Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania jezeli nie chcesz zeby Maja zasypiala od razu przy cycusiu to w bokbdo tylu od ucha jest taka wyztajaca kostka polozna nam pokazywala zeby ja potrzec, triche to denerwujace dla dziecka i je budzi. Oczywiście do wykorzystania gdy to przysypianie nam przeszkadza bo dzieciatko jest za pol godziny znow glodne
-
Aniu tam Gzie na konczy sie uszko, gorna czesc jest takie twarde na glowce chyba jakis szew czaszkowy. To nie jest gladkie jak otaczajaca czesc glowki. Trzeba te kostke potrzec swoimi kostkami palcow. Ciezko to wytlumaczycAnia_1986 wrote:Szpilka, jaka kostka? Bo nie rozumiem.
No tak jak mówisz za pól godziny sie budzi i znów cyca szuka.
A w ogóle jak namówić dziecko zeby faktycznie jadło a nie używało cyca jako smoczka/uspokajacza. -
Szpilka, a co to za pozycja "pod górke"?
Jakoś powoli idzie nam karmienie, siostra i położna pokazały mi pozycje i jakoś sobie radzimy, chociaż raptus jeszcze trochę się krztusi albo jak sobie nie radzi, to jakoś uchyla usta i mleko wypływa. Pikuś, że jesteśmy mokre, ale najważniejsze, że nie muszę jej oklepywać. Walcze z nawałem mlecznym kapustą, szałwią i drożdżami. Jest coraz lepiej, choć w nocy czy po nocy jest strasznie. Odciągam troche mleko w nocy nim zaczne karmić Małą, bo jak wyciągam wkładkę laktacyjna, to wypływa mała fontanna. -
Przepraszam Ewwiel. Taka jestem zamotana przez to karmienie...ewwiel wrote:Aja, to ja pisałam o tej pozycji "pod górkę". Polega ona na tym, że ty leżysz na plecach a dziecko na tobie - wtedy wolniej mleko płynie.
-
Szpilka, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was
:*