X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ja się zmagam z hemoroidami niestety i to raczej to. Mnie też nie boli nic, nie swędzi ale dziady mi wyłażą na zewnątrz. Do lekarza juz po porodzie się wybiorę zrobić z tym porządek a teraz pije codziennie jedną activie dziennie i do tego stosuje co drugą 2 czopki glicerynowe 1g bo są delikatniejsze niż 2g. Do tego można procto glyvenol stosować i jest nawet ok. Domowe sposoby na zaparcia na mnie niestety nie działały :-/

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz jestem pełna podziwu dla Ciebie! Jesteś wspaniałą dziewczyną, która zasłguje na najlepsze i zobaczysz, to najlepsze przyjdzie. W pierwszej kolejności dzieciątko, które pokocha Cię już na całe życie!

Dziewczyny, czy któraś z Was brała może Prenalen (syrop)? Kupiłam go dzisiaj w polskim sklepie, przy okazji świątecznych zakupów (bigosik już ugotowany, suszem na kompot pachnie w całym domu - ach święta :) ). Wzięłam już dwie dawki i powiem Wam, że jakbym lepiej się czuła. Ciekawe na ile to "lek" a na ile to placebo...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Maz pojechal do apteki po czopki glicerynowe. Bede musiala lekarzowi na wizycie o tym powiedziec , moze ten da mi jakis zloty srodek.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dzieki dziewczyny. Maz pojechal do apteki po czopki glicerynowe. Bede musiala lekarzowi na wizycie o tym powiedziec , moze ten da mi jakis zloty srodek.
    Porozmawiaj o tym z lekarzem. Najlepiej jest na początku reagować zanim jeszcze "koraliki" nie powychodziły na zewnątrz.

Inska większość kobiet stosuje prenalen. Wiem ze on jest na bazie czosnku. Poczytaj o tym bo jak jeszcze spożywać czosnek na kanapeczce to może być go troszkę za dużo. A wiadomo to naturalny antybiotyk.

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moniaa! Prawie Cię nie poznałam przez ten nowy avatar ;)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he zmieniam się na święta... po nowym roku będzie coś innego.

Anko:-), Inska, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktos sie co u Bialej? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktos wie co u Bialej? <3

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, Biała gratulacje :) Jak się czujecie?

Wpadłam w wir przedświątecznych przygotowań i nie mam czasu regularnie wchodzić na forum ;) Jestem już masakrycznie zmęczona, bo od ponad tygodnia zapierniczam jak małe autko. Niewątpliwym plusem jest to, że nic nie przytyłam, a nawet zrzuciłam te 100 g, które przybyło mi w zeszłym tygodniu :D

Uciekam lukrować pierniczki i śledziki robić :)
    Miłego wieczoru :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Idgie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Ja miewam z tym problemy. Chwile przed zajsciem w ciaze i na poczatku ciazy zrobil mi sie taki hemoroid, ze jak siku robilam, to caly kibelek byl zbryzgany krwia. Zaczelo sie zatwardzeniem na urlopie (zmiana wody?) i trwalo ze dwa tygodnie. Przeszlo, ale caly czas cos tam mi sie troszke robi. Gin mi powiedzial, zebym sobie kupila Posterisan albo Procto-Glyvenol (sa bezpieczne w ciazy). Zalecil czopek do srodka i masc na zewnatrz (ale mi zylka wyszla na zewnatrz). Ja w koncu tych lekow nie kupilam.
    Bosz, jakie ja tu historie wypisuje, hehe.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie ja jakiś czas temu właśnie z taką jedną żyłka walczyłam maścią procto glivenol i ta żyłka się schowała. Jeśli ona jest poza swoim środowiskiem naturalnym to lepiej to teraz załatwić i mieć z głowy. Bo później jak na przykład lekarz zleca żelazo bo po 20 tc często pojawia się anemia to dwójeczka idzie na prawdę ciężko.

• La-mia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Po żelazie jest juz w ogole masakra!
    Wlasnie sie z tym zmagam od tygodnia :(

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz zycze Tobie i malenstwu duzo spokoju i duzo zdrowka! Jestem z wami myslami i trzymam kciuki za pomysle rozwiazanie wszystkich twoich problemow! Kochana powodzenia ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Jestem Kochane moje :) Obolała, zmaakrowana, cierpiąca, ale szczęśliwa!!!! Dziewczynki przyszły na świat jako prezent urodzinowy Tatusia!!! Nikt nie wierzył, że dotrzymam, a jednak. Inga urodziła się jako pierwsza o 8:05, waga 2960 g, albo 2980 g. Nie wiem dokładnie, bo skupiłam się na tym, czy druga zapłacze. Olga urodziła się minutę później 8:06, waga 2890 g. I dostały 10 pkt. Nie na spółkę, każda osobno!!!!! :D
    Reszta szczegółów później bo padam z bólu......
    Kochana jeszcze raz gratuluję <3 powiem Ci ze te twoje kokoszki mają piękna wagę ;-) ;-) buziaki dla całej trójeczki <3 <3 <3 to tatuś będzie miał swój własny babiniec :-D

Biała, aszka lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa napisz czy ten probiotyk coś pomógł.

Biała jesteś dzielna i Twoje babeczki także. Przepiękne imiona. Życzę szybkiego powrotu do sprawności a dziewczynom zdrówka.

Eliza nie możesz świat spędzać sama! Nie jedziesz do własnej rodziny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:51

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!!!!!!:-*

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Idgie ja jakiś czas temu właśnie z taką jedną żyłka walczyłam maścią procto glivenol i ta żyłka się schowała. Jeśli ona jest poza swoim środowiskiem naturalnym to lepiej to teraz załatwić i mieć z głowy. Bo później jak na przykład lekarz zleca żelazo bo po 20 tc często pojawia się anemia to dwójeczka idzie na prawdę ciężko.
    Ja biore witaminki ciazowe caly czas i tam jest zelazo.

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa napisz czy ten probiotyk coś pomógł.

Biała jesteś dzielna i Twoje babeczki także. Przepiękne imiona. Życzę szybkiego powrotu do sprawności a dziewczynom zdrówka.

Eliza nie możesz świat spędzać sama! Nie jedziesz do własnej rodziny?
    A ty długo czekalas na efekty po podaniu tego probiotyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala :) cudownie czyta sie takie posty :) Kokoszki nie takie male sa :) a mezus MA najcudowniejszy z mozliwych prezent :)
    Szybkiego powrotu do sprawnosci kochana <3

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A ty długo czekalas na efekty po podaniu tego probiotyku?

U Lilki efekt był dość szybko, bo przy kolejnej kupce :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ