X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja też siusiam co chwilę ;) Już mam tego dojść, nie mogę wyjść normalnie z domu...
    Dziękuję Wam za radę, już zaopatrzyłam się w aptece w niezbędne leki na pęcherz i dokupiłam 2kg cytryn, przydadzą się jak nic :)
    No i uspokoiłyście mnie odnośnie wagi Małej :) Jak pomyślę o porodzie sn takiego Klocuszka, to słabo mi się robi :D Ostatnio jak leżałam w szpitalu, dziewczyna z sąsiedniej sali rodziła synka - 4800 dag :D
    I muszę się Wam pochwalić - w sobotę wychodzę za mąż :)
    No mialam pytać własnie czy ten dzień jakos na dniach nie nadchodzi :)
    mi lekarz w 29 powiedzial, ze nie bedzie wrożył jaki sie mały urodzi, bo dopiero w ostatnich tyg przyrost jest powiedzmy miarodajny, bo i tak te wyliczenia na usg sa szacunkowe i maja pokazac czy ładnie przyrasta

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a potem jeszcze połóg i samopoczucie zaś ble

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja też siusiam co chwilę ;) Już mam tego dojść, nie mogę wyjść normalnie z domu...
    Dziękuję Wam za radę, już zaopatrzyłam się w aptece w niezbędne leki na pęcherz i dokupiłam 2kg cytryn, przydadzą się jak nic :)
    No i uspokoiłyście mnie odnośnie wagi Małej :) Jak pomyślę o porodzie sn takiego Klocuszka, to słabo mi się robi :D Ostatnio jak leżałam w szpitalu, dziewczyna z sąsiedniej sali rodziła synka - 4800 dag :D
    I muszę się Wam pochwalić - w sobotę wychodzę za mąż :)
    Kochana, mniej więcej na Twoim etapie miałam to samo z pęcherzem. Też non stop sikałam, piekło... Ale zostałam jednorazowy antybiotyk i od tej pory cały czas profilaktycznie biorę Żuravit. Piję dużo, ale czasem to i tak nie pomaga, szczególnie jak wstaję na nocne siku, to czasem zapiecze... No ale ostatnie badania moczu wyszły ok...

Jejku, powiedz coś na temat tego ślubu, pochwal się! Jak to będzie? :) Pamiętam jak na Ovf o tym mówiłaś :)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, ale Ty masz pamięć :)) szybko się przestawiłam na bycie mężatką :D

co do siusiania... ja od połowy ciąży siusiam non stop, jak idziemy z bratową na miasto to zazwyczaj odwiedzamy 2x kibelki. W nocy ja niestety wstaję siusiu nadal co 1-2h, ale siusiam normalnie, więc nic z pęcherzykiem mi się nie dzieje :) Choć nie powiem, uciążliwe takie latanie do kibelka, szczególnie w nocy!

Martynaaa lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jakie foteliki samochodowe pasują do wózków Tutek Grander?

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis na nic nie mam ochoty, nawet mi weny brakuje zeby cis napisac, ale milo sie Was czyta chociaz.

Eklerka super ze wychodzisz za maz w takim okresie, wszedzie pewnie choinki i swiatelka swiateczne, fajny nastroj :) Pokaz jaka masz sukienke bo to najwazniejsze ;)

Eklerka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko gotowe - rozwarcie na cm, szyjka krótsza niż 1cm, główka juz w kanale, tylko czekać na skurcze. Po badaniu trochę plamię, ale to może się zdarzyć. Mój czop był czerwono-brązowy. Pierwszy był jaśniejszy. Pani doktor powiedziała, że czop odszedl, doszło dzisiejsze badanie wiec może się ruszy. Jak do czwartku się nie zacznie to musze się położyć na oddziale.

Ida, Ewik, szpilka, Tygrysek, Martynaaa, Eklerka, Anielle, betinka lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, już jest bliżej niż dalej. Lada dzień Michalinka będzie z Wami :) Wspaniale, że tak będzie blisko Ciebie. Ja jeszcze trochę muszę poczekać, mam nadzieję, że po nowym roku jakoś ten czas przyspieszy.

Eklerka, gratuluję Ślubu :) Wspaniała sprawa, pozozazdrościć tych przygotowań i tego dnia. Tym bardziej w okresie świątecznym :) Ja już rok i 3 miesiące po Ślubie, a mam wrażenie, że to było niedawno. Życzę aby samopoczucie w sobotę było jak najlepsze :)

U mnie na bakterie w moczu lekarz kazał pić herbatkę z Żurawiny. No i słyszałam, że picie wody z cytryny i siku też pomaga.

Kor_a, Eklerka lubią tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko to cudowne ze wychodzisz za mąż! Wszystkiego dobrego!

Kor_a życzę Ci szybkiego i mało bolesnego porodu. Bo potem będzie juz tylko lepiej i cudownie!

Kor_a, Eklerka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po usg III trymestru
    Wituś waży 1950g - 30tc 4d, ale wymiary z usg wskazują na 31tc 6d :))

Martynaaa, Tygrysek, Eklerka, betinka lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mojej wizycie wiem że mam rozwarcie na 1cm, łożysko funkcjonuje prawidłowo, serduszko piękne pika, wody w normie a Synek gigantem nie będzie, waga szacowana to 3kg. Miałam krótki masaż szyjki, po którym w domu wypadł mi czop zabarwiony na czerwono - bordowo. Przed wizytą wypadł kawałek bezbarwny. Pani doktor mówiła że mogę lekko krwawic po tym badaniu i nie wiem czy to czop czy zwykłe krwawienie, ale konsystencja stała. Później miałam zapis ktg, w ciagu 30min miałam 4 skurcze, które odczuwalam jak okresowe bóle, wcale nie silne. Położna zinterpretowala wykres, wszystko ok, dziecko dobrze reaguje na skurcze, macica regularnie się kurczy i poród może zacząć się w każdym momencie. Po tym masażu wracałam do domu jak polamana. Ciągle boli mnie w kroczu, ledwie się ruszam i czuję mocniejsze skurcze. Po prysznicu nieco się uspokoilo. Ciekawe jak to się rozwinie. Jeśli nic się nie wydarzy to kolejne ktg w sobotę, dzień przed terminem i w poniedziałek, dzień po terminie plus wizyta.

Kora, trzymaj się. Obyśmy się wkrótce doczekały :-)

Anielle, Ida, betinka lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, kora i martynak to wy zaraz urodzicie, jedna drugą pogoni :D

juupiiiiiiiiiiii:)))))

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, Martyna... czekamy z niecierpliwością na dobre wieści :) CIekawe, która pierwsza przekaże nam dobre wieści, bo teraz faktycznie to już jedna goni drugą :)
    Życzymy szybkiego, bezbolesnego i szczęśliwego rozwiązania :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    Eklerko, co za wiadomosc! :) Nie tak dawno LadyMK zdawala nam relacje ze swego slubu, a teraz kolej na Ciebie. Stresujesz sie? Mam nadzieje ze wszystko pojdzie tak jak sobie zaplanowaliscie :)

Ewik, nie licz na to, ciaza Cie tak szybko nie wykonczy heh bedzie trzymac w szponach i Cie "rozpieszczac" :) ewidentnie jestes jedna z tych szczesciar ktore wymioty maja przez wiekszosc trwania ciazy. Bycz sie jak najwiecej i jak najefektywniej tylko mozna :)
    Stresu od groma ;-) Slub na wariackich papierach... Planowo mial byc 20 czerwca, ale termin mam na 5 maja, wiec 1,5 miesiaca po porodzie nie bedzie mie sie usmiechalo wywijac na parkiecie cala noc i nie chce nikogo obarczac opieka nad malym dzieckiem, wiec przekladalismy... I a to obraczek nie ma bo trzeba czekac 2 miesiace, a to w urzedzie termin przepadl... Sukienke kupilam z wyprzedzeniem, ale zamiast sukienki dostalam worek, ze 3 rozmiary wiekszy od wymiarow podanych w internecie, wiec na gwalt szukalam krawcowej :-D potem cyrk z szukaniem fotografa, bo jak juz znalazlam, to wyladowalam w szpitalu i znalazl inna pare na nasze miejsce ;-) i teraz codziennie cos dogrywam bo sobie o czyms przypominam... ;-) ale goscie dopisali, z Mala wszystko super, w srode polowkowe, wiec wrzucam na luz :-)
    Sukienka z czerwonej koronki, do niej czerwone buty, bizuteria i kwiatuszki we wlosach i dluzsza wiazanka z bialych gozdzikow otoczonych czerwonymi kulkami przypominajacymi jarzebine, ale zabijcie, nie pamietam nazwy :-) jak zobaczylam ten bukiet w katalogu... zakochalam sie :-) miala byc jasna sukienka, ale jestem blada jak sciana (latem omijalam slonce szerokim lukiem) i po przymierzeniu kilku stwierdzilam, ze wygladalam jak balwanek, a w czerwieni mi ladnie i tak jakos ozywia koloryt mojej cery :-)
    Ja znowu nie moge spac przez to ciagle dretwienie rak :-( Zatrucie ciazowe wykluczone, a przy okazji pomaltretowali mnie przy tescie obciazenia glukoza - mam 13 wkluc, bo nie mogli znalezc zyly ;-) po tym zostaly 2 krwiaki i pojde na wlasny slub jak narkomanka, no ale dla Malej przezyje wszystko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 03:48

Martynaaa, Ida lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Eklerko już ślub jak to zleciało nie wiadomo kiedy
    Kora i Martynka pewnie siedzicie jak na bombie mieć te wasze szczęścia szybko i w miarę możliwości bezboleśnie przychodzą na świat:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby Maluchy nie dały Wam w kość :)

Gosiu, zleciało błyskawicznie. Wszystko zaczęliśmy załatwiać we wrześniu a i tak pewnie o połowie rzeczy zapomniałam, bo szykowałam się na czerwiec :D
    A to moja sukienka :)
    54be70c5d144ad29m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:42

Ida lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna sukienka
    Ja teraz po latach żałuję że nie postawiłam na czerwone dodatki łącznie z czerwonymi butami do ślubu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko, wszystko będzie dobrze, na pewno, przed kazdym slubem jest cos do zrobienia na wariata, pamietam jak to u nas bylo. Sukienka to mnie baaardzo zaciekawilas, moglabys sie pochwalic ;)

Dzis spalam okropnie, a raczej nie spalam. Ciagle cmilo mnie mocno w krzyżach, z trudnoscia i bolem przewracalam sie na bok i wstawalam z lozka, mialam wrazenie ze pekne, polamie sie w kroczu z kazdym ruchem. Lapaly mnie skurcze, dosc systematycznie, ale nad ranem sie uspokoilo. Rano znowu ciemna wydzielina, bardzo mala ilosc i ciagle boli mnie w pachwinach, do tego mdli. Dzis wstalam wczesniej bo mam kilka rzeczy do zalatwienia i mam wrazenie ze nie zdaze heh. Byc moze to juz niebawem, a moze tylko proba :) Najgorsze jest to, ze Maz zlapal przeziebienie i nie podoba mi sie jak kaszle. Martwi sie ze nie bedzie mogl byc ze mna przy porodzie jak sie nie wyleczy. Idziemy dzis do lekarza.

Anielle, jak Ty dzisiaj sie czujesz? Chandra przeszla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:51

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, bedziesz wygladac cudownie :) bardzo ladna sukienka

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martyna, juz mi dzisiaj lepiej chociaz znowu zle spalam. Wzzoraj mialam jakas niemoc, caly dzien nawet sie z pizamy nie przebralam po raz pierwszy odkad jestem na zwolnieniu, zawsze sie staram zachowac pozory normalnosci, ubrac sie, poscielic, cos ogarnac mieszkanie. Wczoraj - nic. Widze po postach, ze nie jestem jedyna co spac nie moze, Eklerka post o 3 rano, Gosia o 4, Martyna tez niewyspana. Tylko u Ciebie Martyna to juz pewnie na powaznie sie cialo przygotowuje, ciekawe faktycznie czy wyprzedzisz Kore, chociaz cos podejrzane ze jeszcze sie nie odzywala dzisiaj.

Eklerka super bedziesz wygladac w sukience, taka elegancka. Zycze Ci zeby ten dzien byl cudowny, przynajmniej tak cudowny jak moj dzien slubu, bo ja swoj wspominam super. Sekret zeby byc zadowolonym to nie przyczepiac sie do szczegolow i skupic na tym co najwazniejsze.

Martyna, a co masz na mysli ze zrobili Ci masaz szyjki? Wewnetrznie?

Lady super ze na usg wszystko w porzadeczku :)

Ja dzis bylam na szkole rodzenia i byly zajecia praktyczne o oddychaniu i pozycjach porodowych. Pare dni temu pisalam ze sie nie boje porodu, otoz dzisiaj sie zaczelam bac. Jak ja dam rade przec tyle czasu? I oddychac tak miarowo? I jakies takie cwiczenia kazala robic ze miednica sie rusza i brzuch sie przy tym jakby rusza tez, tak jakby miednica sie go podnosi do zeber, ale cholera nie wiem po co sie to robi bo sie spoznilam. To znaczy chyba chodzi o to ze jak skurcz nadejdzie to trzeba ten brzuch tak jakby podciagnac? Dziewczyny slyszalyscie o czyms takim?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ