X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanie bo bardziej doświadczone jesteście jeśli chodzi o kołyski dla dzieci coś w takim rodzaju http://allegro.pl/milly-mally-lozeczko-kolyska-sweet-melody-pilot-i4895669881.html bo tak sobie myślałam ostatnio czy by najpierw nie sprawić sobie takie kołyski a dopiero później łóżeczko...wiem, że do tego mam jeszcze daleko ale tak sobie rozmyślam tym bardziej, że u siebie w miejscowości znalazłam ogłoszenie z dobrą ofertą sprzedaży takiej kołyski używanej ale jak nowa wygląda..tam jest dłu.86cm to jak myślicie to tak do 6 miesięcy dziecko by w niej spało czy krócej..bo jak to ma być na 3 mce to myślę, że mi się nie opłaci, a fajne by było takie rozwiązane bo w naszym nowym mieszkaniu sypialnia nie jest taka wielka i akurat kołyska by lepiej podpasowała i podoba mi się to :P No ale jak pisałam daleka droga przed Nami do takich zakupów :P
    Ostatnio wgl. miałam głupi sen dot. zakupów dla dziecka a mianowicie byliśmy z mężem u jego mamy i ona chciała nam dać wanienkę plus taki wkład do niej i jeszcze coś tam a ja cały czas mówiłam, że jeszcze nie chcę bo nie wiadomo czy wszystko jest OK, że wizyta dopiero 29.12, że jeszcze czas i ona się obraziła a ja się obudziłam..- nie wiem czy takie sny to norma czy wariuję już :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna slyszalam o tym syropku, ale ponoc to od 2 trymestru, jesli moglabbys dopytac bede zobowiazana <3 <3 <3

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Daisy podobno pomaga syrop laktuloza ale bede zaraz pytac. Jeszcze 1 os przede mna. Nie lubie czekac na wizyte bo sie denerwuje zawsze.
    Mam nadzeje ze nadal mam ten pessar;)
    Słoneczna, kciuki!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a ja mam takie pytanie bo bardziej doświadczone jesteście jeśli chodzi o kołyski dla dzieci coś w takim rodzaju http://allegro.pl/milly-mally-lozeczko-kolyska-sweet-melody-pilot-i4895669881.html bo tak sobie myślałam ostatnio czy by najpierw nie sprawić sobie takie kołyski a dopiero później łóżeczko...wiem, że do tego mam jeszcze daleko ale tak sobie rozmyślam tym bardziej, że u siebie w miejscowości znalazłam ogłoszenie z dobrą ofertą sprzedaży takiej kołyski używanej ale jak nowa wygląda..tam jest dłu.86cm to jak myślicie to tak do 6 miesięcy dziecko by w niej spało czy krócej..bo jak to ma być na 3 mce to myślę, że mi się nie opłaci, a fajne by było takie rozwiązane bo w naszym nowym mieszkaniu sypialnia nie jest taka wielka i akurat kołyska by lepiej podpasowała i podoba mi się to :P No ale jak pisałam daleka droga przed Nami do takich zakupów :P
    Ja tak właśnie mam zamiar mieć, na początku kosz mojżesza ze stależem w formie kołyski w naszej sypialni i dopiero potem łóżeczko. A kosz kupiłam używany i podobno spory chłopak używał go przez pierwszych 5 miesięcy.
    Ja liczę na 5-6.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy mój ginekolog zapisał mi jakiś syrop ale w aptece okazało się, że już takiego nie ma :-)
    Geniusz normalnie :-)

Kochana kazał mi przy tych dolegliwościach zaprzyjaźnić się z siemieniem lnianym
    pomogło :-)
    No i śliwki suszone :-) jeśli nie lubisz to może spróbuj tych ze sloiczka dla dzieci
    wiem że Hipp ma. Z innych firm nie sprawdzałam :-)

I jak najmniej dolegliwości tego typu- bo jak mój gin mówił, że potem hemoroidy w gratisie ciążowym się dostaje.
    Oby nie.

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena
    jeśli sugerujesz się tylko wzrostem to zaznaczam że przeciętny maluch 86 cm osiąga ok roku

Ale to sprawa indywidualna

Tak samo jak rozwój psychoruchowy
    I taki 5- 6 miesieczniak może się zacząć sam podciągnąć do śniadania
    to też indywidualne u dziecka ;-)

Taka kołyska może być przydatna jak napisała Gosiak 5-6 mc
    potem warto już przełożyć do łóżeczka ze względów bezpieczeństwa ;-)

Takie jest moje zdanie.

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nic mowic ale pierwsze co zauwazylam ta kolyske to patrze ze ta szmata to przeciez siedlisko kurzu i bakterii. :/

Dzieki, dzieki za wskazowki! Te sloiczki to calkiem dobry pomysl! <3

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyski na biegunach pewnie bym nie chciała

A to z powodu kołysania w niej Maleństwa ;-) pewnie by mnie kusiło a absolutnie nie chcę tego robić
    w ogóle jestem przeciw kołysaniu Dzidziusia w czymkolwiek
    to chyba przez to, że sama nie lubię karuzeli :-)
    Zawsze sobie wyobrażałam, że takie Maleństwo musi zasypiać ze strachu jak go tam w kolysce czy w wózku telepie :-)

Nie przemawia do mnie argument, że czuje się wtedy kołysane jak w brzuszku u mamy.
    Bo żadna z nas nie podskakuje, nie kręci się w kółko.
    A z obserwacji właśnie do tego dochodzi. ;-)

Albo po jedzeniu żeby Dzidzia poszła spać bujanie znów w wózku albo na rękach.
    Osobiście dla mnie koszmar.
    gdybym zafundowała sobie takiego shake w żołądku to na bank tuliła bym WC :-)

No ale to tak z kołyską i kołysaniem mi się skojarzyło ;-)
    Niech żadna nie bierze nic do siebie :-) takie mam zdanie w tym temacie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:34

Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Krokodylica ufff mysmy tu siwe sie porobily przez ten czas!!!! Dobrze, ze juz jest ok. Ten lekarz to jakis debil. Co za debil..ja nie kumam tych ludzi co pracuja w szpitalu. Ciezarna to dla nich powinna byc niczym wysławiona swieta krowa!

Reasumujac jeszcze raz napisze, ze dobrze, ze wszystko dobrze. No ale powiedz kochanie, co to za skurcze? Kiedy masz powtorzyc ktg? Czy to sa te przepowiadające? Nie za wczesnie? <3

Daisy heh, zadajesz mi trudne pytania. :)
    Ja sama nie wiem co to za skurcze, ale powiedzieli że są. Tylko że szyjka się nie skraca i jest zamknięta, więc teraz jak już bóle mi przeszły to puścili mnie do domu. W poniedziałek mam umówioną wizytę u mojego gina więc niebawem będę mieć jeszcze kontrolę.

Słoneczna nie mam pojęcia, bo ja tego wyniku nie oglądałam a i mi nikt nie mówił.

Będę wieczorkiem, to poczytam co pisałyście jak mnie nie było.

Daisy lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po! pessar sie trzyma:) szyjka troche sie wydluzyla nawet 28 mm ( od lezenia chyba)

maly wazy ok 1750 gr

:)

Daisy! Laktuloza - pytalam jest bezpieczna od 1 trymestru ( pytalam o to wiec na pewno)
    brac 2 razy dziennie 1 lyzke stolowa.

ten syrop jest na pewno bo ja stosuje u psow:)
    taki o smaku pomaranczowym i bez recepty:)

uff ale mi ulzylo..

juz nie ide na to usg 3d, pomierzyl dzis mi i terazs termin sie przesuwa na 12 luty a bylo 15- a potem 10 luty:)

lozysko 1 st- ale nie wiem czy to dobrze czy zle?:)

syrop taki

http://www.doz.pl/apteka/p197-Lactulose-MIP_syrop_975_g__15_ml_200_ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:49

Rybeńka, diamonds, mizzelka, Daisy, Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dzięki za te informacje wszystkie!
    I super ze masz takie dobre wieści z wizyty :-D najważniejsze że Twoja szyjka poszła do góry :-D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby sie dalej trzymalo .

pewnei urodze ok 15 lutego i tak i tak.

diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super! :) i niech tak dalej będzie :)

u mnie siostra meza miala taka kolyske bo miala piętrowy domek i na dole uzywala kolyski a na gorze lozeczka..
    a co do bujania dziecka to trzeba uważać bo raz że się ulewa a drugie rzyganko murowane.
    no i tak jak pisze diamonds kazde dziecko inaczej sie rozwija..
    synek drugiej siostry już w 6 miesiącu raczkował a się podnosił itp..
    to juz na pewno szybciej brykał i się kręcił :)

ale każdy robi oczywiście jak uważa i jak mu się to widzi :)
    ja najpierw myslalam o większym lozeczku 140x70 ale potem bez sensu taka inwestycja bo i tak trzeba bd kupic dla kilkulatka lozeczko i tak..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna swietne wiesci! Ale bobas juz duzy! To prawie 2 kg cukru! (Sorki zawsze tak 'przeliczam' :D). Dobrze, ze szyjka ok, to juz prawie 3 cm. Dalej masz nakaz lezenia rozumiem?

Lozysko super! 1wszy stopien zazdroszcze! Ja w 36tc mialam juz 3stopien (jest 0,1,2,3). 3ci stopien to juz stare lozysko, ktore do niczego sie nie nadaje, slabo przewodzi miedzy mama a dzidzia, slabo z tlenem itp. Stad u mnie byly wahania tetna plodu. Nie wiadomo skad to sie wzielo bo ani nie palilam przeciez, ani nie mialam cukrzycy, ani nadcisnienia. Wiec w tej ciazy tez bedzie gin bacznie sprawdzal to lozysko i w razie W reagowal. Takze Slonko dobrze, bardzo dobrze! :)
    Jak jest fajne lozysko to mozna o krwi myslec zeby pobrac z pepowiny (zanim urodzisz lozysko). Ja bylam bez szans, lozysko bylo CZARNE i slyszalam tylko jak lekarz od razu wyrzucil do smieci.

Mysmy sie narobily. Cora swoja choinke, ja swoja :) a moj w piatek jedzie do Szymbarka po zywa jodelke kaukaska jak co roku taka na 3m ;) Oczywiscie ja bede stroic hehe ale w tym roku nie obejdzie sie bez jego pomocy bo mnie strasznie rece bola jak tylko podnioze np zeby podrapac mojego po pleckach :/.

Ide robic sphagetti!

Milego wieczorku Kochane! ♡♡♡

Aa skleroza Sloneczna no jak psom podajesz to sobie kupie :D :D :D

Wlasnie mi przypomnialas ze w piatek moj synek idzie na kastracje :) i musimy zabrac 3 koty na szczepienie bo baba mi dala zastrzyki dla nich do domu i wydawalo mi sie ze zrobilam dobrze bo i koty sie wzdrygnely, ale szczepionka rozmazala sie po siersci :/ kurde tyle kasy bobod razu tez na wscieklizne je pozaszczepialam. Nie wiem cos ze strzykawkami moze bylo no nie wiem. Kiedys juz koty szczepilam i bylo ok ale mialam od innego weta. A synka zaszczepilam i poszlo ok.

Mam nadzieje ze nie macie mi za zle ze mowie synek na mojego psa no ale to moj ukochany synus heh. Wzielam go bo mowili zeby adoptowac psa to sie zajdzie haha :D no i bach poczekalam troche ale sie udalo.

Zmykam cmok! ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:49

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chce mi się kogla mogla!!! normalnie strasznie mi się chce!! Myślicie, że może zaszkodzić? Boję się trochę. Kurde też mi się zachcianka wzięła ;p

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńka no nie wiem.. jak masz z dobrego źródła jajka to można... ale jak z nieznanego to lepiej uważać.
    ja już mam za sobą samonellę - nic przyjemnego.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od swojskich kurek, czytałam, że jak się sparzy to nie powinno zaszkodzić. Też się waham właśnie nooooo....

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko nie można surowych jajek!

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochhh no chyba to oleje :( trudno, muszę się obejść smakiem

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica tak żeś nas nastraszyła... masakra! Ale już wszystko dobrze i ciesze się że suma sumarum przyjęli Cię i udawali że coś przy Tobie robią.
    Dobrze, że już dobrze :*:*:*

Magdusiu, ja na początku chciałam mieć dzieciaka blisko siebie i już praktycznie chcieliśmy kupić:
    http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-materac-i4894140053.html?source=mlt
    To jest takie małe łóżeczko 90 x 40, otwarte na łóżko, bądź kołyska, bądź jako zwykłe łóżeczko. Wielkości kołyski.
    Ale okazało się, że moja siostra wysyła mi to:
    http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Nursery/Furniture/Furniture-Ranges/Katie-Crib-in-Dark-Oak(0021013)
    Jest to tych samych rozmiarów co chciałam, i za darmo, to biorę.
    Zdecydowaliśmy na "małe" coś ze względów sypialnianych a przede wszystkim wygody. Dziecko przez te co najmniej 5 miesięcy będzie Ci potrzebne pod ręką. Potem kupimy łóżeczko. Nie robię pokoiku, bo to na razie bez sensu.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ