X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi coś. Czy to normalne ze moje dziecko Malo je? Na tym etapie to mm powinna zjeść 120ml a ona chwile podoi cycka zaczyna płakać a nawet piszczeć to ja szybko mm a ta nic chce. Wiem ze jest glodna bo pcha paluszki do buzi. Doradźcie cos. Boje się ze spadnie z wagi

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, my przy kp mamy podobnie. Wtedy biorę Małą jak do odbicia. Czasem beknie, czasem bąka puści, trochę się uspokoi i znów przystawiamy się do cyca. A czasem mamy tak, że tylko chwilę poje i też płacze i nie chce się chwycić cyca, więc się uspokajamy, nosimy i przytulamy. U nas to trochę kolkowe jest, bo już drugi tydzień co wieczór tak mamy. Jak ja to mówię "godzina spazmów". Zazwyczaj zaczyna się o 18 i trwa to ok.godziny. Chyba, że śpi i budzi się później na jedzenie, to się nam akcja przesuwa.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi coś. Czy to normalne ze moje dziecko Malo je? Na tym etapie to mm powinna zjeść 120ml a ona chwile podoi cycka zaczyna płakać a nawet piszczeć to ja szybko mm a ta nic chce. Wiem ze jest glodna bo pcha paluszki do buzi. Doradźcie cos. Boje się ze spadnie z wagi

Nie wiem, czy Cie to pocieszy Ania, ale moja roczna corka gora 120-150 je. Wcześniej jak byla mlodsza to i z 90ml sie cieszylam. Także jeśli Maja przybiera prawidłowo, jest zdrowa to się nie martw.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff no to dobrze. W sumie siostra mówi ze może mam dobry pokarm i Maja nie musi dużo zjeść zeby się najeść

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Chciałam dzisiaj wyjść z dzieckiem na spacer bo słoneczko i w ogóle ale po wczorajszym boje sie konfrontacji z teściową. Może nie tyle boje co sobie nie życzę bo porę caly dzień do D!
    Otóż moja szanowna teściowa wyleciała wczoraj z pretensjami że czemu ja jej nie wołam do pomocy z wózkiem i Mają. To ja jej mówię że sobie radzę. A ona ze ja jej dziecka nie pokazuje bla bla bla i ze my młodzi to dziwni jesteśmy. No bo oni starzy są normalni. Niech sie cieszy ze dziecko zostawiam jej jak musimy czasem cos załatwić. To i tak jej mówię zeby jej tyle nie nosiła a ona cały czas jak nas nie ma to z mala na rękach.

Kiedys po jedzeniu Maja była to mówię niech leży w łóżeczku bo jej się będzie ulewać to z pretensjami do mnie ze co ona ma tylko patrzeć na dziecko? A ja do niej ze mogę zawsze dziecko wsiąść ze sobą.

Parę dni temu mowie zeby jej dala butle z mlekiem które stalo w ciagu godziny jesli będzie glodna. A ona dała jej tuz przed naszym przyjazdem! Ja tu lecę z cyckami które mało juz nie wybuchna a ona mi taka "niespodzianke" zalatwila i jeszcze Maji mogli zaszkodzić mleko bo po 3h dostala wiec za późno.

Ja ją chyba calkiem odseparuje od dziecka i dopiero będzie miała problem. Niech się lepiej swoimi kotami zajmie które włażą mi do domu i plątają mi się pod nogami jak ja z dzieckiem na rękach. Juz nie raz prawie ze schodów soadlam i w ciąży i teraz.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png

Wysłany: 14 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych tesciowych. Moja to też makabra. Nie dość, ze w sumie ma gdzies jedyną wnuczkę to jeszcze w ostatnich miesiacach uslyszalam od niej 3 świetne teksty: "dobrze, ze Marek gdzies wychodzi, inaczej bys mu sie opatrzyla i by cie zostawił" - ale ja moge siedziec z dzieckiem w domu i wszystko ok, "ja chce, zeby Marek wrocil do mnie (do rodzinnego miasta), niewazne czy z wami czy bez" i trzeci "jak bylam przeciwna slubowi to rozwodowi nie bede". Dziekuje Bogu, ze M.,trzyma moja strkne i wlasciwie prawie z ta czarownica sie nie spotykamy, bo mi malzenstwo rozbila.

syy2cwa15lizurwm.png

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym tesciowym to odbija na stare lata.

Mój teściowa to wlazła nam do domu jak z Mają wracałam ze szpitala i otworzyła nam drzwi! No byłam taka zła ze myślałam że wyjde z siebie. Bo cholera nie mogła poczekać chociaż godzinę aż my się rozpakujemy i oporządzimy. W końcu wzięłam małą do przewijania a ta wisi nad nami jak sęp nawet nie miałam jak sięgnąć po pampersa czy chusteczki. To się wkurzyłam i krzyknęłam"a więcej was tu nie bylo?" To się obróciła na piecie i wyszła z tekstem do męża "ty zostań" .

A w niedziele sobie smacznie śpimy w sypialni a ta wpada w impetem. Dobrze ze tyłka nie miałam na wierzchu bo i tak się zdążyło w końcu po porodzie byłam. Pretekst oczywiście ze niby budź męża do kościoła ale juz wisi nad łóżeczkiem i chichocze jak hiena. To się wkurzyłam i zamknęłam drzwi na klucz. My mieszkamy jakby w blizniaku i mamy przejście od nas do niej.

A i cos na koniec. Zrobiliśmy łazienkę tuz przed porodem i ona co chwile sprawdzała stan no bo przeciez musi wszystko miec na oku. I znów chciała wejść pooglądać. Na jej nieszczęście ja bylam w środku a ona zaskoczona (no bo co ja robię we własnej łazience). Na szczęście juz nie siedziałam na kiblu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wspolczuje tych "atrakcji" z teściowymi. Ja z moja mieszkałam 8 miesiecy a później wróciłam do swoich rodziców z mężem. Teraz na szczęście juz na swoim jesteśmy ;-)

Aniu, moja Ala jak byla w wieku Twojej Mai, to jadla max 60 ml. mojego odciągniętego mleka.

A z nowości to doczekałam sie pierwszego ząbka, drugi juz w drodze, to i tuptamy juz na całego :-)

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciągnę nie więcej jak 70ml to jej dam a potem cyc

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Matkapolka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Czy mogę do was dołączyć ???

Synek (2014)
  • Matkapolka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę napisać post pod postem aby mnie powiadamialo jak mi odpiszecie

Synek (2014)
  • aja Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapolka wrote:
    Hej dziewczyny

Czy mogę do was dołączyć ???

Zapraszamy i witamy :)

Dziewczyny, ja mam nadzieję, że my na starość takimi zołzami nie będziemy!

Moja Karola tak dziś piła regularnie pierś, że teraz ją musieliśmy dokarmić. Nie dużo wypiła, bo tylko 30ml. Ale nie umiem jej karmić butelką :/ oczywiście troszkę musiała się przykrztusić, bo by nie było :/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadlam na chwile. Ledwie zyje ogarniajac dwojke, ale jakos jeszcze dajemy rade.

Aniu moj chrzesniak pil tylko 7 minut max z cyca a przybieral konkretnie, wiec jesli Maja przybiera ok to sie nie martw, kesli slabo tomozesz tak jak Aja posala Dac ja do odbicia albo chwile ooczekac a jesli przysypia to sprobowac obudzic.

Tesciowe to temat rzeka nie mam dzis sily pisac na ten temat ale moja tez ma sporo za uszami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moja jak była mniejsza to też jadła krótko i tylko jedna pierś.

Aja współczuję kochana.

Ewiel super że tupta i ma już ząbki :-) Strasznie szybko rosną nasze dzieciaczki.

Matkapolka witaj :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapolka witaj. Napisz coś o sobie.

A pozostałe mamusie jak tam się czujecie, dzieciaczki zdrowe?

U nas maruda zęby ostatnie idą i się wykluć nie mogą łapki w buzi denerwuje się złości no ale wiecie o czym mowa.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku bo Maja ładnie przybiera. Dzis mąż kupił wagę niemowlęcą i wazy juz prawie 5300g a na ostatnim ważeniu miała 4730g to jakies 2 tygodnie temu było. Wiec chyba dobre mam to mleczko w cycach. Chociaż mm tez jej czasem daje tak srednio 2 butle na dzień po 90-120ml

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png

Wysłany: 20 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, chyba to moje dziecko takie wyścigowe tylko, bo ledwo do 8kg dobiłyśmy. Nowy fotelik kupiony, ale chyba szybko się do niego nie przesiądziemy.

syy2cwa15lizurwm.png

• aja Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach :) dobrze, że pogoda dopisała i zaświeciło nam słoneczko :)

agatka196 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapolka witamy.

Ewwiel urodzinowe buziaki dla Ali

Rah jak bylo na chrzcinach opowiedz jak znajdziesz chwile

Ewik juz 5 ida? U nas dopiero 3 jedna jest blisko wyjscia. A poza tym Pawel znow chory. Jeszcze mu kaszel nie przeszedl po poprzednim katarze z polowy wrzesnia a tu znow sie w srodek osmarczyl po pas i kaszel gorszy wiec w pt poszlsm do lekarza i antybiotyk bo juz cos bylo delikatnie slychac w oskrzelach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiel sto lat dla Ali.

Szpilka zdrówka dla Pawełka i oby Gabrysia się nie zarazila.

U nas stan zębów się nie zmienia. Od 4 miesięcy ma 6 i jak na razie nic się nie pcha. Po za tym ograniczylam kp. W dzień już nie podaje małej piersi tzn do drzemki tak ale po między już nie. Mam problem z moim nie jadkiem bo nic nie chce jeść. Tylko jajecznica, parówki, owoce i ewentualnie zupa a tak to wszystkim gardzi. Nie wiem co jej się pokickalo. A tak mi pięknie jadła.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ