X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek z tego Co pamietam to nie musisz kupowac laktora.jak cos to ginka Moze ci przepiasac i dostanniesz w aptece i nie trzeba placic..chyba.
    Cos mi sie tak o uszy obilo. Przzy najblizszej okazji zapytam.
    A ty Masz polozna?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - ja myślę, że musiałabyś zapytać księdza w swojej parafii. Ja znam jedną dziewczynkę, która ma dwóch ojców chrzestnych :)

Dziewczyny - chyba pierwszy raz ucięłam sobie poobiednią drzemkę. Dziwna pogoda u nas. A przed chwilą dzwoniła przyjaciółka, już po mnie jedzie, pora na kawkę i lody...:):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea niby słyszałam że jest taka opcja z laktatorem,ale jakąś tam kaucję trzeba zapłacić i to jest chyba na określony czas. Muszę też popytać we wtorek u mojej lekarki. Bo jakby były jakiś problemy to jednak wole mieć swój. A 140zł moim zdaniem to nie majątek. Tak ja mam położną,jakiś miesiąc temu byliśmy u niej się umówić i jak tylko urodze to mąż ma do niej zadzwonić kiedy wychodzę ze szpitala to ona wtedy do domku przyjdzie. Dość miła się wydaje,no zobaczymy :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hehe, mój mały został za to poczęty dokładnie w moje urodziny :P

Nieukowa jesteś z końca września lub października? U mnie było podobnie, małą planowaliśmy zrobić na wakacjach na Krecie, z racji moich krótkich i mało regularnych cykli obliczyłam sobie, że płodne akurat będą na wyjeździe :) tak się nakręciłam, że przy opcji all inclusiv praktycznie nie piłam alkoholu bo a nóż widelec ;p
    Któregoś razu przy kolacji Robak przyniósł winko dla nas obojga i ja po 2 łykach mówię do niego: "coś mnie pali w przełyku jak to pije, chyba jestem w ciąży - to znak" :D

Oczywiście po powrocie do domu za 2 dni dostałam okres więc na bank na wakacjach było już po płodnych ;) No ale w kolejnym cyku wyszło tak, że owulacje miałam dzień przed moimi urodzinami albo w dniu 30 urodzin (robiłam testy), a II kreski wyszły na teście 2 tyg później w 30 urodziny mojego Robaka - taki prezent !

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się powoli zaczęłam nudzić. Koleżanki mają swoje plany a ja ciążowa odpadam na wieczorne wypady... Myślałam że przejdę się jeszcze raz na spacer jak się ochłodzi ale zaczęło mnie kłuć w dole brzucha i jakoś wenę straciłam.
    Nie ma to jak z mężem, nawet jak się człowiek kłóci to chociaż zajęcie jest ;)
    I jeszcze sobie humor cukrem poprawiłam, bo cały dzień był super a pokusiłam się na ryż z mlekiem na kolację i 153, aż wyrzutów sumienia dostałam :/

szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja a raczej ja z mezem ,jestesmy megaaaaaaaa zaskoczeni,dzis mielismy ostatnia wizyte synek wazy 3300 wiec super,ale jak byl poprzecznie ulozony tak nagle sie nam obrocil,lekarka sama nie wierzyla ze jeszcze zdazyl,i musi kombinowac ze skierowaniem od ortopedy bym miala w srode cc ... mam nadzieje,ze dotrwamy do tego czasu ;/

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia jest głową w dół i niech tak zostanie :-) Dzisiaj się strasznie napracowałam, mam nadzieję że to nie wywoła wcześniejszego porodu bo z przygotowaniami jestem jeszcze w lesie. Dziewczyny kupujecie taki podkład/ materacyk do wanienki? My chyba jstesmy zmuszeni, bo nasza zakupiona w Ikei wanienka ma takie jakby gumowe progi, dzidziuś nie może przecież na tym leżeć??

szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Moja córcia jest głową w dół i niech tak zostanie :-) Dzisiaj się strasznie napracowałam, mam nadzieję że to nie wywoła wcześniejszego porodu bo z przygotowaniami jestem jeszcze w lesie. Dziewczyny kupujecie taki podkład/ materacyk do wanienki? My chyba jstesmy zmuszeni, bo nasza zakupiona w Ikei wanienka ma takie jakby gumowe progi, dzidziuś nie może przecież na tym leżeć??

my tez mamy z Ikei zielona,daje tylko pieluche tetrowa ;)

agawera lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama jeśli zależy Ci na cc to oczywiście trzymam kciuki aby udało się wszystko załatwić :) Dziwi mnie tylko że Twoja ginka tak mówiła o zmianie pozycji dziecka, bo mój gin opowiadał mi że tak naprawdę może się ona zmienić do ostatniej chwili i miał takie przypadki nawet w dniu cc.

Canecorso ja nie kupuję żadnych podkładów ani nic bo to podobno zbiera bakterie, zastanawiałam się nad foczką ale nie wiem czy to ma sens. Może wypowie się jakaś mama która korzystała :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso- na początku Dzidziuś i tak leży na Twojej ręce, a nie w wanience :) My podkładki nie będziemy mieć.

Szczesliwamama- teraz to się przestraszyłam tym Twoim wskazaniem do CC :/ Bo u mnie w zasadzie, tylko wiek (40 lat na pierwszą ciążę). Olga się odwróciła głowa w dół, od okulisty tez nie mam przeciwwskazań...Zastanawiam się czy nie szukać papierów od neurochirurga czy ortopedy (mam dwa ostatnie kręgi od urodzenia połączone).

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    maglic mi też brzuch twardnieje, wystarczy że chwilę pochodzę ale ja tak mam już od kilkunastu tygodni. Od kilku dni pobolewa kręgosłup. Może nie jakoś strasznie ale zastanawia mnie to, bo w zasadzie non stop leżę więc obciążenia nie ma :(
    Mały wywala takie gule na brzuchu że hej. Czasami nawet zmiana pozycji nie pomaga i nie chce odpuścić.
    Co do czapeczek to mam na nich napisane "upto1month" albo po prostu rozmiar 56
    Lilianka27 mam podobny problem z chrzestnymi, tyle tylko że to siostry. Miałam zapytać księdza ale już Inesicia rozwiała moje nadzieje :( ale mimo to zapytam, może akurat...
    jeju jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów. u mnie co najwyżej spacer 10 minutowy po ogródku wchodzi w gre

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    witajcie dziewczyny
    maglic mi też brzuch twardnieje, wystarczy że chwilę pochodzę ale ja tak mam już od kilkunastu tygodni. Od kilku dni pobolewa kręgosłup. Może nie jakoś strasznie ale zastanawia mnie to, bo w zasadzie non stop leżę więc obciążenia nie ma :(
    Mały wywala takie gule na brzuchu że hej. Czasami nawet zmiana pozycji nie pomaga i nie chce odpuścić.
    Co do czapeczek to mam na nich napisane "upto1month" albo po prostu rozmiar 56
    Lilianka27 mam podobny problem z chrzestnymi, tyle tylko że to siostry. Miałam zapytać księdza ale już Inesicia rozwiała moje nadzieje :( ale mimo to zapytam, może akurat...
    jeju jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów. u mnie co najwyżej spacer 10 minutowy po ogródku wchodzi w gre
    To ja mam bardzo podobnie, brzuch mam zawsze twardy jak chodze , czasem mi to bardziej a czasem mniej przeszkadza. Jak mowilam o tym lekarzom czy położnej to mówiły ze nie może być inaczej z moimi gabarytami i moja wagą. Położna wręcz powiedziała ze jak nie mam w ogóle tluszczyku to na pewno dwa razy bardziej odczuwamy ruchy. Ja mam wrażenie ze czuje każdy wyraźnie ;) coraz bardziej nie wygodna dla mnie jest pozycja jak wiedzie na krześle bo mała wtedy się rozciąga od dołu do samych żeber (dużo miejsca nie ma wiec rozumiem ) i mi się robi taka gula przy żebrach i AZ ciężko oddychać. Jak wstaje albo się poloze to jest lepiej :)
    A samopoczucie w zależności jak Majka się ułoży. Wczoraj mi było ciężko przejść trochę pol sklepie bo czulam ja w dole a dzis całkiem spoko na grilu na działce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 22:23

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    zyrciu wy macie mieszkanie, czy domek?? bo fajne poddasze ...
    rozumiem, że dostaliście w prezencie ślubnym od czarownic???:)
    Oj to skomplikowana sprawa. Rozbawiło mnie zdanie o prezencie ślubnym :D ale to zaraz.
    Wynajmujemy na razie mieszkanie w tym domu, salon z aneksem i tu mamy schodki i na andresoli sypialnia ;) Około 50m2. Jak już urządzę i wysprzątam to się pochwalę :D Czekamy na wszystkie pozwolenia i będziemy wynajmować cały dom w którym otwieramy dom opieki. Mieszkanie było w stanie surowym, wszystko musieliśmy zrobić i kupić też wszystko od mebli po sprzęty. Wszystko sponsorowała moja mama i babcia, od wiedźmy nie dostaliśmy nic. To samo ciuchy, łóżeczko czy coś też wszystko z mojej strony, a teściowa nic... Jedyne teść dorzucił połowę do wózka. Jakbym wiedziała, że u nich bida z nędzą to bym nic do tego nie miała, ale prowadzi biuro rachunkowe, zarabia około 10 tysi a nic nie pomogła. Ale jej sprawa, my sobie jakoś radzimy :)

Sista, karolina0522, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.

Mi dzis strasznie spuchly nogi,... Zawsze miałam taka tendencje wiec boje sie coraz cieplejszych dni..
    Ja kupie taka podkładkę z gąbki jako niedoświadczona mama mysle ,ze łatwiej i bezpieczniej bedzie...
    Ostatnio widziałam to wiaderko do kapania co myślicie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

Canecorso ja nie kupuję żadnych podkładów ani nic bo to podobno zbiera bakterie, zastanawiałam się nad foczką ale nie wiem czy to ma sens. Może wypowie się jakaś mama która korzystała :)
    Siostra korzystała z foczki, ale kiedy jej córcia miała już ze 2-3 miesiące. Położna na SR mówiła, że to zbędny wydatek bo jak dziecko jest małe to i tak kąpie się go na ręce, a później ta foczka dla dziecka i tak jest za mała więc to może być rzecz którą będzie się użytkowało raczej dość krótko. My akurat ją mamy bo dostaliśmy razem z wanienką i stojakiem. Zobaczymy czy się przyda. Żadnych innych wkładów (szczególnie gąbkowych) nie planuję kupować bo jak już pisałyście to doskonałe miejsce dla bakterii. Później kiedy Malutka będzie już chciała siedzieć/leżeć w wanience to wystarczy pieluszka na dno.

Co do chrzestnych to chyba warto jednak dopytać konkretnego księdza co o tym myśli.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Oj to skomplikowana sprawa. Rozbawiło mnie zdanie o prezencie ślubnym :D ale to zaraz.
    Wynajmujemy na razie mieszkanie w tym domu, salon z aneksem i tu mamy schodki i na andresoli sypialnia ;) Około 50m2. Jak już urządzę i wysprzątam to się pochwalę :D Czekamy na wszystkie pozwolenia i będziemy wynajmować cały dom w którym otwieramy dom opieki. Mieszkanie było w stanie surowym, wszystko musieliśmy zrobić i kupić też wszystko od mebli po sprzęty. Wszystko sponsorowała moja mama i babcia, od wiedźmy nie dostaliśmy nic. To samo ciuchy, łóżeczko czy coś też wszystko z mojej strony, a teściowa nic... Jedyne teść dorzucił połowę do wózka. Jakbym wiedziała, że u nich bida z nędzą to bym nic do tego nie miała, ale prowadzi biuro rachunkowe, zarabia około 10 tysi a nic nie pomogła. Ale jej sprawa, my sobie jakoś radzimy :)
    No skomplikowane :-)
    A kiedy zamierzacie otworzyć dom opieki?
    Kurcze to będzie ciężka praca z ludźmi....
    Teściowe zazwyczaj sa ostatnie do pomocy B-)
    Ale dacie radę....! ;-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na pozwolenia, ale myślę, że powinniśmy ruszyć w okolicach lipca i sierpnia :)

Dziewczyny mam zonka strasznego :/ Jak to w domkach zaatakowały nas tarantule :/ dokładniej kątniki i co ja mam biedna zrobić jak mój małżonek boi się tak samo jak ja :/ Siedzimy i kminimy jak wygrać wojnę o.O
    Nasza firma zajmuje się też dezynsekcją, już wypsikaliśmy futryny i wszystko a te dziady dalej tu biegają !!
    A te czarownice nie chcą mi dać kota !!

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a czemu nie Chca dac ci kota?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie nie zn am.na wypedzaniu takich paskudstw Ale napewno wesolo nie macie.
    Ja bym spala przy wlaczonym swietle napewno.. wspolczuje

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkaliśmy z nimi bardzo długo. W sumie ja ich namówiłam na kota. Pusia jest strasznie za mną, spała zawsze ze mną pod kołdrą, reaguje na wołanie jak pies, a u nich nie wysiedzi chwili, ale nie chcą i koniec, bo niby kot się z psem zżył o.O ale tu chodzi o złośliwość. Nie chcą dać, bo chcę zabrać. Jakbym nie chciała to by mi wciskały, tym bardziej, że jedna wiedźma ma uczulenie o.O

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ