X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia gratulacje :) trzeba być wytrwałym, coś o tym wiem ;)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia jej, tak się cieszę :) pamiętam jak razem walczyłyśmy !!! :)

szałwia wracajcie szybciutko do sił i do zdrowia, buziaczki dla Maleństwa od internetowej ciotki <3

Tosia 1981, szałwia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina nie martw sie, zdiagnozowana i dobrze prowadzona cukrzyca nie stanowi zagrozenia dla dziecka. Musisz wyrzucic wszystkie cukry proste, zadnego slodzenia,miodu, nic, uwazaj na sklad produktow,wedliny sa dosladzane,wiec najlepiej najwyzszej jakosci szynke z pewnego zrodla lub piec sobie miesko na kanapki. Owoce w ograniczonych ilosciach i tylko jako drugie sniadanie. Weglowodany zlozobe sie je, ale w odpowiednich ilosciach,ja mialam zalecenie wazyc chleb i dodatki typu makaron,ryz, kasze. Mialam miec 200-250 g weglowodanow na dzien rozlozonych na 6 posilkow - sniadanie 40 g, 2. sniadanie 30 g, obiad 60 g, podwieczorek 30 g, kolacja 60 g, druga kolacja 30 g. Druga 1-2h przed spaniem, wazna dla utrzymania dobrego cukru na czczo, np kromka chleba z twarozkiem - bialko i wegl. zlozone.Poza tym odleglosci miedzy posilkamin2,5-4 h. Na wyrzut i wchlanianie cukru wplywa rodzaj obrobki - pieczone i smazone ziemniory maja duzo wiecej weglowodanow i wiekszy indeks niz gotowane - sklad posilku -bialko i wegl. zlozone i blonnik oraz dobrej jakosci tluszcz - do wszystkich glownych posilkow jadlam salate lub ogorka z oliwa z oliwek lub dobrym olejem. Soki wykluczone, ale owoc, ktory ma blonnik Ci tak cuktujak sok nie podniesie.

Anatolka, adrenalina, renieczka lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugie sniadanie dobrze nie sam owoc,ale np. polany jogurtem naturalnym i troszke orzeszkow, na dluzej zasyci,po samej fruktozie szybko przychodzi glod. Gdybys miala problem z cukrem po sniadaniu wywal produkty mleczne rano. Uwaga na ciemne na pozor zdrowe chleby barwia je karmelem W PL licza jakies zamienniki, tutaj weglowodany, np. 100 g jablka to okolo 14 g weglowodanow, 100 przecietnego chleba to 60 g weglowodanowNa poczatku jest troche ciezko, ale idzie sie przyzwyczaic. Mieso, ryby bez ograniczen,nieweglowodanowe warzywa tez, np. awokado, ogorek, kalarepa, salata itp. Nabial ma malo weglowodanow, wiec kawalek sernika bez cukru (dosladzalam bananem) lub nalesnik z serem to spoko desery :)

Anatolka, adrenalina, renieczka lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    To może i czas na mnie żeby się przywitać na fiolecie :-) 8 transfer i dziś zobaczyłam serduszko ❤

Je je je!!!!!!!!!!!! :-D

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina nie wiemy jeszcze, bo nie wiemy czy wyjdziemy jutro, za tydzien czy miesiac. Poza tym sama ja umiem oporzadzic,wiec moze bez sensu zeby bral, bo z dnia na dzien coraz mniej mnie blizna ogranicza.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, a co jest Małej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki szałwia. Duzo zdrowka dla Was.
    My juz dzisiaj kupiliśmy furę pierwsza dla synka :) x lander :D używany ale jest jak nowka. Zero śladów użytkowania. Jestem mega szczesliwa najchętniej bym w nim spała :)

Anatolka, szałwia, Tosia 1981, renieczka lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia - dużo zdrówka dla Was i szybkiego wyjścia do domku

Tosia Gratulacje! i rozgość się:)

szałwia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - kupujcie od Białej co sie da ;) Warto, bo dziewczynki zawsze ślicznie wyglądają.

Biała lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to skomplikowane, bardzo upraszczajac maloplytkowosc,ale inna niz u doroslych,bo przejsciowa powinna byc i wywolana przez moj ukkad immunologiczny, a nie jej, jesli diagnoza jest trafiona.Jak dostaniemy sie na bezpieczny poziom plytek, to wypuszcza nas warunkowo i tylko na badania bedziemy jezdzic.

Anatolka, renieczka lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, a jak Wy rzadzicie? Spi w nocy? Ma kolki?Moja zawodniczka mnie oszczedza. Je po 22, 1 i kolo 6 przed pobraniem krwi ja karmie,bo na mlecznym odlocie najczesciej przesypia klucie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet śpi, budzi się na jedzenie ze 3 razy w nocy, odbije i idzie spać dalej. W łóżeczku zasypia nawet :-) odpukać nie jest Maruda :-) cześć ubranek zbyt krótka, tzn nogawki... No ale jak miało się.przy urodzeniu 60cm.... cóż się dziwić ;-) mleko mamy, przez tydzień przybrał 240g i praktycznie nadrobil szpitalny spadek wagi. Wszyscy mówią, że podobny do mnie :-) blondasek :-) fajny jest :-) Choć przeraża mnie to, że każde wyjście to mega wyprawa ;-)

szałwia, Tosia 1981, renieczka, Vaina, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka to skomplikowane, bardzo upraszczajac maloplytkowosc,ale inna niz u doroslych,bo przejsciowa powinna byc i wywolana przez moj ukkad immunologiczny, a nie jej, jesli diagnoza jest trafiona.Jak dostaniemy sie na bezpieczny poziom plytek, to wypuszcza nas warunkowo i tylko na badania bedziemy jezdzic.

To && za odpowiednie wyniki :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba z tych spiochow krotkie spodenki zrobic :-) Moja przez wielkosc tez juz w szpitalne miesci sie w niektore tylko, ma o 10 g wiecej niz przy porodzie rekordzistka. Ordynator mowi, ze jej potrzeby sa jak faceta - jedzenie i spanie:-) Jak sobie radzisz z tymi wyprawami po cesarce?Ja tego mojego kloca juz powinnam przestawac nosic, bo wg zalecen max 4 kg w pologu moge ciagac:-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, na razie mam męża w domu, więc we dwójkę się da najpierw miał dwa tygodnie opieki na dziecko po moim cc. Dostał ze szpitala od mojego lekarza a teraz ma planowany urlop. Także wyszliśmy ze szpitala 22.06 a mąż do pracy wróci 18.07. Trochę Malca razem odchowamy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:14

renieczka, Iva79, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia mocno trzymam kciuki, żeby wyniki były ok. Super, że dzieciaczek spokojny. Szybkiego powrotu do domu wam życzę :*

Anatolka, jak to szybko ten czas leci! Już zaraz Pawełek będzie miał miesiąc :D

Tosia gratuluję i spokojnej ciąży. Za wytrwałość należy Ci się ciąża bez mdłości i innych atrakcji :) :*

A moja córka dalej w brzuchu. I ani myśli wychodzić. Tak ja przekonuje, że dziś jest dobry dzień, albo jutro, bo od poniedziałku znowu upały :( Ale chyba ma w nosku moje argumenty :P

Tosia 1981, Kava, szałwia lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka czyli teraz Ty do rozpakowania :) super

renieczka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, w poniedzialek bede miala cesarke i w koncu zobacze moje dwa robaczki :-) tylko jeszcze godzina nieznana :-( pewnie dowiem sie w niedziele na obchodzie

arlenka, adrenalina, Vaina, Tosia 1981, Sanna, józefka, Konwalia, renieczka, Anuszka, kuciak, Karolina1111 lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś miała albo się spotkała z częściowym zasłanianiem ujścia wewnętrznego szyjki macicy przez kosmówkę? Okazało się, ze to mam, plamię co jakiś czas i się zastanawiam, czy komuś się to cofnęło? Jestem w 12t. :(

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ