X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka skoro nastapily komplikacje to chyba bedziecie sie cieszyc. Jak w joncu zaszlam w ciaze z Pawlem mialam sie nie zalapac na macierzynski a naz nie mial pracy, ale jak sie czlowiek dlugo stara to nie przestaje bo wie ze jakos sobie poradzi. Wszystkobsie ulozylo i macierzynski jednak mialam. Oczywiscie nie bamawiam do staran jesli przyjdzie @. Zawsze to wiwkszy komfort psychiczny jak wszystko jest poukladane. Trzymam kciuki, zeby wyszlo jak najlepiej dla Was

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • BabyBe Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miałam czas trochę was poczytać a nie było kiedy napisać. Dużo miałam na głowie ostatnio bo miałam wesele siostry dla której byłam świadkową. Sporo stresów a jak się potem okazało niepotrzebnych bo wszystko pięknie się udało. Wspaniały ślub i wesele i cieszę się że już po wszystkim i mogę zająć się sobą i naszym Kropkiem :-)
    W minioną środę mieliśmy wizytę i wszystko jest ok - jest serduszko które bije jak szalone :-)

Kati86, aja, szpilka, agatka196, borsuk lubią tę wiadomość

wrzesień 2014 - początek starań
    kwiecień 2016 - laparoskopia, jajowody niedrożne (zrosty, wodniaki)
    maj 2016 - IVF bez transferu, 6 mrożaczków
    27.06.2016r. - transfer mrożaczka 2AB, 9dpt beta 219 :-)
    24.03.2017r. - narodziny Synka 😍
    02.02.2019r. - transfer mrożaczka 1AB :-(
    06.03.2019r. - transfer mrożaczka 4BB - :-(
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka Rafał zmienia prace i wyjedzie na szkolenie za granicę. Fakt będzie przyjeżdżał co tydzień ale 6 miesięcy będziemy same +2 psy. Więc będzie juz ciężko a jakby doszła ciąża to mogłoby być kiepsko. A to jeszcze okres zimowy. Jeszcze gdybym mieszkała gdzieś na uboczu i nie musiała się szarpać z tymi ancymonami by dojść na łąkę to ok ale nie jak mieszkam w samym centrum.

Test dziś wyszedł negatywny ;-)

Babybe gratuluję serduszka :-)

BabyBe lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie myslalam ze cos z praca. Jak negatywny to czrkamy na okres i trzymamy kciuki za szybkie 2 kreski jak juz R wroci na stale do domu, bo 2 psy i roczne dziecko to troche za duzo na ciaze po Waszych przebojach, bo choc wszystko bedzie dobrzr to jednak bedziesz musiala sie choc troche oszczedzac

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka masz rację najlepiej będzie się wstrzymać na ten okres to za dużo jak na jedną osobę. Trzymam kciuki za pozytywny test jak juz wszystko wrócić do normy.

A tak w ogóle to dzień dobry, jak się mamusie przyszłe czują? My juz na nogach długo ooo a po za tym walczymy z grzybicą pieluszkową u malucha plus jakąś paskudną alergią na całym ciele podejrzewam borówki amerykańskie bo tylko to dostał jako nowy produkt ale już sama nie wiem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że z okresem cisza. Pobolewal mnie brzuch kilka dni i przeszło. Jednak dr na ostatniej wizycie mówił, że jak jeszcze często karmie to faktycznie może być problem regularnym cyklem. A karmie często jak na moje oko.

Ewik my ostatnio też miałyśmy problem, a zaczęło się od plesniawek w buzce. Nie doleczyłam małej i wyszło na pupie. Dostaliśmy syrop, clotrimazolum i maść robiona w aptece.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie miałaś cykle długie przed zajściem? Podziwiam za karmienie i zazdroszczę.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś po 40 dniach @. Ufff

Ewik zawsze były co 32 dni max nigdy regularnie. Ostatni raz taką przerwę mialam 45 dni i to było po poronieniu. A już czułam się jak bomba.

• aja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, może się zestresowałaś i przez to @ przyszła trochę później.

A ja się zastanawiam nad sensem długiego karmienia piersią. Siostra tak przeżywała, że ma tyle pokarmu, a nie może młodego karmić, bo ze względu na stan swojego zdrowia musiała wrócić do leków. A teraz młody tak chętnie buzie otwiera na wszystko, że wszyscy jesteśmy w szoku. Jak jemy śniadanie czy obiad obowiązkowo musi być ze wszystkim przy stole. Swoja łyżeczke próbuje sobie do buzi wsadzić, a przy okazji nos, czoło itp.też zupkę jedzą ;) Jak pijemy z kubka, to tak patrzy, że ktoś coś pije, a on nie. Wystarczy mu kubek przystawić do buźki i taki zachwycony :) Oby mu nie przeszło i później równie chętnie jadł, bo jak sobie przypomnę jak w starszego siostrzeńca trzeba było wmuszać, to masakra. Zobaczymy co będzie u nas :) Też bym sobie życzyła żeby mała wszystko chętnie jadła.
    Brzuch mnie pobolewa coraz częściej. Inne objawy zbliżającego się porodu też się pojawiły. Mąż tylko przerażony jak wstaje w nocy do wc czy to już ;) Albo dziś obudziłam się wcześniej i stwierdziłam, że jednak pojadę wcześniej na badania, to też się wystraszył ;) Kiedyś miałam przypływ energii, więc poprasowałam ciuszki i poskładałam do szafy. Za to wczoraj byłam rozleziona strasznie. Jeszcze mam parę pierdół do zrobienia w domu, ale mam nadzieje, że na spokojnie zdążę przed porodem.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super, ze wszystko jasne. Takie czekanie nie wiadomo na co jest najgorsze. Po poroszie cykle moga byc rozchwiane

Aja Pawel dosc dlugo karmiony piersia mial rozne fazy na jedzenie od niejadka po glodomora. Zreszta do aepienia czesto byl pierwszy a swoje (nawet dokladnie to samo ulozone tak samo) juz bylo niejadalne. Czasami ma tak ze cos lubi i moglby jesc i jesc i wszystko inne be a innym razem za nic nie ruszy. Ostatnio pojawily siw problemy z jedzeniem sniadan a teoretycznie powinien wszystko pochlonac skoro w nocy nie je a mleko do spania ok 22.30. Dlatego karm jak Ci wyjdzie, bo jedzenie normalne apetyt itp tak naprawde niewiele od nas zaleza choc mozemy i powinnismy probowac uczyc jedzenia ale niestety co wyjdzie to wyjdzie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ovu i belly kiepsko działają. Od wczoraj mam problemy z logowaniem :/ a jak się zaloguje to mi wyrzuca komunikat, że trwają prace aktualizujące stronę :/
    Szpilka, nasze ostanie posty z dzisiaj też wcięło :/ No chyba, że ja ich jakimś cudem nie widzę.
    Byłam do kontroli u lekarza. Jak się okazało, była to już ostatnia wizyta przed porodem. Zapalenie pęcherza wyleczone. Poród się zbliża. Szyjka praktycznie cała skrócona. Jest już rozwarcie na 1cm. Mówiła, że mogłaby mi trochę przyspieszyć, ale nie będzie, bo wszystko ładnie wygląda i dobrze samo posuwa się do przodu. No więc czekamy. Jeszcze jutro umyje zamrażalnik i koniec z rzeczami które planowałam zrobić przed porodem ;) Jak dziś w sklepie dla dzieci i ubraniami ciążowymi zapytałam panią o biustonosz do karmienia żeby mi doradziła jaki rozmiar kupić, podałam jej wymiary, to nie była w stanie mi doradzić :/ i zaproponowało dużo za duży rozmiar i kazała pytać za 2 tygodnie :D cene też jak zobaczyłam za zwykły bawełniany biustonosz, to stwierdziłam, że taniej wyjdzie mi zamówić przez net. I tak też zrobiłam. Mam nadzieję, że rozmiar będzie ok. A o jakiś inny będę się martwić później jak zobaczę ile mi piersi przybiorą. A jak nie, to siostra mówiła, że załatwi mi kilka, w domu sobie na spokojnie pomierzę, co będzie niedobre, to oddamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:45

Ewik lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz taka mozliwosc z mierzeniem w domu to spoko. Ja tez nie widze tych postow o dobieraniu biustonosza. Ja kupilam jeden przez net i katastrofa. A dwa inne to juz wiedzialam firme i nawet mialam zmierzony stacjonarnie a przez neta bylo ze 3 dychy tsniej. Te ktore mi dobrze sluza m wszystkie z alles

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te lidlowe biustonosze co są co jakiś czas w sklepach są ok?
    Ja miałam trzy, nie usztywniane. Kupilam przed porodem, nawet nie pamiętam jaki rozmiar (bo odkupilam nowe od koleżanki) wiec przymierzyłam w domu.

Aja jeszcze chwileczkę i córeczka będzie z Wami <3

Ja miałam wczoraj wizytę, ale w sumie tak na szybko tylko badanie i słuchanie serduszka bo usg miałam tydzień temu, a wczoraj poszłam po L4.

szpilka, aja, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kazdym stanik ktory pasuje na rozmiarjest ok. Ja bez ciazy mam malo pod biustem ale co nieco w biuscie. Wizualnie raczej nie sadze zebym miala duzy biust, ale sieciowe czy tanie staniki sa za male w miseczce albo zaczyna mi sie juz na piersi albo mi biust wychodzi dolem lub ktoryms bokiem,bo zeby byla wieksza miska pptrzebny jest wiekszy obwod i to nie na mnie. Od kiedy trafilsm fo brafitterki nie umiem nosic stanika z za mala miska. Wiec raz na ruski rok kupuje nowy ale drozszy. Czasamitrafiaja sie promocje i mam tanszy, ale zwykle ponad 50 zl te do karmienia ponad 90. Ale jak komus pasuje te z canpola czy te noekiedy piekne po 20zl z tanich sklepow to trzba brac i sie nie zastanawiac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jak sie przy karmieniu zsecydujemy na taki z fiszbinami to trzeba szcxegolnie przypilnowac zeby fiszbony szly po skorz dookola piersi a nie np gdzies przez piers bo beda sie robic zastoje pokarmu

aja lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się męczyłam z takimi zwykłymi tańszymi biustonoszami. Jak był dobry pod biustem, to w biuście za duży. W końcu zdecydowałam się na firmowy i nie żałuję, bo sie okazał idealnie dopasowany i choć przed ciążą miałam mały biust, to też się prezentował niczego sobie. Teraz się staram kupować jak jest wyprzedaż kolekcji. Wole dać te 40-60zł i mieć dobrze dopasowany biustonosz, który nawet po praniu w pralce się nie deformuje.

Powiem Wam dziewczyny, że chciałabym już Mała trzymać w ramionach :)

gosia86, agatka196 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mialam napisac, ze fajnie ze choc pezyszlas tylko po l4 to jeszcze posluchalas sobie serduszka. A jak opieka nad Pola? Dajesz rade?

Aja to dobry objaw gdy czlowiek juz bardziej czeka na porod niz sie go boi. Ja z jednej strony chce juz a z drugiej wiem ze choc do konca sierpnia poza tym mam duzo rzeczy jeszcze do zrobienia. Zaczyna mi sie niepokoj czy wszystko bedzie ok z mala i takie tam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze szpitala po porannej awarii. Żywa krew że skrzepami ale mało, po godzinie w szpitalu było już tylko brudzenie i "wydzielina krwisto podbarwiona"

Serduszko bije, maluch rośnie, krwiaków brak, szyjka zamknięta 41mm i nikt nie wie od czego to. Brak miejsc w tym szpitalu, zaproponował mi karetkę do innego gdzie niby miejsca są ale i tak nic nie zrobią oprócz leżenia i usg co 2dni. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale patologia ciąży to nie jest miłe miejsce. We wtorek chyba pojadę do swojego gin i zobaczymy co powie. On pracuje w szpitalu gdzie niby są miejsca.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati współczuję przeżyć wiem jaki to strach tym bardziej po Waszych wcześniejszych przejściach. A może się skontaktuj ze swoim ginem jeśli masz taką możliwość. Trzymam kciuki.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik niestety ze swoim ginem to mam kontakt tylko na wizycie :/

Moja mama ze mną miała to samo. Nie słyszałam żeby to było dziedziczne ale mam nadzieję że tak bo ja przecież żyje i moje maleństwo też musi.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ