X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor, wspolczuje nudności... Mnie one ominely w obu ciazach. Za to teraz dokuczają mi boje lędźwi i muszę kombinować, żeby ich nie obciążać.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agatka, masz racje. Tyle lat tęskniłam za ciążą a teraz jak juz zacznę cos mężowi marudzić to słyszę: "chcialas - to masz". Ma trochę racji, bo to byla moja decyzja, ze chce kolejny raz być w ciąży. Pocieszam się tym, ze to co nieprzyjemne za jakiś czas minie a pozostanie radość z dziecka :-)

A tak prezentujemy się my prawie w połowie ciąży :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73cb73c78d1d.jpg

agatka196, Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel super wyglądasz :-)
    Ja mam ogromne porównanie. 2 dni temu robiłam fotki i brzuszek wyglądał tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96011cd7263a.jpg
    A dziś tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d53782663c91.jpg

Eklerka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie ma czego współczuć. ;) Ponad 4,5 roku czekałam na to, żeby te nudności mieć i będę mega szczęśliwa nawet rzygając jak kot. :) :) :) :)

agatka196, ewwiel lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznica spora :-) smaruj brzuszek jak tak szybko rośnie. Mój strasznie szybko rosl na przełomie 3 i 4 miesiąca. Wszyscy mieli, ze wyglądam jakbym byla w połowie ciąży. A poznie stanął w miejscu i jest taki jak na fotce :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje jak sobie przypomnę :-P ale będę starała się dbać o to.

Vinca to rzygaj kochana :-D <3

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne te Wasze brzuchole <3
    U mnie na etapie 5 miesiąca brzuszek był niewielki, za to od 7 rósł z dnia na dzień i potem nawet stanie przez 5min wywoływało potworny ból pleców :/

Vinca, to rzygaj dalej niż widzisz :D

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja to mam stracha co będzie dalej z tymi moimi bolami lędźwi. Poloze się na chwile na plecach i juz wstac nie umiem, wstaje ze łzami w oczach z bolu. Mogę leżeć tylko na bokach... Leżenie w wannie też odpada, bo się podnieść nie umiem. Czas pokaże co będzie dalej, trzeba wszystko przetrwac, bo kto jak nie my?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha kochane śliczne macie brzuszki <3 a niedługo zamienią się w jeszcze ładniejsze maluszki :)
    Aż tęskń się za brzusiem ale z drugiej strony jak sobie pomyślę jak mi teraz lekko chodzić, założyć buty czy ogólnie ruszać się to tęsknota trochę mniejsza ;)

ewwiel, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, coś za coś, lżej buty wiązać, ale za to noce nieprzespane :D

W Karolka diabeł wczoraj wstąpił. Wychodziłam z siebie i gdyby mi ktoś na drodze stanął, to bym zagryzła :/ Kolka i zaparcia odpadają, na rękach, bujany, nawijałam do niego i uśmiechałam się jak głupia, w ruch poszły kołysanki, Mozart, Bach, kokonowanie, dźwięki suszarki i odkurzacza, a był na zmianę jeden wielki ryk i rozglądanie się :/ Od 7 do 21 przespał w sumie niecałe 4h, reszta to krzyk :/ Wyciągnęłam go na spacer i mimo tego, że wrzeszczał, woziłam i woziłam... Byliśmy w parku, nad rzeką, koło fontanny, ale tak się darł, że aż się zanosił i musiałam prawie biegiem wracać do domu... W nocy budził się co 2h i po każdym karmieniu godzinę nie spał a teraz znowu zaczyna się sajgon... :/

A dziś mija nam 1,5 miesiąca... Kiedy to zleciało :(

5fjzaeq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka czyli sposoby z filmiku jednak nie działają aż tak rewelacyjnie? Strasznie ciężko matce, kiedy dziecko placze a ona nie wie czemu... Az się boje co będzie po porodzie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka może to dziwne ale może go ktoś zauroczył?

Moja siostra miała takie cyrki z synem a okazało się ze baba z warzywniaka zagladała do wózka i go zauroczyła.
    Moja mama kazała jej przelać wosk nad głową małego i jak ręką odjał. A z wosku wyszła twarz z kokiem na głowie.

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe czary mary :D
    Fakt, zaglądaja nam do wózka nałogowo na każdym spacerze, ale wózek grafitowo-czerwony, kokarda czerwona przyczepiona, smok czerwony, a Mały ostatnio poza domem w czerwonym bodziaku, czerwonym rampersie albo czerwonych ogrodniczkach (tak się jakoś złożyło :D). By to szlag jak ktoś zauroczył :/
    Wczoraj to już nie wytrzymywałam. Głodnam jak wilk poszłam do jakiejś budki na zapiekankę, bo akurat łaskawie mi zasnął :/ Tyle co zamówiłam, a tu jeden wrzask :/ I słyszę za plecami: "czego to dziecko tak płacze?". Baba grzebała się jak mucha w smole, na zapiekankę czekałam 10min, Mały wyje, a tu w budce wielkie poruszenie i albo kukali mi do wózka żeby go uspokoić i z łapami do dziecka, albo komentowali, że płacze i już mają dość słuchania wycia. Jakaś parka w ramach protestu po prostu wyszła :/
    A ja klęłam pod nosem i odpierałam ataki na wózek :/

Spróbuję z pomysłami na zauroczone dziecko, bo te z filmiku działają jak ma dobry dzień (ogólnie to bez kokonowania mało kiedy zaśnie nawet po wieczornej kąpieli), ale wczoraj była jakaś masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:29

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka szczerze współczuje ale na głupie zaczepki bym zwróciła uwagę, my jesteśmy w centrum uwagi jak wyciągam małego z wózka i widzi ktoś te butki z szyną i gadanie za plecami kiedyś już nie wytrzymałam i prosto z mostu powiedziałam kobiecie,że jak jest taka ciekawa co to ma na nóżkach niech zapyta a nie snuje nie wiadomo jakie teorie, że takie dzieci się rodzą na pewno po in vitro i to kara za grzechy.

A nasz maluszek pięknie guga butki opanował do tego stopnia,że nie wiem jak one wytrzymają do roczku bo już na piętkach się wycierają tak nimi majta. Serce się raduje jak widzimy jaki jest pogodny i kontaktowy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a Wasz synek nie ma jakiś innych objawów np.że coś go boli i dlatego tak płacze? ale z tym zauroczeniem może być prawda bo czasami ktos ma coś takiego że dziecko później wrzeszczy strasznie.

A i zapomniałam jeszcze dopisać,że teraz na lato zaopatrzyłam się w osłonkę przeciwsłoneczną Dooky i jestem bardzo zadowolona już nie trzeba kombinować z pieluszkami czy parasolką która się w ogóle nie sprawdza

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dziewczyny powiem szczerze że jestem w szoku że takie młode dziewczyny wierzą w takie zabobony... :-D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida powiem Ci szczerze że może i to śmieszne jest ale ja na własne oczy widziałam jak Mateusz darł się w niebo głosy aż siny był i siostra lała ten wosk a dziecko się uspokoiło i uśmiech na buzi się pojawił.
    W inne wszelkie zabobony nie wierzę ale w zauroczenie dziecka tak.

• rah Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ciezko w to wierzyć ;) na pewno nie będę obwieszała dziecka czy wózka jakimiś wstążeczkami czy co tam się niby "powinno" wieszać :) ale ja ogólnie przesądna nie jestem. Nie boję się czarnych kotów, przechodzenia pod drabiną, tłuczenia luster itp. Natomiast jezeli komuś to pomaga odetchnąć z ulgą, to czemu nie:)

Tak ogolnie a propo zabobonów, przesądów, to zawsze mnie dziwiło, że jednak katolicy strasznie wierzą w jakieś gusła, przepowiednie, zabobony. A to podobno jest antykatolickie i podchodzi pod grzeszenie.

Ida, vincaminor lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka moze go zaciekawiło co mu nad głowa robia ;p

agatka196, Ida lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Agatka moze go zaciekawiło co mu nad głowa robia ;p

Rah może :-) nie wiem :-)

Jak się czujecie?

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ