X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger u nas oczko ropieje!!!! :( doslownie przed samym wyjsciem do znajomych wyszlo.
    Jutro za twoimi doswiadczeniami jedziemy po rumianek a poki co sol fizjologiczna w ruchu :(

Ehh ja mam nadzieje ze wrocimy do cyca. Zalamie sie jak nie...:( ale nie moge pozwolic zeby moje dziecko bylo glodne!!
    Zrobie wszystko aby karmic piersia. A juz napewno moim mleczkiem bo to jest najwazniejsze a nie sposob podania...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jak reszta dnia? Lepiej się cos czujesz? Jak Stanley?

My mielismy ok noc bo spaliśmy z Charliem na 'kangurka'. Spał 3h, 1,5h, 1,5h bo się budził na cycka ale przez to ze było mu wygodnie to bez problemu zasypiał. Nie wydawał tych swoich odgłosów wiec i nam się lepiej spało.
    Byliśmy na koleżanki baby shower i wszystkie babeczki się zachwycały jaki mały grzeczny :D cycał sobie, siedział i obserwował cała imprezę i na koniec zasnął.

Paula u nas Charlie tez się szarpie na cycku ale to zauważyłam ze wtedy kiedy mleko szybko leci. W ogole z prawej piersi mam takie ciśnienie ze się biedak aż krztusi xD wiec teraz jak wypluwa sutka bo za dużo leci to przykładam pieluchę i ściągam w nią troche mleka aż zacznie normalnie lecieć. I wtedy małemu się dużo lepiej pije.
    Wiec moze Tiagusiowi np za szybko albo za wolno leci z cycka i mu to przeszkadza i z butelki mu lepiej? I nie przejmuj się tak kochana ;) dzieciaczki to małe ludzie i tez maja swoje preferencje a jeśli mozesz swoje mleczko odciągać i mu dawać bo tak jest szczęśliwszy to nic :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlie, szkockie dziecko, oczywiście taki gorący ze musiał go rozebrać xD a tak ladnie go ubrałam w koszule xD

1zg8gzq.jpg

tyger, Malwina89, Paula55, Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Paula. Nie przejmuj sie, bedzie dobrze. Z oczkiem tez dasz rade.

Vixen slicze zdjecie. A Charlie to ma juz takie ladne, apetyczne udko ;)

Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez ostatnie 2 dni na szczescie karmienie sie ustabilizowalo co 3 h a w nocy ciut zadziej :)
    Vix on sie wkurza juz po jakiejs chwili jedzonka. Wiec pewnie jeslijuz to leci za wolno :/
    Teraz karmie cycem i jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej...

Uwazam ze nasze dzieci to aniolki jesli ich tylko nic nie boli. Tiago u znajomych na meczu pojadl, pogadal (ale sie z niego usmialismy) i sam zasnal. Mielismy byc tylko na 1 polowe ale byl taki kochany ze zostalismy do konca :)
    A japierwszy raz od 5 mies prowadzilam samochod :P

Haha widze Vix ze Charlie tez uwielbia ta pozycje :) nasze kochane kurczaczki ;)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znow lepsza nocka: 3.5+4+3.5h :) A wczoraj wieczorem chlopaki grali na x-box a ja usnelam na 2 godz. wiec dzis czuje sie jak nowonarodzona.
    A teeraz jedziemy na zakupki :D

Paula55, Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee brawo :)
    Moj T wczoraj gral z Tiagusiem na klacie na play'u :p i mowi: i niec ktos powie ze majac dziecko trzeba sobie czegos odmawiac :P

Cwaniak ;)

U nas dzien dzis super poki co. Maly mega spokojny. Co 3 h je butle z mlesiem i jest zadowolony. Ja w miedzy czasie sciagam.
    Powiem wam ze chyba zaczyna to lepiej niz cyc funkcjonowac :(
    Wiem ile maly je. Wiem co ile bedzie jadl. Wiem ze nie placze z glodu. Ja mam czas na normalne zjedzenie sniadania, zrobienie obiadu, forum, zabawe z ńim, przytulaski. Nawet razem mielismy juz drzemke :)
    Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac....
    W nocy dostawal cyca.

Udanych zakupow kochana moja ;)

Do nas znajomi dzwonili zeby jechac do wesolego miasteczka sle przez to jego oczko nie chce go narazac i zostajemy dzis w domku :)
    A gdzie jasze brzuszkowe mamy??? Carola, Malwinka i Kristi czasem zagladaja ale co z Asia???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja was czytam regularnie tyle, ze u mnie spokoj i siedzimy w domu, a ja tak naprawde zamknelam sie w pokoju zeby sie juz troche pouczyc :P bo czas zaczyna mnie gonic;
    Mielismy isc na jakis spacer bo ostatnio malo sie ruszam, ale moj A znalazl sobie zajecie, a ja znow czuje plecy wiec chyba nic z tego.

Vixen, super fotka i fajnie widziec ile masz radosci z Karolka.

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie gdzie jest Asia?
    My wrocilismy szybciej bo znajomi zaraz wpadna, potem pozny obiadek i jedziemy w gosci do brata Kevina a ja potem do jego mamy obiecalam wpasc. Tak wiec bedziemy sie dzis goscic :)
    Dziewczyny niesamowite jak mozna sie inaczej czuc po przespaniu paru godzin :) Dziekuje ze mnie tak wspieracie. Jestescie kochane <3
    Paula moze to i lepiej. Wiesz nic na sile. jesli oboje z tiagusiem czujecie sie lepiej przy butli to chyba to najwazniejsze. Poza tym Misiu ma cycusia w nocy :)
    Vixen a jak Ty i Karolek sie macie?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, to udanego dnia na goscinie.
    Fajnie, ze Kev zaczal ci tak pomagac przy kapielach i sie angazowac, ze masz wiecej czasu na spanie :)
    Ja widzialm fajny filmik ostatnio, ze faktycznie maluszki lubia duzo wody przy kapieli i maja z tego frajde, moge podeslac filmik brzuchatkom bo tam sie fajnie babka obchodzi z niemowlaczkiem, a dzieciatki to juz pewnie nabraly wprawy :)

Pauala, mam nadzieje ze oczko Tigusia szybko sie zagoi ...

Paula55, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Carola niek zazdroszcze nauki :P chyba by mi sie juz nie chcialo :) choc z drugiej strony oczy mi sie zaswiecily jak dostalam maila ostatnio z mojej uczelni ze otworzyli magisterke ;)

Ooo to u was Tyger intensywny dzien widze. Super, ja poki co odpoczywam od natloku ludzi, odwiedzin itp.. Az do swiat haha :)
    A i maly spokojniejszy jak nie ma tego szalenstwa.
    Tyger po to tu jestesmy zeby sie wspierac!! Wal jak w dym z kazdym problemem :)

Dokladnie. Nic na sile :) poki co wszyscy sa zadowoleni :)

Carolcia to prawda ze maluchy lubia duuuzo wody. My w Pl mielismy wielka wanienke i duzo wody i synek w niebowziety.
    Dzis mu tatus zafundowal nowa bez lezaczka i bedzie pluskankomwieczorem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ale Stanley miał super noc! Przez co Ty tez ;) oby tak dalej.

My tez wyspani bo nocka była ok i rano tatuś zabrał Charliego a ja spałam dalej.

Ale się gościcie Tyger dzisiaj :D dobrze dla was!

Carola ja tez współczuje nauki bo tez by mi się juz nie chciało :D ale dasz radę kochana :)

Paula ale fajnie macie z tym jedzeniem. Super ze znaleźliście sposob który i Tobie i Tiagusiowi pasuje.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy fajny dzien dzisiaj bo Charlie lepiej się czuł niż wczoraj chyba bo byl bardzo wesoły. Dużo się dzisiaj uśmiechał i gadał do mnie. Jakie to słodkie jak się śmieje i piszczy patrząc na mnie :D

Byliśmy w mieście i kupiłam kolejny smoczek i chyba ten się przyjmie bo to jedyny który mu nie wylatuje z buzi jak odejme dłoń :D zobaczymy moze się nauczy.

Dziewczyny jakie wy macie laktatory i butelki bo wlasnie patrzę zeby cos kupic? :)

Paula Twoj przyszły mąż ma racje :D

2z5sk8z.jpg

My tak dzisiaj spędziliśmy wieczor a mały spał jak zabity :D troche nam się przedłużyło i dopiero idziemy do kąpieli. Dobrze ze Charlie nie wie która jest godzina haha.
    Dzisiaj pierwszy raz przeczytam mu bajkę na dobranoc i będziemy codziennie juz.

Spokojnej nocki dziewczyny :) i chłopaki.

Krysti, Paula55, tyger lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jeee brawo :)
    Moj T wczoraj gral z Tiagusiem na klacie na play'u :p i mowi: i niec ktos powie ze majac dziecko trzeba sobie czegos odmawiac :P

Cwaniak ;)

U nas dzien dzis super poki co. Maly mega spokojny. Co 3 h je butle z mlesiem i jest zadowolony. Ja w miedzy czasie sciagam.
    Powiem wam ze chyba zaczyna to lepiej niz cyc funkcjonowac :(
    Wiem ile maly je. Wiem co ile bedzie jadl. Wiem ze nie placze z glodu. Ja mam czas na normalne zjedzenie sniadania, zrobienie obiadu, forum, zabawe z ńim, przytulaski. Nawet razem mielismy juz drzemke :)
    Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac....
    W nocy dostawal cyca.

Udanych zakupow kochana moja ;)

Do nas znajomi dzwonili zeby jechac do wesolego miasteczka sle przez to jego oczko nie chce go narazac i zostajemy dzis w domku :)
    A gdzie jasze brzuszkowe mamy??? Carola, Malwinka i Kristi czasem zagladaja ale co z Asia???
    Paula relax pełną pupą:) haha uwielbiam ten stan czuje się jak rybka w wodzie nic mi nie dolega nie boli żyć nie umierać oby tak do końca zostało ;) ja powoli sobie gniazdko robie po remoncie i jeszcze musze kupic sofe do salonu lampę nowe karnisze jest tego troszkę :) ale na przyszły rok jak juz dzidzia się urodzi planujemy przejść na dom a te co mamy wynajmiemy komuś bo to takie studio flat w centrum miasta ładne całe remontowaliśmy wraz z podłogami i sufitami wszystko ,wyobrażasz sobie jaki bajzel był jak ściany były szlifowane :/ jeden wielki pył nawet w szafach wszystkie ciuchy do prania prasowania co niektóre juz przeforsowanie i zanieść musze oddać charytatywnie ,muszę miejsce robic komodę z szafką kupic dodatkowo dla dzidzi sporo mam roboty teraz , wczoraj z Moim żeśmy na strych wrzucali farby i inne duperele po remoncie a sporo było tego na szczescie lekkie wiec ja tylko podawałam :/ No i co patrzę na ten mój brzuszek świetnie rośnie sobie:) widze ze u ciebie super podróż fajnie rodzinka małego zobaczyła i wybawia go ty zes tez wypoczela :) super pozdrawiam ciepło miło ze wspomnialaś o nas brZuchatkach .

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski serce rosnie jak sie czyta ze u was wszystko ok :)
    Tiagus zalicza wlasnie pierwszego nocnego cycka :)
    Vix my tez smokow musielismy szukac.... Na szczescie nie daleko bo przy 2 probie sie udalo i zostaly smoki firmy Lovi :) na szczescie zadko uzywane :)

Haha dokladnie tak oni Vix wygladaja!!! Kazde z nich jest z tego mega zadowolone :)

My mamy laktator elektryczny z firmy Canpol, easy start z allegro za 160zl z przesylka ( w sklepie 220zl).
    Polecam. A butelki mam tylko 2 poki co. Jedna firmy nubby (bardzo fajna, zgrabna i podobna ksztaltem do piersi) a druga kupiona 2 dni temu z avent natural (jest niezla choc maly nie umial z niej pic i dosc czesto sie krztusi)...

Kristi fajnie ze sie odezwalas :) wspolczuje remontow a tym bardziej jak sie tak kurzy :/ ja nienawidze jak tata robil gladzie w domu. Taki sam kurz byl i to wszedzie!!!
    Ale grunt ze sie odsprzataliscie :)
    Uwazaj na siebie kochana i odzywaj sie czasem bo sie martwimy ;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole co wam napisze..
    Kur*** ja sie wykoncze w tym mieszkaniu przez mies ...
    siedzialam w moim bujanym fotelu i odciagalam mleczko i jak ńie jeblo cos za oknem... Zobaczylam tylko czerwona łune... Az skoczylam. Pierwsza mysl- samochod... Bo mamy tu pojebow co od jakiegos czasu uszkadzaja auta na ulicy, T podlecial do okna ale juz nic nie bylo...
    T poszedl spr do sypialni i mowi ze chyba petarda bo tylko dym idzie...
    Nie minely 3 min podjerzdza straz 2 wozami, 3 policje...
    Strazacy wyciagaja sprzet i leca do nas do bloku.. Ja w placz bo maly spi, ja w pizamie mysle kurwa beda ewakulowac :(
    T polciecial na dol gadac co sie dzieje.

Okazalo sie ze ktos z sasiadow slyszal ten huk petardy i zadzwonil po nich. Ehh... Cala sie trzese tak sie balam o synka :/
    Posprawdzali wszystko i juz pojechali a malego nawet swiatla i syreny nie obudzily :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze u wszystkich gra. My walsnie na pierwszym karmieniu, bo maly nie chcial spac do polnocy haha. Nocny Marek ;)
    Paula ale masz atrakcji z sasiadami :\ My czasami tez mamy rozruby przez jednego glupka, ale zaraz Kev go na ziemie sprowadza i jest spokoj na miesiac.
    Mama K byla teraz w Madrycie i kupila malemu swietne gatki. Musze cyknac fotke I wam pokazac. Boskie. Szkoda tylko ze nie wiekszy rozmiar.

Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wogole co wam napisze..
    Kur*** ja sie wykoncze w tym mieszkaniu przez mies ...
    siedzialam w moim bujanym fotelu i odciagalam mleczko i jak ńie jeblo cos za oknem... Zobaczylam tylko czerwona łune... Az skoczylam. Pierwsza mysl- samochod... Bo mamy tu pojebow co od jakiegos czasu uszkadzaja auta na ulicy, T podlecial do okna ale juz nic nie bylo...
    T poszedl spr do sypialni i mowi ze chyba petarda bo tylko dym idzie...
    Nie minely 3 min podjerzdza straz 2 wozami, 3 policje...
    Strazacy wyciagaja sprzet i leca do nas do bloku.. Ja w placz bo maly spi, ja w pizamie mysle kurwa beda ewakulowac :(
    T polciecial na dol gadac co sie dzieje.

Okazalo sie ze ktos z sasiadow slyszal ten huk petardy i zadzwonil po nich. Ehh... Cala sie trzese tak sie balam o synka :/
    Posprawdzali wszystko i juz pojechali a malego nawet swiatla i syreny nie obudzily :)
    No to masz wesolo :) zapewne na jakiejs dzielnicy mieszkasz ciulowatej ;),ja jak w irlandi mieszkalam to w kolo mnie w brud protestantow mieszkalo co gorsza podpalali auta i bili się z policją ,tam jak ich swieto jest lepiej zostac w domu psychole niebiescy :) haha tam to kongo jest wierz mi nie mowię juz o tych co w Belfascie mieszkają szook ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYGER super cieszę się ze u ciebie super wszystko :))milo się was czyta ze uwas dobrze :) buzki ::**

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen też promieniejesz kobietko :) super maly juz spory bobasek jest :)) az miło po patrzeć na was :) Pozdrawiam cieplutko :*

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ