X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia 2,5 to też spoko :-)
    Inska haha ja pod choinkę dostanę ciśnieniomierz, bo się muszę 2x dziennie mierzyć ;-) U mnie brzuch jest mega widoczny, ale ubyło gdzie indziej, więc spoko :) Może to dzięki temu, że miałam odrzut od słodkiego (za to teraz mam fazę) i jem bardzo regularnie 5 i więcej razy dziennie, bo najpierw mi to pomagało na mdłości, a teraz maluch jest ciągle głodny, sporo pracuję i dużo się ruszam. Jeśli chodzi o paracetamol, to mówiła mi lekarka, że tempka ponad 38 może wywołać skurcze macicy, a paracetamol w rozsądnych ilościach jest ok. Ja z nim bardzo uważałam, ale jak miałam 38 to brałam. Kaszlu też się bałam, ale przy zapaleniu oskrzeli wypluwałam oskrzela, a maluchowi nic nie jest :) Może do lekarza jutro skocz?

Kava, Biała kciuki trzymam!

Na czeskim forum mamy dziewczynę w drugiej invitrowej ciąży, termin ma za 5 dni i przytyła tylko 6 kg, bo schudła gdzie indziej, dziecko jest duże i zdrowe. Też tak chcę :D

Inska, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, córcia przesłodka!!!!

Dziewczyny, czy pierwsze gwałtowne poruszenie brzuszka to czkawka czy takie ostre ruchy? :) jeszxze się uczę ruchów mojej Ali :)

Kciukasy za jutrzejsze narodziny!!!

Biała, Kava lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa piękne zdjęcie a i super pamiątka zostaje :)

Anko Haneczka cudo do zacałowania :)

Kava i Biała trzymam za Was mocno kciuki jutro wasz wielki dzień życie zmieni Wam się o 180 stopni ale to będzie piękne <3 Powodzenia kochane :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała powodzonka ✊✊✊✊✊✊✊✊:-D

Biała lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powodzenia na jutrzejszych cesarkach; *** juz nie dlugo Wasze najważniejsze istotki będziecie mieć w ramionach ;);) kciukam jutro za Was ;)

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie :)
    Aż się miło na sercu robi...

Stres jest, nie powiem. Ja się na pewno odezwę jeszcze jutro bo do szpitala idę dopiero po południu :/

Anatolka, Biała lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Haniulka do schrupania. Jakie ma piękne usteczka. Na zdjęciu taka pogodna i zadowolona.

Szałwia nie zazdroszczę tych migren. Super, że w święta ogłaszasz taką nowinę. To dopiero będzie prezent.

Kava i Biała jutro Wasz dzień. Czekamy na kolejne invitratka. Powodzenia. Jutro bedziemy cały czas o Was myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 22:21

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava i Biała powodzenia jutro. kciuki zaciskam i zazdroszczę tulenia dzieciątek. życzę szybkiego dojścia do siebie, żebyście jak Justa następnego dnia już śmigały:)

Agulas jak mocne to po prostu dzidzia wyczynią akrobacje w brzuszku;). z tygodnia na tydzień ruchy będziesz odczuwać coraz intensywniej:) bo czkawka jest raczej dalikatna i rytmiczna

ja od kilku dni odczuwam nowy rodzaj ruchów. kiedyś tylko kopniaczki i boksowanie, a teraz jeszcze czuję takie przesuwanie pod skórą które potrafi mnie nawet łaskotać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 22:59

Biała, Kava, agulas, wiecznie lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala I Kava &&&&&&&&& za jutro :)

Ja dzisiaj caly dzien walcze z twardniejacym brzuchem :( caly dzien leze, a mimo to I tak jest twardy I bolacy :(

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas dla mnie czkawka jak masz takie kilkusekundowe szybkie falowanie, a ruchy to kopniaki.

Pragnaca moze nospe wez a magnez bierzesz?

agulas lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava i Biala kciuki za jutro &&&&

Kava lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, Kava ja również mocno trzymam kciuki za wasze jutrzejsze pordy. Żeby wszystko poszło sprawie i żebyście szybciutko doszły do siebie.

Anko cudowną masz córcię. Absolutnie nie dziwię się że nie możesz oderwać oczu od niej.

Pozdrawiam dziewczyny i oby juz u każdej do końca ciąży pozytywne wieści tylko były. U mnie póki co brak czasu :-/ niby zaraz święta a my chyba nawet choinki nie ubierzemy bo nie mam miejsca. Remont mieliśmy skończyć dawno a ze w pierwszym dniu wysiadło światło- było i znikło to stoimy w miejscu. Jutro dopiero mój tata ma coś poradzić, ale i tak w dwa dni nie skończymy. Miałam mieć mebelki dla synka na święta a nawet nie byliśmy zamówić jeszcze. Ogólnie w ciemnej d jestem ze wszystkim i mnie jakiś dół ogarnął, nawet posprzątać za dużo nie mogę bo brzuch w momencie robi mi się twardy jak kamień. Ale przynajmniej synuś szaleje, więc tyle radości :-D

Kava lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, Biala biore 2 tabl dziennie magnez+b6 . Myslalam zeby zwiekszyc dawke na wlasna reke bo jak zapytalam lekarki to powiedziala ze 2 tabletki wystarcza :/
    Nie wiem czy to twardnienie MA cos wspolnego z braniem aspiryny , bo odkad ja biore jakby bardziej to odczuwam I dyskomfort jest ogromny :/

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała &&&&&&&
    Będzie dobrze, mam nadzieję, że śpisz już smacznie :)

Pragnąca, Astra - jaj Wam brzuszki twardnieją to odpoczywajcie jak najwięcej. Najważniejsze są dzieciaczki ;)

pragnaca dzidziusia, aszka, Astra, Biała lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dawka w ciazy dla kobiet magnezu dziennie jest do 350 mg.

Dziewczyny za cc &&. Powodzenia :)

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam na oddziale z przedwczesnym skurczami to brałam magne b6 3 dziennie po dwie tabletki.

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała trzymam kciuki za Was... Kava i za Twoja dwojeczke również

Kava, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis Wasz dzien :* !

Kava, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava,Biała zabawa.gifpowoli zaczynamy impre :-D

Kava, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... jak się rano obudziłam to moją pierwszą myślą było to, że Biała już tuli swoje Robaczki <3

justa1234, pragnaca dzidziusia, Inska, agulas, aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ