Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja pierwsze ciazowe wazenie mialam 13.07 i wtedy mialam 63,8-podejrzewam ( po stymulacji mialam jakies 3 kg do przeodu). A ostatnie wazenie w sobote w szpitalu i 65,2. Przybralam wiec cale 1,4 kg. To dzieciaki i piersi, bo bardzo mi urosly. Penwie pozniej bedzie wiecej, ale poki co ejstem zadowolona, bo chlopaki rosna ładnie
justa1234, aszka lubią tę wiadomość
-
U mnie przed stymulacja 71kg. Podczas stymulacji nie przytylam wcale. Pierwsze wazenie w 9tc 69,3 kg. Ostatnie w 16 tc 70 kg, czyli narazie jest calkiem dobrze i rosnie tylko brzuszek dla dzieciaczkow a nie mamusia
ostatnio mam wiekszy apetyt i obawiam sie ze moze teraz waga wystrzelic
aszka lubi tę wiadomość
-
Hej. Trochę mnie nie było.
Co do krwi pepowinowej ja wyrazilam zgodę by pobrali i ma iść na konto znajomego który walczy z rakiem.
Co do leukocytow najlepiej pogadaj z lekarzem ale w ciąży jest ich duuuzo więcej. Więc narazie Się tym nie martw.
Waga ja przed ciąża 49. Pierwsze 3 miesiące dobilam do 45 a teraz 53. Ważę się co tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:44
aszka, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna
-
nick nieaktualnyaszka wrote:ma byc nie wiecej niz 5 wiec jak masz 500? (A dobrze przeczytalas wynik?) to wychodzi ze mozesz miec infekcje bakteryjna. Wtedy dobrze zrobic posiew z moczu i CRP z krwi, CRP pokazuje stan zapalny. Mi tak diagnozowali problemy z ukladem moczowym w ciazy bo juz to przeszlam i mialam antybiotyk. U mnie leukocytów bylo około 10.
pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach
ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki co -
Ostatnio znajoma przyjechała i mówi, że prolaktyny ma 625 moim zdaniem dużo. Ale czytamy te wyniki a w tym labo piszą że u nich norma od 100 do 650. Więc i ty sprawdź normy laboratorium.
A swoją drogą wszędzie powinny być takie same a nie co laboratorium to inne normyAnna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach
ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki coWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:01
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszka wrote:nie mialam zadnego objawu oprocz bólu nerki(od czasu do czasu). Ale jest cos takiego jak bezobjawowy bakteriomocz i wtedy nie ma zadnych objawów oprocz nieprawidlowosci w wynikach. Mi lekarz mówil, ze sa przypadki ze np. bakteria jest tylko wylacznie w posiewie i masa kobiet nie robi posiewów a samo badanie moczu ktore wychodzi bardzo dobrze a pozniej problem bo sie okazuje ze maja bakterie. Zanies mocz na posiew to przynajmniej bedzie wiadomo czy to bakteria. Niby w necie kobiety ktore podaja takie wyniki 500/ul to maja zapalenie ukladu moczowego.
no to niezle... a ja myslalam, ze takie cos sie czuje, jak widac nie zawsze, dzieki aszka -
nick nieaktualny
-
Marta1986 wrote:Moniaa a jaki mój kocurek był zainteresowany musiałam folią nakryć bo znając jego to by tam spał
I tak wypróbował jak się w nim siedzi ale to już jak nakryłam
Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi.aszka, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykmb wrote:Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi.
-
aszka wrote:z psami tez sie tak robi
Psu należy pierwszego dnia dać wąchać jeszcze dziecko. i pozwolić ubranka wąchać które szykujemy dla dzidzi. A mój lablador to kładzie się koło mnie i nosem mi brzuch dziubie delikatnie. Jak by wiedział, że tam mały sadysta rośnie który będzie go męczyłjusta1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Super Martuś że już dotarł do Was ten wózeczek i masz czym oczy nacieszyć.
Anko wstaw foto mebelków jestem baardzo ciekawa
A mi jakoś w ostatnich 2 tygodniach przytyło się za dużo! zawsze się ważyłam rano, i było tak z 77, wczoraj wieczorkiem po pełnym zdrowych-smakołyków dniu stanęłam na wagę a tam SZOKKK 80,6 myślałam że się rozpłaczę. Więc profilaktycznie stanęłam na wagę dziś rano i pokazało 78,6 ... załamka takim tempem to chyba do 110 dojdę... aż nie chcę o tym myśleć.
I tu pytanie czy to nieszczęsne żelazo może powodować właśnie przybieranie na wadze??
Mam nadzieję, ze to wina żelaza bo dziś rano jak stanęłam na wagę to też się przeraziłam -
mrth666 wrote:Cześć. Czy można brac nospe we wczesnej ciąży? Na ulotce jest napisane ze jakiś tam składnik przenika do zarodka i się waham..
mrth666, Kava lubią tę wiadomość