Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Espoir, ale Wy i tak chcecie godzinna trasę. Dla mnie to kosmos. Ale znowu mi chodzi po głowie namiot. Mam chęć. Balaton 11 godzin i wyspa Rab w Chorwacji 5. i powrot też na 2 razy rozbić. Jakby tak jechać całą noc to powinno towarzystwo spać. Muszę grubo pomyśleć, bo naprawdę bym chciała. Widzę moje dziewczyny jak się bawią, nad Balatonem podobno jest mnóstwo dzieci, animacje itd.
Karolina, mamy szpital i domek, karetke, jakieś pojedyncze ludziki czy dodatki do zestawów. A naprawdę polecam przedszkole. Moje dziewczyny bawią się tym w bibliotece. Żałuję,że kupiłam domek,bo mogłam właśnie przedszkole wziac. -
Mama po przejściach wrote:Karolina jaką macie wersję tej kamizelki? Zapinana z przodu, czy ta z rękawkami?
https://answear.com/p/konges-slojd-kamizelka-do-plywania-dziecieca-1081762?channable=001d1f66726f6e74656e645f696400505059482d414b4b3030395f4d4c43fb&gad_source=1&gbraid=0AAAAADtlxlUL8Tjc0vRxHxGN2Idx8u7TK&gclid=Cj0KCQjwltKxBhDMARIsAG8KnqW_fCTo9cVjaASfZpywwaPse_E-VJkBX4oEoxPdUHdbJn47AwjZalYaAgabEALw_wcB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 18:14
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumi to pisz nam tu jak sobie to wszystko zorganizujesz bo ja się czasem czuję jak jakaś niedołężna😂. Serio, ciągle brak mi czasu na wszystko. Za mało bawię się z dziećmi, ze starym to właściwie prawie już nie rozmawiamy. Czasu dla siebie zero. Nie ogarniam 🙈
-
Jak już wspominałam Lisa od września idzie do jeszcze innej placówki i teraz okazało się, że jej najlepsza koleżka że starego żłobka też tam trafiła, więc nie ma tego złego 🙃
Doszły mnie słuchy, że ta przez którą Lisa musiała zmienić żłobek dalej używa sobie w najlepsze, bije inne dzieci, a oni próbowali nam wmówić że Lisa zmyśla 😠
Sumi daj znak życia 😅 -
My codziennie pytamy małego z kim się dziś bawił. Mało mówi więc ciężko się rozmawia. Ale zawsze powtarza że z Alą i Kiki. Myślałam że coś zmyśla. Dziś pani powiedziała że to jego najlepsze koleżanki. A Kiki to Wiktoria ale mama do niej mówi Kiki i każdy tak się do niej zwraca. Kiki ma rok. On do niej podchodzi i robi gili gili a ona go z całej siły za fraki ciąga i popycha 😂 taka ich zabawa
-
Nie pisałam bo jest masakra. Pal licho to ogarnianie i logistyke poranną. Bo to jednego spakowac do mamy. Zrobić jednemu jedzenie na caly dzien, drugiemu. Porozwozic. Potem na rower i do roboty. Ogólnie pewnie stary będzie ich zawoził ale poki to pierwsze dni to chciałam ja to zrobić.
Do firmy zdążam na 9:00 wiec siedze do 16.
Igus siedzi w klubiku do 13. Potem odbiera do mama razem z Mikołajem. Zabiera ich dwójke na spacer i ok 14:30 Stary ich od niej odbiera i bierze do domu. Troche jest w tym szaleństwa ale powiedzmy że znośnego natomiast to co sie dzieje z chłopakami to jest makabra...
Obaj przeszl infekcje wiec kaszlą. Mikołaj od 3 nocy budzi sie co 20 min z jękiem, musimy go nosic, nie daje sie odłożyć. W wózku nie z szumem nie. Ibuprofen nic nie daje. Zaczął coraz paskudniej kaszleć. Wczoraj do 3 siedziałam z mikołajem a gdu już padł to Iguś wstał na dobre krzycząc że boli go ucho. Z dwójką jechałam do lekarza. Jeszcze uparłam sie jak głupia że nie wezme zwolnienia wiec wrzucili mi jakas prezentavje do zrobienia "na już". Myslałam że oszaleje ale zrobiłam. Dzis w nocy mikołaj znowu sie budził. Wymienialismy sie ze starym co godzine ale co z tego skoro nie potrafie tak zasnąć.. wiec 3 doba praktycznie bez snu. Zasnal o 3 i wstal na nogi o 6. O dziwo bez kaszlu z dobrym humorem ale.. starszy obudzil sie z olbrzymia opuchlizną siusiaka i napletkiem wypełnionym jakims osoczem. Do tego kaszlem i bolem gardla. Napisalam w pracy juz ze biore l4.. zaraz mamy lekarza. Ale powiem wam ze swietnie sie to zaczelo21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Do tegp w robocie dali mi info ze albo biore liche stanowisko albo czekam na rozwoj wydarzen na swoim starym stanowisku z tym ze moze sie to rownac zwolnieniu. I oczywiscie decyzja naprędce jak najszybciej. Liche stanowisko stoi niezapełnione od kilku miesiecy ale nagle potrzebuja zebym przeszła teraz natychmiast albo do widzenia. Jestem wsciekła na to wszystko...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kurczę Sumi nie brzmi to dobrze, ale może tylko taki początek na wariata, a potem się powoli poukłada.
Trzymam kciuki, żeby było lepiej.
Daj znać co powie lekarz.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumi, moje początki też takie były. zresztą możesz się cofnąć do postów i zobaczyć. Też nie spałam i też chorowaly. bardzo Ci współczuję.
I tej dziwnej sytuacji w pracy. Mam nadzieję,że się wszystko ułoży.
Boje się swojego powrotu. Niby planuje za 2-3 lata, więc nie powinnam, dzieci większe, może się wychoruja, ale zwyczajnie się boje tej gonitwy. odzwyczailam się. -
Sumi współczuję! Może przemęczycie się teraz na początku, a jak pójdą do przedszkola to będzie Wam łatwiej. Trzymam kciuki. Pomyśl, że i tak macie szczęście że możecie liczyć na dziadków i że do biura możesz przychodzić na taką godzinę jak się wyrobisz. Nie wszyscy tak mają. Ja przy każdej wypłacie rozważam powrót na cały etat, ale właśnie ten brak czasu mnie przeraża. Ciężko nam obniżać standardy życia, a widzimy że z moją połówką wypłaty tak beztrosko wydawać już się nie da.
-
Mama pp codziennie dziekuje ze mam pomoc dziadków. Bez nich byłoby bqrdzo ciężko. Wczoraj wylądowaliśmy w końcu na sorze z Igusiem i info że zapalenie napletka. Brzydko to wygląda ale mamy maść i smarujemy. Jeszcze śpi ale jak wstanie to aż boje sie zajrzeć. 😩🫣
Całe szczescie dzis spali w miare dobrze.
Syrenka dla mnie ciezka ta zmiana. O tyle dobrze że Iguś lubi swoj klubik i dobrze sie tam bawi. Niestety to jest opieka do lat 3 wiec o 13 kładą dzieci na drzemke a on wtedy zaczyna już jęczeć bo nie chce spać 😩21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10