Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam 5 skrzydełek, paczkę mrożonego Trio warzywne z Biedry: marchewka, brokuł,kalafior. Osobno ugotowałam skrzydełka i w dwóch garnkach osobno brokuła i kalafior z marchewką,por,pietruszką i ziemniakami. Pod koniec gotowania dodałam łyżkę kaszki mannej. Jeszcze gorące zblendowałam z mięskiem i odrobiną masełka. Jeszcze gorące włożyłam do słoiczków, zagotowałam i już brokułową już zjadł
AgaSY lubi tę wiadomość
Marcelek -
nick nieaktualny
-
Cześć mój syn dostał uczulenia po słoiczku banan jabłko wiec chwilowo odstawiamy by wysypka zeszła z buzi. Wczoraj mieliśmy ostatnie szczepienie kolejne w 12 mc życia Co do obiadków podobno te po gerberach itd się nie zaciągają wieczka. Lepsze po innych produktach no i z tego co wiem przetwory z mięsem trzeba zagotować 3 razy każde gotowanie co 12h by trzymały i się nie psuły. To jeszcze wiedza z zakresu robienia obiadów na wyjazd. Chyba ze wasze maluchy szybko to zjedzą np 2-3 dni i stoi to w lodowce.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
nick nieaktualnyto ja chyba zostanę przy robieniu 2-3 dniowych porcji po porcjuję tylko półprodukty w zamrażalniku, żeby było szybciej (dynię pokrojoną w kostkę już mam ).
u nas szczepienie w przyszłym tygodniu, już się boję córa nie przyjmuje zastrzyków "z godnością" i płacze jeszcze całą drogę do domu na szczęście u nas też jest to ostatnie przed 12mc -
A propos szczepień - czy to trzecie "duże" szczepienie u Was też jest szczepieniem na pneumokoki i rotawirusy? Mieliśmy jak dotąd dwie dawki 6w1, szczepionki na rotawirusy i pneumokoki, znajoma mówiła że na trzecim szczepieniu już nie ma rotawirusów?
-
My mielismy dwa razy 6w1 i pneumokoki i dwa razy na rota. Teraz czeka nas zalegle trzecie szczepienie, juz bez rotawirusow.
U nas tez raczka caly czas w buzi. A ze jak juz Wam pisalam, wyszedl juz pierwszy zab to biedny sie zlosci bo nie rozumie ze poniekad sam sobie robi krzywde. Aaa ale mialam Wam podziekowac. Nie wiem ktora z Was polecila zyrafke Sophie ale rzeczywiscie, kupilismy i w przeciwienstwie do innych gryzakow jest hitem:)Szaron lubi tę wiadomość
-
A my dziś pierwszy raz na basenie byliśmy. Zuzia się trochę bała ale nie płakała tylko mocno wtulala się w tatę momentami. I strasznie jej się dzieci podobały śmiała się do wszystkich basenowych znajomych.
AgaSY, Malwa86, .kropka., ahisma lubią tę wiadomość
-
Super gratulujemy udanego basenu:) my w piatek bylismy na kolejnych zajeciach i dzieciaczki cwiczyly pelne zanurzenie:O moj synus sie w ogole tym nie przejal ze byl caly pod woda. Jestem w szoku jakie to naturalne dla takiego malucha. Ja za to bylam przerazona:p
.kropka. lubi tę wiadomość
-
U nas tez jest 31-32. Zajecia trwaja pol godziny i nie ukrywam ze juz w polowie tego czasu Synus ma sine usteczka i trzesie sie jak osika ale usmiech na buzi pozostaje:) po zajeciach szybko sie wycieramy, ogrzewamy i wskakujemy w cieply kombinezonik i jest ok. Ja tez jestem zmarzluch ale mnie rodzice zawsze przegrzewali dlatego staramy sie nie popelniac tego bledu i malucha hartujemy jak sie da.
delilah11 lubi tę wiadomość