Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry
Anastazja, moja siostra jest ode mnie starsza o 6,5 roku. Różnica między moimi córkami to dokładnie 8 lat i 7 miesięcy. Teraz różnica między najstarszą będzie ponad 15 lat a między drugą a Marcelem 7 lat. Kiedyś z siostrą darłyśmy koty, ale to normalne bez względu jaka jest różnica wieku. Kiedy dorosłyśmy to jedna na drugą zawsze może liczyć. Moje córki też są na razie na etapie darcia kotów ale w przerwach bardzo się kochają Duża różnica wieku ma te plusy że starsze dzieci są już podchowane i bardziej samodzielne. Zawsze też mogą coś pomóc. Ja na przykład już zostawiam w domu 7 Monisię z 15 letnią Laurą.ivi, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Dziewczyny, wczoraj mialam pierwszy oficjalny skan w szpitalu, doznalam szoku ze w 13 tygodniu juz wszystko jest tak pieknie uformowane i tak dobrze wszystko bylo widac. Dzidzia sie poruszala wiec tym bardziej sie wzruszylam. Od wczoraj jestem jeszcze bardziej zakochana, oby wszystkie testy bylo w porzadku. Daje fotke jaka otrzymalam chociaz niestety nie jest zbyt wyrazna ...
ivi, Domi IRL, Penelope, Amnezja, olka30, konwalianka, Anastazjaaa, ania.g, doti77, Kajarzyna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzieki za mile slowa:)
olka30 wrote:Domi, ja jestem dopiero na początku, a już się stresuję czy podołam, czy się nadaję na matkę, czy za stara nie jestem, ale jak zobaczyłam twoje zdjęcia to od razu moje wątpliwości znikły. Boże jaki piękny mały człowiek
Nie martw sie napewno bedziesz cudowna mama dla swojego kropeczka:)olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam do sprzedania 3 fajne książki ciążowe. Każda praktycznie nowa, kupiłam je wszystkie w księgarniach. Można wziąć zestaw, można osobno.
"Dieta przyszłej matki" to książka tej samej autorki co kultowa pozycja "W oczekiwaniu na dziecko". Obszerna, konkretna, przydatna lektura.
"Tacierzyństwo, czyli ciąża i poród oczami mężczyzny" warto przeczytać, by lepiej zrozumieć co myśli i czuje w tym okresie przyszły tatuś, a nasz mąż/ partner.
"Zdrowa ciąża" opisuje każdy miesiąc wraz z towarzyszącymi mu dolegliwościami, zmianami w ciele, rozwojem dziecka.
Polecam
-
Hej
Carola, piękne zdjęcie :)Niech maleństwo zdrowo rośnie.
Domka, używałam w drugiej ciąży a na niewiele się zdał. I tak co chwila latałam do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Teraz przy tej ciąży w ogóle nie pomyślałam o detektorze.
Byłam wczoraj na usg. Marcel rozwija się zdrowo, waży już 1400. Jeśli chodzi o wymiary to w skali jest ok 50 centyla. Lekarz powiedział że jeśli nie będzie problemów z moim nadciśnieniem ani cukrem to widzimy się na usg dopiero ok 35 tyg ciąży.ivi, doti77, Amnezja lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Anastazjaaa wrote:hej kochane ciężarówki
No to ja się pochwaliłam.... tak się cieszyłam że mdłości mnie ominą, że od dwóch dni tylko rzygam i śpię.... masakra, dziś ledwo dałam radę w pracy
Daj sobie jeszcze troszkę czasu. Ja też sie kilka razy cieszyłam...po to by następnego dnia oglądać kibelek z bliska;) na szczęście od ok 2 tygodni mam spokój:))Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Hejka.
U mnie też było cicho i spokój ale wczoraj biegunka od rana,wieczorem mega biegunka i zawroty głowy, usnęłam o 20:00, mam nadzieję że to efekt po wczorajszym kurkowym obiedzie a nie niekończąca się opowieść ciążowa.
Miłego dnia dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:09
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ja dziewczyny czuję ruch mojego dziecka:)) od wczorajszego wieczoru jestem pewna, że TO JEST TO;)Normalnie siedze i smieje się sama do siebie:)
Anastazjaaa to takie małe przypoineine,że jesteś w ciąży;)
malinka1984 mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej i te niemiłe atrakcje mineły
Bogusiar80 dobrze, ze Twój tata dochodzi do siebie a mamę to masz rzeczywiście operatywną
Miłego dnia dziewczynyolka30, Anastazjaaa, ania.g, Bogusiar80, Amnezja, am, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki czy którejś w ciąży zrobiły się torbiele? Mi w 3 tyg. od ostatniego usg urosły z na obu jajnikach ponad 5 cm.. Na lewym po prawdzie miała nie pęknięty pęcherzyk 18mm, więc się spodziewałam, że coś może się popieprzyć, ale drugi mnie zaskoczył Dr jak mnie badała to myślała, że mam pełny pęcherz, taki mam twardy brzuch. Wszystkiego się odechciewa.. Fasolek rośnie na razie, ale wolałabym żeby rósł bez takiej obstawy
-
nick nieaktualnyOlka ja ma jakas torbiel niewielką podobno na którymś jajniku, nie pamiętam nawet na którym bo lekarz powiedział, ze nie ma się czym martwić i może się samo wchłonie, a nawet ja nie to w razie czego zastanowimy się po porodzie bo póki co niz w tym złego nie ma. Wiec ja nawet o tym nie myślę