X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Ruda82 Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma w planach cc?ja mam już wyznaczony termin w klinice do której muszę dojechać ponad 80km i zaczynam się stresować czy gdyby coś szybciej się zaczęło to dojadę:( i czy poznam ze TO już się dzieje i ile mi czasu zostanie..ehh

p19u9jcg5c6k1i21.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To prawdopodobnie nie od golenia, to gruczoł Bartholina. Ja to dziadostwo miałam 2 razy. Raz 8 lat temu urosło do wielkości orzecha włoskiego i nie mogłam ani chodzić, siedzieć, leżeć... nic, bo tak bolało. A drugi raz wyskoczyło po pierwszym porodzie i po niecałych 3 tygodniach wylądowałam w szpitalu i miała to nacinane i obszywane, żeby ropa mogła wypływać. Obyś nie musiała tego przeżywać. U mnie antybiotyk na to nie zadziałał.

Milcia,lekarz po obejrzeniu stwierdził,że to jednak nie gruczoł tylko ropień,zobaczymy co jutro w szpitalu powiedzą.Po prostu jak nie urok to przemarsz wojsk :-/

17u920mmtaho5gy9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko że to się nazywa ropień gruczołu Bartholina. Mam nadzieję, że się u Ciebie nie potwierdzi. Trzymam kciuki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Kochane czy też tak macie? Zarywam trzecią nockę z rzędu,bo moj brzuchaty lokator nabiera największej aktywności wlasnie o tej porze-w ciągu dnia kilka kilka zgrabnych wypiec,jakas czkawka czy kopniak,ale jak ja chce spac to zaczynaja sie harce,przeciągania,czkawka 10 minutowa,wypychanie i w ogole cała zabawa.Nie wspominając o krucjatach do łazienki,bo przeciez pęcherz taki fajniutki do kopania:-)Dobrze,ze moj ma twardy sen,bo by oszalał-łóżko skrzyp co 5 min. bo orka sie przekręca:-)Ech,ide zrobic kakao,moze pomoze
    Mam dokładnie to samo! Młody jakby w nocy nadrabiał za całe dnie spokoju. Najlepsze harce od północy do 4 rano. Uważaj na kakao - jak dostanie kopa z cukru to może jeszcze bardziej szaleć :-). Ale mi przy okazji smaku na kakao narobiłaś....

Maggie_31 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Młody też raczej na noc aktywny....chociaż bywają dni że i w ciągu dnia daje popalić:-) bywa też leniwy i mniej się rusza ale zauważyłam zależność od pogody im bardziej pochmurno i depresyjnie to Młody mniej się rusza.....

Maggie_31, Kai, mus.zka lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No tylko że to się nazywa ropień gruczołu Bartholina. Mam nadzieję, że się u Ciebie nie potwierdzi. Trzymam kciuki.
    Lekarz nazwał to po prostu ropniem-stwierdził,że powstanie ropnia nie ma nic wspólnego ze stanem zapalnym gruczołu Bartholina,bo w tej materii jest wszystko ok- na szczęście:-) Ot typowy dziad,który mógłby sie stworzyć gdziekolwiek...Antybiotyk mi pomógł,to cholerstwo pękło tuż przed przyjazdem na IP,ale i tak juz jestem i czekam grzecznie-niech oczyszczają i odkażają:-)Milcia a Tobie współczuje,bo domyślam sie jak bardzo Cię to bolało

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ble, 4 szwy,znieczulenie miejscowe,czyszczenie,płukanie i cała masa innych..Prawdopodobnie zrobiła sie ranka podczas depilacji,wiec uważajcie Kochane na siebie w tej kwestii.Ja oczywiscie dzielnie z lusterkiem działałam,ale jak widać nie udało sie uniknąć sytuacji tego typu.

kataloza lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Ble, 4 szwy,znieczulenie miejscowe,czyszczenie,płukanie i cała masa innych..Prawdopodobnie zrobiła sie ranka podczas depilacji,wiec uważajcie Kochane na siebie w tej kwestii.Ja oczywiscie dzielnie z lusterkiem działałam,ale jak widać nie udało sie uniknąć sytuacji tego typu.
    Najważniejsze, że już po wszystkim. Uważaj na siebie :-)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Ruda82 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czytałam o Waszych kłopotach i wbiły mnie w szok ja nawet nie wiedziałam, że istnieją takie gruczoły a jeszcze do tego mogą takie problemy sprawiać brr...współczuję..
    U mnie młody całymi dniami rozbija się w brzuchu jak piłkarz a w nocy spał, aleee... od dwóch dni (i to akurat jak jestem sama w nocy bo mąż był w pracy) coś się zmieniło i strasznie był aktywny całą noc dziwnie się szarpał, bolało mnie bardzo bo walił w szyjkę i byłam naprawdę zestresowana czy wszystko ok, nocą wszystkie strachy sa gorsze...Mam cukrzycę ciążową więc pilnuje glukozy i nawet na cukry nie mogę zwalic tej nagłej nocnej aktywności..

p19u9jcg5c6k1i21.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Ja już nawet z lusterkiem kiepsko sobie radzę......chyba przestanę się goliś bo naprawdę nagimnastykuję się przy tym i nawyginam,umorduję a i tak efekt pozostawia wiele do życzenia:-) Ale jeszcze trochę i ujrzę nareszcie co powinnam:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam tam na dole takie krostki/kuleczki, robi mi sie takie dziadostwo wielkosci ok pol cm ale samo zawsze schodzi

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej po goleniu przetrzeć Octeniseptem:-) a jak już się pojawią krostki to robić przymoczki z Octeniseptu:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalozo, po porodzie ciągle mam problem z drpilacja, bo brzuszek odstaje i zasłania.
    U mnie mały też byl aktywny wieczorami w brzuchu i tak mu zostało. Do północy nie usnie, nie ma szans.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda82 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma w planach cc?ja mam już wyznaczony termin w klinice do której muszę dojechać ponad 80km i zaczynam się stresować czy gdyby coś szybciej się zaczęło to dojadę:( i czy poznam ze TO już się dzieje i ile mi czasu zostanie..ehh
    A dlaczego masz wyznaczone cc? Czy sn mogłoby być niebezpieczne? Jeśli tak, to trzeba by być czujnym i jechać już przy pierwszych objawach, nawet na zapas.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Katalozo, po porodzie ciągle mam problem z drpilacja, bo brzuszek odstaje i zasłania.
    U mnie mały też byl aktywny wieczorami w brzuchu i tak mu zostało. Do północy nie usnie, nie ma szans.
    Już nie pamiętam jak to było za pierwszym razem....pewnie podobnie:-) no cóż nawet jak jeszcze nie zobaczę to i tak spoko:-) do użytku nadawać się nie będzie przez jakiś czas ...przepraszam za szczerość:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Mój Młody też raczej na noc aktywny....chociaż bywają dni że i w ciągu dnia daje popalić:-) bywa też leniwy i mniej się rusza ale zauważyłam zależność od pogody im bardziej pochmurno i depresyjnie to Młody mniej się rusza.....
    U mnie to samo. Córka jest mniej ruchliwa gdy jest pochmurno, ale za to gdy jest ladna pogoda to potrafi cały dzień się wiercić w brzuchu :)

kataloza lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że coś w tym jest......aktywność dzidziusia w brzuchu przekłada się na aktywność po porodzie przez pierwszych kilka tygodni......tak pamiętam pierwszą ciążę....:-)

mus.zka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Ale powiem Wam że coś w tym jest......aktywność dzidziusia w brzuchu przekłada się na aktywność po porodzie przez pierwszych kilka tygodni......tak pamiętam pierwszą ciążę....:-)
    chyba tak. Syn w brzuszku był spokojniejszy niż obecnie córka. Po urodzeniu całe dnie przesypiał i budził się tylko na karmienie. Od urodzenia spał też całą noc. Jest śpiochem do dziś :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Ruda82 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAI ja mam cc z własnego wyboru zawsze wiedziałam że sn to nie dla mnie i mam mieć tydzień wcześniej cięcie.
    A z depilacją to faktycznie lipa ja mam specjalny body perfect trymer Philipsa ze różnymi nakładkami do bikini i jest super wygodny, więc polecam Wam dziewczyny.

p19u9jcg5c6k1i21.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze nie ja jedna mam problem ze spaniem noca. Maly OD wieczoru do Rana tak sie wierci ze czesto nawet chwili nie pospie. Jest to uciazliwe...Rano zjem sniadanie I loze sie, to udaje sie tak do 11-12 pospac, ale to itak bardzo malo tego snu. A jak pogoda deszczowa to jest spojojniejszy.
    Jeszcze mi 2miesiaca zostalo, juz jest ciezko, kregosup boli ze czasem sie poplacze..maz pomasuje I mi ulzy trocha.
    Mam planowana cc w styczniu, wstepnie rozmawialismy juz o tym z p.Doktor.

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ