X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ciężka noc. W sumie nic mi się nie śniło,ale najpierw nie mogłam zasnąć a potem obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć.... coś musiało być w powietrzu :-)

Dzwonili do mojego Męża ze sklepu - przyszedł nasz wózek. Mała juz się cieszy choć nie będzie jazdy próbnej- na razie nie będziemy go składać żeby się nie kurzył:-)

Martynaaa lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki. Znowu wzrost liczby bakterii w moczu :-( Mam też podwyższone leukocyty, ale tym się nie martwie.... mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Ehhh i wszystko znowu na raz!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kora, no wlasnie te pieprzone infekcje i pecherza i intymne sie tak ciezko leczy, lubi to nawracac cholerstwo. A te lukocyty to pewnie wlasnie wskazuja na infekcje. No niestety w zyciu tak sie juz dzieje ze na raz sie zwalaja rozne problemy zdrowotne. Ale napewno bedzie dobrze, Twoja coreczka na usg byla tak rozkoszna ze napewno ja te bakterie nie ruszaja i ma je w glebokim powazaniu.

A jaki w koncu wybralas wozek? Juz chyba pytalam, ale nie pamietam. Camarelo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:08

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak - wybraliśmy Camarelo. Okazało się, że w jednym ze sklepów był tańszy niż na Allegro prawie o 200 zł, więc nie mieliśmy wątpliwości gdzie go kupimy, bo decyzje podjęliśmy jak tylko go zobaczyliśmy.

Trochę posmutniałam przez te bakterie, ale cały czas myślę o dziecku że jemu to nie służy. Miałam nadzieję, że ten tydzień będzie tygodniem dobrych wiadomości, ale może jeszcze nic straconego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:41

km5s8iik5ptfpdrq.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Dziękuję dziewczyny :)
    Teściowa i mamcia przygotowują jedzonko, mi dały do zrobienia tylko dwie sałatki, żebym się za bardzo nie męczyła. Dodatkowo teściowa sama torcika Nam robi, jest cukierniczką z zawodu sprzed ponad...20lat! ale ciasta robi non stop, a teraz postanowiła przypomnieć sobie jak torty się robi :)

Ja jutro jeszcze tylko na czesanie do fryzjera i bukiecik odebrać.
    Niestety nastrój ciężki, tzn nie stresuje się, cieszę się bardziej, ale zobaczymy jutro :P po prostu źle się czuję...bo nie mogę się wypróżnić i mam straszne zaparcia. Dużo wody piję, zaczęłam jeść śliwki...a dziś już zdesperowana kupiłam z bobovity słoiczek z suszoną śliwką (okropne! blee:P )

Betinka - super bujaczek! gdzie to zakupiliście? i jaki koszt? Jak Mateuszek wyrośnie z tego do lutego to ja jestem chętna na odkupienie :D (jeśli będzie mnie stać, bo jeszcze nie wiem jaki jest koszt tego cuda:P)

Kor_a - Michalinka ma śliczne pełne usteczka! jejka, ja w poniedziałek na usg, już się doczekać nie mogę :P chociaż do słodkiego mnie nie ciągnie to się zmuszę do zjedzenia czekolady, by dzidziek się rozruszał. Ciekawe czy zadziała :)

Hihihi.. matko to już jutro :D
    no i jak bylo???? Zdjecia sie doczekamy? :)

Co do bujaczka, to moge Ci zaklepac ;) Mati rosnie w takim tempie, ze sie obawiam, ze dlugo sie w nim nie pobuja!

A propos mojego klopsa - bylismy dzis na pierwszej wizycie u lekarza i klocek przytyl kilogram w 3 tygodnie!!! Wazy 4630g, tylko na piersi, w dniu wypisu spadl z 3900 do 3670, a tu taki zonk! Nawet mojemu mezowi cierpna rece jak go ponosi. No ale grunt, ze zdrowy jak rydz!

LadyMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora ja wlasnie po luteinie nabawilam sie lekkiej infekcji drozdzakowej i infekcji ukladu moczowego bo posiew wyszedl jak krolik z kapelusza cuda na kiju. Dostalam antybiotyk na 7 dni i mamy powtorzyc na szczescie juz od jutra zaczynmy mniejsza dawke luteiny. Tez sie zmartwilam jak odebralam dzis wynik ale mnie pozniej na wizycie gin uspokoila,ze wszystko jest dobrze i jak na etap 15 tygodnia ona sama jest bardzo zadowolona. Maluszek ma cale 10cm i smiesznie skakal w brzuszku, szyjka w porzadku powtorna cytologia wyszla super nie ma zadnej patologii. Maz uradowany podejsciej samej pani doktor,ze jest taka kontktowa i poswieca duzo czasu na badanie i szczegolowe tlumaczenie co i jak.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a przykro mi ze znowu Cie to spotyka, ale wierze ze szybko pozbedziesz sie bakterii. Slyszalam ze w ciazy to bardzo czeste infekcje i nie ma co sie przejmowac jesli sa leczone to nie zaszkodza dziecku. Czekamy jeszcze na dobre wiadomosci od Ciebie w tym tygodniu :)

Anielle, bede sobie powtarzac jak mantre ze bede miala szybki i latwy porod :)

Simon86 jak po pierwszej wizycie?

Betinka, ale masz malego smoka, na wlasnej piersi wyhodowany :) Ciesze sie ze zdrowy, to najwazniejsze!

Anielle, Kor_a, betinka lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane!! będzie chłopak!!!

<3

Betinko, zauroczyliśmy się oboje tym bujaczkiem, więc bardzo chętnie wpisujemy się na listę oczekujących :)

Co do zdjęć to będzie ciężko, bo mojemu mężowi się nie podoba umieszczanie zdjęć :) ale może coś wykombinuję - utnę głowę i będzie git:P

Swoją drogą...sukienka kupiona tydzien przed - już mnie cisnęła. Brzuchol wywala i to w szybkim tempie :))

Anielle, Martynaaa, betinka lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dumnej mamusi syneczka :)

No to LadyMK chociaz opowiedz cos jak tam Ci ten szczegolny dzien slubu sie udal skoro relacji zdjeciowej maz zabronil :)

Betinka super ze ci chlop rosnie jak dab! Ani sie obejrzysz a bedziesz juz mu zupki gotowac :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, dzień w porządku, bardzo sympatycznie i miło, poza tym, że...najpierw zamulałam, bo byłam śpiąca...aż w końcu wieczorem zasnęłam przy wszystkich. Dodatkowo zaparcia mnie męczyły, zgaga i wzdęcia...
    :P tak ten mój dzien wyjątkowy wyglądał hehehe

Wymiary mojego brzdąca:
    BPD - 50mm = 21tc2d
    HC - 174mm = 19tc6d
    AC - 151mm = 20tc2
    FL - 31mm = 19tc4d
    Biometria = 20tc2d
    Waga 330g

i w tej biometrii nie wiem o co chodzi :P

Kor_a, Martynaaa, Anielle lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk - super, że z synkiem wszystko ok :-) Mąż pewnie dumny choć jak patrzę na mojego to już wiem, że będzie córeczka tatusia :-) Teraz sobie nie wyobrażam żeby nie miało być Michaliny :-)

Wózek odebrany. Ogarneliśmy z grubsza wszystkie części-mam nadzieje, że uda nam się je poskładać. Kolor jeszcze ładniejszy niż na zdjęciu :-)

Dzisiaj od rana psychicznie przygotowuję się do wizyty - trzymajcie kciuki. Wieczorem postaram się napisać co i jak.

LadyMK, Anielle, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• simon86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! byłam wczoraj na wizycie i mamy już pierwsze zdjęcie naszej maleńkiej fasolki :-) wprawdzie na zdjęciu widać tylko czarną plamkę w kształcie łezki, ale to chyba normalne :-) wiek ciąży określony na 5 tyg! martwi mnie tylko to, że gin przepisał mi duphaston, mam go brać 2 razy dziennie 1 tabl., powiedział że to dla zmniejszenia ryzyka poronienia :-( wystraszył mnie :-(

Anielle lubi tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon kochana ja na początku brałam luteinę zapobiegawczo :)

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, gratuluje synka! My juz snujemy plany jak to bedziemy z naszym sie bawic i ubierac w ciuszki w traktory i auta :) Twoj dzien slubu rzeczywiście wyjatkowy, pod wzgledem dolegliwosci ciazowych, wszystko w jednym :)

Ja tez nie wiem co to jest ta biometria, ale wydaje mi sie ze te wszystkie pomiary tj. obwodu glowki, brzuszka, kosc udowa itd. to sa wlasnie wymiary biometryczne. Byc moze jest to srednia wyciagnieta ze wszystkich pomiarow, ktora szacuje wiek ciazy na ich podstawie. U Ciebie to jest 20tc2d.

Kor_a trzymam kciuki za Ciebie i Michaline i czekamy na dobre wiesci :)

Simon super ze widac juz bylo fasolke, na kolejnej wizycie bedzie serduszko. Luteiny nigdy nie bralam, ale jak lekarz zaleca to trzeba brac i nie masz czym sie stresowac za wczasu.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora powodzenia na wizycie i czekam na pozytywne wiesci! Oby Ci juz zakaz lezenia zniesli :)
    A powiedz mi jeszcze jaki kolor tego wozka wybaliscie dla Waszej Malej?

Simone, wiele dziewczyn bierze zapobiegawczo wiec sie nie stesuj na zapas, jak lekarz zalecil to trzeba brac i mu zaufac i tyle. Fajnie ze juz widzialas swoja kropeczke, ani sie obejrzysz a na nastepnym usg zobaczysz malego czlowieczka :)

LadyMk ja tam sie na tych wielkosciach zupelnie nie znam, ale zgadzaja sie mniej wiecej z wiekiem ciazy wiec napewno wszystko jest jak nalezy. Myslalas juz nad imieniem dla Syneczka?

Jak mysmy byli przekonani ze bedzie chlopak to moj Maz juz mial w planach jak to bedzie go uczyl grac w pilke bo z niego jest zapalony pilkarz. A tu dziewczynka bedzie, wiec mu mowie ze musi sie raczej tanca z nia uczyc. A on mi na to ze dziewczyny tez graja w pilke i ze to nawet lepiej bo w zawodowym swiecie pilkarskim dziewczynom jest sie latwiej wybic :) A ja mu na to "chyba Cie powalilo", zapisujemy Mala na balet. Kilka dni minelo i Maz teraz twierdzi ze w tancu jest nienajgorszy (haha) wiec ewentualnie bedzie z nia tanczyl a pilke to jesli bedzie chciala :) Uwielbiam takie rozmowy o przyszlosci. oczywiscie one nie sa w zaden sposob wiazace, dziecko samo nam pokarze co je interesuje i bedziemy sie starali za nim nadazac. Ale poprostu przemilo jest tak sobie rozmyslac :)

Aaa, i jeszcze strasznie mnie rozczulilo wczoraj jak ogladalismy urywek rozmow w toku i jakis koles byl co zle traktowal swoja dziewczyne. I Maz az sie zirytowal i mowi ze jakby mu nasza Mala takiego palanta do domu przyprowadzila to mu od razu skopie tylek i za drzwi wywali. Coreczki jeszcze nie ma na swiecie a Maz juz ma typowe ojcowskie odruchy ochronne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:08

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczynki! byłam wczoraj na wizycie i mamy już pierwsze zdjęcie naszej maleńkiej fasolki :-) wprawdzie na zdjęciu widać tylko czarną plamkę w kształcie łezki, ale to chyba normalne :-) wiek ciąży określony na 5 tyg! martwi mnie tylko to, że gin przepisał mi duphaston, mam go brać 2 razy dziennie 1 tabl., powiedział że to dla zmniejszenia ryzyka poronienia :-( wystraszył mnie :-(

będzie dobrze :) ja brałam i duphaston i luteinę w końskich dawkach ale jak na razie łożysko pracuje fajnie i jest ok

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - wybraliśmy kolor zielony. Chciałam uniwersalny na wypadek gdyby się okazało, że za jakiś czas nasza rodzina powiększy się np. o chłopca. Tego nie mogę wykluczyć :-) Kolor wydawał się ostrzejszy niż jest w rzeczywistości - jesteśmy zadowoleni.

Mój Mąż uznał, że wcale nie musi być tak, że Michalina nie będzie chciała mieć kolejki i grać z nim w piłkę :-)

U mnie jeszcze kilka godzin niepewności!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Mon123 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon86, nie martw się, ja od 6 tygodnia brałam duphaston 4x1 i luteinę 2x1. Obecnie mimo iż już jestem prawie w połowie ciąży to nadal biorę duphaston 2x1 i luteine 2x1.
    Będzie dobrze. Najważniejsze abyś się nie stresowała.

LadyMK, gratuluję Syna :), ja jeszcze muszę czekać na badanie usg 3 tygodnie. Mam nadzieję, że nasza dzidzia pokaże nam się i również będę znała płeć :)

Dziewczyny, zastanawiam się nad zmianą lekarza, a na pewno chciałabym skonsultować się z innym. Mam wrażenie, że mój gin ostatnio odbębnia wizyty. Rozumiem, że usg robi się obecnie tylko 3 razy na prenatalnych, ale nawet nie mam pomiaru tętna płodu (aby potwierdzić, że z dzieckiem wszystko dobrze), badania krwi to dopiero drugi raz dostałam i tylko na morfologię i mocz.
    Może panikuję, ale czy lekarz nie powinien jakiejś cytologii był też robić?
    Jakie badania miałyście robione już w czasie ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:10

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, a moj maz juz mi opowiada jaka kolejke nasz synek bedzie mial i ze w koncu on bedzie mogl sie bawic takimi zabawkami bo bedzie mial "przykrywke" :)
    To prawda Anielle, fajnie jest sobie wyobrazac jak to bedzie kiedy pojawi sie juz Dziecko.

My kolor wozka tez wybralismy neutralny, you never know ;)

Mon123, ja tez nie mialam zbyt wielu badan w ciazy, ale ja nie mieszkam w PL. Usg mam co miesiac, ale badania ginekologicznego nie mialam ani razu, cytologi tez. Ja raczej juz lekarza nie zmienie, ale na kolejnej wizycie zapytam o tego typu badania bo tez martwie sie ze jest tego jakos bardzo malo.

3i49anlimybgnl9h.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:-) pocieszyłyście mnie! już się nie będę zamartwiać :-) idę trochę poleżeć bo mnie Mąż z kuchni przegania, dostanę dzisiaj obiadek do łóżka :-)

Martynaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ