Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
ja sama zajelam sie swoja tarczyca w czasie ciazy i po, tu zaczekalabym sie na endokrynologa raczej
te sprawy gp prowadzi i kieruje do konsultanta na ktorego czeka sie pare mcy, pewnie dla kobiety w ciazy przyspieszyliby wizyte
badz co badz czy w ciazy czy nie , nie ma co czekac z tarczyca
robilam tylko prywatnie tsh i regulowalam dawke euthoryxu na czuja i udalo sie
w sumie mialam niewielka niedoczynnosc ale tsh skakalo gora dol a w ciazy jeszcze dodatkowo all sie zmienia hormonalnie
6tyg po porodzie robilam tarczycowe i wrocilam do bazowej dawki 25Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:47
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Carola tak mam taka wizyte po 6 tyg pologu a maly po 6 tyg zycia ciekawa jestem czy gp cos powie... Pewnie nie bo czego tu sie mozna po nich spodziewac dobrze ze w razie czego mam endo w Polsce.
I tez dzieki lekom udalo sie ciaze utrzymac bo gdyby nie one to Tiagusia by nie bylo.
tu uzyskalabym od pl gina czy pl gp ale cholernie drogo, opak 20tab 100mg 54e -
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Krysti super ze bedziesz miec mame do pomocy a dzis tu pogoda dokladnie taka jak opisujesz w poscie powyzej, psa by nie wygonil, bedzie spacer 30min gondola z full budka
Tyger ciesze sie ze maly zaskoczyl faze nocki :=)
a fakt z gruszka to orka a i baby teraz nie da sie oczyscic wiercac plus ciag mizerny a babole graja w nosku glebiej, katarek na vaccum to jednak super wynalazek -
Dzieki Limerikowo, dziwi mnie jak traktuja ta terczyce tutaj, i jak sobie szkotki/angielki radza itd Limerikowo, a ty gdzie sobie robilas badania krwi w Irlandii, ze sama kontrolowalas, przez GP czy jeszcze gdzies prywatnie?
Ja musze sie o to zapytac mojej poloznej, ktora odkad ja zobaczylam zapisuje mnie do endo i nic dalej sie z tym nie dzieje, albo GP, zeby mnie zapisal.
Dzisiaj moja kolezanka (zadko sie widzimy) ale w Szkocji, urodzila coreczke naturalnie, choc mala wazyla 5.05 kg! niestety bylo troche komplikacji, ale juz wszystko ok
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo ja tez sama sobie dobieralam dawki lekow. Jak bylamw Pl to tylko konsultowalam z moja lekarka.
Tu mimo ze w ciazy kazali czekac na wizyte kilka mies
A jak sie juz doczekalam to makabra bo taki lekarz ze sama bym sie lepiej wyleczyla
Carola ponad 5 kg???? Omg!!! Szacun dla niej i gratii za glupote lekarzy
Nie podejrzewali takiej wagi czy co???Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula, ja tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam o wadze i ze nie bylo cesarki. Ja nie wiem jak oni to sprawdzaja tutaj, jezeli w ogole, bo to juz nie pierwszy raz, ze dziecko wazylo duzo wiecej niz brzuszek wygladal. A potem sa te komplikacje kurcze ....
Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
ja robilam tarczycowe w Medicus Cork, niestety teraz zamkneli tam przychodnie a szkoda
raz jak zrobilam w pl przychodni medipol tu w lck to mialam klopot by ksero wynikow dostac bo w Irl nie daje sie pacjentowi niby..
jak ciazowy gp zleci wyniki to czeka sie 2tyg dla mnie to za dlugo bylo
nie wiem jak tu ludzie sobie radza, chodza i tyja a to moze byc po prostu niewyregulowana tarczyca -
nick nieaktualnyJej 5kg spore dziecko boziu az się przerazilam ,ze naturalnie urodzila .kawal baby chyba z niej ze tak wielkie dziecko urodzila no no . Niewiem ja to bede pilnowac wszystkiego uczulona tez jestem tu na tych lekarzy .Jakos nie mam do nich zaufania.Chyba bede rodzic w prywatnej klinice .Pogadam o tym z Moim .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:06
-
Krysti wrote:Limerkowo znam te kkimaty kochana:) haha jej tam strasznie jest wiem dawaj do Aberdeen tu do mnie
moze kiedys z Lola na tripa do Aberdeen skoczymy, my lubimy wycieczkiKrysti lubi tę wiadomość
-
Vix mam nadzieje ze nie...serio. Jak uslyszalam ze znow sa klopoty to sie zalamalam i przez to chyba tez mam dzis mniej mleczka
A przyszedl juz tw laktator??
Krysti ja tez nie ufalam i spr wszystko w Pl i dobrze bo nie raz sie pomylili wiec miej reke na pulsieLimerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Vix mam nadzieje ze nie...serio. Jak uslyszalam ze znow sa klopoty to sie zalamalam i przez to chyba tez mam dzis mniej mleczka
A przyszedl juz tw laktator??
Krysti ja tez nie ufalam i spr wszystko w Pl i dobrze bo nie raz sie pomylili wiec miej reke na pulsieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:12
-
no ok Krysti ze na dobrych doktoriw i w Pl i w Szkocji trafilas
z cis nie ma zartow przy ciazy odklei sie lozysko i po zabawie plus zagrozenie zycia matki,
ja mialam dokladnie tak samo, nadcis w ciazy i przed ciaza a oni ze ok wartosc 148/96 i oczyw tabsy z Pl bralam - dopegyt, isoptin
na koncowce ciazy mimo tabsow i lezenia samo cis wywalalo i zesmy sie pare x do szpitala wybierali, ze szlo cholender unormowac goKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:no ok Krysti ze na dobrych doktoriw i w Pl i w Szkocji trafilas
z cis nie ma zartow przy ciazy odklei sie lozysko i po zabawie plus zagrozenie zycia matki,
ja mialam dokladnie tak samo, nadcis w ciazy i przed ciaza a oni ze ok wartosc 148/96 i oczyw tabsy z Pl bralam - dopegyt, isoptin
na koncowce ciazy mimo tabsow i lezenia samo cis wywalalo i zesmy sie pare x do szpitala wybierali, ze szlo cholender unormowac goLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula jeszcze mi laktator nie przyszedł niestety wlasnie sprawdziłam na eBayu i go nie wysłali jeszcze. Juz się niecierpliwie bo jestem ciekawa czy Charlie weźmie butle od tatusia
Jutro rano o 10.10am mamy nasz 6week check. Ciekawe ile klusek wazy nasz.
Tyger Ty to masz super mleczko ze Stanley tak przybiera i tak powinno byc!tyger lubi tę wiadomość
-
Ja znowu w łożku wcześniej, tatuś wziął małego i poszedł grać na playu a ja odsypiam.
Charlie dzisiaj zasnął w wannie xD w ogole dzisiaj go położyłam na płasko, uszka zanużone i tylko główkę mu podtrzymywalam a on spiąć sobie dryfował moja mała rybka.
Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No niezle macie lub mialyscie przejscia z tym cisnieniem i tarczyca. Ja dziekuje Bogu ze nie mialam takich problemow w ciazy. Mam tylko arytmie. W ciazy mialam ciezka klatke piersiowa i serce mi tak jakby kolatalo. Bardzo dobrze sie mna wtedy zajeli. Mialam nawet scan serca
Vixen ale ten twoj Karolek daje czadu. Usnac w wannie haha.
Mi sie w koncu udalo wczoraj wskoczyc z moim synusiem do wanny. Bylo super. Plywal jak wariat i chlapal z jezykiem na wierzchu Dzis bedzie taty kolej
Vixen napisz od razu ile wazy Karolek.
Kev wczoraj zmienial kupkowa pieluche I tak sie usmialam z niego bo gowienko bylo wszedzie, musial calego go przebierac i myc. Byl przy tym spocony ale bardzo mu sie podobalo
Musialam przelozyc moj wyjazd do Aber o jeden dzien, bo przyjezdza kolega Kevina z rodzina. Kolega z armii, ktorego nie widzial lata. Cieszy sie jak wariat. Wiec do Aber pojedziemy na drugi dzien, czyli w niedziele.Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość