X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja mam takie same skurcze: do 40 na ktg, macica twardnieje na kamien i czasami az tchu brakuje :) nawet przez moment liczylam czas i u mnie sa srednio co pol h do h, trwaja ok. minuty i jak sie relaksuja to mieknie najpierw gora, potem dol. Pojawiaja sie przy zmianie pozycji, ruchu, pod prysznicem. Takie typowe skurcze bh moim zdaniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 14:29

maglic lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dzięki to miłe co piszesz, ale jak dziewczyny wspomniały jak patrzę na zdjęcia przed ciąży to całkiem szczupło wyglądałam ;)
    To Ty jesteś rocznik siostry mojej mamy :)

Maglic u mnie robi się taka twarda gula ale widać że to synek tyłek na matkę wypina :D Stuknę go i się chowa wstydzioszek ;) To pewnie u Ciebie te skurcze to trening macicy przed wielkim dniem :)

maglic, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czasem mam takie twardnienie ktore czuje takie napiecie jakby,a czasem robi mi sie poprostu twardy brzuch i nic zupelnie przy tym nie czuc..zadnego napiecia dyskomfortu..wiec sadze ze to tylko te co czuje jak sie robi twardy jest skurczem.. Bo gdyby to wszystko bylo twardnieniem to na ktg wychodzilyby napewno duzo wyzsze niz 20-24..i duzo wiecej by ich bylo..
    Chyba tak naprawde nie dowiem sie tego jak to faktycznie jest..hehe ;)

A przy tym twardnieniu jak dotkniecie palcem w brzuch to skora ugina sie?tzn.robi sie doleczek? czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 14:40

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - mi nawet opuszek się nie wciśnie jak stwardnieje - no i czuję ucisk, że aż mnie zatyka tak dziwnie :D

Nieukowa - czyli nooo stres - niech maciczka ( nie wiem jak ją nazwać) ćwiczy :D

W ogóle jak leżałam w szpitalu i wołały położne na tętno to na Bożeny mówiły Marzena - może podczytują ciężarne :D wiecznie je poprawiałam. / kurde gorzej jak ja coś źle zrozumiałam i mówiły o jakiejś koleżance Marzenie a ja darłam paszcze, że Bożena :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 15:06

Sista, Rozalia, karolinka85, Nieukowa, Joasia:), karolina0522, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sista,chyba faktycznie lepiej zamówić wcześniej żeby mamuśka na darmo nie jechała :-)
    Mój młody też czasami jak się naprezy do z jednej strony dupsko wywali a z drugiej nóżke :-) mam wtedy brzuch nie dość że zdeformowany to jeszcze jak kamień.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o tych twardnieniach to ja chyba nie miałam czegoś takiego. Wypinanie dupki to u mnie klasyka, zawsze z lewej strony pępka a pod żebrami uda się czasami wymacać nogę. Najgorzej z czkawką bo czuję ją w bożenie ;-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Wszystkim życzę wspaniałego weekendu, od rana piorę ciuszki dla dzidzi i dopiero teraz dorwałam się do kompa. Gdzie jest Żyrcia? Czy się odezwała?
    Mam jeszcze takie pytanko: jaki jest obwód głowy przeciętnego noworodka? Oczywiście moje dziecię będzie nieprzeciętne, ale chyba nie pod względem wymiarów :-)
    Nie wiem jaką czapeczkę zakupić na wyjście ze szpitala...może coś doradzicie??

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem :D już powróciłam do żywych :D
    A dziś idę na grilla, później wpada moja przyjaciółka :D
    Weekend zapowiada się cudnie, ładna pogoda :D wiedźmy na wesele pojechały, nikt mnie nie nawiedzi :D Żyć nie umierać :D

CaneCorso, Inesicia, Z. lubią tę wiadomość

• Suna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jakoś nie nadążam za tym forum. Ciężko się wkręcić. Wszystkie macie zgrabne brzuszki!! :)

Podbijam pytanie o czapeczki - też takowych jeszcze nie mam :) jakie rozmiary?
    I skarpetek też nie mam... Tu też nie mam pojęcia o rozmiarach :P

rfxggox1mufeahiq.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pytanie o pieluchy jednorazowe! :)
    Kupiłam w super promocji w empiku 480 pieluch 2 za 180 zł. Potrzeba mi więcej w tym rozmiarze? Od kiedy się używa 3?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 15:55

rfxggox1mufeahiq.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowka noworodka ma od 32 (jak swiezo po porodzie jestnl zdeformowana) do 38. Przecietnie po kilku dniach od porodu 34-35...

Suna, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    To ja czasem mam takie twardnienie ktore czuje takie napiecie jakby,a czasem robi mi sie poprostu twardy brzuch i nic zupelnie przy tym nie czuc..zadnego napiecia dyskomfortu..wiec sadze ze to tylko te co czuje jak sie robi twardy jest skurczem.. Bo gdyby to wszystko bylo twardnieniem to na ktg wychodzilyby napewno duzo wyzsze niz 20-24..i duzo wiecej by ich bylo..
    Chyba tak naprawde nie dowiem sie tego jak to faktycznie jest..hehe ;)

A przy tym twardnieniu jak dotkniecie palcem w brzuch to skora ugina sie?tzn.robi sie doleczek? czy nie?

Karolcia, ale ty bedziesz miała cc??

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Jestem, jestem :D już powróciłam do żywych :D
    A dziś idę na grilla, później wpada moja przyjaciółka :D
    Weekend zapowiada się cudnie, ładna pogoda :D wiedźmy na wesele pojechały, nikt mnie nie nawiedzi :D Żyć nie umierać :D
    Kochana tak się cieszę, że wszystko u Ciebie ok i że macie takie przytulne mieszkanko. Łóżeczko Leona mnie urzekło, naprawdę śliczne! Miłego grillowania!

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Glowka noworodka ma od 32 (jak swiezo po porodzie jestnl zdeformowana) do 38. Przecietnie po kilku dniach od porodu 34-35...
    Dzięki Nieukowa, a więc kupię ze dwie takie bawełniane czapusie :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Kochana tak się cieszę, że wszystko u Ciebie ok i że macie takie przytulne mieszkanko. Łóżeczko Leona mnie urzekło, naprawdę śliczne! Miłego grillowania!
    Dziękuje :) Mam nadzieję, że na dniach już wszystko będzie dokończone i się Wam pochwalę naszą rezydencją :D
    Śmiać mi się chcę, bo straszyli mnie od początku wcześniejszym porodem, a tu coś czuję nie zapowiada się szybsza eksmisja Leosia :D W poniedziałek mam wizytę, pewnie znowu się w tym utwierdzę, a nie chcę żeby on był klocem, bo chyba go plecami urodzę :D

Lecę na grilla :D

Sista, karolinka85, Nieukowa, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Karolcia, ale ty bedziesz miała cc??
    Wiesz jeszcze do konca niewiem..dowiem sie na ostatniej wizycie 26maja.. Ale tak mysle ze profesorka bedzie chciala mnie ciac..po skonczonym 37tc
    Z tego co wiem to w wiekszosci jej pacjentki sa po stratach i glownie robi im cesarki..niewiem czym sie sugeruje..
    Synek dalej ulozony miednicowo..moze sie jeszcze odwroci..?a jak nie to cc na bank..a tak to stawiam 70% na cc..30% sn.. Zobaczymy..

W ogole to boje sie jak w 34tc odstawie aspiryn cardio czy nic sie nie bedzie dzialo..mam nadzieje ze nie..bo dalej bede na clexanie..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie mam?? Czy za rodziców chrzestnych mogą być nasi bracia??? oboje?? bo my z mężem się kłócimy..mamy tylko po jednym z braci i powiedział,że albo oboje albo nie chrzcimy wcale:(

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dziękuje :) Mam nadzieję, że na dniach już wszystko będzie dokończone i się Wam pochwalę naszą rezydencją :D
    Śmiać mi się chcę, bo straszyli mnie od początku wcześniejszym porodem, a tu coś czuję nie zapowiada się szybsza eksmisja Leosia :D W poniedziałek mam wizytę, pewnie znowu się w tym utwierdzę, a nie chcę żeby on był klocem, bo chyba go plecami urodzę :D

Lecę na grilla :D

zyrciu wy macie mieszkanie, czy domek?? bo fajne poddasze ...
    rozumiem, że dostaliście w prezencie ślubnym od czarownic???:)

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Wiesz jeszcze do konca niewiem..dowiem sie na ostatniej wizycie 26maja.. Ale tak mysle ze profesorka bedzie chciala mnie ciac..po skonczonym 37tc
    Z tego co wiem to w wiekszosci jej pacjentki sa po stratach i glownie robi im cesarki..niewiem czym sie sugeruje..
    Synek dalej ulozony miednicowo..moze sie jeszcze odwroci..?a jak nie to cc na bank..a tak to stawiam 70% na cc..30% sn.. Zobaczymy..

W ogole to boje sie jak w 34tc odstawie aspiryn cardio czy nic sie nie bedzie dzialo..mam nadzieje ze nie..bo dalej bede na clexanie..

karolcia, co by nie było to i tak już jest ok.ciążą prawie donoszona, a maluszek i tak nie wyjdzie wcześniej...coś , tak czuję ..

karolinka85 lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    A takie pytanie mam?? Czy za rodziców chrzestnych mogą być nasi bracia??? oboje?? bo my z mężem się kłócimy..mamy tylko po jednym z braci i powiedział,że albo oboje albo nie chrzcimy wcale:(
    Lilianko tutaj masz odpowiedź na podobne pytanie http://www.pielgrzym.pelplin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=881:dwie-siostry-rodzicami-chrzestnymi&catid=133:16-2012

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 17:18

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ