X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciąży synek był bardzo spokojny, wiercił się głównie rano i wieczorami a noce całe spokojnie przesypiałam. Ale ja zawsze miałam twardy sen, jestem śpiochem więc nawet jak kopał to ja tego nie czułam, za to mąż jak dotykał brzuch to ewidentnie czuł kuksańce a później rano mi opowiadał co synuś wyprawiał przez noc. I to on poczuł jak Antoś przekręcił się głową w dół a ja to przespałam :)

kataloza lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wszystkie wiecie o aferze porodu na podłodze......:-( wyobraźcie sobie że tam rodzić miałam i to mój lekarz.......ale mam pecha.....na dodatek partnerowi znudziło się bycie tatusiem:-( qrde.......za tydzień rodzę a takie schody......usiąść i płakać......nie mam wózka który miał zakupić partner.....nie mam gdzie rodzić......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się, Katalozo! Szpital jeszcze możesz zmienić, ja rodzilam w innym niż pracuje moja lekarka i było ok. A tatuś się jeszcze nawroci... Niech tylko zobaczy synka :-). Wózek Ci na razie niepotrzebny, przeciez nie bedziesz na spacer gonila świeżo po porodzie. Ja mam wózek dopiero od soboty. A skąd pewność, że za tydzień rodzisz? Ty też masz planowane cc?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza głową do góry,wszystko się ułoży.Ja też wózka jeszcze nie mam a mały ma ponad tydzień.Dopiero się zabieramy za to i to też bez pośpiechu.Narazie na spacer się nie wybieramy.

Mam pytanie jak często Wasze maluszki robią kupkę? Mój od 9 dni nie zrobił wcale.Była położna i mówiła żeby się nie martwić bo maluchy kp mogą tak mieć że nawet do 2 tyg. mogą nie robić.Bąki puszpua,więc gazy odchodzą,a jednak wydaje mi się to dziwne.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, a w okolicy nie ma innego szpitala? Ja nawet nie wiem, gdzie moja pracuje, w ogóle nie zwracam na to uwagi przy wyborze szpitala? :)

Wózek na początku nie będzie potrzebny, a partner pewnie się zakocha, jak zobaczy maleństwo :) Głowa do góry, wszystko się ułoży :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nawróci się.....najlepiej jak by dał nam spokój.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza trzymaj się! A jak tatuś się nie nawróci, to my tam wpadniemy potrzymać Cię za rękę. Czasem lepiej, żeby facet poszedł w diabły, niż żeby psuł kobiecie krew przez lata, doprowadzając do załamania nerwowego....

Ruda82 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Ruda82 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza nie łam się dziewczyno jeśli partner jest do niczego to lepiej, żebyś nie miała jeszcze jego na głowie.Czasem w życiu jest pod górkę,ale potem wszystko życie Ci wynagrodzi a dziecina jak sie pojawi na świecie to uleczy wszystkie smutki:) Nie martw się porodem przecież tam w szpitalu są inni lekarze chyba że byłas umówiona na cc ale to przecież może dac Ci skierowanie i inny lekarz załatwi.A w Twojej okolicy nie ma innych szpitali? do Ostrowca masz daleko?

p19u9jcg5c6k1i21.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, może tak jak dziewczyny podpowiadają zmień szpital, nie musisz rodzić tam gdzie pracuje Twój lekarz. Ja rodziłam w innym szpitalu niż mój lekarz i nie było żadnego problemu mino że miałam umówione cc. A co do partnera może jeszcze pójdzie po rozum do głowy i się opamięta jak zobaczy maleństwo. Trzymam kciuki żeby wszystko się udało.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalozo,jeśli partner zachował się tak już teraz,to nic jest nie wart i lepiej dac sobie z nim spokój.Trzymam kciuki,aby ci wszystko się dobrze ułożyło.Wszystkie tu o tobie będziemy ciepło myśleć,wiec głowa do góry,bedzie dobrze!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie!nie załamuj sie,choc na pewno Ci ciezko-co za dupek!w takiej chwili takie decyzje...Nie świadczy to o nim najlepiej,a tym bardziej o jego nawracaniu hipotetycznym.Ale dasz radę i bez niego!a szpital na pewno jakis sie znajdzie w poblizu

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wy byście przyjęły z powrotem takiego "nawróconego" partnera jakby was zostawił w ciąży, w dodatku tuż przed porodem? Ja nie. Honor by mi na to nie pozwolił, żeby buraka witać ponownie jak gdyby nigdy nic.
    Może to i lepiej, że poszedł sobie w cholerę. To nie facet, a pizda jakaś. Poradzisz sobie, jesteś silna, masz już córkę 10 letnią, ona też Cię wesprze! Mój ojciec zostawił moją mamę jak była w ciąży ze mną. Nie widział mnie po porodzie, nie chciał żadnego kontaktu. Po raz pierwszy w życiu zobaczył mnie jak miałam 19 lat i już więcej mnie nie widział. A moja mama sobie świetnie poradziła sama bez niego, bo taki niedojrzały łoś jej do niczego nie był potrzebny. Wychowała córkę samotnie, teraz mamy bardzo dobry kontakt a mój ojciec widnieje tylko na papierze, chociaż to i tak za wiele na tego chu...
    Olej dziada i ciesz się ostatkami ciąży. Niedługo będzie synek, a o nim zapomnisz całkowicie.
    Co do wózka, masz jeszcze czas. Do porodu troszkę zostało, a zaraz po porodzie nie pójdziesz na spacer. Wózek kupisz jakiś używany.
    Głowa do góry, nie zamartwiaj się. Musisz być dzielna. :*

kataloza, Ruda82, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Pewnie wszystkie wiecie o aferze porodu na podłodze......:-( wyobraźcie sobie że tam rodzić miałam i to mój lekarz.......ale mam pecha.....na dodatek partnerowi znudziło się bycie tatusiem:-( qrde.......za tydzień rodzę a takie schody......usiąść i płakać......nie mam wózka który miał zakupić partner.....nie mam gdzie rodzić......
    Kataloza nie martw się. Zobaczysz wszystko się ułoży. Tatuś wróci z "podkulonym ogonem", a poród też będzie szczęśliwy. Trzymam kciuki za Ciebie <3

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza trzymam kciuki....nic już mądrego nie dodam bo wszystko pięknie napisały dziewczyny..:) będzie dobrze-ułoży się, tak czy inaczej..:)

a co do szpitala, to zastanów się czy zmieniać? skoro nie masz gdzie indziej-tam teraz będą dbać pewnie o wszystkie jak o jajka po takiej aferze...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna......zostałąm sama.....jak słowo daję........wiem jedno .......że nie przyjmę go z powrotem......ale jestem załamana.....zostałam bez pieniędzy......mam swoją jedną pensję.....i za tydzień do półtora CC.......obawiam się jakiejś depresji....wiem że może zanudzam ale tak mi ciężko.....w życiu bym się nie spodziewała że coś takiego mnie spotka.....byłam pełna optymizmu i nadziei.....a teraz???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co mu że tak powiem brzydko odpierdoliło? bo inaczej tego nazwać nie można??
    jak można zostawić kobiete w takiej sytuacji!! sory-to nie facet-tylko jakis mięczak...

ale Wy jestescie małżeństwem, czy jak tam u Was te sprawy stoją...o alimenty chyba nie bedziesz musiała się martwić?

nikogo nie zanudzasz-gadaj ile wlezie-masz kogos do pomocy-w sensie mama, siostra, przyjaciółka?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy faceci to naprawdę niedojrzałe i nieodpowiedzialne gnojki :/ Ale Allmita ma rację, alimenty będzie musiał płacić. Poza tym masz już starszą córkę, która na pewno Ci pomoże :)
    No i my tu jesteśmy, może to małe pocieszenie, ale przynajmniej możesz wylać wszystkie żale :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma 47 lat.....urzekł mnie moją córkę......bp córka jest z pierwszego małżeństwa.....tak bardzo chciałam dla niej głównie pełnej rodziny.....nie wiem zostawił mnie bez wyjaśnień......nie rozmawia ze mną......nie wiem czy płacić będzie.....a jak będzie to jakieś grosze......jak ja dam radę tona węgla 800 zł.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Matko jedyna......zostałąm sama.....jak słowo daję........wiem jedno .......że nie przyjmę go z powrotem......ale jestem załamana.....zostałam bez pieniędzy......mam swoją jedną pensję.....i za tydzień do półtora CC.......obawiam się jakiejś depresji....wiem że może zanudzam ale tak mi ciężko.....w życiu bym się nie spodziewała że coś takiego mnie spotka.....byłam pełna optymizmu i nadziei.....a teraz???
    Co nas nie zabije to nas wzmocni. Nie chcesz go z powrotem i bardzo dobrze nie przyjmuj. Jak wróci to go pogoń. Tylko się nie załamuj. Musisz być silna dla swoich dzieci. Poradzisz sobie. Zobaczysz. Wszystko się ułoży a pieniądze też się znajdą. Głowa do góry. Będzie dobrze !!!!!

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza przykro mi. Ale zaraz po porodzie złóż wniosek o becikowe, a jeśli masz jeszcze jakieś ubezpieczenie, to za urodzenie dziecka się tez należy. Jako samotna matka możesz wystąpić do MOPSu o jakieś dodatki i wsparcie. A o alimenty śmiało wystąp, jak tak postapił, to teraz niech płaci i wystąp o jak największe jak się da, żeby w razie W sąd mógł z czego schodzić przy ich zasądzaniu.

Izieth, Allmita, atagata lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ