X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj A to taki jest, ze strzykawki i wszelkie wyjscia do lekarza go oslabiaja, nawet na pierwszym USG (early pregnancy scan) byl prawie spocony, chociaz wizyta powiedzmy nie dotyczyla jego bezposrednio. Ja na razie nie mowie mu, ze ma byc chociaz osobiscie musze przyznac, ze bylalabym rozczarowana gdyby jednak nie chcial wykorzystac okazji - tak po porstu - zeby zobaczyc narodziny wlasnego dziecka! (na razie mu tego nie powiedzialam). Wszystko pomalau wskazuje na to jak rozmawiamy, ze pewnie bedzie, bo i do szpitala pewnie bedzie musial mnie zawiesc, potem juz mowilam, ze moze pomoze liczyc skurcze, wiec pewnie bedzie tam nie majac nawet wyboru. A tak w ogole to mowia, tzn przeczytalam gdzies, ze przez facetow jest czesto wiecej zamieszania na sali porodowej niz to warte, ze tez mdleja, i wprawadzja zamet :) Znam mojego i moge sobie wyobrazic ze bedzie od siebie, ale na pewno bedzie mnie tez wpsieral jak tylko bedzie umial ...

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ja to czekam ze może w czwartek samo sie cos rozkreci. Takie mam marzenie haha :)
    Ale nocy takiej jak byla dzis to nie chce :(
    Lada chwila to my bedziemy czekac na wasze akcje porodowe :) jak ruszycie to z kopyta :)

Haha Tyger masz identyko jak moja mama jak sie denerwuje :P
    Grunt ze ci sie poluzowalo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po pracy:)

Vixen widze ze wymasowana chyba prawidlowo skoro takie postepy widac:)super, oby sie rozkrecilo to moze do rana ciociami zostaniemy:) A jak to jest przy porodzie domowym, kiedy musisz zadzwonic po polozna? jak wody odejda? czy moze jak skurcze beda bardziej czestotliwe? sorry moze to glupie pytania, ale jakos mi to teraz przez glowe przemklo...

Tyger widze ze wywolujecie na calego:) A odnosnie strachow to jak dla mnie mozecie pisac o wszystkim. Zawsze czegos nowego sie dowiem. Wiem jakie objawy towarzysza przy koncowce, bo wiele z nich macie razem z Paula i Vixen bardzo podobne. Dzieki Wam wiem czego moge sie spodziewac. A co do porodu to ja jakos w ogole sie nie stresuje, moze dlatego ze mam jeszcze 3 miesiace a moze dlatego ze mysl ze po ciezkich bolach w koncu przytule mojego Syneczka dodaje mi sil - nie wiem.

Migotka ja rowniez zapomnialam o Twoim usg. Daj nam koniecznie znac czy wszystko ok no czy to chlopiec czy dziewczynka:)

Paula widze ze w dzien lepiej sie czulas skoro tyle narobilas... a mialas odpoczywac i sie nie forsowac:) Z drugiej strony wiem ze chcesz miec wszystko dopiete na ostatni guzik przed czwartkiem, tez bede tak chciala:) uwazaj na siebie:)

tyger lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze na poczatku moj T bedzie opanowany bardziej niz ja ;)
    Zreszta mialam namiastke teraz w szpitalu :)
    Ja jak uslyszalam "INDUKCJA" to na chwile wylaczylam mozg bo tak sie przerazilam :P
    A on twardo dyskutowal z polozna :)
    Byl przy badaniu ginekologicznym tuz obok wiec mysle ze nie bedzie zle :)
    A wsparciem dla mnie bedzie ogromnym!!! Nie wyobrazam sobie zeby nie byl z nami w takim momencie :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Asiu dokladnie ;)
    Zaraz jeszcze ide robic pedicure, potem peeling, maske na twarz :)
    Jutro wloski i paznokcie u raczek no i dokladna depilacja mnie czeka :) taki dzien dla siebie :)
    A w czw to tylko prysznic i czekanie na T bo konczy o 12 :)
    Ojj bedzie stres haha :)
    Oby tylko net chodzil w szpitalu bo juz zakuoilam zeby byc z wami w kontakcie ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula taka piekna i pachaca przywitasz synka :) Super plan. Wszystko to co potrzeba kobiecie zeby sie zrelaksowac.

Paula55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jak odejdą wody czy skurcze beda regularne i bolesne to wtedy normalnie dzwonię i tak jak z porodem w szpitalu przez telefon zrobią konsultacje i wtedy zdecydują czy moze przyjadą mnie tylko zbadać czy juz czas zbierać się do mnie ze wszystkim :)

Tyger miło mi ze Ci pomogłam z toaletą! Hahah normalnie tak mi się chce śmiać :D

Moj mężu juz się mnie zapytał co chce zeby robił jak się zacznie - czy ma za mną latać czy sobie byc gdzies z boku. Powiedziałam ze ma za mną łazić i się przejmować. Chce czuć ze nie robię tego sama.

W ogole co on do mnie wczoraj przy śniadaniu słodkiego powiedział... Że wyobrażał sobie śmiech naszego synka i ze jest strasznie tego ciekawy *__* taki tatuś.

Ciekawe czy macie racje co do przebiegu dzisiejszej nocy :P mam nadzieje ze tak ale wiadomo, rożnie to moze byc.
    Ale chyba wyciągnę męża na spacer troche połazić to grawitacja troche pomoże tez.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no ja myśle ze bedziesz miała neta bo my musimy wiedzieć co się dzieje! :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola to łozeczko jest tez fajne bo się normalnie składa i my je weźmiemy do polski jako travel cot. No i bardzo łatwo je moge od łóżka odczepić, zapiąć ściankę i przenieść sobie po domu, ale najbardziej mi zależy na tym zeby mały spał tak jakby z nami, ze nie trzeba wstawać do karmienia.

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jakas ty bedziesz piekna i wyszykowana na ten porod, najwazniejsze zebys sie czula komfortowo i tak jak lubisz :)

Dziewczymy, no ja jestem naprawde z wami, moge sobie tylko wyobrazic co przezywacie i przesylam wam normalnie usciski i buziaki juz teraz i w razie w, zeby wam wszystko dobrze i szybko poszlo :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Tak..wypieknie sie a po kilkunastu godz porodu bede wygladac jak psu z dupy wyjeta :)
    A tak serio... To chce sie czyms zajac, zrobic cos dla siebie zeby sie zrelaksowac.
    Mam swiadomosc ze z synkiem bedzie juz ciezko o taka dluzsza chwile dla siebie na poczatku...
    Vix spacerujcie :)
    Ja po dzisiejszych zakupach stwierdzam ze u mnie juz bArdzo ciezko z chodzeniem przez to spojenie.
    Niestety ale konczy sie to ogromnym bolem i lzami w oczach :( a wstajac z kanapy jekiem i placzem :(
    Z tej strony ciesze sie ze to wszystko zacznie sie w czwartek bo do 10 wrzesnia chyba juz bym z domu nie wyszla ...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie kochane z wami ;))

jestem taka szczesliwa ze nie uwierzycie marzenia sie spelniaja <#
    BEDZIE CHLOPIEC STANLEY :*

Moj R na usg sie wzruszyl tak ze nie umial nic powiedziec tylko lezka mu poleciala i pytal 3razy czy to na 100% pewne :)
    Jestesmy tacy szczesliwi ze poszlismy po usg do knajpki -on na piwo a ja na lody pyszne -ale jest mi malo i zaraz ide do zamrazarki bo magnuma mmm -w ciazy polubialam :)

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka gratuluje!
    A jednak to forum przyciaga tylko chlopcow haha :D

MigoTtTka lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka cudowne wiesci!!!!! Strasznie sie ciesze i z calego serca gratuluje spelnienia marzenia!!!!
    Jej...sama sie wzruszylam kochana :)
    To chlopcy bez watpienia kroluja haha :)

Cieszcie sie teraz kochani ta wiadomoscia :) mozesz zaczynac porzadne zakupy haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, to super wiadomosc i ze juz wiesz, ciesze sie razem z Toba! :) Mamly i nas kolejnego chlopaka!
    Teraz juz mozesz wszystko planowac i kupowac dla Stanley'a!

(to mo wlasnie przypomnialas o lodach w lodowce, dzieki ;))

MigoTtTka lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny :* teraz to zostawiam tatusiowi pole do popisu bo stwierdzil ze pojdzie i kupi typowo meskie spioszki -albo jakies inne ubranko :) bo bedzie mial SYNA :)

w niedziele jedzie na ryby ze szwagrem bo stwierdzil ze musi sie podowiadywac troszke :) i chce miec meski poranek = 4rano wyjezdzaja hihi...:)

a co do zakupow ciuszkowych to nic nie kupuje bo wsztsko prakycznie nowe odziedzicze po siostrzencu :) ale wozek za to bedzie suuuper , no i laktator musze kupic i butelki-ale to wszystko moge na spokojnie jak urodze bo bede wiedziec czy mi potrzebne czy nie ....:P

Uśmiech mam caly czas na trzawy bo tak sie OGROMNIE ciesze:)))

tyger lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, ja tez mam lody w zarazalce :D
    Dobrze ze Victorek juz spi to nie musze sie dzielic :P

MigoTtTka, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i oczywiscie tatus sie cieszy ze bedzie mogl syna nauczyc sluchac jego muzyki (trivium , slippnot itp) i teraz mi mowi ze nie moze sie doczekac jak usiadzie z synem i bedzie mogl ogladac z nim jego filmy -spartakus, supernatural..... te mi przychodza jak narazie do glowy :P

Forum chlopcow :) wogole ostatnio-nawet znajome maja sAMYCH CHLOPCOW :) chyba nastala epoka chlopcow:) oj jojoooj

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh podziwiam migotka za opanowanie :) ja mimo ze sporo ubranek dostalismy pierwsze co jak dowiedzialam sie plci zrobilam zakupy :)
    Zreszta od polowkowego co troche cos kupowalam :P ale ja wiedzialam ze tak bedzie ;)

Ehh zbliza sie wieczor, maly zaczynaszalec a ja cierpiec :( to chyba znow bedzie dluuuga i ciezka noc dla nas :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze tez siebie podziwiam , bo w sklepach tyle pieknych rzeczy :) ale jak widzialam ile siostra ma przywiezc Nam ciuszkow polowa jeszcze nie uzywana to stwierdzilam ze naprawde nic nie musze kupowac conajmniej do roku czasu :)) ewentualnie na pozniej jakies buty czy cos :)) ale czuje ze cos pojdziemy i kupimy z Moim :)) jakas jedna rzecz symboliczna ale nasza:))

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ