Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCarola55 wrote:Paula, wspolczuje z dziadkiem, pomysl ze i tak dobrze, ze tak dlugo byl aktywny na swoje lata i ze juz zobaczyl Tiagusia. U mnie juz z dziadkow nikt nie zostal.
A z oklica to masakra, dobrze ze wyprowadzacie sie niedlugo. My tez to przezylismy jak mieszkalismy w jednej z najgorszych dzielnic w Glasgow - na Ardenie. Najpierw fajnie, ze dostalismy mieszkanie a potem gorzej niz masakra i mieszkanie wsrod patologii, jak juz nam przebijali po dwie opony i mielismy co najmniej 3 zapasowki ze zlomowca w bagarzniku i do znajmonych polakow sie wbili z nozami wywazajacc im drzwi, to powiedzilismy dosyc tego i zainwetowalismy w swoje, ale to bylo pare lat temu. Tu tez byly male przeboje z plotem, ale oprocz tego spokoj i cisza.
Krysti, jezeli masz firme Ltd to najlepiej sie skonsultuj ze swoja ksiegowa, SMP lub maternity allowance bedzie zalezalo od tego jak ci w tej firmie szlo i jak dlugo ja prowadzilas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 06:07
-
Tyger te spodenki sa cudne! *__* masz racje ze fajnie by było gdyby były większy rozmiar zeby Stanley mógł w nich pobiegać. Wyglądałby jak Alladyn
Charlie dzisiaj testował moja cierpliwość... :< miał dziwny dzien. Raz się śmiał i piszczał a zaraz marudził strasznie i nawet popłakał troche. Tez bym chciała go tak zatkać smoczkiem czasem ale on pociumka 5 sekund i juz smoczek leży obok. Ale tego co teraz mamy przynajmniej cos zaczyna ssać.
My jesteśmy po cudownej kąpieli z synkiem normalnie to uwielbiam. Moja mała rybka jest taka zadowolona z pływania teraz tatuś go ma a ja się położyłam wcześniej do łóżka zeby odespać poprzednia noc.
Zamowilam na eBayu laktator Medela Swing. Mam nadzieje ze szybko przyjdzie bo chciałabym zeby tatuś mógł go nakarmić. Przykro mi jak mały cały dzien chce wisieć na cycku a tata siedzi obok i go omija taki 'bonding time'.
Tylko ciekawi mnie jak nam pójdzie z butelka jeśli Charlie smoczka nie chce? :< -
Dziekuje kochane za slowa wsparcia. T jest mega smutny bo to jego jedyny i ukochany dziadek. Do tego naprawde wspanialy i madry czlowiek. Wiem ze jest juz starszy i trzeba sie bylo w jakis sposob nastawiac ze moze buc gorzej ale jak to nastepuje to czlowiek nigdy nie jest gotowy
Przewoza go do innego szpitala i chca operowac. Tylko w takim wieku to juz nigdy nic nie wiadomo...
Modle sie do JPII zeby dal mu zdrowko (w koncu dziadek spotkal Go osobiscie to moze ma jakies chody tam na gorze u Niego)...
Ojciec Swiety dal nam Tiagusia to i moze teraz wyslucha
Vix firma medela to jedna z lepszych i wiele kobitek zachwala te laktatory wiec napewno bedsiesz zadowolona. A to jak tatus moze karmic jest dla niego mega budujace. Ja widze jak moj tomek sie do tego garnie. Widze ze sprawia mu to mega satysfakcje i przyjemnosc
O butle sie nie boj bo nie powinno byc problemu moj synek nie umial smoka ssac a butle jak pociagnal to az huczalo
Tylko zalezy czy ta mu podpasuje.
My zaczelismy od butli firmy nuby i jest idealna maly od razu zalapal. Podobna jest do tych tomee tipee. Kupilam teraz z aventu (ta natural) i ciezko bylo. Do tej pory maly potrafi wypluc albo sie zakrztusic...
Ehh ide spac kochane bo to byl w polowoe cudny dzien z "nowym" synkiem ale ze zlymi wiesciami, padam na twarz...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula bardzo mi przykro z powodu dziadka Oby lekarze mogli jeszcze cos dla niego zrobic. Trzymam kciuki i ciesze sie ze dziadek Tomka mogl poznac swojego prawnuczka. Mam nadzieje ze bedzie sie mogl z nim jeszcze zobaczyc. Musicie byc dobrej mysli:)
Tyger jak cudny ten Twoj synus. Taki pucus malutki:)tyger lubi tę wiadomość
-
Ojj poszalalas
Czekamy na relacje
Moj smyk spi juz prawie 3 h mlesio na miego czeka a ten dalej lula
Ja posprzatalam lazienke, wstawilam pranie i siedze na necie normalnie nudy
Wogole zauwazylam ze malemu tak dobrze soe spi jak w domu jest cisza. Tzn tv dziala, pralka chodzi ale nie ma gwaltownych hukow
Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Ojj poszalalas
Czekamy na relacje
Moj smyk spi juz prawie 3 h mlesio na miego czeka a ten dalej lula
Ja posprzatalam lazienke, wstawilam pranie i siedze na necie normalnie nudy
Wogole zauwazylam ze malemu tak dobrze soe spi jak w domu jest cisza. Tzn tv dziala, pralka chodzi ale nie ma gwaltownych hukow -
Krysti super!!! Gratki
No moj maly znow zasnal. Walal mega giga kupe, przebralam go, zjadl, pobawilismy sie z godz i padl z jednej strony spoko bo teraz inne dziecko mam a z drugiej szkoda bo myslalam ze dluzej sie pobawimy.
No nic... Czeka mnie wieczor z serialamiKrysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti, garutuje wyniku testu, sama pamietam jak ze swojego tez sie cieszylam. Teraz pewnie bedziesz czekac na skan polowkowy
Dziewczyny, ogladacie dzisiaj mecz, ja moze troche popatrze, tak dobrze naszym ostatnio idzie ..Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
Krysti dobra wiadomosc. Super
Paula, ile twoj Tiagus zjada na raz? ciekawa jestem bo ja nie mam jak sprawdzic ile leci z cyca. Sciagam tylko reszte jak maly zostawi i zazwyczaj jest 30ml z jednego. Ale ile jest z pelnego?
dziewczyny nie uwierzycie co ja znowu wymyslilam Maly sie wczoraj uspil , victor byl u kolegi a nam odbijalo. Tak sie wydurnialismy ze sie zapomnialam i skoczylam Kevinowi na plecy i zgniotlam sobie cycuchy. Myslalam ze odjade z bolu Caly wieczor bolala mnie prawa piers pod spodem. W nocy obudzil mnie bol i nie moglam juz usnac. Maly spal 4 godzinki i ja chcialam usnac ale sie nie dalo. Bol narastal. Nad ranem juz tak bolalo ze nie moglam ruszyc reka i tym samym podniesc Stasia. Obudzilam Kevina jak juz wylam z bolu. Az sie porzygalam Nad sutkiem zrobilo mi sie twarde jak kamien. Zrobilam goracy oklad z Lansinoh 3w1 (rewelacyjan sprawa- dzieki Vixen)i zaczelam masaz i sciaganie. Myslalam ze zjade z bolu. Witaj zapalenie piersi! Kurwa mac! Caly dzien mam twarde ale Stasia przystawiam zeby na biezaco zjadal. Teraz juz ciut lepiej.
Zeby mi malo bylo bolu poszlam na woskowanie bo szkoda mi bylo przekladac wizyte. Cholera po co ja polazlam. Dawka bolu byla ogromna.
Mojego synusia meczy katar. Chlipie noskiem przewaznie w nocy i sie przy tym denerwuje bo nie moze jesc i budzi sie jak mu sie nos zatyka. Meczymy sie tak juz ze 2-3 tygodnie. Woda morska i gruszka srednio pomagaja. nie wiem co robic. Dzis w nocy bylo juz tak zle ze az maly puscil pawia-mleczko z glutkami i na dodatek obudzil sie rano z zaklejonym oczkiem- znowu! bo przeciez nos oczy i uszy sa polaczone. no niech mi jeszcze zlapie zapalenie ucha to juz sie zalamie. ratujecie. Juz nie wiem co mam zrobic Tak mi go szkoda. On oczywiscie nie wydaje sie zbyt przejety. Za to Kev prawie sie poplakal jak zobaczyl ze tak cierpie. wie ze nie zrezygnuje z karmienia piersia wiec juz nie pyta i stara sie mnie wspierac. Nawet obraca to w zart zeby mnie rozbawic
Jutro przychodzi moja HV wiec zobaczymy co mi doradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 20:16
Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
O kurcze Tyger! ale masakra z tym cyckiem! Cieszę się ze te okłady pomagają, ja jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Że od uderzenia/zgniecenia takie cos się porobiło?
Dobrze ze przyglądasz małego, to najlepszy sposob. Oby Ci szybko przeszło.
Ciśnij H.V jutro zeby cos zrobili na Stanley'a oczko i katarek bo masz racje jak przejdzie na uszko to bedzie przesrane!
Próbowałaś robic parówkę Stanleyowi przed snem? Puścić wodę w łazience aż się zaparuje cała i tam posiedzieć? Moze pomoże na katarek na noc.
Ale jesteście biedni
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
My mielismy świetną noc i super dzien dzisiaj
Ja poszłam spać wcześniej o tatuś mnie obudził o 2.30am na cycka i pieluchę potem o 5am i o 7.30am z małym juz wstaliśmy. Cali w uśmiechach
Charlie miał cudowny humorek dzisiaj śmiał się cały dzien, spał, a ja go ze sobą po domu przenosiłam w bujaczku. Patrzył jak robiłam obiad, sprzatalam i prasowałam tatusiowi koszule do pracy. I był taki spokojny ze zasypiał sobie sam siedząc w bujaczku
Ach gdyby każdy dzien mógłby byc taki jak dziś
Paula55, tyger, Limerikowo, Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Tyger roznie sciagam. Najwiecej udalo mi sie chyba 150 ml naraz z obu i tyle Tiago zjada.
Zazwyczaj sciagam 100 i potem na drugi raz reszte.
Ehh masakra. To sie narobilo wspolczuje bo wiem co to moze byc za bol. Ja czasem jak za dlugo nie sciagne mleczka to boli okrutnie...a co dopiero przy zapaleniu tez nie wirdzialam ze od uderzenia tak sie moze stac
Do odciagania katarku polecam zamiast gruchy aspirator. Ja mam fride ktora sie zasysa ale podobno lepszy jest ten do odkurzacza bo mocniej sciaga.
No i biedny Stas znow z oczkiem sie meczy my juz wyleczylismy Tiagusia oczko.
Tyger mysle swoim skro,nym zdaniem ze teraz basen dla Stasia nie wskazany. Tym bardziej ze te infekcje oczka wracaja... Ale zrobisz jak uwazasz.
Zdroweczka dla was wszystkich duuuzo!!
-
Vix ja to pospolite jak na wspolnej hahaha. Teraz czekam na mecz zeby oko zawiesic
Maly spi wiec ide zjesc kolacje zanim T przyjdzie z pracki
Charlie jaki kochany!!! Super. Gratki za dzisiejszy dzien.
U nas tez byl super choc odtatnia godz maly mi tak marudzil...
Dzis stwierdzilismy ze go nie kapiemy i to byl blad malemu sie caly harmonogram dnia rozwali przez to
Vix tez obejrzalam wszystkie sezony Californication
-
tak mysle ze sposobow na ulge w katarze to polozenie dziecka wyzej na klinie by wydzielina splywala z nosa
my uzywamy gruszki i katarka na odkurzacz
mozna oko przemywac sola fizjologiczna na co dzien ale jak ropieje to rumianek i lekarz raczej
ja chronie mala przed wiatrem/sloncem nawet jak ok pogoda byla narzucajac recznik na budke w czasie spaceru a teraz jak zimniej to normalnie gondola i plastikowa oslonka na caloscKrysti lubi tę wiadomość
-
Dzieki Paula. Wlasnie sciagnelam z obu 150 bo maly spal a mnie juz bolalo. Zjadl wszystko
Masz racje Paula, basen bedzie musial poczekac
Ciesze sie ze Tiagusia oczko jest naprawione
Vixen, Charlie wyglada tak slodko ze sie nie moge napatrzec. I taki grzeczny chopczyk z niego -
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:tak mysle ze sposobow na ulge w katarze to polozenie dziecka wyzej na klinie by wydzielina splywala z nosa
my uzywamy gruszki i katarka na odkurzacz
mozna oko przemywac sola fizjologiczna na co dzien ale jak ropieje to rumianek i lekarz raczej
ja chronie mala przed wiatrem/sloncem nawet jak ok pogoda byla narzucajac recznik na budke w czasie spaceru a teraz jak zimniej to normalnie gondola i plastikowa oslonka na caloscWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:56