X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje, ze to progesteron

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio tak miałam i zwiększono mi dawkę progesteronu także nie martw się.

Iva79 lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w przychodni , chce byc 1 w kolejce , wkurza mnie tylko , ze nie zapytalam wczesniej , czy nie musze po zakonczeniu zastrzykow brac progesteronu dowcipnie , patrzylam , ze wiekszosc z was bierze do12 tyg .

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 jesteś już po wizycie? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem, ale troche niezadowolona z wizyty ,bo nic mi babka nie wytlumaczyla , tylko , ze niewiadomo dlaczego sa takie plamienia , dala mi recepte na progesteron 2x100 mg na noc i kazala magnez brac. Sprawdzila serce i powiedziala , ze jest ok bo bije i male rosnie. Powiedziala tez , ze moglam krwawic od zatwardzenia , eh Ciesze sie, ze wszystko dobrze , ale lekarka nie uspokoila mnie za bardzo , mysle zeby zmienic. Ta ma zalete , bo ja blisko mam . Male uroslo co udalo mi sie zobaczyc dzis 10 tydz i 0 - 2.91 w zeszlym tyg w 9 i 1 dzien 2.34 wiec troche malo co ? Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 16:46

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Pragnąca wymiatasz, że dajesz radę z trójką :-)

Dziewczyny nie boicie się, że odejdą wam wody w jakimś dziwnym miejscu? Ja się nad tym dzisiaj zastanawiałam w tramwaju ;-)

Daje, daje :) :D poki co sa malutkie I grzeczniutkie :) jedza I spia tylko :D

józefka, arlenka, godaweri, Iva79, Anuszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, u mnie dzisiaj brazowe plamienie, boję się, że coś się stało. Nie wiem, czy powinnam pójść na betę (ostatnia w poniedziałek), do lekarza (ale co on zobaczy?), na wszelki wypadek wzięłam 1 Utrogestan więcej. Czyli teraz mam już 2x4 dopochwowo i 3x1 doustnie.
    Myślicie, że gin będzie w stanie coś stwierdzić? 2 dni temu był widoczny pęcherzyk.
    Na IP nie pójdę, bo tam nic nie zrobia. Wczoraj jak miałam w szpitalu podawany Intralipid to na sali byłam że mna dziewczyna we wczesnej ciaży, ktora z plamieniem przyszła na IP - Dali jej 3x1 duphaston i kwas foliowy.
    Czy to plamienie może być przez Intralipid?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie może. A tyle prg kazał Ci brać lekarz? Masz ogromną dawkę... Utrogestan brany doustnie działa kiepsko. Pisałam którejś z dziewczyn jaki miałam wynik biorąc doustnie a jaki dopochwowo. Przy branym doustnie @ przyszła 10dpt a przy branym dopochwowo był udany transfer. Zamiana utrogestanu doustnie na duphaston złym pomysłem by akurat nie była, bo to inne substancje czynne w lekach.

16dpt więcej niż pęcherzyka nie będzie. Serduszka na pewno nie. Jest zbyt wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, tyle progesteronu kazał brać mi lekarz. Zdecydowana większość dopochwowo, więc na badania prg z krwi niewidoczna.
    Jak wrócę do domu to ten jeden Utrogestan Duphastonem zastąpię.
    Dzisiaj i jutro pojadę na betę, żeby zobaczyć, czy jest jakiś przyrost.
    Nad usg jeszcze się zastanowię, bo pewnie nie będzie widać żadnej różnicy, może ewentualnie w wielkości pęcherzyka, ale obawiam, że na tym etapie to są mało precyzyjne pomiary.

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że większy sens miałaby zamiana całego doustnego na duphaston 3x1. Ja tak jechałam od początku do 26tc chyba aż. Później zostałam na samym dopochwowym utro. Oczywiście skonsultuj to z lekarzem :-) może połączenie 2 substancji jednak lepiej by "trzymało" to wszystko w ryzach? Wiem, że każda ciąża jest inna - ja na takim zestawie nie zaplamiłam ani razu :-)

&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:56

Junioer lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam ze sie mieszam ale od czasu do czasu podczytuje watek bo sama we wtorek urodzilam Synusia z IUI <3
    a pisze ze wzgledu na Junioer, długo szukalam kogos kto bierze utrogestan i widze, ze Ty bierzesz :-)
    ja tez bralam caly I trymestr ale zostalo mi jedno cale opakowanie i pare sztuk z drugiego, wiec jezeli bys chciala to moge Ci wyslac, szkoda zeby sie zmarnowalo. Oczywiscie nie chce za to pieniazkow, najwazniejsze zeby kolejny dzidzius byl na swiecie. Takze jak cos to daj znac na priv albo pod kalendarzem.
    Moze jakas inna dziewczyna tez go bierze i sie zdecyduje to jak cos to dajcie znac, szkoda zebym do smieci wywalila.
    Pozdrawiam

adrenalina, godaweri, urocza, Junioer, Anuszka, Konwalia lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez biorę utrogestan i wlasnie mi sie kończy. Jezeli nie znajdziesz chętnego, to jestem bardzo na tak :-) Wyslalam zaproszenie na priv.

adrenalina lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 - kochana jesteś, wielkie dzięki. Ja zrobiłam duży zapas jak byłam ostatnio w klinice, więc mam jeszcze. Może ktoś inny skorzysta :)

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 - skoro lekarka powiedziała że z dzieciatkiem ok to nie ma powodów do zmartwień, ja już tak miałam dwa razy - ciemny brązowy śluz a później ciemne plamienie prawie że czarne, dr zbadała mnie i powiedziała, że nie ma powodów do zmartwień , czasem tak jest w pierwszym trymestrze mówiła coś o wykształcaniu się trofoblastu czy coś takiego...jeżeli nie jest to czerwona krew to nie ma powodu do niepokoju...oczywiście najlepiej każde plamienie wyśnić zwłaszcza jeśli boli podbrzusze lub w krzyżu.

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usunął mi się kalendarz ciąży w mim podpisie jak mogę znów go ustawić?

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieki dzis juz troche lepiej oswoilam sie troche z plamieniami , wczoraj bylam w szoku i chcialam uslystec jakies super potwierdzenie , ze wszystko jest ok .
    Znalazlam tez fajna stronke na necie i troche mnie uspokoila bardziej. Niestety po angielsku, ale mozna wkleic do tlumacza. Dla zaintetesowanych :
    http://www.whattoexpect.com/pregnancy/pregnancy-health/complications/subchorionic-bleeding.aspx

monia2015 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Daje, daje :) :D poki co sa malutkie I grzeczniutkie :) jedza I spia tylko :D

Poczekajmy na etap gimnazjum :D

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po krzywej cukrowej fuuu młodemu też się raczej nie podobało badanie wynudziliśmy się że hej ale najważniejsze że już mamy to z głowy :) A na czczo cukier 69 nisko coś strasznie.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja jestem po krzywej cukrowej fuuu młodemu też się raczej nie podobało badanie wynudziliśmy się że hej ale najważniejsze że już mamy to z głowy :) A na czczo cukier 69 nisko coś strasznie.

Też miałam poniżej normy, bo
    a) nie jadłam 12h przed, bo tak pisało na rozpisce przy lab, a lekarz powiedział, że w ciąży mam tak nie robić, bo padne i 8h starczy,
    b) jak bierze się heparyne to też może być niższy.

Anuszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i jesteśmy po USG genetycznym. Kropek (wstydliwy nadal nie znamy płci) rozwija się prawidłowo, wszystko ok serducho napitala 158 <3 jedyne do kontroli kręgosłup (najprawdopodobniej symetryczny) i Kropek miał słabo wypełniony pęcherz ale mam się tym nie przejmować. Latał jak szalony i strasznie się wiercił. kolejna wizyta za miesiąc, a wg dzisiejszych badań ciąża starsza bo 13+1 nasz człowiek ma 6,8 cm :)

Anuszka, Junioer, chiara, Evelle, renieczka, Iva79, monia2015, justa1234, Konwalia, ComeToMeBaby, Pola7, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ