X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No... Pewnie czad tak nie wiedzieć i się dowiedzieć wreszcie. Ja ciągle mam przed oczami jak leżę na stole, nasluchuje krzyku, słyszę i po sekundzie widze jak nad parawanem zaglada do mnie mała płacząca w nieboglosy główka i lekarz mówi "dzień dobry, Mamusiu" :-)

Poryczałam się przez Ciebie ;) ech te hormony....

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ja się uspokoiłam, gorzej z mężem. Już oczywiście zaciągnął mnie po witaminy do apteki ale wybór i ceny... same wiecie. Wzięłam ostatecznie magnez i chciałam się od Was dowiedzieć czy coś polecacie.

Jutro zapytam jeszcze gin ale za Wasze opinie będę wdzięczna :)

Ja osobiście biorę od początku Femibion natal. Cena w aptece zabija to fakt dlatego zamawiam przez internet wychodzi zdecydowanie taniej. Jak już się na jakieś zdecydujesz to zamawiaj przez neta.

Kati86 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka jak Twój nastrój? Mi się coś popsuło w głowie, jestem strasznie drażliwa, płaczliwa i ogólnie jakaś smutna, nie umiem powiedzieć czemu... Szybciej się męczę teraz ale ogólnie ciążę znoszę bardzo dobrze, nie mam na co narzekać :|
    Z dobrych nowości Mała rośnie ładnie mimo zwiększonego oporu w jednej z tetnic macicznych i obróciła się główką w dół :)waży juz 2 kg :D
    Oczywiście idealnie być nie może, więc afi mi spadło ze średnie na dolną granicę. Mam pić więcej i kontrola za tydzień. Mam nadzieję że będzie ok, żeby się nie okazało że gdzieś mi uciekają...

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No... Pewnie czad tak nie wiedzieć i się dowiedzieć wreszcie. Ja ciągle mam przed oczami jak leżę na stole, nasluchuje krzyku, słyszę i po sekundzie widze jak nad parawanem zaglada do mnie mała płacząca w nieboglosy główka i lekarz mówi "dzień dobry, Mamusiu" :-)
    Jezu popłakałam się. Planowo cc mam 27.07, ale że leżę teraz kilka dni na oddziale to właśnie próbowałam wyobrazić sobie ten moment. Ale nie umiem no, zaraz zalewam się łzami ;-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Jezu popłakałam się. Planowo cc mam 27.07, ale że leżę teraz kilka dni na oddziale to właśnie próbowałam wyobrazić sobie ten moment. Ale nie umiem no, zaraz zalewam się łzami ;-)

Fajne uczucie. Do Ciebie wyjrza dwa łebki ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka no to chyba hormony działają bo ja też ostatnimi dniami chodzę zła jak osa :/ trzeba przeczekać no to chyba rady nie ma niestety... No 2 kg to już niezła pannica <3 Ja mam wizytę dopiero 20 lipca do tego czasu to u mnie też będzie porządny kawaler z resztą czuję że rośnie bo coraz bardziej daje mi popalić to będzie nad wyraz żywiołowe dziecko nadrabia te pół roku w lodówce ;) &&&&& za AFI będzie dobrze tylko się nawadniaj :)

Vaina, arlenka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ciąża taka wyczekana, aż mam wyrzuty sumienia jak można marudzić na zły nastrój :/ mam nadzieję że to chwilowe i nie będzie tak do końca!
    A wodę wlewam w siebie, ile się da, nie jest łatwo z taka ilością ;)

Pytanie do dziewczyn z cukrzycą - miałyście zalecone ktg co tydzień po 30tc?

muszynka lubi tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka patrze na twoj suwaczek i nie wierze ze juz 30 tydzien Ci minal! Jak ten czas leci na kiedy masz termin?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Fajne uczucie. Do Ciebie wyjrza dwa łebki ;-)
    Boże... aż nie umiem w to uwierzyć :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Anuszka patrze na twoj suwaczek i nie wierze ze juz 30 tydzien Ci minal! Jak ten czas leci na kiedy masz termin?

No od jakiegoś czasu mam trójkę z przodu :) Termin na początek września!!! Mój kawaler będzie panną ;) Ale patrząc na Twój suwaczek aż tak bardzo w tyle za mną nie zostajesz ;)

Evelle lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Kurde ciąża taka wyczekana, aż mam wyrzuty sumienia jak można marudzić na zły nastrój :/ mam nadzieję że to chwilowe i nie będzie tak do końca!

A żeby każda baba w ciąży marudziła tak jak Ty świat byłby piękniejszy ;) Teraz możemy narzekać bo jak nie teraz to kiedy korzystaj :D

arlenka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A żeby każda baba w ciąży marudziła tak jak Ty świat byłby piękniejszy ;) Teraz możemy narzekać bo jak nie teraz to kiedy korzystaj :D

Hehe dzieki :-*
    Pracuję nad sobą, wczoraj spędziłam popołudnie z ciekawą książka, a Małej puszczałam wesołą muzykę klasyczną :) nie chcę żeby jej się mój nastrój udzielał, tym bardziej że jak jestem przygaszona to ona od razu tez się mniej energicznie rusza.

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Nie

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, kiedyś bardzo intensywnie udzielałam się tutaj, teraz niestety teraz nie mam czasu :( Stałe bywalczynie potwierdzą :) Niestety musiałam usunąć moje posty ze względów osobistych.

Zaglądam, ponieważ chcę nawiązać kontakt z przyszłą mamą bliźniąt-dziewczynek. Mam piękną wyprawkę, rzeczy jak nowe i nowe, większość kupiona w UK lub Austrii, albo w PL w firmowych sklepach. Kompletowanie wyprawki zabrało mi mnóstwo czasu i wysiłku, bo kupić dwie takie same rzeczy dla maluszków w tym samym rozmiarze, czasami graniczy z cudem :/
    Mogłabym wystawiać np. na OLX, ale nie mam czasu na handel detaliczny :) Moje dziewczynki urodziły się w grudniu 2015 r. Więc początek to ciepłe kombinezony, spodnie, płaszczyki itp.
    Pisałam do dziewczyn w temacie bliźnięta, ale w związku z tym, że mnie nie znają (bo udzielałam się tylko tutaj) zignorowały mnie :(
    Dajcie znać jak będziecie zainteresowane.

P.S. Proszę o rekomendacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:03

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 do mnie wtjrzaly też dwa łebki. Jeden, kudlaty tylko zerknął a drugi, mniej kudłaty "powiedział" mama daj buzi :) poniekąd zazdroszczę że to przeżyjesz bo emocjonalna jazda bez trzymanki:)

Anatolka, Vaina, Anuszka, Karolina1111, Viki26 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekomenduje ;-) dziewczyny Białej są zawsze wystrojone :-) elegantki :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, weźże coś napisz. Jak zyjecie we dwie? :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka zyjemy ciagle w szpitalu. Nie chce mi sie o tym pisac,bo raczej odskoczni szukam,zebysmy sie nie zamienily w swoje diagnozy.O porodzie juz zapomnialam,bo mala chora. Jest dzieckiem idealnym, spiacym, dobrze jedzacym, juz przekroczylysmy wage porodowa. Jestesmy idealnie zgranym zespolem nawet w tym dziwnym szpitalnym trybie. Nie da sie jej nie kochac :-) Uwielbia ja caly oddzial. Na szczescie wypisali juz matke histeryczke z dracym sie dzieckiem (w duzej mierze ona doprowadzala je do histerii) i mamy nowe spoko wspolokatorki.Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala przez ten przedluzajacy sie pobyt problemow z laktacja. Trzymajcie za nas kciuki.

Anatolka, renieczka, arlenka, llallka, _cherryLady, Anuszka, Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, oczywiście kciuki za Was &&&&
    Dochodźcie do siebie :*

szałwia lubi tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i czas na mnie żeby się przywitać na fiolecie :-) 8 transfer i dziś zobaczyłam serduszko ❤

chiara, arlenka, _cherryLady, Moniaa, józefka, Kati86, Vaina, Anatolka, asia-m-b, adrenalina, justa1234, muszynka, Anuszka, roletka, Konwalia, Iva79, renieczka, monia2015, llallka, Karolina1111, vella, Viki26 lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ