Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Kava 30min temu rozmawiałam o tym z przyjaciółka. Słyszę strasznie podzielone zdania. Nie wiem co robić. Chciałam tzn chce ja pobrać chyba choć myśl że starcza prawdopodobnie tylko na wagę do 18kg a czasami pobranie ponoć się nie powodzi. Pogadam ze znajomy lekarzami i napisze co i jak:)
Bardzo chętnie, bo mam też bardzo mieszane uczucia. Tyle się słyszy "za" i "przeciw", że zgłupiałam
Powiem jedno - mam kolegę, który w wieku 33 lat nagle stracił wzrok. Nikt nie wiedział dlaczego i nie umiał mu pomóc ani w Polsce ani w Niemczech.
Pojechał do Indii na przeszczep komórek macierzystych do oka i dzisiaj widzi
Że pomagają to wiem bo mam przykład w najbliższym otoczeniu ale chciałabym wiedzieć coś więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:16
Viki26 lubi tę wiadomość
-
U mojej koleżanki pobrali dla dziecka komórki i nic nie pomogło, więc to różnie bywa. Ja ani jestem za ani przeciw, ale są przypadki że i komórki nie pomogą. W sumie można się na to zdecydować, jak ktoś sądzi że w razie czego pomoże.
Dziewczyny te 3 ważne usg w którym tygodniu ciąży się robi? -
Viki26 wrote:Kava szok że w Indiach zrobili mu przeszczep!
Też podbijam temat czy warto pobierać krew pępowinową
No właśnie w Indiach. Też się dziwiłam. Akurat Indii bym się nie spodziewała
Tak z ciekawości link do strony gdzie opisana jest cała choroba i leczenie tego kolegi:
http://www.wyjsciezcienia.pl/414878953
-
Dzien dobry dziewczyny. W poniedzilek wypuscili mnie ze szpitala. Kontrola za 10 dni. W sobote mam 2 prenatalne, a w czwartek wizyte z tym moim szwem. Leze. I lezec bede do konca ciazy. Dobrze tylko, ze jestem w domku i leze na wlasnej kanapie. I bede odliczac. I musze przetrwac dla nas wszystkich i dla moich synow
Kava, Anko:-), justa1234, mycha28, Konwalia, mrth666, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fistaszku nie ma jak w domu.
Będziesz grzecznie leżeć i odpoczywać u siebie i nawet nie zauważysz gdy minie 30 tydzień. A wtedy wszystko będzie juz prostsze i w razie awarii do wyprowadzenia.
Ja bynajmniej najpierw chciałam doczekać do 25tyg by dziecko miało szanse na ratunek,teraz marze o 32tyg bo taki dzidzius waży juz z 1600 1800gram wiec jest to już kawał wczesniaka, a później jak Bóg da to będę modlić się o 36/37 tydzień bu dziecko było normalnym bobaskiem.
Trzymam kciuki za każdą z nas, aby nasze dzieci ładnie się donosił i były zdrowiutkie ze hej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:25
mycha28 lubi tę wiadomość
-
Super Martuś że już dotarł do Was ten wózeczek i masz czym oczy nacieszyć.
Anko wstaw foto mebelków jestem baardzo ciekawa
A mi jakoś w ostatnich 2 tygodniach przytyło się za dużo! zawsze się ważyłam rano, i było tak z 77, wczoraj wieczorkiem po pełnym zdrowych-smakołyków dniu stanęłam na wagę a tam SZOKKK 80,6 myślałam że się rozpłaczę. Więc profilaktycznie stanęłam na wagę dziś rano i pokazało 78,6 ... załamka takim tempem to chyba do 110 dojdę... aż nie chcę o tym myśleć.
I tu pytanie czy to nieszczęsne żelazo może powodować właśnie przybieranie na wadze?? -
Monka w sumie nie wiem aczkolwiek tez je biore:/
Mni waga tez załamuje. 80-tez je zobaczyłam.
Prawda jest taka ze gdybym zaszła w ciążę przed stymulacjami i z pół roku przed ivf to zaczęła bym ciążę z wagą 65 66kg a tak 2 ivf i zaczęłam od 72kg. Przerabane....przytylam 8,9kg od początku ciąży. Trochę duzo:-( -
No ja właśnie już ostatnią tę moją stymulację rozpoczęłam z wagą 74, co nie zmienia faktu że w 18 tc +6kg to całkiem sporo. A nie obżeram się nie wiadomo czym, grzecznie jem 5 posiłków
śniadanie- normalne2 dyże kromku albo 4 takie malutkie z wędliną i pomidorem
2sniadanie jakiś owoc
obiad normalny a nawet nie za dużo bo jem mniejsze porcje niż przed ciążą
podwieczorek, owoc+warzywo najczęściej jabłko i marchewka, albo seler naciowy
kolacja - 2 kanapki ale częściej pomijam te kanapki i zajadam właśnie marchew jak królik
No nie uważam abym zażerała się niewiadomo jak... ehh
Ale pominęłam mały fakt z wczoraj... w gazetce biedry zobaczyłam czekolade STUDENTSKA taka firmy Orion, czeska bądz słowacka no i pochłonęłam 1/3 taki mój grzeszek jeden z nielicznychAnko:-), Viki26 lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Ja od początku ciąży przytyłam jakies 15 kilo a do rozwiązania jeszcze troszkę czasu jest więc pewnie dobije do 80 albo trochę powyżej. Startowałam z wagą 64 ale ze dwa kilo mi przybyło w trakcie stymulacji. Teraz bym tylko jadła,jadła i jadła
Ale nie masz jeszcze 8 z przodu kochana hehe:-)
Wiesz jak ciężko uwierzyć że waga nie kłamie!!!!
Moniaa lubi tę wiadomość