X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama zajelam sie swoja tarczyca w czasie ciazy i po, tu zaczekalabym sie na endokrynologa raczej
    te sprawy gp prowadzi i kieruje do konsultanta na ktorego czeka sie pare mcy, pewnie dla kobiety w ciazy przyspieszyliby wizyte
    badz co badz czy w ciazy czy nie , nie ma co czekac z tarczyca
    robilam tylko prywatnie tsh i regulowalam dawke euthoryxu na czuja i udalo sie
    w sumie mialam niewielka niedoczynnosc ale tsh skakalo gora dol a w ciazy jeszcze dodatkowo all sie zmienia hormonalnie
    6tyg po porodzie robilam tarczycowe i wrocilam do bazowej dawki 25

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:47

Carola55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Carola tak mam taka wizyte po 6 tyg pologu a maly po 6 tyg zycia :) ciekawa jestem czy gp cos powie... Pewnie nie bo czego tu sie mozna po nich spodziewac :P dobrze ze w razie czego mam endo w Polsce.
    I tez dzieki lekom udalo sie ciaze utrzymac bo gdyby nie one to Tiagusia by nie bylo.
    no ja tez mialam leki z Pl na podtrzymanie
    tu uzyskalabym od pl gina czy pl gp ale cholernie drogo, opak 20tab 100mg 54e

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Krysti super ze bedziesz miec mame do pomocy a dzis tu pogoda dokladnie taka jak opisujesz w poscie powyzej, psa by nie wygonil, bedzie spacer 30min gondola z full budka

Tyger ciesze sie ze maly zaskoczyl faze nocki :==))

a fakt z gruszka to orka a i baby teraz nie da sie oczyscic wiercac plus ciag mizerny a babole graja w nosku glebiej, katarek na vaccum to jednak super wynalazek
    Limerkowo znam te kkimaty kochana:) haha jej tam strasznie jest wiem dawaj do Aberdeen tu do mnie

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Limerikowo, dziwi mnie jak traktuja ta terczyce tutaj, i jak sobie szkotki/angielki radza itd Limerikowo, a ty gdzie sobie robilas badania krwi w Irlandii, ze sama kontrolowalas, przez GP czy jeszcze gdzies prywatnie?
    Ja musze sie o to zapytac mojej poloznej, ktora odkad ja zobaczylam zapisuje mnie do endo i nic dalej sie z tym nie dzieje, albo GP, zeby mnie zapisal.

Dzisiaj moja kolezanka (zadko sie widzimy) ale w Szkocji, urodzila coreczke naturalnie, choc mala wazyla 5.05 kg! niestety bylo troche komplikacji, ale juz wszystko ok

Limerikowo lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja tez sama sobie dobieralam dawki lekow. Jak bylamw Pl to tylko konsultowalam z moja lekarka.
    Tu mimo ze w ciazy kazali czekac na wizyte kilka mies :/
    A jak sie juz doczekalam to makabra bo taki lekarz ze sama bym sie lepiej wyleczyla :/
    Carola ponad 5 kg???? Omg!!! Szacun dla niej i gratii za glupote lekarzy :/
    Nie podejrzewali takiej wagi czy co???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam o wadze i ze nie bylo cesarki. Ja nie wiem jak oni to sprawdzaja tutaj, jezeli w ogole, bo to juz nie pierwszy raz, ze dziecko wazylo duzo wiecej niz brzuszek wygladal. A potem sa te komplikacje kurcze ....

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam tarczycowe w Medicus Cork, niestety teraz zamkneli tam przychodnie a szkoda
    raz jak zrobilam w pl przychodni medipol tu w lck to mialam klopot by ksero wynikow dostac bo w Irl nie daje sie pacjentowi niby..
    jak ciazowy gp zleci wyniki to czeka sie 2tyg dla mnie to za dlugo bylo

nie wiem jak tu ludzie sobie radza, chodza i tyja a to moze byc po prostu niewyregulowana tarczyca

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej 5kg spore dziecko :) boziu az się przerazilam ,ze naturalnie urodzila .kawal baby chyba z niej ze tak wielkie dziecko urodzila no no . Niewiem ja to bede pilnowac wszystkiego uczulona tez jestem tu na tych lekarzy .Jakos nie mam do nich zaufania.Chyba bede rodzic w prywatnej klinice .Pogadam o tym z Moim .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:06

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Limerkowo znam te kkimaty kochana:) haha jej tam strasznie jest wiem dawaj do Aberdeen tu do mnie
    a dzieki musze wykonczyc macierzynskie tu a jeszcze prace mamy w sumie :--))
    moze kiedys z Lola na tripa do Aberdeen skoczymy, my lubimy wycieczki

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - zapraszamy do Aberdeen! :D

Paula kurde ale się skomplikowało z tym domkiem :( mam nadzieje ze to nie przedłuży wam wszystkiego :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix mam nadzieje ze nie...serio. Jak uslyszalam ze znow sa klopoty to sie zalamalam i przez to chyba tez mam dzis mniej mleczka :(

A przyszedl juz tw laktator??

Krysti ja tez nie ufalam i spr wszystko w Pl i dobrze bo nie raz sie pomylili :/ wiec miej reke na pulsie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje Kochane za zaproszenia, maz mowi ze moznaby pojechac :--)) jak podrosnie mala

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Vix mam nadzieje ze nie...serio. Jak uslyszalam ze znow sa klopoty to sie zalamalam i przez to chyba tez mam dzis mniej mleczka :(

A przyszedl juz tw laktator??

Krysti ja tez nie ufalam i spr wszystko w Pl i dobrze bo nie raz sie pomylili :/ wiec miej reke na pulsie :)
    Oh kochana ja juz się w Irlandi poznałam na lekarzach miałam ciśnienie takie wysokie w głowie minsię kręciło i wymiotowalam stanąć na nogi nie mogłam a oni mówią ze ciśnienie mam ok no wiesz co 3 miechy się męczylam i pencylina dawali ,mowie sobie nie jadę do Polski pojechałam kochana ekg mi zrobili holter na 24 w szpitalu założyli okazało sie ze mi ciśnienie skacze jak w zegarku godzina z wyników wyszło mi ze mam problem z ciśnieniem tetniczym tez zaraz tabletkiki na regulacje jedna rano druga na serce na noc i rok tak sie leczylłam i się wyleczylam w Irlandi te same leki mi przypisywać zaczęli i w szoku byli ze ja taka młoda i takie tabletki biorę :) a ja mowie ze to mam genetyczne ze moja mama ma to samo i wtedy zrozumieli wariaty:) ani kardiologa ani ekg nic nie zrobili durnie w Irlandi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:12

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok Krysti ze na dobrych doktoriw i w Pl i w Szkocji trafilas
    z cis nie ma zartow przy ciazy odklei sie lozysko i po zabawie plus zagrozenie zycia matki,
    ja mialam dokladnie tak samo, nadcis w ciazy i przed ciaza a oni ze ok wartosc 148/96 i oczyw tabsy z Pl bralam - dopegyt, isoptin
    na koncowce ciazy mimo tabsow i lezenia samo cis wywalalo i zesmy sie pare x do szpitala wybierali, ze szlo cholender unormowac go

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    no ok Krysti ze na dobrych doktoriw i w Pl i w Szkocji trafilas
    z cis nie ma zartow przy ciazy odklei sie lozysko i po zabawie plus zagrozenie zycia matki,
    ja mialam dokladnie tak samo, nadcis w ciazy i przed ciaza a oni ze ok wartosc 148/96 i oczyw tabsy z Pl bralam - dopegyt, isoptin
    na koncowce ciazy mimo tabsow i lezenia samo cis wywalalo i zesmy sie pare x do szpitala wybierali, ze szlo cholender unormowac go
    Ja teraz mam niskie cisnienie caly czas mam mierzone tu w osrodku zdrowia w ksiazeczce ciazy wpisane zeby cisnienie kontrolowac mi na bierząco lekarz w szpitalu zalecił .Tu w Szkocji są dobrzy lekarze w porównaniu z irlandią to są naprawdę madrzy lekarze i pomocni .ja tabletek juz nie biore uuu od dawna ale w szafce lezą sobie :) Ja Z polski tabletki mialam na poczatku ale mówię przeciez jest zamiennik w uk to na co placic po 100zl za opakowanie jak tu za free .

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze mi laktator nie przyszedł niestety :/ wlasnie sprawdziłam na eBayu i go nie wysłali jeszcze. Juz się niecierpliwie bo jestem ciekawa czy Charlie weźmie butle od tatusia :D

Jutro rano o 10.10am mamy nasz 6week check. Ciekawe ile klusek wazy nasz.

Tyger Ty to masz super mleczko ze Stanley tak przybiera :O i tak powinno byc! :D

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu w łożku wcześniej, tatuś wziął małego i poszedł grać na playu a ja odsypiam.
    Charlie dzisiaj zasnął w wannie xD w ogole dzisiaj go położyłam na płasko, uszka zanużone i tylko główkę mu podtrzymywalam a on spiąć sobie dryfował :D moja mała rybka.

Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen twój mały to lubi wodę jak pod rośnie to na basenik z nim tylko chodzić :) ja swoje tez bede uczyć w wodzie od małego by potem lubialo się pluskać :)

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez do big wanny wskakujemy by przyzwyczaic mala przed duzym akwenem wkrotce
    woda to wspanialy relaks dla dziecka i rodzicow

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezle macie lub mialyscie przejscia z tym cisnieniem i tarczyca. Ja dziekuje Bogu ze nie mialam takich problemow w ciazy. Mam tylko arytmie. W ciazy mialam ciezka klatke piersiowa i serce mi tak jakby kolatalo. Bardzo dobrze sie mna wtedy zajeli. Mialam nawet scan serca :)
    Vixen ale ten twoj Karolek daje czadu. Usnac w wannie haha.
    Mi sie w koncu udalo wczoraj wskoczyc z moim synusiem do wanny. Bylo super. Plywal jak wariat i chlapal z jezykiem na wierzchu :D Dzis bedzie taty kolej ;)
    Vixen napisz od razu ile wazy Karolek.
    Kev wczoraj zmienial kupkowa pieluche I tak sie usmialam z niego bo gowienko bylo wszedzie, musial calego go przebierac i myc. Byl przy tym spocony ale bardzo mu sie podobalo :D
    Musialam przelozyc moj wyjazd do Aber o jeden dzien, bo przyjezdza kolega Kevina z rodzina. Kolega z armii, ktorego nie widzial lata. Cieszy sie jak wariat. Wiec do Aber pojedziemy na drugi dzien, czyli w niedziele.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ