X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark z tego, co pamiętam jeszcze ze studiów, to poziom żelaza we krwi w ogóle nie jest miarodajny i nie można nic na podstawie tego zdiagnozować. Ferrytyna jest ważniejsza, bo to magazyn żelaza. I jeśli jest obniżony poziom ferrytyny to są zadatki na anemię.
    Natomiast czy ma to jakikolwiek wpływ na wzrost Kajtka to pewnie nie.

Pewnie badaliście już, ale jak u niego z hormonem wzrostu?

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark tak jak Sun napisała, ferrytyna pokazuje jak się żelazo w organizmie magazynuje. Ale czy to może wpływać na wzrost to nie wiem... popytaj lekarza, bo to ciekawe w sumie, może takie podstawowe badanie jakiś wpływ by miało

Co do jedzenia to u nas też mięsne dania głównie bo mąż tak nauczony. Mi się w ciąży z początku też mega chciało mięsa, teraz przez te upały nieco mniej więc gotowałam bardziej urozmaicone rzeczy. Ale to co kto je i w ogole to się nie wtrącam i mnie nie rusza ;) każdy swoje przekonania ma ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Laseczki! Kiedy jakieś tesciki? Słoneczko pierwsza? 😁

Mnie dzisiaj boli cały brzuch, po myciu okien bolała mnie górna część brzucha, dzisiaj już cały jakoś dziwnie ćmi. Zazwyczaj tak boli jak ma mnie rozłożyć jakaś choroba :/ nawet nie zjadłam jeszcze śniadania bo coś mi kurde nie pasuje... To mycie było głupie, ale człowiek w przypływie energii wszystkiego się chwyta 🙄🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badaliśmy oba hormony, ten zwykły w normie, ale jego podobno trzeba badać dobowo w szpitalu. Insulinopodobny hormon wzrostu IGF-1 wyszedł poniżej 43.5 przy normie 47-231.
    Dlatego idziemy 22.08 do gastrologa w Krk, bo to jest w Prokocimiu w Krk wymóg, żeby iść do ich endo 31.09.
    Tylko co ktoś widzi jego wyniki to wszystko w normie albo minimalne przekroczenia i każdy zlewa 😞
    Ten hormon wzrostu za nisko, szczególnie, że to jest norma dla wszystkich to chyba w fazie wzrostu powinien mieć 100 min, a endo prywatny, że niby poniżej normy, ale delikatnie i narazie spokojnie mamy czas 😦
    Tak samo boję się, że ten AST i ferrytyna "tylko delikatnie" od normy odbiegają i też to zleją 😐

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M wrócił, napalony i już 3ci raz puszcza na cały regulator tą piosenkę, że masz najslodszą pupe na świecie 😌 Dobrze, że dzieciaki nie znają niemieckiego i nie wiedzą co śpiewają 😅

Niezapominajko, ja dziś na śniadanko dla mnie i M (dzieciaki już z wieczora miały płatki z mlekiem obiecane) pokrojone ogórek, pomidory 2, papryka, szczypiorek, ziarna słonecznika i po 2 jajeczka na głowę plus sosik czosnkowy na jogurcie 😊
    Jest moc, chociaż M się śmieje, że po siłce to mu powinnam steka zarzucić 😉

sunshine03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oddałam cztery probówki krwi, posiew i cytologię za darmoszke. Jestem na wagarach, pracuje z domu i zrobiłam sobie dłuższą przerwę. Jestem na czczo i podziwiam tych co nie jedzą śniadań. Zwykle o tej porze jem już drugie śniadanie a teraz mam ślinotok bo jakiś gość obok je kiełbasę...

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7ee572066daf.jpg

Dośka lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. Ten kocyś szydełkowy wyszedł mniej więcej wymiarów standardowego beta 75x75. Myślicie, że starczy czy doszywać jeszcze? Bo skończyły mi się włóczki i teraz doszycie by było jednego koloru, więc wygladowo już nie tak ładnie jak jest 😔
    23519b8f41f05e4fmed.jpg

sunshine03, Dośka, Pestkaa, alex0806, Wik89, Arashe, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark piękny kocyk :D moim zdaniem nic już nie trzeba doszywać, jest ślicznie :D chyba, że chcesz większy po prostu, ale dla niemowlaka to starczy spokojnie :D

kark zakamuflowany na maksa, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dośka, kark zakamuflowany na maksa, Niezapominajka2, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:55

Beti82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

OlivkowaMama, madziorek86, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, piekny kocyk! No i oczywiscie znowu sie zastanawiam jak Ty znajdujesz czas jeszcze na szydelkowanie 😳
    Akurat wczoraj czytalam o zelazie, bo martwie sie o swoje. Z tego co widze jego nadmiar moze byc powodem do niepokoju i wplywa na plodnosc, wiec tez musze zbadac ferrytyne i jesli nadal bedzie go za duzo, to cos z tym zrobic.
    Co do Kajtka, to trzymam za niego kciuki. Na pewno wszystko sie unormuje i za chwile zacznie szybko rosnac :)

Domi, no zdradz te swoje typy na dwie kreski w lipcu! Pliss :) Widze, ze na innych watkach tez ostatnio slabo z pozytywnymi testami... Juz dawno nie bylo wysypu ciąż, to nie jest smieszne.

Cala trzese sie z nerwow. Mialam miec jutro albo w niedziele sesje slubna w Gdansku. Termin byl ustalony na poczatku maja, bo i mi i parze odpowiadal jedynie ten weekend w lipcu. Kamerzysci tez sie zgodzili. Maz wzial wolne w pracy, zalatwilismy sobie nocleg u znajomych itd. Od wtorku nie moglam sie do tej pary dodzwonic, wyslalam z 5 smsow. Odezwala sie do mnie dzis, ze w sobote kamerzysta nie moze i „‚mowil to juz dawno” (o czym nie raczyli dac mi znac), a w niedziele „nie da rady”. I tylko tyle!
    Odmowilam ludziom zdjec na chrzcie i sesji dzieciecej, kosztem tego wyjazdu i jestem teraz stratna prawie 1tys zl! Nie moge sobie pozwolic, zeby tracic caly weekend w sezonie letnim, bo to dla mnie duza strata finansowa. Chcialam jej to wszystko powiedziec, ale nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsy. Nie mam slow dziewczyny. Oczywiscie umowa jest podpisana, ale mam w niej punkt, ze termin sesji plenerowej musi byc dogodny dla obydwu ze stron, wiec nic im nie zrobie. Ludzie totalnie nie szanuja czyjejs pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:18

kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nawiązując jeszcze do Twojej lekarki, to ja nawet nie wiedziałam, że lekarz może tak odmówić cesarki? To jakby była potrzeba to też bym się bała u niej :/

Co do tematu mięsa to ja jem w ciąży więcej niż jadłam na co dzień. Nie jadam czerwonego mięsa jedynie drób, mąż co innego bo on lubi się objadać burgerami ;) Kiedyś mięso było u mnie w obiadach tak z 2,3 razy na tydzień teraz jadam prawie codziennie ale to kilka kawałków z piersi kurczaka.
    Bardzo lubię tofu czy produkty sojowe, ale weganką też nie mogłabym być. Nie wyobraża sobie życia bez jajek, mlecznych jogurtów LODÓW :D

Też dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Oczywiście liczyłam na wejście bez kolejki, ale już z daleka widziałam czekającą "Grażynę" pod drzwiami. Jak ktoś wyszedł to ona wystartowała jak z bloków startowych bylebym czasem jej nie weszła!! Nawet moja Jagna się wkurzyła na nią bo od razu zaczęła się wiercić u mnie w brzuchu :P

U Was też dzisiaj tak rześko na dworze? :)

kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Beti82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:41

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko współczuję sytuacji ze zdjęciami.... Naprawdę są ludzie i są parapety. Samolubni i nie myślący totalnie o innych...

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ