X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia 2,5 to też spoko :-)
    Inska haha ja pod choinkę dostanę ciśnieniomierz, bo się muszę 2x dziennie mierzyć ;-) U mnie brzuch jest mega widoczny, ale ubyło gdzie indziej, więc spoko :) Może to dzięki temu, że miałam odrzut od słodkiego (za to teraz mam fazę) i jem bardzo regularnie 5 i więcej razy dziennie, bo najpierw mi to pomagało na mdłości, a teraz maluch jest ciągle głodny, sporo pracuję i dużo się ruszam. Jeśli chodzi o paracetamol, to mówiła mi lekarka, że tempka ponad 38 może wywołać skurcze macicy, a paracetamol w rozsądnych ilościach jest ok. Ja z nim bardzo uważałam, ale jak miałam 38 to brałam. Kaszlu też się bałam, ale przy zapaleniu oskrzeli wypluwałam oskrzela, a maluchowi nic nie jest :) Może do lekarza jutro skocz?

Kava, Biała kciuki trzymam!

Na czeskim forum mamy dziewczynę w drugiej invitrowej ciąży, termin ma za 5 dni i przytyła tylko 6 kg, bo schudła gdzie indziej, dziecko jest duże i zdrowe. Też tak chcę :D

Inska, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, córcia przesłodka!!!!

Dziewczyny, czy pierwsze gwałtowne poruszenie brzuszka to czkawka czy takie ostre ruchy? :) jeszxze się uczę ruchów mojej Ali :)

Kciukasy za jutrzejsze narodziny!!!

Biała, Kava lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa piękne zdjęcie a i super pamiątka zostaje :)

Anko Haneczka cudo do zacałowania :)

Kava i Biała trzymam za Was mocno kciuki jutro wasz wielki dzień życie zmieni Wam się o 180 stopni ale to będzie piękne <3 Powodzenia kochane :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała powodzonka ✊✊✊✊✊✊✊✊:-D

Biała lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powodzenia na jutrzejszych cesarkach; *** juz nie dlugo Wasze najważniejsze istotki będziecie mieć w ramionach ;);) kciukam jutro za Was ;)

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie :)
    Aż się miło na sercu robi...

Stres jest, nie powiem. Ja się na pewno odezwę jeszcze jutro bo do szpitala idę dopiero po południu :/

Anatolka, Biała lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Haniulka do schrupania. Jakie ma piękne usteczka. Na zdjęciu taka pogodna i zadowolona.

Szałwia nie zazdroszczę tych migren. Super, że w święta ogłaszasz taką nowinę. To dopiero będzie prezent.

Kava i Biała jutro Wasz dzień. Czekamy na kolejne invitratka. Powodzenia. Jutro bedziemy cały czas o Was myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 22:21

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava i Biała powodzenia jutro. kciuki zaciskam i zazdroszczę tulenia dzieciątek. życzę szybkiego dojścia do siebie, żebyście jak Justa następnego dnia już śmigały:)

Agulas jak mocne to po prostu dzidzia wyczynią akrobacje w brzuszku;). z tygodnia na tydzień ruchy będziesz odczuwać coraz intensywniej:) bo czkawka jest raczej dalikatna i rytmiczna

ja od kilku dni odczuwam nowy rodzaj ruchów. kiedyś tylko kopniaczki i boksowanie, a teraz jeszcze czuję takie przesuwanie pod skórą które potrafi mnie nawet łaskotać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 22:59

Biała, Kava, agulas, wiecznie lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala I Kava &&&&&&&&& za jutro :)

Ja dzisiaj caly dzien walcze z twardniejacym brzuchem :( caly dzien leze, a mimo to I tak jest twardy I bolacy :(

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas dla mnie czkawka jak masz takie kilkusekundowe szybkie falowanie, a ruchy to kopniaki.

Pragnaca moze nospe wez a magnez bierzesz?

agulas lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava i Biala kciuki za jutro &&&&

Kava lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, Kava ja również mocno trzymam kciuki za wasze jutrzejsze pordy. Żeby wszystko poszło sprawie i żebyście szybciutko doszły do siebie.

Anko cudowną masz córcię. Absolutnie nie dziwię się że nie możesz oderwać oczu od niej.

Pozdrawiam dziewczyny i oby juz u każdej do końca ciąży pozytywne wieści tylko były. U mnie póki co brak czasu :-/ niby zaraz święta a my chyba nawet choinki nie ubierzemy bo nie mam miejsca. Remont mieliśmy skończyć dawno a ze w pierwszym dniu wysiadło światło- było i znikło to stoimy w miejscu. Jutro dopiero mój tata ma coś poradzić, ale i tak w dwa dni nie skończymy. Miałam mieć mebelki dla synka na święta a nawet nie byliśmy zamówić jeszcze. Ogólnie w ciemnej d jestem ze wszystkim i mnie jakiś dół ogarnął, nawet posprzątać za dużo nie mogę bo brzuch w momencie robi mi się twardy jak kamień. Ale przynajmniej synuś szaleje, więc tyle radości :-D

Kava lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, Biala biore 2 tabl dziennie magnez+b6 . Myslalam zeby zwiekszyc dawke na wlasna reke bo jak zapytalam lekarki to powiedziala ze 2 tabletki wystarcza :/
    Nie wiem czy to twardnienie MA cos wspolnego z braniem aspiryny , bo odkad ja biore jakby bardziej to odczuwam I dyskomfort jest ogromny :/

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała &&&&&&&
    Będzie dobrze, mam nadzieję, że śpisz już smacznie :)

Pragnąca, Astra - jaj Wam brzuszki twardnieją to odpoczywajcie jak najwięcej. Najważniejsze są dzieciaczki ;)

pragnaca dzidziusia, aszka, Astra, Biała lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dawka w ciazy dla kobiet magnezu dziennie jest do 350 mg.

Dziewczyny za cc &&. Powodzenia :)

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam na oddziale z przedwczesnym skurczami to brałam magne b6 3 dziennie po dwie tabletki.

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała trzymam kciuki za Was... Kava i za Twoja dwojeczke również

Kava, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis Wasz dzien :* !

Kava, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava,Biała zabawa.gifpowoli zaczynamy impre :-D

Kava, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... jak się rano obudziłam to moją pierwszą myślą było to, że Biała już tuli swoje Robaczki <3

justa1234, pragnaca dzidziusia, Inska, agulas, aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ