X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ale nie masz jeszcze 8 z przodu kochana hehe:-)
    Wiesz jak ciężko uwierzyć że waga nie kłamie!!!!:-)
    Ostanio ważyłam się jakiś 3 tyd temu więc podejrzewam że przez ten czas dobiłam do 80 kg :-) mam wagę w domu ale unikam jej jak ognia :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna :)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwsze ciazowe wazenie mialam 13.07 i wtedy mialam 63,8-podejrzewam ( po stymulacji mialam jakies 3 kg do przeodu). A ostatnie wazenie w sobote w szpitalu i 65,2. Przybralam wiec cale 1,4 kg. To dzieciaki i piersi, bo bardzo mi urosly. Penwie pozniej bedzie wiecej, ale poki co ejstem zadowolona, bo chlopaki rosna ładnie

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed stymulacja 71kg. Podczas stymulacji nie przytylam wcale. Pierwsze wazenie w 9tc 69,3 kg. Ostatnie w 16 tc 70 kg, czyli narazie jest calkiem dobrze i rosnie tylko brzuszek dla dzieciaczkow a nie mamusia :-) ostatnio mam wiekszy apetyt i obawiam sie ze moze teraz waga wystrzelic

aszka lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę mnie nie było.

Co do krwi pepowinowej ja wyrazilam zgodę by pobrali i ma iść na konto znajomego który walczy z rakiem.

Co do leukocytow najlepiej pogadaj z lekarzem ale w ciąży jest ich duuuzo więcej. Więc narazie Się tym nie martw.

Waga ja przed ciąża 49. Pierwsze 3 miesiące dobilam do 45 a teraz 53. Ważę się co tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:44

aszka, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna :)
    ma byc nie wiecej niz 5 wiec jak masz 500? (A dobrze przeczytalas wynik?) to wychodzi ze mozesz miec infekcje bakteryjna. Wtedy dobrze zrobic posiew z moczu i CRP z krwi, CRP pokazuje stan zapalny. Mi tak diagnozowali problemy z ukladem moczowym w ciazy bo juz to przeszlam i mialam antybiotyk. U mnie leukocytów bylo około 10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ma byc nie wiecej niz 5 wiec jak masz 500? (A dobrze przeczytalas wynik?) to wychodzi ze mozesz miec infekcje bakteryjna. Wtedy dobrze zrobic posiew z moczu i CRP z krwi, CRP pokazuje stan zapalny. Mi tak diagnozowali problemy z ukladem moczowym w ciazy bo juz to przeszlam i mialam antybiotyk. U mnie leukocytów bylo około 10.

pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach :/

ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki co <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    » Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
    Norma dla kobiet: 3-10 tys./mikrolitr
    w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Coś takiego znalazłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:40

Anna255 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znajoma przyjechała i mówi, że prolaktyny ma 625 moim zdaniem dużo. Ale czytamy te wyniki a w tym labo piszą że u nich norma od 100 do 650. Więc i ty sprawdź normy laboratorium.

A swoją drogą wszędzie powinny być takie same a nie co laboratorium to inne normy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie - wszedzie normy inne i idzie sie pogubic, dzieki za info :)
    u mnie nawet normy nie podali tylko ta wartosc, a reszta pisze NORM - wiec nawet nie wiadomo co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    pisze 500/uI - moze to w jakichs innych normach :/

ale mialas jakies objawy tej infekcji bakteryjnej? bo mi nic nie dolega poki co <3
    nie mialam zadnego objawu oprocz bólu nerki(od czasu do czasu). Ale jest cos takiego jak bezobjawowy bakteriomocz i wtedy nie ma zadnych objawów oprocz nieprawidlowosci w wynikach. Mi lekarz mówil, ze sa przypadki ze np. bakteria jest tylko wylacznie w posiewie i masa kobiet nie robi posiewów a samo badanie moczu ktore wychodzi bardzo dobrze a pozniej problem bo sie okazuje ze maja bakterie. Zanies mocz na posiew to przynajmniej bedzie wiadomo czy to bakteria. Niby w necie kobiety ktore podaja takie wyniki 500/ul to maja zapalenie ukladu moczowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie mialam zadnego objawu oprocz bólu nerki(od czasu do czasu). Ale jest cos takiego jak bezobjawowy bakteriomocz i wtedy nie ma zadnych objawów oprocz nieprawidlowosci w wynikach. Mi lekarz mówil, ze sa przypadki ze np. bakteria jest tylko wylacznie w posiewie i masa kobiet nie robi posiewów a samo badanie moczu ktore wychodzi bardzo dobrze a pozniej problem bo sie okazuje ze maja bakterie. Zanies mocz na posiew to przynajmniej bedzie wiadomo czy to bakteria. Niby w necie kobiety ktore podaja takie wyniki 500/ul to maja zapalenie ukladu moczowego.

no to niezle... a ja myslalam, ze takie cos sie czuje, jak widac nie zawsze, dzieki aszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam sprzatac szafy -tyle człowiek ma ciuchów a z polowy juz dawno nie korzysta.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:22

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Moniaa a jaki mój kocurek był zainteresowany musiałam folią nakryć bo znając jego to by tam spał :P I tak wypróbował jak się w nim siedzi ale to już jak nakryłam :)

Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi. :-D

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Co do kota to jak się dzidzia urodzi. Weź poświęć pieluche terowa kładź w szpitalu koło dziecka i. W siusiu dziecka trochę zamocz i położyć kotu trzeba albo tam gdzie śpi albo gdzie często leży. Wtedy nie będzie zainteresowany dzieckiem bo się zapachem oswoi. :-D
    z psami tez sie tak robi :)

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    z psami tez sie tak robi :)

Psu należy pierwszego dnia dać wąchać jeszcze dziecko. i pozwolić ubranka wąchać które szykujemy dla dzidzi. A mój lablador to kładzie się koło mnie i nosem mi brzuch dziubie delikatnie. Jak by wiedział, że tam mały sadysta rośnie który będzie go męczył :-P

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Super Martuś że już dotarł do Was ten wózeczek i masz czym oczy nacieszyć.

Anko wstaw foto mebelków jestem baardzo ciekawa :P

A mi jakoś w ostatnich 2 tygodniach przytyło się za dużo! zawsze się ważyłam rano, i było tak z 77, wczoraj wieczorkiem po pełnym zdrowych-smakołyków dniu stanęłam na wagę a tam SZOKKK 80,6 myślałam że się rozpłaczę. Więc profilaktycznie stanęłam na wagę dziś rano i pokazało 78,6 ... załamka takim tempem to chyba do 110 dojdę... aż nie chcę o tym myśleć.
    I tu pytanie czy to nieszczęsne żelazo może powodować właśnie przybieranie na wadze??

Mam nadzieję, ze to wina żelaza bo dziś rano jak stanęłam na wagę to też się przeraziłam :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy można brac nospe we wczesnej ciąży? Na ulotce jest napisane ze jakiś tam skladnik przenika do zarodka i się waham..

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Cześć. Czy można brac nospe we wczesnej ciąży? Na ulotce jest napisane ze jakiś tam składnik przenika do zarodka i się waham..
    My tu wszystkie jak trzeba to łykamy, ja profilaktycznie po transferze łykałam 2x1 no spe max, a później starałam się zmniejszać dawkę. Także myślę że na spokojnie możesz sobie łyknąć :)

mrth666, Kava lubią tę wiadomość

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ