Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggie_31 wrote:Ja praktycznie od początku smaruje oliwka babydream z rossmana i muszę przyznać,ze jak na cenę około 7 zł to jest to produkt rewelacyjny!nie mam nawet jednego rozstępu,skóra pieknie nawilżona i odżywiona,raz w tygodniu robię bardzo delikatny peeling brzuszka,by wszystkie składniki dokładnie wnikaly.Mialam chwile kiedy swedzialo,ale to chyba przy intensywnym rozciąganiu takie atrakcje.Btw miałyście nadmiar dodatkowych włosków na brzuchu?u mnie teraz troche mniej,ale w połowie ciazy,brzuch wyglądał dość "pierwotnie"
ja na poczatku kupiłam ta oliwkę...ale...nie mogłam znieść tego zapachu-mdliło mnie od niego i wogóle, nawet teraz jak sobie przypomne to brrr... mam chyba jeszcze nawet gdzies schowana bo nie dałam rady dokończyc...
słyszalam że brzuszek może sie zrobic włochaty-u mnie na szczescie nie ma więcej-ale ja i tak jestem dość włochata więc może mnie to oszczedziło po prostu..Maggie_31 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Kai wrote:Ja miałam włosy na brzuchu . Allmito, gdzie idziesz na szkołę rodzenia? U mnie brzuch jeszcze mocno wypukły, ale za to waga jak przy koncowce studiów. Przed ciążą 64,5, po ciąży 56,5. Kuracja odchodzajaca po prostu! Wlosy mam długie i nie chcę scinac. Lubię je. Najchętniej noszę je rozpuszczone, ale obawiam się, że trzeba je będzie zacząć wiązać, zeby mi ich dziecko nie szarpalo.
do Żeromskiego...tam też chce rodzić raczej-chyba że się coś pozmienia w trakcie....
ja tez wolałabym nie ścinać diametralnie włosów-szczególnie że wreszcie przestały mi lecieć i nie przetłuszczają sie prawie wcale... wiem że po porodzie niestety to sie zmieni...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
mus.zka wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała albo ma bóle podobne do miesiączkowych?
ja miałam tylko na poczatku ciązy....na tym etapie chyba nie powinnas mieć regularnych i bolesnych skurczy-wtedy trzeba jechać to sprawdzić...
maja prawo byc lekkie skurcze, ale nieregularne i nie-bolesne no i niezbyt czesto oczywiście-także musisz sama zweryfikować jak Cie to boli...mus.zka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Hej!
Tak na szybko chciałam Wam tylko napisać, że wczorajszej nocy byłam w szpitalu. Myślałam, że zaczyna się poród, ponieważ pod prysznicem poleciało ze mnie duże ilości żółtego, wodnistego śluzu wraz z żywą krwią. Na szczęście okazało się to fałszywym alarmem cieszę się, bardzo się bałam, że urodzę przedwcześnie.Allmita, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
mus.zka wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała albo ma bóle podobne do miesiączkowych?
Ja miałam całkiem niedawno i w sumie to nawet nie były bóle miesiączkowe-bo te sprawiały zwykle,ze nie byłam w stanie wstać z lozka,ale takie dziwne uczucie delikatnego napięcia jakby okres miał przywędrowac,co przeciez jest absurdem,do tego czułam sie dziwnie osłabiona-trwało to niecały dzień,ratowalam sie nospa i wypoczywaniem.Jutro ide do gina,zapytam o co chodziłomus.zka lubi tę wiadomość
-
Allmita wrote:ja na poczatku kupiłam ta oliwkę...ale...nie mogłam znieść tego zapachu-mdliło mnie od niego i wogóle, nawet teraz jak sobie przypomne to brrr... mam chyba jeszcze nawet gdzies schowana bo nie dałam rady dokończyc...
słyszalam że brzuszek może sie zrobic włochaty-u mnie na szczescie nie ma więcej-ale ja i tak jestem dość włochata więc może mnie to oszczedziło po prostu..
O tak,zapaszek ma mało przyjemny i trzeba troche poczekać az sie wchłonie,ale najważniejsze,ze działa.Znajoma wydaje krocie na jakieś balsamy z Vichy i niestety-genetyka plus tusza sprzed ciazy robią swoje.
Ja w ogole nie jestem włochata,wiec ten meszek na brzuchu kojarzy mi sie z niedźwiedzica polarna -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Takie bóle ja na @ miałam tylko 1 dzień i nie były regularne, dziś też miałam raz taki ból, ale to bardziej przypominało "szczypanie" czyli taki ból dopiero mającej nadejść @. W pierwszej ciąży nie miałam takich bóli, za to miałam bóle przepowiadające na około 3 tyg. przed porodem, ale tamte to mnie z nóg ścinały. Pozdrawiam
-
Nita wrote:Hej!
Tak na szybko chciałam Wam tylko napisać, że wczorajszej nocy byłam w szpitalu. Myślałam, że zaczyna się poród, ponieważ pod prysznicem poleciało ze mnie duże ilości żółtego, wodnistego śluzu wraz z żywą krwią. Na szczęście okazało się to fałszywym alarmem cieszę się, bardzo się bałam, że urodzę przedwcześnie.
-
mus.zka wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Takie bóle ja na @ miałam tylko 1 dzień i nie były regularne, dziś też miałam raz taki ból, ale to bardziej przypominało "szczypanie" czyli taki ból dopiero mającej nadejść @. W pierwszej ciąży nie miałam takich bóli, za to miałam bóle przepowiadające na około 3 tyg. przed porodem, ale tamte to mnie z nóg ścinały. Pozdrawiam
Jeśli mogę cos doradzić takie dziwne bóle przypominające szczypanie to może być oznaka że trzeba przyjmować magnez.Ja miałam kilkakrotnie podobne objawy i ostatecznie za kazdym razem konczylo sie w szpitalu pod pompa i kroplówkami z magnezem i luteina dopochwowo.Teraz biorę 3x2 tabl asmag forte dziennie i doraznie nospe bo gin powiedział ze mniejsze dawki magnezu to dla chomika w moim przypadkumus.zka lubi tę wiadomość
-
Kochane czy też tak macie? Zarywam trzecią nockę z rzędu,bo moj brzuchaty lokator nabiera największej aktywności wlasnie o tej porze-w ciągu dnia kilka kilka zgrabnych wypiec,jakas czkawka czy kopniak,ale jak ja chce spac to zaczynaja sie harce,przeciągania,czkawka 10 minutowa,wypychanie i w ogole cała zabawa.Nie wspominając o krucjatach do łazienki,bo przeciez pęcherz taki fajniutki do kopania:-)Dobrze,ze moj ma twardy sen,bo by oszalał-łóżko skrzyp co 5 min. bo orka sie przekręca:-)Ech,ide zrobic kakao,moze pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 02:26
kataloza lubi tę wiadomość
-
Allmita wrote:do Żeromskiego...tam też chce rodzić raczej-chyba że się coś pozmienia w trakcie....
ja tez wolałabym nie ścinać diametralnie włosów-szczególnie że wreszcie przestały mi lecieć i nie przetłuszczają sie prawie wcale... wiem że po porodzie niestety to sie zmieni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 03:04
Allmita lubi tę wiadomość
-
Maggie_31 wrote:Nita,to świetna wiadomość,ze jest ok!a jaka była przyczyna takich sensacji?
Najważniejsze, że wszystko jest ok, położna w szpitalu była bardzo miła, bardzo doświadczona i mnie uspokoiła. Zrobiono mi także test na wyciekające wody i wyszło, że nic mi się nie sączy, także luzik -
Ja czasami mam takie bóle, teraz trochę częściej mi się zdarza. Kiedyś pytałam o to mojej gin i powiedziała, że mogą się zdarzać takie bóle i jest to normalne. Z małą w porządku, z szyjką też ok, więc nie martwią mnie te bólemus.zka lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ruda82 wrote:Jeśli mogę cos doradzić takie dziwne bóle przypominające szczypanie to może być oznaka że trzeba przyjmować magnez.Ja miałam kilkakrotnie podobne objawy i ostatecznie za kazdym razem konczylo sie w szpitalu pod pompa i kroplówkami z magnezem i luteina dopochwowo.Teraz biorę 3x2 tabl asmag forte dziennie i doraznie nospe bo gin powiedział ze mniejsze dawki magnezu to dla chomika w moim przypadku
-
A ja wlasnie od gina wracam,ale z tych emocji zapomniałam go dopytać o bóle jak na @.Maly ma sie świetnie,wazy 2180 wiec książkowo,oczywiscie dzis prezentował sie w ułożeniu poprzecznym,choc jeszcze tydzien temu był głowa w dół mały wiercioch!
Okazało sie,ze przy wardze sromowej zrobiła mi sie krostka, ot taka po goleniu,ale niestety urosła dość szybko stając sie bolącą podczas chodzenia czy siedzenia.Lekarz dał mi na to cholerstwo antybiotyk i jeżeli do jutra nie przejdzie tj.nie zmniejszy się,nakazał udać sie do szpitala by to nacieli i wyczyścili.Trochę się zestresowałam ((Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:54
-
To prawdopodobnie nie od golenia, to gruczoł Bartholina. Ja to dziadostwo miałam 2 razy. Raz 8 lat temu urosło do wielkości orzecha włoskiego i nie mogłam ani chodzić, siedzieć, leżeć... nic, bo tak bolało. A drugi raz wyskoczyło po pierwszym porodzie i po niecałych 3 tygodniach wylądowałam w szpitalu i miała to nacinane i obszywane, żeby ropa mogła wypływać. Obyś nie musiała tego przeżywać. U mnie antybiotyk na to nie zadziałał.