X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku dzięki tobie przypomniałam sobie o zrobieniu glukozy :-)
    Dziękuję Kochana.
    Mam nadzieję że dziś zostaniesz przyjęta przez lekarza na wizytę, żebyś nie musiała się dodatkowo denerwować. I potwierdzi on tylko to, ze wszystko jest w porządku.
    Jesteśmy na podobnym etapie ciąży i już kilka dni wieczorem, biorę nospę chociaż nie lubię, ale brzuch jest jakby twardszy i ciężki.

W ogóle mój brzuch jest jakiś dziwny. Druga ciąża z córcią a zupełnie inna niż pierwsza.
    Teraz mój brzuch jest nisko, w "pepku" mam 80 cm a poniżej dopiero mam najszersze miejsce i już dobiłam do 88 cm. No i + 9 kg Mdłości mam do tej pory ale już od 2 tygodni nic nie zwróciłam więc uważam to za sukces.
    Z Agą mój brzuch inaczej wyglądał, taki zlany był z całym ciałem, teraz wydaje mi się ze mam piłkę :-)

Mizzelko, na wścibską sąsiadkę sposób to rolety :-) Takie dzień -noc zdają dobrze egzamin i harmonijki z których można zrobić zazdroskę, a na noc zasunąć na całe okna.
    Mnie najbardziej podobają się z Twoich propozycji rolety rzymskie.
    Mam praktycznie identyczne kolory kuchni jak Twoja, i też "dzięki" sąsiadom zza ulicy, którzy niedzielne poranki zaczynali z kawą na balkonie swojego domu i lornetką w ręku, zostałam poniekąd zmuszona do założenia firan (bo rolety zaciągnięte przez cały dzień zasłaniały mi świat :-) ) kupiłam modne czy nie- firanki makarony i jest teraz ok. Wścibskie oko sąsiada nie zagląda do okna. :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to lez jak najwiecej i magnez i nospa!

ja leze , czasem siedze. Tez sie boje.

w sob i neidziele wymitootwalam znowu:(

maly sie rusza to jest dobrze. do wtorku ( do wizyty) moze wytrzymamy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna Tobie strasznie współczuję wymiotów.
    Pewnie jesteś tym promilem kobiet w ciąży, które mają prawie przez cały jej okres problemy z wymiotami.

ja tfu tfu już dwa tygodnie nie więc sukces. :-)

A robiłaś jakieś badania? Lekarz wypowiedział się co może być przyczyną takich rewolucji. Poza stwierdzeniem- taka Panie uroda, jak to mój mawia.

No i chyba trzeba obalić mity ze ciąża z wymiotami zależy od płci. Bo jak widać u Ciebie synek, u mnie córka, a wymioty co dzień nami długo targały... :-/

• Daisy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :(
    moj progesteron po tygodniu od badania wzrosl z 34 na tylko 38.
    Z kolei Estradiol spadl z 2700 na 1200.

Czekam jeszcze tylko na wyniki bety dla potwierdzenia.

:( :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy nie wiem czy to słuszne że tak się stresujesz tymi badaniami.
    Nie da się ich odpuścić?
    Powinnaś się teraz cieszyć kolejnymi dniami z Maleństwem a nie wkręcać sobie spadków albo wzrostów niepotrzebnych w wynikach.
    myślę że większość z nas nie ma zrobionych połowy badań które Ty już zrobiłaś. Lepiej żyć w nieświadomości i nastawiać się na sukces.
    Ja ciągle wierzę że Twoja Fasolka jest silna.
    A progesteron zdaje się być na bardzo dobrym poziomie dla tej fazy ciąży.
    Daisy kobietko my tu nie jesteśmy lekarzami więc nasze gdybanie może być błędne. Lepiej wyniki skonsultować z dr i się nie denerwować.
    Spróbuj już nie robić tych badań bez bezwzględnych wskazań bo osiwiejesz a my z Tobą.
    Kciukamy &&&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    Daisy nie martw się na zaś trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Ja nie wiem po co Twój lekarz kazał wgl. Ci tyle razy powtarzać te badania przecież wiadomo, że progesteron jest hormonem pulsacyjnym i z rana mogłaś mieć 38 a później już np 45 albo więcej...ja od początku biorę dup-ka i nawet mi na myśl nie wpadło by badać prg..po co się stresować dodatkowo. Nie wiem jak z E bo nie badałam w ciąży i dobrze bo może też by było mniej a dodatkowy stres niewskazany !! A co do prg. to mój lekarz mówi by utrzymać ciążę i wszystko było ok musi być na poziomie 20 i wzwyż więc u Ciebie nie jest źle :) prg. to nie hCg i on raczej się nie podwaja - albo się mylę..może wypowie się ktoś kto się w tym orientuje..
    A u Nas raz lepiej raz gorzej. ostatnio były cudne dni wgl. bez objawów. Teraz od czasu do czasu bolą piersi ale przeważnie same sutki, czasem coś zakuje, rozciągnie w brzuchu, i lekko czasem zemdli te mdłości to wydaje mi się, że mam od tego, że Bobas rośnie macica poszła do góry i wszystkie narządy wewnątrz trochę się poprzemieszczały bo ostatni tydzień ciągle miałam takie bulgotania - niezła rewolucja :P
    Dziś jakiś taki dzień mimo, że sił sporo, objawy lekki - da się żyć to przyplątała się biegunka ale z dwojga złego lepsza biegunka niż wymioty :x a trzeba iść jeszcze do sklepu i jakiś obiad zrobić :P mieszkanko trochę wysprzątać... a biegunka pewnie od skumulowanego stresu ogólnego życia :P i pewnie zbliżającej się wizyty w poradni genetycznej - to już w czw - proszę 3majcie kciuki. Mam nadzieję, że Nasz Szkrab rośnie i rozwija się zdrowo i prawidłowo <3 Trzeba wierzyć, że będzie dobrze :)
    Pogoda dziś piękna, niebo błękitne, słońce i gdzie ta zima się pytam ?? :P
    Ciągle mamy jakieś takie parcie na cytrusy ale jako takich konkretnych zachcianek brak...może się ujawnią później. Brzuszek trochę jakby się zaokrąglił ale słabo widać przez moją naturalną całożyciową oponkę :P, która dziwnie się uniosła - widocznie Kruszynka robi sobie miejsce :)
    Kochane 3mam kciuki za kolejne wizyty - będzie tylko dobrze :) za udane zakupy wyprawkoww - ja już nie mogę się doczekać stycznia/lutego myślę, że już wtedy powoli będę robiła jakieś "naloty" i co nieco kupowała :P tak też liczę, że w połowie stycznia może dowiemy się, kto się tam skrywa :)
    pogodnego tygodnia 1232499t0uw42skdb.gif

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nie wiem dlaczego ona kazala mi tyle te badania powtarzac, Moze myslala ze bede je robic w invickie a to przeciez kasa. Nie wiem. Ten estardiol to sie nie dziwie ze kaze badac, skoro mam endo 7.5mm a ona mowi ze to malo jak na zagniezdzona ciaze. Nie wiem. Dzis lekarz dopiero na 17 wiec bede wiedziala cos wiecej. W sumie bede wiedziala wiecej jak tesciowa mi zadzwoni z wynikami bety..niby 7tc, a ciagle nerwy :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Hej kochane :)
    Ale przeglad firan! :D
    ja dzis ogladalam katalog eurofirany, byl zalaczony do jakiegos Show czy cos takiego :)
    Ja nie pomoge raczej. Mysle jednak, ze jak powiesisz i firanke i zazdrostke, to bedziesz miala w kuchni bardzo ciemno. Co do wzorkow to rowniez darowalabym sobie, bo masz kuchnie w spokojnej tonacji, takze wzorki wprowadza niezly balagan. To samo z krzykliwymi kolorami. A nie myslalas o roletkach rzymskich czy panelowych?
    A moze folie okienne? Ostatnio modne :)

Ja mam oczojebna czerwona na polysk z grafitowymi granitowymi blatami i jako panel scienny tez mam pociagniety ten granit, wszystko ladnie sie laczy, stol rowniez mam zrobiony z tego samego co blat i panel scienny :) Powiesilam biale firanki do dlugosci klamek, srednio pasuja co prawda, ale nie mam czasu zamowic, ciagle jest cos wazniejszego ;). Niestety kuchnie nowa mamy od lutego, a dalej siedzimy na stolkach drewnianych :D Bo nie ma kiedy wybierac jezdzic :p

no właśnie będziemy wymieniać okna za jakiś czas i bez sensu inwestować w rolety np dzien i noc bo za chwile bym musiala zmieniać... a zastanawiam się nad rozkładem okna żeby było bardzoej wyrównane te szyby :P

hmm muszę to przegryźć i jeszcze zobaczyć w sklepach.. a może coś mi się jeszcze innego rzuci w oko? jakaś inspiracja?
    bo muszę troszkę uważać żeby za dluga ta firana nie byla bo jak coś robię na blacie to żeby nie było wszystko na niej :D

ja remont mialam w Marcu więc wiem co czujesz :D jeszcze do konca nie ogarniam tych pokoi.. i aby są rzeczy takie jakie muszą być.. :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy tak jak dziewczyny piszą, ta babka cie zestresuje jak cholera.. ;/
    a przecież plamień nie masz... kobietki mają mniejsze endo i fasolki są i urodziły zdrowe dzieci.. musi być dobrze
    ale te ciągłe badania to już przeginka, ja to bym już wykitowała psychicznie..
    na pewno beta jest wysoka.. zobaczysz :*

Słoneczna nie zazdroszczę... ehh

co do siedzenia, leżenia itp.. ja szybko sie mecze, czuje sie jak 80letnia babka, ciezko mi oddychac.. i ciagle coś mnie ciągnie itp
    juz nie wiem kiedy sie wyspalam.. rrrrrrety a teraz to bd tylko coraz gorzej..
    a mam pytanie, ile przytyłyście mniej wiecej do 27 tyg? bo ja chyba coś słabo przybieram..

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dalej w dupie. Czuje się dobrze, ale ten stan niewiedzy doprowadza mnie do obłędu. Do jutra biorę wolne, a jutro ma mnie przyjąć inny lekarz. Chcę żeby mi tylko zmierzył tą szyjkę. Także jutro na 14:15 idę.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam nadal podwyższone. Teraz miałam 131/85. Od wczoraj znów sączy mi się siara, teraz już z obu piersi.
    Dziś śniła mi się moje córka. Że ją karmiłam, była malutka i miała czarne włoski. Była piękna.

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku i dobrze że sie umówiłaś.. spokój i mniej stresu przede wszystkim, odpoczywaj.. obniż sobie ciśnienie...
    jakaś aromatyczna herbatka, seans filmowy, cokolwiek.. :)

a siara też mi się sączy :D

och jak ja bym chciala zeby mi sie dziecko przysnilo.. bo teraz to non stop koszmary.. :<

• Daisy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg 4339!!!

Wzroslo przez tydzien z 334 wiec super. Srednia powinna wynosic 3479 :) :) :)

Jezus co z tym estradiolem pieprzonym :( Tesciowa mowi ze zmierza jeszcze raz, moze jakis blad czy cos. Eh!
    Dzis powiem gin ze juz nie chce robic wiecej badan, ale pewnie przez to ze estradiol mi spadl to bede musiala :/

Kochane przepraszam, ze nie odnioslam sie dzis jeszcze do Waszych wpisow. Dzis na wariata dzien, zaraz musze po mala leciec, potem obiad, potem do gina, potem ten koncert. Dzis o 6 jak sie obudzilam to slowo daje nie mialam sily wstac tak mi sie spac chcialo :(

Buziazki obiecuje nadrobic <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:43

mizzelka, Rybeńka, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówiłam? beta rośnie, DZIECKO ROŚNIE ZDROWO i to jest najwazniejsze :)
    ja nawet tego estradiolu ani prog nie badałam..
    niech ta baba da ci spokój bo się nam tu wykonczysz psychicznie.. ;/

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds wiatam Cie po dłuższej nieobecności :-*
    Daisy!!! No widzisz jaka piękna Beta! Kochana postaraj się teraz już tak nie stresować.
    Mizzelko ja do teraz przytyłam 5kg.
    Mi jeszcze siara nie leci, przynajmniej ja nic nie czuje.
    Tygrysku super ze udało Ci się umówić na jutro. A jak mogę zapytać to do kogo idziesz?
    Wierzę że u Ciebie tez będzie wszystko dobrze! Choć te ciśnienie masz chyba troszkę wyższe. Zapytaj może o to lekarza.
    Daisy a Ty koniecznie napisz jak po wizycie.
    Co do wymiotów itp. To ja zauważyłam że odkąd Mała jest tak wysoko i kopie mnie w żołądek to tez mam znów mdłości i mam taki jakby scisniety ten żołądek.
    My dziś zaczęliśmy 7 miesiąc :-) ale to cieszy :-) no i do porodu juz mniej niż 100 dni :-)
    Miłego dnia Kochane :-*

Daisy, Sue, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ostatnio czytałam, ze stres obniża poziom progesteronu, więc wyluZuj. Moim zdaniem (nie zmieniłam go od wczoraj) ginka niepotrzebnie Ci te badania robi. Nie wiem czy moze Ci dac jakies leki poza Luteina i tym duphastonem, wiec nie wiem cxy to nie nadgorliwość.
    Teraz najbardziej potrzebny Ci spokój, brak stresów. Ja wierzę, że będzie dobrze!
    Moj gin nie kazał mi robic żadnej Bety w ciazy, nic - kazał za dwa tygodnie przyjść i tyle. Lubie go, bo mnie niczym nie stresuje, zawsze wszystko wyjaśnia. Kobieta w ciazy i tak ma podwyższony kortyzol, wiec po co go jeszcze podnosić.

Kochana, luz. Za małe Daisiątko kciuki trzyma wiele osób, musi byc dobrze!!!

A co do Tycia - ja mam poki co 7,5kg na plusie.

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńko ja podobnie przytyłam 4,5-5 uff to jednak dobrze :D

ja też czuje ucisk na górze.. ciężej mi się oddycha.. i nie raz jak się tam przkręci to czuje jak mi kopie pod żebrami :D

a mdłości prawda troche wracaja.. i smak.. niedawno nie lubilam pomidorow a teraz bym jadła ciągle :O

a ja za chwilę studnióweczka i moja dzisiejsza przedświąteczna bombeczka ;D

2eocxuc.jpg

Daisy aby sie nie zamartwiaj.. :*

Rybeńka, diamonds, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko śliczna ta Twoja bombeczka :-)
    Kurcze dziewczyny jestem mega wkurzona. Dzwoniłam dziś do producenta który miał się zająć ta reklamacja i oni mi chyba tego nie przyjmą, bo twierdzą że my to nożem przecielismy :-/ niby jutro mam jeszcze dzwonić z rana, ale coś czuje ze dupa blada będzie, bo jak im udowodnić że to tak było, jak to serio tak wygląda jakby było przecięte nożem :-( kurde zawsze coś :-(

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie!
    Oszalec można!!! Mała ciagle jest dziewczynka :) i jest perfekcyjnie zdrowa, czasami ponad ksiazkowo :) jupi!!!
    A konkretnie:
    Pierwszy raz miałam taka wizytę! Trwała ponad godz, nowy dr mówił, ze potrzebuje jeszcze pol, ale za drzwiami pacjentki, więc rozumiem! Dał do zrozumienia, ze moze szalona ginka była niezbyt dokładna- dzentelmen z niego, ale jak zaczął wszystko mi tłumaczyć, to miał chłop racje :) zreszta szalona z powietrza sie nie wzięła :) powiedział, ze tydz różnicy miedzy usg a OM to przepaść i trzeba dokładnie sprawdzić skąd różnica (to jego słabość dokładne pomiary).

Koniec końców, on zgadza sie ze szpitalem, ze termin na 1 luty. Słuchałam wszystkiego :) serce, krew w pepowinie i cos tam jeszcze :) cycus glancus :)

A teraz najważniejsze :)

Mała to już 1523 gr do kochania!!! Uwaga! Ulozona posladkowo (szalona ciagle mówiła, ze glowkowo) oczywiście mogła sie obrócić, ale jeszcze ma sporo miejsca, by zrobić fikolka w dół! Tylko, czy dama zechce?? :)

A na koniec news newsow!!! Moja szyjka, która miała 2 cm i urosła do 3, tak na prawdę ma 5 cm :) widziałam i mam 3 zdjęcia, by spać spokojnie!!!

Jak mówię można oszalec :)

Jadę na lotnisko, więc nadrobie Was wieczorem!

Sue, Daisy, Rybeńka, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka, Magda_lena88, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja nie mialam w ogole badanego estradiolu. Bez przesady! Beta urosla i daj spokoj! Uwazaj na siebie i dbaj i nie mysl ze cos spada!

Diamonds- lekarz zlecil badanie bilirubiny i transaminazy bo moze to od watroby te wymioty. Dzis jest ok.
    MoE to maly mnie kopal? Bo to nagle i polaczone z wielkim bolem krzyza.
    Tygrysku a cos Cie niepokoi z ta szyjka?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ