Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKark z tego, co pamiętam jeszcze ze studiów, to poziom żelaza we krwi w ogóle nie jest miarodajny i nie można nic na podstawie tego zdiagnozować. Ferrytyna jest ważniejsza, bo to magazyn żelaza. I jeśli jest obniżony poziom ferrytyny to są zadatki na anemię.
Natomiast czy ma to jakikolwiek wpływ na wzrost Kajtka to pewnie nie.
Pewnie badaliście już, ale jak u niego z hormonem wzrostu?kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Kark tak jak Sun napisała, ferrytyna pokazuje jak się żelazo w organizmie magazynuje. Ale czy to może wpływać na wzrost to nie wiem... popytaj lekarza, bo to ciekawe w sumie, może takie podstawowe badanie jakiś wpływ by miało
Co do jedzenia to u nas też mięsne dania głównie bo mąż tak nauczony. Mi się w ciąży z początku też mega chciało mięsa, teraz przez te upały nieco mniej więc gotowałam bardziej urozmaicone rzeczy. Ale to co kto je i w ogole to się nie wtrącam i mnie nie rusza każdy swoje przekonania ma
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzień dobry Laseczki! Kiedy jakieś tesciki? Słoneczko pierwsza? 😁
Mnie dzisiaj boli cały brzuch, po myciu okien bolała mnie górna część brzucha, dzisiaj już cały jakoś dziwnie ćmi. Zazwyczaj tak boli jak ma mnie rozłożyć jakaś choroba nawet nie zjadłam jeszcze śniadania bo coś mi kurde nie pasuje... To mycie było głupie, ale człowiek w przypływie energii wszystkiego się chwyta 🙄🙄 -
nick nieaktualnyBadaliśmy oba hormony, ten zwykły w normie, ale jego podobno trzeba badać dobowo w szpitalu. Insulinopodobny hormon wzrostu IGF-1 wyszedł poniżej 43.5 przy normie 47-231.
Dlatego idziemy 22.08 do gastrologa w Krk, bo to jest w Prokocimiu w Krk wymóg, żeby iść do ich endo 31.09.
Tylko co ktoś widzi jego wyniki to wszystko w normie albo minimalne przekroczenia i każdy zlewa 😞
Ten hormon wzrostu za nisko, szczególnie, że to jest norma dla wszystkich to chyba w fazie wzrostu powinien mieć 100 min, a endo prywatny, że niby poniżej normy, ale delikatnie i narazie spokojnie mamy czas 😦
Tak samo boję się, że ten AST i ferrytyna "tylko delikatnie" od normy odbiegają i też to zleją 😐 -
nick nieaktualnyM wrócił, napalony i już 3ci raz puszcza na cały regulator tą piosenkę, że masz najslodszą pupe na świecie 😌 Dobrze, że dzieciaki nie znają niemieckiego i nie wiedzą co śpiewają 😅
Niezapominajko, ja dziś na śniadanko dla mnie i M (dzieciaki już z wieczora miały płatki z mlekiem obiecane) pokrojone ogórek, pomidory 2, papryka, szczypiorek, ziarna słonecznika i po 2 jajeczka na głowę plus sosik czosnkowy na jogurcie 😊
Jest moc, chociaż M się śmieje, że po siłce to mu powinnam steka zarzucić 😉sunshine03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie oddałam cztery probówki krwi, posiew i cytologię za darmoszke. Jestem na wagarach, pracuje z domu i zrobiłam sobie dłuższą przerwę. Jestem na czczo i podziwiam tych co nie jedzą śniadań. Zwykle o tej porze jem już drugie śniadanie a teraz mam ślinotok bo jakiś gość obok je kiełbasę...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanko. Ten kocyś szydełkowy wyszedł mniej więcej wymiarów standardowego beta 75x75. Myślicie, że starczy czy doszywać jeszcze? Bo skończyły mi się włóczki i teraz doszycie by było jednego koloru, więc wygladowo już nie tak ładnie jak jest 😔
sunshine03, Dośka, Pestkaa, alex0806, Wik89, Arashe, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kark, piekny kocyk! No i oczywiscie znowu sie zastanawiam jak Ty znajdujesz czas jeszcze na szydelkowanie 😳
Akurat wczoraj czytalam o zelazie, bo martwie sie o swoje. Z tego co widze jego nadmiar moze byc powodem do niepokoju i wplywa na plodnosc, wiec tez musze zbadac ferrytyne i jesli nadal bedzie go za duzo, to cos z tym zrobic.
Co do Kajtka, to trzymam za niego kciuki. Na pewno wszystko sie unormuje i za chwile zacznie szybko rosnac
Domi, no zdradz te swoje typy na dwie kreski w lipcu! Pliss Widze, ze na innych watkach tez ostatnio slabo z pozytywnymi testami... Juz dawno nie bylo wysypu ciąż, to nie jest smieszne.
Cala trzese sie z nerwow. Mialam miec jutro albo w niedziele sesje slubna w Gdansku. Termin byl ustalony na poczatku maja, bo i mi i parze odpowiadal jedynie ten weekend w lipcu. Kamerzysci tez sie zgodzili. Maz wzial wolne w pracy, zalatwilismy sobie nocleg u znajomych itd. Od wtorku nie moglam sie do tej pary dodzwonic, wyslalam z 5 smsow. Odezwala sie do mnie dzis, ze w sobote kamerzysta nie moze i „‚mowil to juz dawno” (o czym nie raczyli dac mi znac), a w niedziele „nie da rady”. I tylko tyle!
Odmowilam ludziom zdjec na chrzcie i sesji dzieciecej, kosztem tego wyjazdu i jestem teraz stratna prawie 1tys zl! Nie moge sobie pozwolic, zeby tracic caly weekend w sezonie letnim, bo to dla mnie duza strata finansowa. Chcialam jej to wszystko powiedziec, ale nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsy. Nie mam slow dziewczyny. Oczywiscie umowa jest podpisana, ale mam w niej punkt, ze termin sesji plenerowej musi byc dogodny dla obydwu ze stron, wiec nic im nie zrobie. Ludzie totalnie nie szanuja czyjejs pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:18
kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Beti nawiązując jeszcze do Twojej lekarki, to ja nawet nie wiedziałam, że lekarz może tak odmówić cesarki? To jakby była potrzeba to też bym się bała u niej
Co do tematu mięsa to ja jem w ciąży więcej niż jadłam na co dzień. Nie jadam czerwonego mięsa jedynie drób, mąż co innego bo on lubi się objadać burgerami Kiedyś mięso było u mnie w obiadach tak z 2,3 razy na tydzień teraz jadam prawie codziennie ale to kilka kawałków z piersi kurczaka.
Bardzo lubię tofu czy produkty sojowe, ale weganką też nie mogłabym być. Nie wyobraża sobie życia bez jajek, mlecznych jogurtów LODÓW
Też dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Oczywiście liczyłam na wejście bez kolejki, ale już z daleka widziałam czekającą "Grażynę" pod drzwiami. Jak ktoś wyszedł to ona wystartowała jak z bloków startowych bylebym czasem jej nie weszła!! Nawet moja Jagna się wkurzyła na nią bo od razu zaczęła się wiercić u mnie w brzuchu
U Was też dzisiaj tak rześko na dworze?kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
[,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:41