X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle od wtorku w.domu.jesteśmy.
    Nic nie robiłam, żadnych masaży, wszystko to zasługa położnej :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od wczoraj jesteśmy w domu. Niestety Karolcia się rozchorowała. Wylądowałyśmy w szpitalu z podejrzeniem zapalenia oskrzeli, a wyszło zapalenie płuc :( na szczęście uchwycone na samym początku i szybko się udało wyleczyć. Oczywiście jeszcze musimy w domu kontynuować antybiotyk i inhalacje, ale najważniejsze, że już jest dobrze i jesteśmy w domu.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, Aga dobrze że już jestescie w domkui że tak szybko zaeeagowaliscie.

Lenka odezwoj.sie co u Ciebie :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ponieważ znamy się dość długo, chciałam się pożegnać.
    Moje małżeństwo umarło. Nie ma zatem z kim i o kogo się starać, choć plany były inne i ja sama walczyłam o to przez kilka ostatnich miesięcy...
    Znikam raczej bezpowrotnie, bo teraz muszę się ogarnąć psychicznie a kolejnego związku nie przewiduję w swoim życiu.

Zatem:
    - zaciążonym życzę donoszenia ciąży i urodzenia ślicznych, zdrowych i spokojnych dzieci,
    - starającym się życzę zaciążenia w kolejnym cyklu <3

Co złego, to nie ja :)

Gosiu, Ciebie przepraszam za tamtą chorą sytuację. Ty wiesz o co chodzi. Już wtedy było chujowo i wylewałam frustracje nie tam gdzie trzeba... :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Widzę że cisza na horyzoncie. My jesteśmy świeżo po chorobie Ale już mój czorcik wrócił do zdrowia i broi za dziesięciu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ten czas leci. Nilos dzisiaj konczy już miesiąc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie nie bylo. Czasu mega malo
    Zdrowka potrzebujacym
    GOsia moze jakis skrot porodu i napiszesz jak sobie radzisz z dwojka

Eklerko mam nadziwje, ze to przejsciowa burza i wrocisz do nas jako szczesliwa mezatka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezarowki i mamuśki napiszcie co tam u Was

Pawel ma apogeum buntu a Gabi zaraz pol roku. Odrywa lopatki jak lezzy i przekreca sie na boki. Zebow brak

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka poród mialam.fantastyczny i aż mi żal że to już ostatni.
    Od poniedziałku byłam w szpitalu bo myślałam że Sącza mi się wody.
    Od czwartku pisały się jakieś skurcze na ktg ale to raczej takie przepowiadacze. W piątek na ktg okolo 21 były też skurcze takie już około 100 co 5 minut. Dali mi talbetke difergan która miała albo wszystko wyciszysc albk rozkręcić. To tabletka taka która działa uspokajajaco, rozluzniajaco. Około 22 poszlam spać i spałam jak zabita do 0:30 wtedy obudziły mnie skurcze, pochodzilam chwile po korytarzu żeby zobaczyć co ile są, były co 3 minuty ale jeszcze nie takie bolesne, wtedy ktg i badanie lekarskie, rozwarcoe na 3 cm. Przenieśli mnie na porodowke (bo wcześniej lezalam na patologii) tam znów ktg, prysznic, przyjechal mąż, położna wzięła mnie na badanie, zrobila masaż szyjki z jakims żelem, pochodziłan chwile po korytarzu i znów ktg, w końcu kazała mi sie położyć i się zaczęło, ogolnie w szoku bylam ze to już. Kilka partych i Nikos był na świecie. Udalo się bez naciecia krocza ale to ogromna zasługa położnej bo smarowala mi tam parafina żeby był poślizg no.i przebiła pecherz plodowy w ostatniej fazie porodu. Partych miałam 5 minut. Teraz pamietam ten ból, bo za pierwszym razem byłam bardzo zmeczona i.ledwo przytomna. Marzy mi się jeszcze trzecie dziecko ale świadomie się już nie zdecydujemy, ale może kiedyś los zrobi nam niespodziankę ;)

A jak sobie radzę? Jest ciężko. Nikodem jest nieodkladalny, sporo płacze, Pola była zdecydowanie łatwiejszym dzieckiem. Pola jest na mnie obrazona, ostatnio była tesciowa to Pola przez trzy dni naeet nie chciala zebym ją dotykala a ja myślałam że serce mi pęknie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - bardzo mi przykro... nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywasz... Trzymaj się mocno!!

Gosia - wytrwałości :-) Początki na pewno będą trudne.

My borykamy się z ospą. Po dwóch miesiącach opierania sie wirusowi jednak mam w domu małego pieguska. Na szczęście znosi to bardzo dobrze - nie ma zbyt wielu zmian, nie gorączkowała wcale, nie drapie się. Tyle, że musi 2 tygodnie posiedzieć w domu.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka dużo siły.

Kora u nas mały miał styczność z kuzynką chorą ale na szczęście się nie zaraził. Najgorsze to siedzenie w domu bo ciężko czymś zająć bąbla.

Gosia i tak Cię bardzo podziwiam, że dajesz radę.

Moja latorośl zasnęła w aucie w drodze powrotnej z rehabilitacji nie mogę go do budzić i pewnie będzie szaleństwo do pozna. Nie przyjęli nas do przedszkola do grupy 2,5 latków musze wyskrobac odwołanie.

Pozdrawiamy

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy już 2 tyg z kolejnym katarem. Poszliśmy do znajomych, a koleżanka nie poinformowała nas wcześniej,że jej dzieci maja katar :( Twierdziła,że alergiczny :/ Niestety chyba nie alergiczny, bo Karolcia dwa dni później zaczęła mieć przytkany nosek, a potem pojawił się katar. Mała skończyła juz 7 m-cy. Zaczeła samodzielnie siadać :) Jak usiadła, to teraz zaczyna próbować stawać. Jak tylko poczuje oparcie, to się wspina i staje na nogi :0 Z jedzeniem u nas różnie. Jak rano zje kaszkę, to potem zupki nie chce. jak nie zje kaszki, to zje zupke. A tak to dalej jesteśmy na cycu. Niestety w nocy budzi się 2-3 razy :/ A już budziła się tylko raz. Z utęsknieniem czekam na prawdziwą wiosnę.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja podawaj wit.c u nas wtedy katar szybciej mija. Albo na wilgotnej pieluszce nakrop 2 lub 3 krople Oil base

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! Aja wspolczuje kataru u Malej, wiem ze pierwsze przeziebienie sie bardzo mocno przezywa. Pociesze Cie ze na naszym etapie to ja sie ciesze jak ma tylko katar ;) U nas chorobska si eciagna non stop od poczatku roku.

Kora, mam nadzieje ze ospa tez jakos lagodnie sie z Wami obejdzie.

Ewik a jaka wit C podajesz? Ja mam taka w pudeleczku okraglym w proszku do rozpuszczania w wodzie. To cos takiego? I jak to dawkujesz Mikiemu?

Ja ledwo zipie, wleke sie do pracy, tez co chwile choruje, probuje walczyc z buntem dwulatka i ogolnie mnie to wszystko wykancza. A po porodzie napewno nie bedzie lepiej wiec juz sie boje!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja,kora zdrówka dla dzieciaczkow!

My tez juz dwa razy zaliczyłyśmy zapalenie kratni i gardła plus gile po pas ale jakos wszystko sie rozeszło po kosciach.

U nas ogolnie jest ok. Nadal karmimy sie cycem i nie potrafie jej odstawic. Probowalam tysiac razy a wczoraj doszłam do wniosku że chyba my obydwie jeszcze nie dojzałyśmy do tego.
    No i w końcu po 6 miesiacach Rafała mam juz w domu na stałe :-)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dawno mnie nie było. Moj szkrab ma juz 8 miesięcy. Mamy problemy teraz z jedzeniem, to rozszerzenie diety mnie wykancza a Maja nie chce chyba jesc dlatego ze ida jej zęby.
    Zasypia zwykle kolo 23 ale za to potrafi spac do 11 oczywiście z pobudka na cyca o 5.

A skoro o cycu mowa to chciałam Wam podziekowac, duza w tym wasza zasluga ze ją tak karmie. Dalyscie mi wiele cennych rad i pomimo tego ze nie bylo lekko to dzis jestem dumna ze sie nie poddalam. W zasadzie od 3 miesiaca Maja juz głównie na kp byla.

agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka w kwestii odstawiania to Cię rozumiem ze nie masz serca rego zrobic :)

Moje dziecko to wszystko popija cycem nawet kasze. No i nie zasnie bez cyca musi sobie chociaz chwile pociumkac :)

Nie wiem czy to zasluga kp ale dziekowac Bogu poki co od urodzenia nie byla chora raz tylko katarek ale to sie zbiegło z zabkowaniem wiec sądzę że to byla przyczyna.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam juz teraz życzyć Spokojnych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa.

Pozdrawiamy Was gorąco i może dajcie znac co u Was słychać bo wątek nam umiera ;-)

aja, szpilka lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja podaje wit.c w kropelkach tak jest nam najwygodniej albo dodaje do picia 2 razy dziennie albo bezpośrednio z łyżeczki. Ostatnio widziałam tez z takim dozownikiem ze psikasz 2 razy do buziaka.
    Jak ma katar dajemy po 3 razy dziennie po 1ml.

U nas tez bunt 2 latka co objawia się strasznym płaczem z byle powodu jak czegoś się zabroni albo nie po jego myśli. Czasami jest ochota żeby sobie palnąć głową o ścianę bo czasami są akcje na sto fajerków no ale cóż życie.

A mam pytanie do Was wszystkich na temat przedszkola czy juz chodzą, bądź kiedy macie zamiar posłać.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt, smacznego "święconego" i radosnych spotkań w gronie najbliższych.

Jak będę mieć chwilę, to napiszę co u nas. A tak w wielkim skrócie to Lola raczkuje. Kiedyś w łóżeczku wstała samodzielnie, więc potem już jak się czegoś dorwie, to wstaje sama. Jeszcze się kiwie na boki, ale jak się trzyma ja za rączki/pod paszki, to idzie przed siebie.

szpilka lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ