X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Kiedy masz wizytę?
    Ja przytyłam ok. 5 kg, wolałabym mniej, myślę, że sporo w tym winy z powodu tego, że pofolgowałam w święta: trzy spotkania wigilijne, potem dwa dni świąt i kolejne spotkania... I wszędzie: "no zjedz coś".
    Przed ciążą ciało w ryzach pozwalały mi utrzymać ćwiczenia i ograniczenie słodyczy. Mam PCOS. Trzymałam się. Teraz, jak nie ćwiczę, sporo leżę, niestety nie unikam słodyczy (walczę, ale nie potrafię ich sobie odmówić).
    Obawiam się, że sporo przytyję, czego bym nie chciała.

2.01.

Mnie ogranicza dieta bezglutenowa.. W domu to miałam sporo jedzenia dla siebie ale w gościach wiadomo jak jest. Więc aż tak dużo nie jadłam dodatkowo w święta. Chociaż raz spróbowałam i zjadłam troszkę glutenowego ciasta i czułam się taka ociężała, że więcej nic nie tknę. Jednak jak mam trzymać ta dietę to trzymam.
    Ja sprawdzam ile powinnam przytyć w ciąży (startowałam z niedowaga) i póki co przybieram w miarę ok. Zobaczymy co dalej będzie. Ja się bardziej martwiłam, że dzidzia za mało dostaje ode mnie jedzenia..

IssGreen lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą nosiłam rozmiar spodni XS lub 34. Zamówiłam z hm 34 to były za małe; koleżanka mi dała też z hm ale takie rozciągliwe bardziej to 34 są dobre. Na ciucholandzie kupiłam rozmiar M i i są idealne 😅

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jeansy ciążowe kupowałam w swoim rozmiarze i były ok. W tym roku też już kupiłam jedną parę 34 w H&M i leżą super. Guzika albo nie ma wcale albo jest atrapą. :) Legginsy ciążowe kupiłam w Sinsay i też spoko.

Mnie dopadło RSV od córki, ale przechodzę odpukać łagodnie. Trochę kataru i kaszlu. Jakbym była po prostu przeziębiona i mam nadzieję, że na tym się skończy. 🙈

Jakie macie plany na Sylwestra? Któraś baluje?🙂

U nas domówka z dzieciakami, bo wszyscy jeszcze dochodzimy do pełni zdrowia. 🙈🤷🏼‍♀️

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dalej żyję w zawieszeniu czekając na wynik niftów. Dalej mieszczę się w spodnie dżinsowe, ale tylko takie na gumce, polecam mocno- h&m i pepco. Niestety te klasyczne z guzikiem mnie cisną. Poza tym do pracy to zazwyczaj chodzę w sukienkach, zamówiłam rajstopy rozmiar większe i są ok, nie uciskają. W Święta ciocie stwierdziły, że widać, że mam taki brzuszek ciążowy, ale ja to jestem gruba więc w sumie według mnie nie widać nic. Przytyłam od początku ciąży 1.5 kg, ale ważyłam się po Świętach 😅 co do Sylwestra to zrobimy sobie maraton filmowy, ogólnie to nie mam siły ani ochoty nigdzie za bardzo iść. Znajomi jadą w góry, także odpuściłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 19:52

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej spedzimy go w domu bo mloda obudzila sie dzisiaj z goraczka, a mielismy isc do kuzynki gdzie sa dzieci no ale trudno, wazne zeby jej szybko przeszlo. Legginsy moge polecic z lidla, cala poprzednia ciaze przechodzilam choc do tej pory akceptowalam tylko jeansy, ale dluzsza bluzka i bylo ok, teraz tez zapewnw na wisone kupie😃

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam do Was po świętach 🤯 To jeżdżenie po rodzinie, trasa 300 km do rodziców mnie w końcu wykończą. Podjęliśmy decyzję, że od teraz Boże Narodzenie u moich rodziców, Wielkanoc u teściów. Nie damy rady tak jeździć z bobasem.

Gosiu, bardzo Ci współczuję sytuacji i trzymam za Ciebie kciuki, a ten drań… brak mi słów!!!!

Widziałam, że rozmawiałyście o wadze. Ja przed ciążą schudłam 34 kg żeby w ogóle w nią zajść 🙈 Bardzo się bałam tego, że przytyję to wszystko z powrotem, ale w piąty miesiąc weszłam z 0,5 kg na plusie. Fakt, że wcześniej było ze 2, ale trochę spadło przy stresie związanym z cmv. Powiem Wam, że brzuszek już mam całkiem spory. Nie da się go ukryć w żaden sposób, a to moja pierwsza ciąża + jestem większa. Miałam chwilę słabości, kiedy wyglądałam jakbym znów była taka otyła, ale mąż szybko mnie z tego wyprowadził i nakazał podkreślać brzuszek na każdym kroku, więc podkreślam 😅 Kupiłam sobie kilka par legginsów, na Vinted znalazłam też fajne spodnie jeansy ciazowe z drugiej ręki, bo nie chciałam kupować nowych zanim nie sprawdzę, czy to się w ogóle wygodnie nosi - są super! Zamówię sobie nowe na wyjścia, a te będą na co dzień. Polecam też legginsy z ociepleniem - mam takie na wyjścia z psem, bo do lasu stroić się nie będę, a są ciepłe. Dostalam pod choinkę poduszkę ciążową i już na niej śpię - boże, co za cudowne uczucie tak się otulić 😍 Dla dzieciątka jeszcze nie mam nic, dziwnie mi kiedy widzę jak większość mam w pierwszej ciąży wariuje i kupuje wszystko szybko - kurde, coś jest ze mna nie tak? 🤣 Mam 3 bodziaki, które kupiłam żeby przekazać mężowi szczęśliwą nowinę i skarpetuszki, które dostaliśmy symbolicznie pod choinkę. Myślałam, żeby zacząć po połówkowych szaleństwo zakupowe, czyli druga połowa stycznia. W przyszłym tygodniu czeka nas malowanie mieszkania, to teraz nasz priorytet 😅

A co do Sylwestra, my idziemy na spokojną domówkę do znajomych ☺️ Miało być na spokojnie w domku, ale skusili nas, a że dobrze się czuje, to pojedziemy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 01:28

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu jak będziecie malowac mieszkanie to poczytaj sobie o farbach, no chyba ze nie bedzie Cie przez te kilka dni w mieszkaniu, my tez mielismy teraz malowac nasze mieszkanko wypadowe, nawet specjalnie przyjechalismy ale jak zaczelismy czytac jakis skladow unikac, zeby bylo jak najmniej LZO i jaki to wszystko ma wplyw to odpuscilismy, maz bedzie musial kiedys sam przyjechac. Moze przesadzamy ale wolimy nie ryzykowac, choc powiem Ci ze nigdy nie pomyslalam jakie to jest szkodliwe no bo przeciez prawie kazdy maluje i odswieza mieszkanie przed urodzeniem sie dziecka

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ze o tym mówisz, mam świadomość, ale niestety nic nie poradzę - musi to być zrobione. Jeśli się gorzej poczuje to prześpię się w innym miejscu, ale myślę, że będzie dobrze. :) + mamy kupione farby Magnat z niskim poziomem LZO, tak podpowiadały internety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 15:31

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja melduje się po wizycie 🙂🙂 było to usg genetyczne.
    Ogólnie wszystko dobrze, serce 150 uderzeń na minutę, chociaż dziecko bardzo ruchliwe i ciężko było zmierzyć. Ja jakoś nie jestem usatysfakcjonowana tą wizytą, bo dziecko cały czas było odwrócone plecami. Lekarz musiał nieźle mnie wygnieść i mocno przyciskać głowicę żeby dobrze sprawdzić aż byłam trochę w szoku że aż tak nią ruszał i przyciskał. I na tyle ile było widać wszystko jest prawidłowo. Kośc nosowa jest, przezierność karkowa też prawidłowa, mózg i inne narządy na swoim miejscu. Ładnego zdjęcia nie udało się dzisiaj zrobić. Kolejna wizyta 22 stycznia czyli za nieco ponad 3 tygodnie, bo potem są ferie i lekarz jedzie na urlop. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
    Na płeć za wcześnie ale powiedział tylko że na dzień dzisiejszy nie widzi żeby coś dyndało między nogami, no ale wiadomo jeszcze może się wszystko zmienić. 😅😅😅 ciekawe czy sprawdza się moje przeczucia że to chłopiec.
    Od początku ciąży według wagi lekarza przytyłam 1,5 kg więc spoko.

Saimi, meggie94, IssGreen, Katt, Kaktusowa, Coffeebreak lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spędzamy w domu, przyjeżdzają do nas moi rodzice i teście 😊 świat nie spędziliśmy razem przez nasze choróbska to chociaż sylwestra 😊

age.png

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadam z do skoku by życzyć Wam w Nowym Roku wszystkiego, co najlepsze! Wszystkiego, czego sobie zamarzycie! 😍 Niech się spełnia! 💕 Niech ten rok będzie dla nas wszystkich dobry i łaskawy 😍

IssGreen, Saimi lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa dziękujemy za życzenia. Dla Ciebie i reszty dziewczyn oczywiście też wszystkiego najlepszego 😊 żeby przyszły rok był dla nas łaskawy i szczęśliwy🥳

Kessa, Saimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 🥳❤️

Saimi lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Dziewczyny tak a propos farb. Jeśli kupujecie jakieś nowe meble, łóżeczko drewniane itp warto nie zostawiać tego na ostatni moment. To też jest malowane farbami, lakierami - niby tymi bezpieczniejszymi ale warto żeby zdążyło wywierzec zanim położymy tam noworodka.

Ola jakiego przedmiotu uczysz?

Właśnie po Nowym Roku planuje kupić drewniane łóżeczko i komodę z przewijakiem, żeby już sobie stało i czekało :)

Uczę polskiego, w klasach 4-8, w liceum, pisze fabuły do gier komputerowych, redaguję różne teksty, nawet prace dyplomowe pod względem poprawności językowej :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny 🎊

Saimi lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Oooo z tymi grami to ciekawe!

Szkoda że nie język obcy.... Szukam lekcji online z dwóch języków ale rano i mało kto oferuje takie godziny.

Rano ciężko coś znaleźć, ale powodzenia! A z jakich języków szukasz?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ