X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Mam już prawie wszystkie wyniki badań z wczoraj (poza HIV i WR - niestety nie mogą udostępnić tych wyników w systemie i muszę się po nie przejść). No więc tak cytomegalia IgM i IgG nieobecne
    toksoplazmoza IgM nieobecne (IgG robiłam pół roku temu-obecne więc nie musiałam powtarzać)
    różyczka IgM nieobecne, IgG obecne
    HBs nieobecny
    wie ktoś może jak zinterpretować te wyniki? Bo jeśli o mnie chodzi to w sumie nic mi to nie mówi.
    Wczoraj po południu M wpadł na pomysł, że zrobi pizzę. I zrobił nawet 2. O rety dziewczyny obżarłam się tak, że myślałam, że się nie ruszę. Jeszcze dziś rano czułam je w żołądku. Normalnie koszmar. Jak wieczorem stanęłam w obcisłej bluzce przed lustrem to wyglądałam jakbym była w 4 miesiącu. Ale muszę przyznać, że pizza wyszła pierwsza klasa;)
    Dziś w 2 w nocy sąsiedzi mieszkający nad nami urządzili sobie awanturę. Ale się wystraszyłam kiedy mnie to obudziło.
    A tak w ogóle to u mnie objawy ciążowe nadal się nie nasilają. Czasami tylko lekkie bóle brzucha, wrażliwe piersi i ewentualnie lekkie ćmienie w żołądku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:02

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przechodziłaś cytomegali, toxo też nie. Na różyczkę chorowałaś lub miałaś szczepienie bo dodatnie IgG to przeciwciała.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda dzięki :-) Byle do godz. 20 :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, Aka dobrze ci odpowiedziała. A ja dopiero późnym wieczorem doczytałam ze mam aceton w moczu! i bakterie. Bakterie to wiadomo o co chodzi, ale aceton? Poczytałam trochę w necie i sa podobno dwie opcje: albo się głodzę(?) albo z cukrem coś nie tak, tylko że cukier wyszedł mi książkowy. No jestem ciekawa co powie gin na to.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witajcie, ja wczoraj zdechłam. Strasznie źle się czułam, byłam tak potwornie słaba, blada jak ściana i było mi niedobrze, mąż na mnie nakrzyczał że mam absolutnie nie iść do pracy, ale ja muszę poczekać do czwartku i jak będzie wszystko ok z dzidzia to biorę L4. Nie miałam nawet siły żeby cokolwiek napisać a było co!
    No więc po kolei. Po pierwsze gratuluję nowej mamusi i witam w naszym gronie, witaj FEX!:-) po drugie strasznie się cieszę Magdalena że widziałaś swoje CUDO i wszystko jest u ciebie w porządku, Aka jeśli chodzi o ciebie to nie wiedziałam co ci wczoraj napisać, bo też pierwsze co mi przyszło do głowy to zaśniad ale bałam sie tego pisac żeby cie nie straszyć, ale skoro Nieukowa poruszyła ten temat to może faktycznie podpytaj gina czy ma takie podejrzenia, żebyś wiedziała na czym stoisz.
    Katarzyna a jeśli o ciebie chodzi to ja juz bym dawno warowała w poczekalni u swojego gina, nie wytrzymałabym tej niepewności, mam nadzieję ze idziesz dzisiaj do swojej starej ginki tak jak mówiłaś?
    An_Be, mi tez gin kazał zrobic betę na pierwszej wizycie, ale powiedziałam mu że za dużo zdrowia mnie to kosztuje i niestety ale nie jestem w stanie tego zrobić i olałam.
    Aha, no i gratulacje dla mrówki ZET;-) sorry Z. ale nie wiem jak do ciebie pisac;-)

Violu a mam pytanko, powiedziałaś już w pracy? Ja się dziś pomału czaję i nie wiem czy mówić :-( ?

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja już po badaniach nie wiedziałam,że na grupe krwi sie czeka cały tydzien :-/ a w poniedziełek wizyta ciekawe co powie jak nie przyniose tego .Piszecie kochane o biegunkach itp ja nie wiedziałam co to biegunka bo zadko miałam a teraz to non stop sraczka haha non stop sie coś dzieje.

• Viola Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, nie powiedziałam jeszcze ponieważ czekam do czwartku na wizytę czy wszystko jest ok. Ale tak się potwornie źle czuję, ze postanowiłam brać L4 jak tylko lekarz uzna że powinnam się oszczędzać, a wydaje mi sie że powinnam po 3 poronieniach. W poprzednich ciążach chodziłam cały czas do pracy,i byłam głupia. Wiem ze ciąża to nie choroba, ale jeśli się ma problemy to trzeba wybrać to co jest najważniejsze.
    Kasika, ja trzymam kochana za ciebie dzisiaj kciuki i jeśli lekarz wyśle cię na L4 to idź, chociażby na 2-3 tygodnie, żeby ten najważniejszy okres w rozwoju dzidziusia dobrze przeżyć odpoczywając i nie stresując się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:01

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hejka dziewczyny ja już po badaniach nie wiedziałam,że na grupe krwi sie czeka cały tydzien :-/ a w poniedziełek wizyta ciekawe co powie jak nie przyniose tego .Piszecie kochane o biegunkach itp ja nie wiedziałam co to biegunka bo zadko miałam a teraz to non stop sraczka haha non stop sie coś dzieje.

Może takie objawy ciąży ci towarzysza.. współczuje chyba juz wole swoja męczącą zgagę :/ ale kochana musisz dużo płynów pic żeby się nie odwodnić:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Może takie objawy ciąży ci towarzysza.. współczuje chyba juz wole swoja męczącą zgagę :/ ale kochana musisz dużo płynów pic żeby się nie odwodnić:(

Chyba musze zacząc pić wode niegazowaną bo żadko pije.Wg na nic nie mam apetytu kiedyś wode piłąm litrami przed ciążą.:(

Wysłany: 14 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja tez nie mam ochoty na jedzenie..czuje nieraz głód ale nie mam na nic ochoty przez ta moją zgagę:( jedynie po owocach mnie nie pali ale nie bede jadła tylko owoców hehe:) ostatnio całą miseczkę zjadłam truskawek tak mi posmakowały:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    To tak jak ja tez nie mam ochoty na jedzenie..czuje nieraz głód ale nie mam na nic ochoty przez ta moją zgagę:( jedynie po owocach mnie nie pali ale nie bede jadła tylko owoców hehe:) ostatnio całą miseczkę zjadłam truskawek tak mi posmakowały:)

To dobrze truskawki maja moc witamin ja to chyba na banany na pączka mam smak ;)współczuje ci tej zgagi ja w zasadzie nie mam ale (moja znajoma w ciąży miała cały czas zgage po kazdym jedzeniu.

Wysłany: 14 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    To dobrze truskawki maja moc witamin ja to chyba na banany na pączka mam smak ;)współczuje ci tej zgagi ja w zasadzie nie mam ale (moja znajoma w ciąży miała cały czas zgage po kazdym jedzeniu.

Właśnie tego sie obawiam..że nie odpuści tylko przez całą ciążę będę ją mieć:( a to jest straszne..a na sam wieczór to masakra spac sie nie da:( muszę wtedy coś łyknąć na zgagę ale w aptece mi powiedziano że nie można często brać leków..ja wiem ale jak funkcjonować jak nie miałam prze ciąża tego problemu :/

25.png
    Mili <3
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na wyniki krwi się wybrałam, tyle ludzi, że od siedzenia tyłek boli :-)

Evell lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie, człowiek wyjedzie na parę dni, a tu tyle do nadrabiania :) Widzę, że o betach piszecie. Ja w środę, czyli 5t 2d miałam 1875 - nawet nie wiem czy to dobrze, czy źle. Szczerze mówiąc nawet mi się nie chce szukać i sprawdzać, bo i bez tej wiedzy co ma być to będzie :) Nawet nie wiem po co zrobiłam to badanie :P

Poza tym u mnie bajka :) Cycki mi rosną, mdłości zero, mąż lata koło mnie jak nadopiekuńcza niania, no żyć nie umierać :D

No i byliśmy parę dni w Tatrach. Jesień tam piękna jak zwykle :) Nawet zalinkuję fotę, a co! (Ciekawe czy takie "haki" htmlowe działają na tym forum :)

Tym razem wycieczki miały być trochę delikatniejsze, żeby mi coś nie wypadło po drodze :P Rzeczywiście zrezygnowaliśmy ze Świnicy, ale i tak pierwszego dnia zrobiliśmy paręnaście kilometrów po górach. Trochę się przejmowałam, czy na pewno dobrze robię, ale uznałam, że skoro mnie coś sprawia taką ogromną przyjemność i aż mi się ryj sam cieszy jak chodzę po górach to mam nadzieję, że to nie może być takie zabójcze dla maleństwa :)

Poza tym: Dziewczyny! Taki apel: Pozytywne myślenie, bo serio ciągłe zamartwianie może tylko i wyłącznie zaszkodzić. A co ma być to i tak będzie :) (thx, cpt obvious :P) Wiem, że to oczywista oczywistość i że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale co tam, i tak napiszę :) A nuż do kogoś trafi.
    A z praktycznych rad: Łatwiej tę zasadę wcielić w życie, kiedy się coś robi. Ja jestem ciągle czymś zajęta i nie mam czasu na głupie myślenie :) Poczytajcie książki, obejrzyjcie jakieś filmy i będzie dobrze!

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, dzielna dziewczyna! Jak ja Ci zazdroszczę! Góry! Przez podejrzenia i starania w wakacje nie wybraliśmy się poludnie kraju. Szkoda bo dzidzi w tym czasie nie zrobiliśmy i widoków też nie doświadczyliśmy :-P

Moje 4 kochane Aniołki
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kasika, nie powiedziałam jeszcze ponieważ czekam do czwartku na wizytę czy wszystko jest ok. Ale tak się potwornie źle czuję, ze postanowiłam brać L4 jak tylko lekarz uzna że powinnam się oszczędzać, a wydaje mi sie że powinnam po 3 poronieniach. W poprzednich ciążach chodziłam cały czas do pracy,i byłam głupia. Wiem ze ciąża to nie choroba, ale jeśli się ma problemy to trzeba wybrać to co jest najważniejsze.
    Kasika, ja trzymam kochana za ciebie dzisiaj kciuki i jeśli lekarz wyśle cię na L4 to idź, chociażby na 2-3 tygodnie, żeby ten najważniejszy okres w rozwoju dzidziusia dobrze przeżyć odpoczywając i nie stresując się.

Dokładnie, zrobię tak samo. Jutro będę mądrzejsza, będzie wiadomo co i jak i powiem Dyr. Wiem Violu, dla mnie maleństwo jest najważniejsze, i pójdę na L4 jak trzeba bez dwóch zdań! :-)

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham gory, szukamy czegos na ten dlugi weekend w listopadzie:) Co prawda juz nie bedziemy , a raczej ja nie bede mogla, zaszalec ze zdobywaniem szczytów, ale chociaz sobie popatrzę z dolu na Giewont ;)

lauda lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, znajdź na facebooku taki profil: propozycje na niskobudżetowe wakacje. Oni tam udostępniają super oferty np. taką:
    Białka Tatrzańska 3 dni za 139,5 zł/ os. !
    3 dni ze śniadaniem i obiadokolacją dla 2 osób za 279 zł
    Zakwaterowanie w Willi Maria w terminie DOWOLNYM do 30.11.2014
    Sama zastanawiam się, czy nie wybierzemy się z mężem. Oboje kochamy góry, a ja do Białki mam szczególny sentyment.

Natka88 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! ale mnie rozmarzyłyście tymi górami :-) kocham nasze Tatry :-) na szczęście zdążyliśmy w czerwcu przejść je wzdłuż i wszerz, bo w przyszłym roku z oczywistych względów mogłoby się to nie udać :-) ale może na jesień pojedziemy...już mi się zamarzyła wyprawa :-)

lauda lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wszystkim!!! ja niestety w pracy do 16 :-(

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ