Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ale nie masz jeszcze 8 z przodu kochana hehe:-)
    Wiesz jak ciężko uwierzyć że waga nie kłamie!!!!:-)
    Ostanio ważyłam się jakiś 3 tyd temu więc podejrzewam że przez ten czas dobiłam do 80 kg :-) mam wagę w domu ale unikam jej jak ognia :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna :)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwsze ciazowe wazenie mialam 13.07 i wtedy mialam 63,8-podejrzewam ( po stymulacji mialam jakies 3 kg do przeodu). A ostatnie wazenie w sobote w szpitalu i 65,2. Przybralam wiec cale 1,4 kg. To dzieciaki i piersi, bo bardzo mi urosly. Penwie pozniej bedzie wiecej, ale poki co ejstem zadowolona, bo chlopaki rosna ładnie

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed stymulacja 71kg. Podczas stymulacji nie przytylam wcale. Pierwsze wazenie w 9tc 69,3 kg. Ostatnie w 16 tc 70 kg, czyli narazie jest calkiem dobrze i rosnie tylko brzuszek dla dzieciaczkow a nie mamusia :-) ostatnio mam wiekszy apetyt i obawiam sie ze moze teraz waga wystrzelic

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę mnie nie było.

Co do krwi pepowinowej ja wyrazilam zgodę by pobrali i ma iść na konto znajomego który walczy z rakiem.

Co do leukocytow najlepiej pogadaj z lekarzem ale w ciąży jest ich duuuzo więcej. Więc narazie Się tym nie martw.

Waga ja przed ciąża 49. Pierwsze 3 miesiące dobilam do 45 a teraz 53. Ważę się co tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:44

nick nieaktualny, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna :)
    ma byc nie wiecej niz 5 wiec jak masz 500? (A dobrze przeczytalas wynik?) to wychodzi ze mozesz miec infekcje bakteryjna. Wtedy dobrze zrobic posiew z moczu i CRP z krwi, CRP pokazuje stan zapalny. Mi tak diagnozowali problemy z ukladem moczowym w ciazy bo juz to przeszlam i mialam antybiotyk. U mnie leukocytów bylo około 10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ma byc nie wiecej niz 5 wiec jak masz 500? (A dobrze przeczytalas wynik?) to wychodzi ze mozesz miec infekcje bakteryjna. Wtedy dobrze zrobic posiew z moczu i CRP z krwi, CRP pokazuje stan zapalny. Mi tak diagnozowali problemy z ukladem moczowym w ciazy bo juz to przeszlam i mialam antybiotyk. U mnie leukocytów bylo około 10.

pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach :/

ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki co <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    » Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
    Norma dla kobiet: 3-10 tys./mikrolitr
    w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Coś takiego znalazłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:40

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znajoma przyjechała i mówi, że prolaktyny ma 625 moim zdaniem dużo. Ale czytamy te wyniki a w tym labo piszą że u nich norma od 100 do 650. Więc i ty sprawdź normy laboratorium.

A swoją drogą wszędzie powinny być takie same a nie co laboratorium to inne normy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie - wszedzie normy inne i idzie sie pogubic, dzieki za info :)
    u mnie nawet normy nie podali tylko ta wartosc, a reszta pisze NORM - wiec nawet nie wiadomo co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach :/

ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki co <3
    nie mialam zadnego objawu oprocz bólu nerki(od czasu do czasu). Ale jest cos takiego jak bezobjawowy bakteriomocz i wtedy nie ma zadnych objawów oprocz nieprawidlowosci w wynikach. Mi lekarz mówil, ze sa przypadki ze np. bakteria jest tylko wylacznie w posiewie i masa kobiet nie robi posiewów a samo badanie moczu ktore wychodzi bardzo dobrze a pozniej problem bo sie okazuje ze maja bakterie. Zanies mocz na posiew to przynajmniej bedzie wiadomo czy to bakteria. Niby w necie kobiety ktore podaja takie wyniki 500/ul to maja zapalenie ukladu moczowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie mialam zadnego objawu oprocz bólu nerki(od czasu do czasu). Ale jest cos takiego jak bezobjawowy bakteriomocz i wtedy nie ma zadnych objawów oprocz nieprawidlowosci w wynikach. Mi lekarz mówil, ze sa przypadki ze np. bakteria jest tylko wylacznie w posiewie i masa kobiet nie robi posiewów a samo badanie moczu ktore wychodzi bardzo dobrze a pozniej problem bo sie okazuje ze maja bakterie. Zanies mocz na posiew to przynajmniej bedzie wiadomo czy to bakteria. Niby w necie kobiety ktore podaja takie wyniki 500/ul to maja zapalenie ukladu moczowego.

no to niezle... a ja myslalam, ze takie cos sie czuje, jak widac nie zawsze, dzieki aszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam sprzatac szafy -tyle człowiek ma ciuchów a z polowy juz dawno nie korzysta.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:22

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Moniaa a jaki mój kocurek był zainteresowany musiałam folią nakryć bo znając jego to by tam spał :P I tak wypróbował jak się w nim siedzi ale to już jak nakryłam :)

Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi. :-D

nick nieaktualny, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi. :-D
    z psami tez sie tak robi :)

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    z psami tez sie tak robi :)

Psu należy pierwszego dnia dać wąchać jeszcze dziecko. i pozwolić ubranka wąchać które szykujemy dla dzidzi. A mój lablador to kładzie się koło mnie i nosem mi brzuch dziubie delikatnie. Jak by wiedział, że tam mały sadysta rośnie który będzie go męczył :-P

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Super Martuś że już dotarł do Was ten wózeczek i masz czym oczy nacieszyć.

Anko wstaw foto mebelków jestem baardzo ciekawa :P

A mi jakoś w ostatnich 2 tygodniach przytyło się za dużo! zawsze się ważyłam rano, i było tak z 77, wczoraj wieczorkiem po pełnym zdrowych-smakołyków dniu stanęłam na wagę a tam SZOKKK 80,6 myślałam że się rozpłaczę. Więc profilaktycznie stanęłam na wagę dziś rano i pokazało 78,6 ... załamka takim tempem to chyba do 110 dojdę... aż nie chcę o tym myśleć.
    I tu pytanie czy to nieszczęsne żelazo może powodować właśnie przybieranie na wadze??

Mam nadzieję, ze to wina żelaza bo dziś rano jak stanęłam na wagę to też się przeraziłam :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy można brac nospe we wczesnej ciąży? Na ulotce jest napisane ze jakiś tam skladnik przenika do zarodka i się waham..

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Cześć. Czy można brac nospe we wczesnej ciąży? Na ulotce jest napisane ze jakiś tam składnik przenika do zarodka i się waham..
    My tu wszystkie jak trzeba to łykamy, ja profilaktycznie po transferze łykałam 2x1 no spe max, a później starałam się zmniejszać dawkę. Także myślę że na spokojnie możesz sobie łyknąć :)

mrth666, Kava lubią tę wiadomość

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ