X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ja się zmagam z hemoroidami niestety i to raczej to. Mnie też nie boli nic, nie swędzi ale dziady mi wyłażą na zewnątrz. Do lekarza juz po porodzie się wybiorę zrobić z tym porządek a teraz pije codziennie jedną activie dziennie i do tego stosuje co drugą 2 czopki glicerynowe 1g bo są delikatniejsze niż 2g. Do tego można procto glyvenol stosować i jest nawet ok. Domowe sposoby na zaparcia na mnie niestety nie działały :-/

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz jestem pełna podziwu dla Ciebie! Jesteś wspaniałą dziewczyną, która zasłguje na najlepsze i zobaczysz, to najlepsze przyjdzie. W pierwszej kolejności dzieciątko, które pokocha Cię już na całe życie!

Dziewczyny, czy któraś z Was brała może Prenalen (syrop)? Kupiłam go dzisiaj w polskim sklepie, przy okazji świątecznych zakupów (bigosik już ugotowany, suszem na kompot pachnie w całym domu - ach święta :) ). Wzięłam już dwie dawki i powiem Wam, że jakbym lepiej się czuła. Ciekawe na ile to "lek" a na ile to placebo...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Maz pojechal do apteki po czopki glicerynowe. Bede musiala lekarzowi na wizycie o tym powiedziec , moze ten da mi jakis zloty srodek.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dzieki dziewczyny. Maz pojechal do apteki po czopki glicerynowe. Bede musiala lekarzowi na wizycie o tym powiedziec , moze ten da mi jakis zloty srodek.
    Porozmawiaj o tym z lekarzem. Najlepiej jest na początku reagować zanim jeszcze "koraliki" nie powychodziły na zewnątrz.

Inska większość kobiet stosuje prenalen. Wiem ze on jest na bazie czosnku. Poczytaj o tym bo jak jeszcze spożywać czosnek na kanapeczce to może być go troszkę za dużo. A wiadomo to naturalny antybiotyk.

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moniaa! Prawie Cię nie poznałam przez ten nowy avatar ;)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he zmieniam się na święta... po nowym roku będzie coś innego.

Anko:-), Inska, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktos sie co u Bialej? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktos wie co u Bialej? <3

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, Biała gratulacje :) Jak się czujecie?

Wpadłam w wir przedświątecznych przygotowań i nie mam czasu regularnie wchodzić na forum ;) Jestem już masakrycznie zmęczona, bo od ponad tygodnia zapierniczam jak małe autko. Niewątpliwym plusem jest to, że nic nie przytyłam, a nawet zrzuciłam te 100 g, które przybyło mi w zeszłym tygodniu :D

Uciekam lukrować pierniczki i śledziki robić :)
    Miłego wieczoru :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Idgie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Ja miewam z tym problemy. Chwile przed zajsciem w ciaze i na poczatku ciazy zrobil mi sie taki hemoroid, ze jak siku robilam, to caly kibelek byl zbryzgany krwia. Zaczelo sie zatwardzeniem na urlopie (zmiana wody?) i trwalo ze dwa tygodnie. Przeszlo, ale caly czas cos tam mi sie troszke robi. Gin mi powiedzial, zebym sobie kupila Posterisan albo Procto-Glyvenol (sa bezpieczne w ciazy). Zalecil czopek do srodka i masc na zewnatrz (ale mi zylka wyszla na zewnatrz). Ja w koncu tych lekow nie kupilam.
    Bosz, jakie ja tu historie wypisuje, hehe.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie ja jakiś czas temu właśnie z taką jedną żyłka walczyłam maścią procto glivenol i ta żyłka się schowała. Jeśli ona jest poza swoim środowiskiem naturalnym to lepiej to teraz załatwić i mieć z głowy. Bo później jak na przykład lekarz zleca żelazo bo po 20 tc często pojawia się anemia to dwójeczka idzie na prawdę ciężko.

• La-mia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Po żelazie jest juz w ogole masakra!
    Wlasnie sie z tym zmagam od tygodnia :(

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz zycze Tobie i malenstwu duzo spokoju i duzo zdrowka! Jestem z wami myslami i trzymam kciuki za pomysle rozwiazanie wszystkich twoich problemow! Kochana powodzenia ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Jestem Kochane moje :) Obolała, zmaakrowana, cierpiąca, ale szczęśliwa!!!! Dziewczynki przyszły na świat jako prezent urodzinowy Tatusia!!! Nikt nie wierzył, że dotrzymam, a jednak. Inga urodziła się jako pierwsza o 8:05, waga 2960 g, albo 2980 g. Nie wiem dokładnie, bo skupiłam się na tym, czy druga zapłacze. Olga urodziła się minutę później 8:06, waga 2890 g. I dostały 10 pkt. Nie na spółkę, każda osobno!!!!! :D
    Reszta szczegółów później bo padam z bólu......
    Kochana jeszcze raz gratuluję <3 powiem Ci ze te twoje kokoszki mają piękna wagę ;-) ;-) buziaki dla całej trójeczki <3 <3 <3 to tatuś będzie miał swój własny babiniec :-D

Biała, aszka lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa napisz czy ten probiotyk coś pomógł.

Biała jesteś dzielna i Twoje babeczki także. Przepiękne imiona. Życzę szybkiego powrotu do sprawności a dziewczynom zdrówka.

Eliza nie możesz świat spędzać sama! Nie jedziesz do własnej rodziny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:51

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!!!!!!:-*

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Idgie ja jakiś czas temu właśnie z taką jedną żyłka walczyłam maścią procto glivenol i ta żyłka się schowała. Jeśli ona jest poza swoim środowiskiem naturalnym to lepiej to teraz załatwić i mieć z głowy. Bo później jak na przykład lekarz zleca żelazo bo po 20 tc często pojawia się anemia to dwójeczka idzie na prawdę ciężko.
    Ja biore witaminki ciazowe caly czas i tam jest zelazo.

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa napisz czy ten probiotyk coś pomógł.

Biała jesteś dzielna i Twoje babeczki także. Przepiękne imiona. Życzę szybkiego powrotu do sprawności a dziewczynom zdrówka.

Eliza nie możesz świat spędzać sama! Nie jedziesz do własnej rodziny?
    A ty długo czekalas na efekty po podaniu tego probiotyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala :) cudownie czyta sie takie posty :) Kokoszki nie takie male sa :) a mezus MA najcudowniejszy z mozliwych prezent :)
    Szybkiego powrotu do sprawnosci kochana <3

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A ty długo czekalas na efekty po podaniu tego probiotyku?

U Lilki efekt był dość szybko, bo przy kolejnej kupce :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ