Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem, ale troche niezadowolona z wizyty ,bo nic mi babka nie wytlumaczyla , tylko , ze niewiadomo dlaczego sa takie plamienia , dala mi recepte na progesteron 2x100 mg na noc i kazala magnez brac. Sprawdzila serce i powiedziala , ze jest ok bo bije i male rosnie. Powiedziala tez , ze moglam krwawic od zatwardzenia , eh Ciesze sie, ze wszystko dobrze , ale lekarka nie uspokoila mnie za bardzo , mysle zeby zmienic. Ta ma zalete , bo ja blisko mam . Male uroslo co udalo mi sie zobaczyc dzis 10 tydz i 0 - 2.91 w zeszlym tyg w 9 i 1 dzien 2.34 wiec troche malo co ? Eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 16:46
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:Pragnąca wymiatasz, że dajesz radę z trójką
Dziewczyny nie boicie się, że odejdą wam wody w jakimś dziwnym miejscu? Ja się nad tym dzisiaj zastanawiałam w tramwaju
Daje, dajepoki co sa malutkie I grzeczniutkie
jedza I spia tylko
józefka, arlenka, godaweri, Iva79, Anuszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Eh, u mnie dzisiaj brazowe plamienie, boję się, że coś się stało. Nie wiem, czy powinnam pójść na betę (ostatnia w poniedziałek), do lekarza (ale co on zobaczy?), na wszelki wypadek wzięłam 1 Utrogestan więcej. Czyli teraz mam już 2x4 dopochwowo i 3x1 doustnie.
Myślicie, że gin będzie w stanie coś stwierdzić? 2 dni temu był widoczny pęcherzyk.
Na IP nie pójdę, bo tam nic nie zrobia. Wczoraj jak miałam w szpitalu podawany Intralipid to na sali byłam że mna dziewczyna we wczesnej ciaży, ktora z plamieniem przyszła na IP - Dali jej 3x1 duphaston i kwas foliowy.
Czy to plamienie może być przez Intralipid? -
Nie może. A tyle prg kazał Ci brać lekarz? Masz ogromną dawkę... Utrogestan brany doustnie działa kiepsko. Pisałam którejś z dziewczyn jaki miałam wynik biorąc doustnie a jaki dopochwowo. Przy branym doustnie @ przyszła 10dpt a przy branym dopochwowo był udany transfer. Zamiana utrogestanu doustnie na duphaston złym pomysłem by akurat nie była, bo to inne substancje czynne w lekach.
16dpt więcej niż pęcherzyka nie będzie. Serduszka na pewno nie. Jest zbyt wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:34
-
Anatolka, tyle progesteronu kazał brać mi lekarz. Zdecydowana większość dopochwowo, więc na badania prg z krwi niewidoczna.
Jak wrócę do domu to ten jeden Utrogestan Duphastonem zastąpię.
Dzisiaj i jutro pojadę na betę, żeby zobaczyć, czy jest jakiś przyrost.
Nad usg jeszcze się zastanowię, bo pewnie nie będzie widać żadnej różnicy, może ewentualnie w wielkości pęcherzyka, ale obawiam, że na tym etapie to są mało precyzyjne pomiary. -
Myślę, że większy sens miałaby zamiana całego doustnego na duphaston 3x1. Ja tak jechałam od początku do 26tc chyba aż. Później zostałam na samym dopochwowym utro. Oczywiście skonsultuj to z lekarzem
może połączenie 2 substancji jednak lepiej by "trzymało" to wszystko w ryzach? Wiem, że każda ciąża jest inna - ja na takim zestawie nie zaplamiłam ani razu
&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:56
Junioer lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przepraszam ze sie mieszam ale od czasu do czasu podczytuje watek bo sama we wtorek urodzilam Synusia z IUI
a pisze ze wzgledu na Junioer, długo szukalam kogos kto bierze utrogestan i widze, ze Ty bierzesz
ja tez bralam caly I trymestr ale zostalo mi jedno cale opakowanie i pare sztuk z drugiego, wiec jezeli bys chciala to moge Ci wyslac, szkoda zeby sie zmarnowalo. Oczywiscie nie chce za to pieniazkow, najwazniejsze zeby kolejny dzidzius byl na swiecie. Takze jak cos to daj znac na priv albo pod kalendarzem.
Moze jakas inna dziewczyna tez go bierze i sie zdecyduje to jak cos to dajcie znac, szkoda zebym do smieci wywalila.
Pozdrawiamadrenalina, godaweri, urocza, Junioer, Anuszka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Iva79 - skoro lekarka powiedziała że z dzieciatkiem ok to nie ma powodów do zmartwień, ja już tak miałam dwa razy - ciemny brązowy śluz a później ciemne plamienie prawie że czarne, dr zbadała mnie i powiedziała, że nie ma powodów do zmartwień , czasem tak jest w pierwszym trymestrze mówiła coś o wykształcaniu się trofoblastu czy coś takiego...jeżeli nie jest to czerwona krew to nie ma powodu do niepokoju...oczywiście najlepiej każde plamienie wyśnić zwłaszcza jeśli boli podbrzusze lub w krzyżu.
-
usunął mi się kalendarz ciąży w mim podpisie jak mogę znów go ustawić?
-
Monia dzieki dzis juz troche lepiej oswoilam sie troche z plamieniami , wczoraj bylam w szoku i chcialam uslystec jakies super potwierdzenie , ze wszystko jest ok .
Znalazlam tez fajna stronke na necie i troche mnie uspokoila bardziej. Niestety po angielsku, ale mozna wkleic do tlumacza. Dla zaintetesowanych :
http://www.whattoexpect.com/pregnancy/pregnancy-health/complications/subchorionic-bleeding.aspx
monia2015 lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Ja jestem po krzywej cukrowej fuuu młodemu też się raczej nie podobało badanie wynudziliśmy się że hej ale najważniejsze że już mamy to z głowy
A na czczo cukier 69 nisko coś strasznie.
Też miałam poniżej normy, bo
a) nie jadłam 12h przed, bo tak pisało na rozpisce przy lab, a lekarz powiedział, że w ciąży mam tak nie robić, bo padne i 8h starczy,
b) jak bierze się heparyne to też może być niższy.Anuszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny i jesteśmy po USG genetycznym. Kropek (wstydliwy nadal nie znamy płci) rozwija się prawidłowo, wszystko ok serducho napitala 158
jedyne do kontroli kręgosłup (najprawdopodobniej symetryczny) i Kropek miał słabo wypełniony pęcherz ale mam się tym nie przejmować. Latał jak szalony i strasznie się wiercił. kolejna wizyta za miesiąc, a wg dzisiejszych badań ciąża starsza bo 13+1 nasz człowiek ma 6,8 cm
Anuszka, Junioer, chiara, Evelle, renieczka, Iva79, monia2015, justa1234, Konwalia, ComeToMeBaby, Pola7, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png