X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Anastazja, moja siostra jest ode mnie starsza o 6,5 roku. Różnica między moimi córkami to dokładnie 8 lat i 7 miesięcy. Teraz różnica między najstarszą będzie ponad 15 lat a między drugą a Marcelem 7 lat. Kiedyś z siostrą darłyśmy koty, ale to normalne bez względu jaka jest różnica wieku. Kiedy dorosłyśmy to jedna na drugą zawsze może liczyć. Moje córki też są na razie na etapie darcia kotów ale w przerwach bardzo się kochają :) Duża różnica wieku ma te plusy że starsze dzieci są już podchowane i bardziej samodzielne. Zawsze też mogą coś pomóc. Ja na przykład już zostawiam w domu 7 Monisię z 15 letnią Laurą.

ivi, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj mialam pierwszy oficjalny skan w szpitalu, doznalam szoku ze w 13 tygodniu juz wszystko jest tak pieknie uformowane i tak dobrze wszystko bylo widac. Dzidzia sie poruszala wiec tym bardziej sie wzruszylam. Od wczoraj jestem jeszcze bardziej zakochana, oby wszystkie testy bylo w porzadku. Daje fotke jaka otrzymalam chociaz niestety nie jest zbyt wyrazna ...
    jzaesn.jpg

ivi, Domi IRL, Penelope, Amnezja, olka30, konwalianka, Anastazjaaa, ania.g, doti77, Kajarzyna lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za mile slowa:)

olka30 wrote:
    Domi, ja jestem dopiero na początku, a już się stresuję czy podołam, czy się nadaję na matkę, czy za stara nie jestem, ale jak zobaczyłam twoje zdjęcia to od razu moje wątpliwości znikły. Boże jaki piękny mały człowiek :)
    Olka- nie przejmuj sie takie watpliwosci zawsze sa ale mysle ze rozwieja sie jaktylko wezmiesz malenstwo w ramionach. Ja siebie sama nie posadzalam o taki wybuch uczuc do tego malego czlowieczka.
    Nie martw sie napewno bedziesz cudowna mama dla swojego kropeczka:)

olka30 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie czy wzywacie detektora tetna plodu

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola,fajny maluszek. Poczekaj,aż zaczniesz czuć ruchy :) Zakochasz się jeszcze bardziej ;)

Domka ja nie używałam.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka - ja też nie używam i nie zamierzam :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja nie uzywam.
    Ja mam trzech braci jednego starszego o dwa lata, jeden mlodszy o trzy i drugi mlodszy o 6 :) ale bardzo dobrze sie dogadujemy :D i sobie pomagamy

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiu a jak tam tata? Ma nadzieję, ze coraz lepiej. Normlanie teraz jak sie widziałam z moim to go tak wyściskałam, ze aż sie pytał o co mi chodzi ;)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania 3 fajne książki ciążowe. Każda praktycznie nowa, kupiłam je wszystkie w księgarniach. Można wziąć zestaw, można osobno.
    "Dieta przyszłej matki" to książka tej samej autorki co kultowa pozycja "W oczekiwaniu na dziecko". Obszerna, konkretna, przydatna lektura.
    "Tacierzyństwo, czyli ciąża i poród oczami mężczyzny" warto przeczytać, by lepiej zrozumieć co myśli i czuje w tym okresie przyszły tatuś, a nasz mąż/ partner.
    "Zdrowa ciąża" opisuje każdy miesiąc wraz z towarzyszącymi mu dolegliwościami, zmianami w ciele, rozwojem dziecka.
    Polecam :)
    xd72ig.jpg

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Carola, piękne zdjęcie :)Niech maleństwo zdrowo rośnie.
    Domka, używałam w drugiej ciąży a na niewiele się zdał. I tak co chwila latałam do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Teraz przy tej ciąży w ogóle nie pomyślałam o detektorze.
    Byłam wczoraj na usg. Marcel rozwija się zdrowo, waży już 1400. Jeśli chodzi o wymiary to w skali jest ok 50 centyla. Lekarz powiedział że jeśli nie będzie problemów z moim nadciśnieniem ani cukrem to widzimy się na usg dopiero ok 35 tyg ciąży.

ivi, doti77, Amnezja lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ivi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    hej kochane ciężarówki

No to ja się pochwaliłam.... tak się cieszyłam że mdłości mnie ominą, że od dwóch dni tylko rzygam i śpię.... masakra, dziś ledwo dałam radę w pracy :/

Daj sobie jeszcze troszkę czasu. Ja też sie kilka razy cieszyłam...po to by następnego dnia oglądać kibelek z bliska;) na szczęście od ok 2 tygodni mam spokój:))

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    U mnie też było cicho i spokój ale wczoraj biegunka od rana,wieczorem mega biegunka i zawroty głowy, usnęłam o 20:00, mam nadzieję że to efekt po wczorajszym kurkowym obiedzie a nie niekończąca się opowieść ciążowa.
    Miłego dnia dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:09

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    MonikaDm dziekuje z tata dobrze :-D w domu i zaczal jesc i humor dopisuje. Juz sie nawet nauczyl sam podjezdrzac do wc, siadac i zalatwic grubsza sprawe :-D takze daje rade :-D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis albo jutro jedziemy malemu kupic tornister do pierwszej klasy w rossmanie za 160 zl z wyposazeniem. Mama wczoraj zarezerwowala. A potem zadzwonila do chrzestnego, ze ma 160 zl szykowac na tornister ;-)

ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny czuję ruch mojego dziecka:)) od wczorajszego wieczoru jestem pewna, że TO JEST TO;)Normalnie siedze i smieje się sama do siebie:)

Anastazjaaa to takie małe przypoineine,że jesteś w ciąży;)

malinka1984 mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej i te niemiłe atrakcje mineły

Bogusiar80 dobrze, ze Twój tata dochodzi do siebie a mamę to masz rzeczywiście operatywną;)

Miłego dnia dziewczyny

olka30, Anastazjaaa, ania.g, Bogusiar80, Amnezja, am, Fairuza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia to fajnie, ze u taty coraz lepiej. Niezła agentka z tej Twojej mamy :) Ale sprawę tornistra masz już załatwioną :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy którejś w ciąży zrobiły się torbiele? Mi w 3 tyg. od ostatniego usg urosły z na obu jajnikach ponad 5 cm.. Na lewym po prawdzie miała nie pęknięty pęcherzyk 18mm, więc się spodziewałam, że coś może się popieprzyć, ale drugi mnie zaskoczył :( Dr jak mnie badała to myślała, że mam pełny pęcherz, taki mam twardy brzuch. Wszystkiego się odechciewa.. Fasolek rośnie na razie, ale wolałabym żeby rósł bez takiej obstawy :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 ja szczerze powiedziawszy to nie wiem, mieszkam w angli i tutaj nie robią usg wewnątrz w ciąży, mam tylko nadzieję, że jest wszystko dobrze
    A co lekarz no to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja ma jakas torbiel niewielką podobno na którymś jajniku, nie pamiętam nawet na którym bo lekarz powiedział, ze nie ma się czym martwić i może się samo wchłonie, a nawet ja nie to w razie czego zastanowimy się po porodzie bo póki co niz w tym złego nie ma. Wiec ja nawet o tym nie myślę :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im blizej do porodu tym bardziej sie boje jak to bedzie. Wy tez tak macie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ