dopiero co urodziłaś a tu będzie miesiąc, czas naprawdę bardzo szybko leci. Gratuluję pierwszego miesiąca i powodzenia na sesji zdjęciowej :)

Też się martwię co u JRY, nic się nie odzywa, może tak zajęta opieką nad córeczką.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie martwie o Asie (JRY). Mam nadzieje ze juz ma malenstwo przy sobie a ten zabieg co miala miec odbyl sie bez zadnych dalszych komplikacji..

Dziewczyny wklejam na troche zdjatko wczorajsze mojego skarba. Wazy juz prawie 6 kg i ma 62 cm :) Nie cytujcie bo bede kasowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 04:43

Izieth, kataloza, Fairuza, marta258, Milcia, atagata lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna, jak laleczka <3 I jaki uśmiech :)
    Ale rosną te dzieciaczki :)

Fairuza, czekamy na zdjęcia z sesji :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka Księżniczka!!!:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna ta Twoja córka, Nowatorko. A jakie bystre spojrzenie!
    Fairuzo, z cukrzycą jakoś sobie radzę, choć naprawdę mam już dość tej diety. Ale powtarzam sobie, że skoro wytrzymałam już 10 tygodni, to te kilka także wytrzymam. Najgorzej ciągle z cukrami na czczo. Kombinuje z porą drugiej kolacji, łudząc się, że to pomóże. Oby się jakoś utrzymać poniżej 90,bo nie po to się męczę tyle tygodni, żeby mi na ostatnie tygodnie insulinę wcisneli.
    Po posiłkach jest na tyle dobrze,że czasem eksperymentuje. Wczoraj zjadlam trochę lodów smietankowych i cukier piękny. Może jeszcze się uda coś z lata skorzystać.
    Robię wielkie pranie dzidziusiowe,pralka mi sie co chwilę zacina... masakra jakaś. Ale jak chciałam wstawić swoją, to mi właścicielka mieszkania nie pozwoliła.
    30 września oddajemy klucze i przeprowadzamy się do teściów. Ech...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, śliczna córeczka :)

Kai, dałaś radę tyle czasu wytrzyamć na tej diecie cukrzycowej więc te ostatnie tygodnie też sobie poradzisz, do porodu już zdecydowanie bliżej niż dalej, został Ci ponad miesiąc i koniec męczarni z drastyczną dietą i w końcu przytulisz swoje maleństwo :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,córcia słodziutka :)

Marto,ty już za chwilkę przytulisz bobaska.

Kai,trzymasz się dzielnie,miesiąc to już niedługo choć pewnie tobie dłuży się strasznie,a codziennych pomiarów i pilnowania diety masz już dość.Trzymam za ciebie kciuki,aby ten czas szybko ci zleciał i żebys już nigdy więcej nie musiała tak pilnować tego co jesz.

kataloza lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, zgadza się, jeszcze 3 dni i Antoś będzie na świecie, już nie mogę się doczekać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Do nierozpakowanych- nie moge sie doczekac az zobacze wasze malce :)

A moja spi, cud

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do 30-tek w ciąży. Anka z Wawy lat 33, Staś - za 3 dni skończy 9 miesięcy, obecnie w 7 tc.

kataloza, nowatorka, Izieth, marta258 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, oj ładna waga, ładna. Mój osiągnął taką miesiąc po was.No i piękna i duża dziewczyna - zapewne po was. Urodziła się chyba wyjątkowo duża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 15:33

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Fajnie się czyta jak już zajmujecie się dzieciaczkami.....:-) a tak niedawno jeszcze byłyście na półmetku ciąży :-) Pamiętam jak ja dołączyłam do Was to byłąm raptem w 6 tygodniu ciąży:-)
    no to i ja mam teraz okazję temu się przyglądać... ty przy końcówce a ja dopiero na samiuteńkim począteczku :)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Dołączam do 30-tek w ciąży. Anka z Wawy lat 33, Staś - za 3 dni skończy 9 miesięcy, obecnie w 7 tc.
    Witamy !!! :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    no to i ja mam teraz okazję temu się przyglądać... ty przy końcówce a ja dopiero na samiuteńkim począteczku :)
    Tak.....ale już jednego szkraba masz przy sobie:-) Rodziłaś SN czy CC ??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Nowatorka, oj ładna waga, ładna. Mój osiągnął taką miesiąc po was.No i piękna i duża dziewczyna - zapewne po was. Urodziła się chyba wyjątkowo duża?
    Witaj Aneczka ! Moja corcia rzeczywiscie rosnie jak na drozdzach. Z wygladu caly tata bo ja jestem jasna blondynka ;) bedzie sie kiedys moja corcia z mamy smiala ze ona opalona a mama biala jak sciana hehe. Urodzila sie tydzien przed terminem 3.6kg a szacowali ok4kg w terminie ;) ps.Stas jest rowniez slodziusienki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:13

aneczka1983 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Tak.....ale już jednego szkraba masz przy sobie:-) Rodziłaś SN czy CC ??
    sn. Musiałam tylko wywalczyć znieczulenie bo położnej chyba się spieszyło (podobnie jak chirurgowi, który zaczął się kłaść mi na brzuchu :/ ).

Nie mam pojęcia jak się ogarnę z dwójką tym bardziej że nadal się nie wyremontowaliśmy i ogólnie się "sypiemy"... ale damy radę. Musimy

Tak z własnego więc doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że odkładanie remontu na później się nie sprawdza i przysparza masę kłopotów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:43

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ