X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia super :)
    też bym chciała <3 zobaczyć .. to musi być mega uczucie cooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Ty juz kochana jesteś w 8 tygodniu :)

Mój suwaczek kłamie he he ciąża jest młodsza, wyszło to ostatnio na USG :) Gin powiedziała że ok 2-3 tyg młodsza :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Mój suwaczek kłamie he he ciąża jest młodsza, wyszło to ostatnio na USG :) Gin powiedziała że ok 2-3 tyg młodsza :D
    aaaaaaaaaaaa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak będę na wizycie to 7 tydzień wychodzi :) tak się zastanawiam czy już będę mogła usłyszeć <3 trochę się martwię , ale to każda z nas chyba

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    I jak będę na wizycie to 7 tydzień wychodzi :) tak się zastanawiam czy już będę mogła usłyszeć <3 trochę się martwię , ale to każda z nas chyba
    myśle, że będzie widoczne skoro ja mam przyjśc w 7 to chyba tak :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super na prawdę. ...serduszko tak puka głośno. Skojarzylo mi sie z filmami jak ktos odzyskuje przytomnosc i zaczyna mu bic serce.. hehe. Boziu kamień spadł mi z serca. Ciesze sie strasznie :) Moniu Ty tez zobaczysz :) musisz jakoś przetrwać do kolejnej wizyty

XxMoniaXx, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no za tydzień już będe po wizycie.. tylko jak to przetrwać ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. a Ty już widziałaś serducho ?

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu pierwszy raz widziałam w 6t4d wg terminu OM ale zarodek był mniejszy, jego wielkość odpowiadala 5t6d ale serducho migalo. 140 uderzen na minute. Ale nie slyszalam jeszcze bo na tak wczesnym etapie ponoć tego się nie robi. Ale wszystko przede mną :)
    Na pewno za tydzień zobaczysz jak miga na ekranie Wasze serducho <3 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:50

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- myśli na pewno przez tydzień będziesz miała różne. ... ale przetrwasz. Ja wytrzymałam cudem 2, 5 tyg. Musi być u Ciebie wszystko dobrze, dzieciatko na pewno rośnie zdrowe :) :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, Gonia, super wieści :) zazdroszczę Wam :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Witam mdliscie ;/

Jak tam wasza waga w 2mc? Moja grzecznie stoi w miejscu choc mam wrazenie ze zaczynam wiecej jadac na sniadania.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ciesze sie ze u nas sqme dobre wiesci ze serduszka sa. Mam nadzieje ze juzmtak zostanie do konca. Ja mam teraz kontrole we wtorek gin bedzie mi sprawdzal czy pecherzyk sie zaokraglil i przy okazji ja bede wiedziala czy wszystko ok.

Violi dawno nie bylo i Lauda cos sie ociaga z wpisami.

Viola jeses tam?

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja przytylam kilogram

preg.png[/url]
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    No i potwierdziła się moja kobieca intuicja bo cały czas czułam jakis taki dziwny niepokój. We wtorek byłam na usg mój gin zobaczył zarodek ale bez akcji serca (na ostatnim badaniu 17.10 pokazał się zarodek z akcja serca) ale gin stwierdził że ma stary sprzęt i kazał isc w śr na usg do szpitala i znowu to samo brak akcji serca, siostra załatwiła mi kolejne usg u siebie i diagnoza się potwierdziła. Fasolka się obkurczyła a serduszko ustało także idę dzisiaj do szpitala na zabieg bo to już 9 tydzień, będą mnie jeszcze raz tam badać ale już nie robię sobie nadziei - zrobiłam bete i wczoraj było
    40 700 czyli beta odpowiada tyg ciąży ale zarodek odpowiada 6tc. Dodam że dobrze się czułam, nie miałam żadnych krwawień, plamień ot jak to Pani Dr powiedziała natura sama zdecydowała.... Trzymajcie się dziewczyny! Oby już to żadną z Was nie spotkało... Będę do Was czasami zaglądać no i żegnam sie bo wracam na różową str. Powodzenia :)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza bardzo mi przykro a juz myslalam ze nie bedzie zlych wiadomosci. Trzymaj sie tam i zagladaj do nas czesto a jak sie uda nast razem to daj od razu znac.

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu złe wieści :( zaczyanam sie bać bo też ide posłuchac <3 w środe.
    Ale musi być już wszystko dobrze !
    witam się z wami na początku 7 tygodnia ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana :)

Agatko, choć się "ociągam", to grzecznie czytam wszystko co piszecie. Listę uzupełniam na bieżąco. ;)
    Trochę mnie przytłoczyła ilość mam, które od nas odeszły. I zaczęłam schizować troszkę, bo jutro mam wizytę, a USG po świętach i strasznie się boję. Zbliża się też termin USG przezierności i też mam obawy. Pewnie każda z nas to czuje.
    Poza tym u mnie OK, mdłości czasem się pojawią, ale pawi nie gonię. Czasem macica zakłuje, czasem cycek się odezwie.
    Gratuluję wszystkim, które widziały zdrowie fasolki. Modlę się o to bym zobaczyła, że u mojego ludka jest wszystko dobrze.

MarCza, bardzo mi jest przykro, ale nie usuwam Cię z listy! Wierzę, że w szpitalu jeszcze się okaże, że wszystko pomyłka - fasolka ma serduszko. Beta przecież dobra.

P.S. Do Violi pisałam już żeby wracała na forum, ale ona to dopiero się "ociąga" ;)
    aghata wrote:
    Czesc dziewczyny. Ciesze sie ze u nas sqme dobre wiesci ze serduszka sa. Mam nadzieje ze juzmtak zostanie do konca. Ja mam teraz kontrole we wtorek gin bedzie mi sprawdzal czy pecherzyk sie zaokraglil i przy okazji ja bede wiedziala czy wszystko ok.

Violi dawno nie bylo i Lauda cos sie ociaga z wpisami.

Viola jeses tam?

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki z całej siły aby w szpitalu okazało się, że serduszko bije!!!!

Lauda też już o USG przezierności myślę. Prenatalne będę miała za jakiś miesiąc. Wcześniej powinnam mieć wynik kariotypu ( w końcu!!!!! na wyniki czekam od czerwca- ten nasz NFZ) to trochę odetchnę. Ale to już chyba tak jest, że najpierw martwimy się czy będzie zarodek, potem serduszko, a potem czy będzie zdrowe, a potem czy czujemy ruchy...... ehhhh

Gonia super wieści :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prenatalne najlepiej w ktorym tyg robic?

preg.png[/url]
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ