X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu pewnie usłyszę, że nic mi nie mogą dać...musiałabym chyba sepsy dostać żeby mi coś podali. Jak byłam w szpitalu z zapaleniem zatok to mi powiedzieli, że nic mi nie mogą przepisać ale lekarka nie widziała przeciwwskazań żeby mnie taką chorą zaszczepić na krztusiec. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że chorą osobę chcą tu szczepić.
    Co kraj to obyczaj...
    Chciałabym sobie zrobić badania bakteriologiczne na własną rękę. Tylko nie wiem gdzie :(
    Nawet jak przemęczę się chora do porodu, to boje się, że mogę potem zarazić noworodka. A jak się karmi piersią to też większości leków nie można.

zem3j44j00i19y68.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa a u Cibie za dwa dni wybije godzina zero. Jak samopoczucie? Jakieś przeczucia co do terminu porodu?

zem3j44j00i19y68.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff Eskarnia sytuacja widzę bez wyjścia:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopada mnie jakaś chandra,może to pogoda a może przez te czekanie. Chciałabym urodzić w terminie, czekanie jest trudne. Moja ginekolog prognozowala ten tydzień, ale poza tym że codziennie mam skurcze przepowiadajace i od poniedziałku odchodzi mi czop sluzowy w dużych ilościach to nie dzieje się nic więcej. Jestem też okropnym spiochem teraz, może to organizm odpoczywa przed porodem. Jutro ide na zapis ktg, jak nic się nie zacznie to znowu w poniedziałek i na wizytę. Mam jednak nadzieję że to będzie w ten weekend.

Eskarina, nie mam pojęcia czy w Brukseli można zrobić badania bez skierowania, kiedyś pytałam w moim szpitalu, ale to nie możliwe bez. Może należy sir wybrać do jakiegoś prywatnego centrum medycznego z laboratorium? Pojęcia nie mam. W pl nie ma z tym problemu, tutaj już chyba nie jest tak łatwo.

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskarina ja bym poleciala do innego ginekologa prywatnie, do innego lekarza rodzinnego, takie infekcje z tego co wiem sa bardziej niebezpieczne niz dozwolone antybiotyki w ciazy... jak bylam przeziebiona 5 dni i stan sie pogarszal odrazu dali mi antybiotyk, juz 2 kuracje antybiotykiem przeszlam, lec koniecznie do innych lekarzy

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami w Brukseli. Wczoraj pojechalam do szpitala.z maga silnym bolem w prawym boku. Dostalam kroplowke ze srodkiem przeciwbolowym ( ktory tylko troche usmiezyl bol) i stwierdzili ze mam naderwany miesien od kaszlu.. Odeslali mnie do domu z recepta na antybiotyk. Dzisiaj rano tak mocno zaczelo bolec ze dostalam drgawek i w drodze do szpitala w aucie stracilam przytomnosc na chile. Maz byl przerazony, a ja ocknelam sie po chwili jak pedzilismy 120km/h przez centrum miasta.w w szpitalu po badaniach, dopiero po Rtg pluc wyszlo ze mam zaalenie pluc
    sorki za bledy w pisowni ale pisze ze szpitala z tel. Dzisiaj lekarze doszli do wniosku ze jestem skrajnie wykonczona i musze zostac w szpitalu. Nie wiem do kiedy :( a jeszcze dzidzi za szybko bije serdusxko i caly czas leze pod ktg. A w domu corka dostala 39 st goraczki i maznawet nie moze do mnie przyjechac. KOSZMAR.

zem3j44j00i19y68.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami w Brukseli. Wczoraj pojechalam do szpitala.z maga silnym bolem w prawym boku. Dostalam kroplowke ze srodkiem przeciwbolowym ( ktory tylko troche usmiezyl bol) i stwierdzili ze mam naderwany miesien od kaszlu.. Odeslali mnie do domu z recepta na antybiotyk. Dzisiaj rano tak mocno zaczelo bolec ze dostalam drgawek i w drodze do szpitala w aucie stracilam przytomnosc na chile. Maz byl przerazony, a ja ocknelam sie po chwili jak pedzilismy 120km/h przez centrum miasta.w w szpitalu po badaniach, dopiero po Rtg pluc wyszlo ze mam zaalenie pluc
    sorki za bledy w pisowni ale pisze ze szpitala z tel. Dzisiaj lekarze doszli do wniosku ze jestem skrajnie wykonczona i musze zostac w szpitalu. Nie wiem do kiedy :( a jeszcze dzidzi za szybko bije serdusxko i caly czas leze pod ktg. A w domu corka dostala 39 st goraczki i maznawet nie moze do mnie przyjechac. KOSZMAR.

zem3j44j00i19y68.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Eskarnia to straszne co piszesz:(Nie potrafie tego zrozumieć tzn. podejścia lekarzy w Belgii:(Zanim tu przyjechałam wydawało mi się, że tutaj służba zdrowia na wyższym poziomie, niestety nic mylnego!Trzymaj sie kochana, dużo zdrówka dla ciebie, malego i twojej córci!Informuj nas na bierząco co i jak!Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to maluszkowi i przeczeka dzielnie u ciebie do stycznia!

Martynaaa a co u ciebie?

My zaczeliśmy pakowanie:)Jak dobrze pójdzie to wyjedziemy dzisiaj a jak nie to dopiero jutro:(wszystko zależy od pracy męża:(Powiem szczerze, że obawiam się tylu godzin w aucie!Ostatnio latam do toalety co 5 minut chyba mały tak się ułożył, że naciska na pęcherz, do tego dochodzi choroba lokomocyjna mam co prawda lekarstwo Postafene no ale boje się że mogę zaszkodzić małemu bo już kilka razy musiałam brać a wiadomo takie lekarstwa w ciąży nigdy nie są bezpieczne!

Eskarina lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 a jedziecie cala trase od razu? Bo mysmy ostatnio robili przerwe na nocleg w polowie drogi. Ja mam do domu w pl 1200 km i nie dala bym rady przejechac w ciazy na raz. Na co masz to lekarstwo?
    Martynaaa sie nie odzywa moze na porodowce?

zem3j44j00i19y68.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to będzie tym razem ale normalnie jedziemy cała trase od razu, też mamy 1200 km;)

Postafene jest m.in. na mdłości, niestrawność, chorobę lokomocyjną przepisała mi je moja gin w I trymestrze bo bardzo zle znosiłam od tego czasu wziełam 5 tabletek byly to przypadki, gdzie strasznie było zle i nie moglam już dać sobie rady z mdłościami i wymiotami!Na ulotce wyczytalam, ze w ciąży tylko po skonsultowaniu się z lekarzem i stosować krótko:(

Martynaaa chyba rzeczywiście na porodówce;)No to trzymamy kciuki!

Eskarnia wiesz już jak długo bedziesz musiala zostać w szpitalu?Dostałaś antybiotyk?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, urodziłam w niedzielę, idealnie w terminie Synek wyszedł :-) waży 3030g i mierzy 49cm. Jestem w nim zakochana <3 nie śpię od kiedy dostałam skurcze, czyli od soboty. Może jutro wyjdziemy do domu. Mamy najwspanialszy prezent na te święta :-) napisze więcej jak będę w domu.

Pozdrawiam!

nutelka, asia888, Lili83, olis88 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa, gratulacje! Witaj wśród Mam!:) Jak przebiegał poród? Jak się czujesz? Teraz Twoja kolej na zdanie relacji;) Oczywiście jak będziesz miała siły i czas. Tymczasem odpoczywaj i śpij kiedy się da (chociaż wiem, że nie zawsze jest taka możliwość albo chęci, mi akurat przez tydzień się spać nie chciało)
    Życzymy z Kubusiem dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka:)

Martynaaa lubi tę wiadomość

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa Gratulacje! Ale trafilas z tym terminem :) super prezent swiateczny,

A mnie dzisiaj puscili do domku z antybiotykiem i lekami do inhalacji. Ciesze sie ze w swieta bede z mężem i córeczką :)

zem3j44j00i19y68.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych Świąt! Dużo zdrowia dla Was i Waszych Maluszków!

Wychodzimy jutro. Prezent już rozpakowany :-)

Eskarina lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratulacje !!!
    Wesolych Swiat wszystkim !

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaa Martyna!!!!!!!Ogromne gratulacje:)

gratulacje_z_okazji_narodzin_dziecka_2.jpg

Życzę wszystkim ZDROWYCH I WESOŁYCH:)

Odezwę się po powrocie;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :* radosnych Swiat dziewczynki :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza nastała. Jak tam po świętach dziewczyny?
    Martynaaa napisz cos wiecej prosze. Jestem ciekawa jak bylo.....

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie przyszłe mamy po Świętach? Objadlyście się troszkę? :) Ja muszę powiedzieć, że wcale.. Wszędzie grzyby i kapusta, więc się głównie przeglądałam. Ale czego się nie robi dla dzidziusia.
    Rety, wiecie, że mój Maluszek skończył niedawno miesiąc? Strasznie szybko leci ten czas..
    Martynaaa, jak Maleństwo? Jak sobie radzisz w nowej roli? :)

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczesliwego, wesolego

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ