X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. U mnie wczoraj dość słaby dzień. Znów zaczęło mnie mdlić, byłam ogromnie zmęczona i w ogóle jakaś nie do życia. A wieczorem tak bolały mnie plecy, że ledwo chodziłam. Myślałam, że się nie pozbieram, ale na szczęście dziś jest trochę lepiej.
    Już jutro kolejna wizyta. Mam nadzieję, że M uda się ze mną pójść bo jak nie to chyba zejdę w poczekalni ze stresu.
    Co do mojej wagi to wczoraj rano było 51,9, dziś 51,2, a przed ciążą też ważyłam ok 51 kg więc jest w normie.
    MarCza może jednak stanie się cud.
    Gratuluję dziewczynom które widziały bijące serducha.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja sie zaczynam rozglądać w tematyce prenatalnych i podobno lepiej robić pod koniec tych widełek przewidzianych do badania, ale podobno to zależy od wielkości płodu - nie może być mniejszy niż chyba 45mm, a nie większy niż 84.
    Ja idę na USG w 11 tygodniu to będzie można oszacować kiedy powinnam pójść na prenatalne...

Macie możliwość zrobić przezierność na NFZ? Ja jestem za młoda i lekarz raczej mnie nie skieruje za darmo... poza tym nie wiem gdzie robić, bo niby w poznaniu dużo dobrych lekarzy, ale certyfikatów międzynarodowych FMF to niewielu ma ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza, moje kondolencje... nie wiem co mogę więcej napisać ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza to takie strasznie smutne :( współczuję :(

f2w3w1d3c12dnook.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro marCza...:(

• agniesia1152 Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ja dziś mam wizytę i bardzo się niepokoję czy wszystko w porządku bo tyle dziewczyn już odeszło :( Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze !! Dam wieczorkiem znać co i jak bo wizyta dopiero po 16. Marcza bardzo mi przykro trzymaj się !

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zycze milego dnia

Mi od wczoraj znow jest slabo, mam zawroty glowy i mdlosci...a juz myslalam ze mi przeszlo ;)
    I ciekawa jestem dzisiejszej wizyty u poloznej...

Marcza to bardzo smutna wiadomosc :( trzymaj sie <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:)
    Gonia to super gratulacje że mogłaś zobaczyć maluszka i usłyszeć serduszko pamiętam swoja wizytę nogi tak mi się telepały z nerwów na leżance hehe:)

Marcza przykro mi...ale nie poddawaj się <3

Gonia123 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej, ja sie zaczynam rozglądać w tematyce prenatalnych i podobno lepiej robić pod koniec tych widełek przewidzianych do badania, ale podobno to zależy od wielkości płodu - nie może być mniejszy niż chyba 45mm, a nie większy niż 84.
    Ja idę na USG w 11 tygodniu to będzie można oszacować kiedy powinnam pójść na prenatalne...

Macie możliwość zrobić przezierność na NFZ? Ja jestem za młoda i lekarz raczej mnie nie skieruje za darmo... poza tym nie wiem gdzie robić, bo niby w poznaniu dużo dobrych lekarzy, ale certyfikatów międzynarodowych FMF to niewielu ma ;/

Dokładni, mi gin powiedział ze widzimy się pod koniec listopada i powie mi czy już czas na prenatalne- zależy to od wielkości kropka

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam kochane:)
    Gonia to super gratulacje że mogłaś zobaczyć maluszka i usłyszeć serduszko pamiętam swoja wizytę nogi tak mi się telepały z nerwów na leżance hehe:)

Marcza przykro mi...ale nie poddawaj się <3

Dokładnie tak miałam... aż cała się trzęsłam :p

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Teraz dopiero przekonalam sie co znaczy niepokoj, odczuwam go od kilku dni. Nie wiem czemu, chyba dlatego ze mam malo objawow. I jak widze co sie dzieje na forum to czuje ze musze isc do lekarza, a wizyta dopiero 24.11. Moze pojde wczesniej do jakiegos lekarza i sprawdze. U mojej ginki nie ma teraz terminow :(

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Teraz dopiero przekonalam sie co znaczy niepokoj, odczuwam go od kilku dni. Nie wiem czemu, chyba dlatego ze mam malo objawow. I jak widze co sie dzieje na forum to czuje ze musze isc do lekarza, a wizyta dopiero 24.11. Moze pojde wczesniej do jakiegos lekarza i sprawdze. U mojej ginki nie ma teraz terminow :(

Też miałam i mam mało objawów- nie wymiotuję, piersi już nie bolą, są tylko czasami wrażliwe. Tylko pobolewa mnie żołądek i mam zaparcia i czasami wzdęcia.

byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że wszystko ok :) także nie zasmucaj się Koleżanko :*

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png

Wysłany: 30 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

Moim zdaniem jak czujesz niepokój to leć ja tez ostatnio po tym co sie działo na forum z dziewczynami odczuwałam niepokój i dlatego wczoraj byłam u gina i teraz jestem spokojniejsza a to tez wpływa na maluszka jeśli czujesz że musisz to nie zastanawiaj sie tylko do innego leć:)ja tez teraz dopiero będę miała 26.11 wizytę strasznie daleko do niej:)

25.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, truskaweczka dzięki :) Wy byłyście u lekarza, więc czujecie się spokojniejsze. Sama niedawno twierdziłam, że lepiej nie mieć uciążliwych objawów, ale teraz już sama nie wiem :/ Ja jestem w Medocover i później mój lekarz widzi że byłam u innego, ale trudno, najwyżej powiem że musiałam sprawdzić czy wszystko ok :D

Truskaweczka250, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza bardzo mi przykro :( Jak napisała Lauda - jest jeszcze iskierka nadziei, daj znać co wyszło w szpitalu.

Ja mam dziś pierwszą wizytę u gina i stresuję się jak cholera :/

f2wl20mmpih2dfg3.png

Wysłany: 30 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Gonia, truskaweczka dzięki :) Wy byłyście u lekarza, więc czujecie się spokojniejsze. Sama niedawno twierdziłam, że lepiej nie mieć uciążliwych objawów, ale teraz już sama nie wiem :/ Ja jestem w Medocover i później mój lekarz widzi że byłam u innego, ale trudno, najwyżej powiem że musiałam sprawdzić czy wszystko ok :D

Oczywiście napisz nam jak tam wizyta się udała:)

25.png
    Mili <3

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Marcza bardzo mi przykro :( Jak napisała Lauda - jest jeszcze iskierka nadziei, daj znać co wyszło w szpitalu.

Ja mam dziś pierwszą wizytę u gina i stresuję się jak cholera :/

Będzie dobrze trzymam za Was kciuki:) pochwal się jak wrócisz:)

A1984 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem położną:) dałączam sie do czerwcówek :) jestem równo w 9 tc czuję się średnio, mdłości wieczorne mnie nie opuszczają, zapachy dokuczają i doprowadzają do wymiotów, piersi dalej bolą ale ogółem jest już lepiej w porównaiu do wcześniejszych tygodni. Mam nadzieje, że to już końcówka I-trymestrowych objawów. Na ostatniej wizycje czyli 6tc+6 dni widziałam bijące serduszko. Następna wizyta 05.11, już nie mogę się doczekać:) pozdrawiam wszystkie :*

f2w39n730tihln1t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:34

Nieukowa, Truskaweczka250, A1984, Z., Inesicia, aga87, Alorrene13, Katha81, szczesliwamama lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Witajcie jestem położną:) dałączam sie do czerwcówek :) jestem równo w 9 tc czuję się średnio, mdłości wieczorne mnie nie opuszczają, zapachy dokuczają i doprowadzają do wymiotów, piersi dalej bolą ale ogółem jest już lepiej w porównaiu do wcześniejszych tygodni. Mam nadzieje, że to już końcówka I-trymestrowych objawów. Na ostatniej wizycje czyli 6tc+6 dni widziałam bijące serduszko. Następna wizyta 05.11, już nie mogę się doczekać:) pozdrawiam wszystkie :*

Witaj Alamakota:)
    O to skoro jesteś położną to będziesz nas uświadamiać swoją medyczną wiedzą:)
    To jesteśmy w tym samym tyg:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko Ty dziś zaczelas 10 tydzień ciąży. Przynajmniej tak mówi kalendarz belly po lewej stronie :) też dziś zaczynam 10 tc i nie mogę się doczekać 2 trymestru :) i przede wszystkim ruchów dziecka kiedy to nie będzie się czekało w az takiei niepewności na kolejna wizyte ;)

Marcza, bardzo mi przykro. Tak nie powinno się dziać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:29

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ