X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam koleżanki na sali które dostawały tabletki nawet w 10tc/12tc .
    Chyba co szpital to obyczaj . Właśnie mówi się , że to taki mini poród, po Arthrotec.
    Następnego dnia mogłam już wrócić do domu , ale po zabiegu to nie wiem ile trzeba leżeć

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja miałam tak jak Ty opisujesz. Rano dostałam tabl i bardzo szybko zaczełam odczuwać lekki ból taki okresowy. Krwawić zaczełam dopiero pod wieczór, ale bardzo delikatnie. Przez noc nic się nie zmieniło. Rano po wizycie lekarz stwierdził, że już po wszystkim i miałam zabieg.

Trzymaj się!

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyjść rano, a wieczorem mnie już wypuszczą do domu. Bardzo mi zależało na nieinwazyjnym czy farmakologicznym poronieniu, ale podobno tak nie można. Nie jestem lekarzem, więc nie będę podważać ich zdania. Gdybym miała wybór, to wolałabym przez to wszystko przejść we własnym domu...

Przepraszam, że Wam tym tak zawracam głowe. Mój NieMąż bardzo mnie wspiera i jest przy mnie, ale mam wrażanie, że nie do końca rozumie.

Mam nadzieję, że już więcej złych wiadomości nie będzie w tym wątku!

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię doskonale. Samo czekanie na to co ma się stać jest okropne. Musisz być silna. Na pewno dasz radę.

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka tak bardzo mi przykro :( Trzymaj się Kochana.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja tez rozumiem cie, sama ronilam w domu, bo wolalam to zrobic u siebie w 4 scianach... zabieg to jednak ingerencja no i obcy szpital i pelno ludzi wokolo...

My rodzicom mowimy na mikolajki. Bede wtedy pod koniec trymestru, poza tym dzieki temu w wigile moze nas juz czyms rodzice i tescie obdaruja, to bedzie na wykonczeniowke pokoju dla Nowego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:36

Alorrene13, Evell lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tym razem nie mówimy nikomu, wie mój M i przyjaciółka. Ja przy poronieniu tez miałam tabletkę, za pare godz zabieg w ogólnym znieczuleniu. Ja na l4 muszę iść bo dostałam wypowiedzenie z pracy i nie chcę już wracać tam.
    Zaraz jade z moim małym na trening piłki.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i siostra wiedziały od początku, zaraz jak odebrałam wyniki pierwszej bety. Mąż dowiedział się tego samego dnia.
    Rodzicom męża powiedzieliśmy wczoraj. Bardzo się wzruszyli, radość i szał macicy (dodam, że tym razem nie mojej ;) ).
    Moi dziadkowie, czyli przyszli pradziadkowie dowiedzą się na mikołajki. A jak dowie się moja babcia, to mamy jak w banku, że dwa sąsiednie województwa też będą wiedziały :D

Eowena, Inesicia lubią tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane to wszystko jest takie niesprawiedliwe... poczecie, potód powinno być latwiejsze... przeciez my chcemy tworzyc nowe zycie..;(.

Mnie tymczasem bole brzucha odeszly ale jak siedze mam takie dziwne bol w pochwie... jakbym jezdzila dlugo na rowerze... niepokoic sie?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:28

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wiem co czujesz :-( tulę Cię bardzo mocno :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • sss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka trzymaj sie , wiem co czujesz. Fizycznie czlowiek szybko wraca do siebie natomiast psychicznie ciezko......

Coraz smutniejsze to forum........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile z Was dziewczyny jest z Poznania i okolic? bo nie pamiętam już jak pisałyście wcześniej, wiem tylko że nieukowa jest z Mosiny chyba ;)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Rozalia, jest cudwony ten szczeniak! Jestem wielką fakną rottków. Mieliśmy z mężem adoptowanego ze schroniska na Paluchu. Był to mój największy i najwspanialszy przyjaciel jakiego miałam kiedykolwiek. I tak jak Tobie, do dziś pozostał mi sentyment do tej rasy.
    Ostatnio dostaliśmy z mężem maskotkę i jest to pierwsza rzecz o jakiej postanowiliśmy, że będzie dla naszego ludka kochanego.

Ja też uwielbiam rotki, ale niestety mieszkamy w bloku więc tak duży zwierzak by się męczył... A już myślałam że Cię przeraża ta rasa, a tu taka niespodzianka :) Pozdrawiam!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka współczuję mocno, mogę się tylko domyślać jak boli Cię teraz serce...
    Kikusia wrote:
    A podzieliłyście już się tą wspaniałą nowiną z bliskimi czy czekacie do któregoś tygodnia ?

Mój mąż wie rzecz jasna :) Wie też moja mama, bo to moja najlepsza przyjaciółka a tak to reszta się dowie na Wigilię, jeśli wszystko będzie dobrze...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wszystko się zgadza, ja z Mosiny, chociaż napływowa bo rodzina mieszka na Śląsku :D
    A ty z samego Poznania?

Natka jeszcze jest z Poznania...

Jeszcze któraś z Was jest z Wielkopolski?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takich tu pysznościach opowiadanie a ja jeszcze do 19.00 siedze w pracy...
    , ale w domu juz czeka na mnie ciepły rosołek :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wlkp ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) ja po wizycie .. Był pęcherzyk chyba ok 1 cm a w nim mała kropeczka :) która ma ok 3-4 mm <3 nie było jeszcze serduszka :(
    ide za tydzień zobaczyć serduszko <3 mam wypoczywać i uważać na siebie, nie jesć surowego mięsa i serów pleśniowych. Każde krwawienie mam do niej dzwonić zaraz . Podobno jak na razie wszystko się dobrze rozwija :)
    mam tylko nadzieje, że te serducho sie pojawi .
    A i jestem tak jak na suwaczku w 5 tyg i 4 dniu ciąży.
    Już kocham tego mojego skarbka :*
    Narazie nie może potwierdzić, że bęzie 1 dzidziuś bo powiedziała, że jeszcze się mogą podzielić :)
    zdj usg w wolnej chwili dodam <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, że wszystko przebiega prawidłowo :) ja w środę mam II wizytę i modlę się o serduszko ... 2,5 tygodnia oczekiwania i już mnie skręca z niecierpliwości ;/
    na I wizycie byłam w tym samym czasie co Ty Monia i też nie biło jeszcze serduszko.

f2w3w1d3c12dnook.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale strach jest czy będzie <3
    no ale musi być co nie ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ