Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:57

Szczęściara lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pół dnia oglądałam wózki i czytałam opinie i wiem jeszcze mniej niż zanim się za to zabrałam 😔

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, z czystej ciekawosci, przy okazji zelaza :) W tym miesiacu nie mam dupka ani lutki, chyba chcialabym sprawdzic jak ten prog sie zachowuje, ale jeszcze to przemysle.
    Meggs- a z jakim wozkiem chodzilas w swoim snie zanim zaszlas w ciaze? :D
    Doska- tego testu nie sprawdzalam, musze kupic :)

Dośka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja myślę że to moje damskie wiruski jednak i będzie dziewczynka;)

Dziewczyny dziękuję, uspokoiłyście mnie trochę;) ja właśnie już sama nie wiem czy te bóle normalne są bo ona tak gwałtownie teraz rośnie. Wiem że mega mocno i często się rusza, jakby w ogóle nie spała. I robi to mega boleśnie i coraz mocniej niekiedy.
    Skurczy nie mam. Tzn jak boli to boli bez przerwy a nie pojawia się nagle i puszcza. Dłużej to trwa niż kilka sekund dlatego tak wnioskuję. Mam mega zaparcia i po 2 dniach to powoduje mega ból. Może to wszystko do kupy sprawia że tak się czuje.
    Lami ja też myślę że jakbym teraz miała wizyty co 2 tygodnie, byłabym spokojniejsza. Muszę z ginem o tym zagadać. Tym bardziej że chce l4 wziąć od 17.07 na 2 tygodnie na miejsce zameldowania u rodziców i po 2 tygodniach zmienić na Opole. Nie wiem czy tak mogę? Czy normalnie dać na Opole i zadzwonić do ZUS że wtedy i wtedy będę pod innym adresem?
    Niezapominajko ja łóżeczko mam z AMC i jestem zadowolona z wykonania i wyglądu ;) zobaczymy jak użytkowaniem. Przewijak kupiłam w smyku na łóżeczko, komodę mam z jyska. Jeszcze muszę zamówić fotel uszak do karmienia, Śpiworek, ten monitor oddechu też chcę. Fotelik z bazą już mam w domu, kupowalismy w smyku online bo taniej o wiele. Wózek odbieramy że sklepu w połowie sierpnia. Ubranka z szafki się już wysypują;) A i całej apteki i kosmetyków mi brakuje jeszcze ale to w sumie 1 zamówienie.

Szczęściara, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi niech Ci Bóg w szybkim i bezbolesnym porodem.
    Na to mamy 5/4..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 19:38

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee mnie to endometrioza ciąga za macicę!

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko u mnie przewijak się nie sprawdził. Mam tą zwykłą komode z Ikei..

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • blair. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 21:36

• Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nikodemko dobre pytanie 😁 to był granatowy Joolz Day 3 bo widywałam go czesto na ig, ale on niestety odpadnie z racji ceny... kosztuje prawie 5 000 zł. A teraz po zakupie auta , czekajacego nas remontu pokoiku, zakupie mebli i skompletowania całej wyprawki na taki luksus nie bedziemy mogli sobie pozwolić.
    Bede szukać raczej wózka w przedziale do 2 - 2,5 tys zł.

Szczęściara, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 21:36

• Lami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, kupiłam Malma na 4 szuflady z myślą o przewijaku na niej, bo na 3 była ewidentnie za niska. Ta z 4 jest za wysoka, się śmieję, że musiałabym kłaść główkę dziecka i resztą pchnąć zamaszyście, żeby się wyślizgnęła. Ale ciuszki, pieluszki i wszytko będzie się w niej na pewno dobrze trzymać 😊 W górnej szufladzie pójdą kosmetyki i leki i pieluchy, niżej ciuszki, na dole to, co najmniej używane, jakieś koce, śpiworki itd. Jak miałam teraz prasowanie to wszystko składałam na kartoniku o szerokości 15 cm, więc wyszły idealne równo poskładane te ciuszki, także spokojnie można układać je jakby bokiem, żeby "od góry" widzieć każde body i śpiochy.
    Obok malma albo nakręcimy ciut niżej blat, albo będę szukać jeszcze po olx jakiegoś przewijaka, tylko ten tani z Ikei też mnie nie urządza, bo wydaje mi się być za niski na moje 170.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ciężko mi cokolwiek Ci doradzić ale ZUS to cwana bestia. Mogą zrobić kontrolę niestety.. Najlepiej zadzwoń i podpytaj.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs za 2,5 tyś można już kupić bardzo ładne cacko😉😉

Meggs lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ja dzisiaj pół dnia oglądałam wózki i czytałam opinie i wiem jeszcze mniej niż zanim się za to zabrałam 😔
    O Chryste Meggs mam to samo, czuję, że fiksuje... najlepiej jakby mi ktoś dał zaczarowaną różdżke i moglabym połączyć kilka cech w jeden idealny :p

Nikodemko zobacz co dla Ciebie mam :) https://www.prostyplan.pl/blog/cz-1-prace-budowlane zapowiada sie fajna seria wpisów na blogu architektki o wykńczeniu mieszkania w ujęciu finansowym na przykładzie jej realizacji z ubiegłego roku. Obserwuję ją od dawna, ma bardzo fajne, rzeczowe i życiowe podejście.

Meggs, Nikodemka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro napisz czy się czujesz jak przy córci czy inaczej, czy robiłaś jakieś wróżby domowe i na co masz ochotę to zgadniemy 😉

Wstawiam wreszcie obiecaną kicię 😀
    be77d933153c9b03med.jpg

My mamy sunie Abrę, więc pierwsza myśl dla kotki to Kadabra, ale chyba za długie 😅
    Inne typy moje i M to:
    Mohito, Konopia, Parówa, Tequila, Stara.
    Dzieci chciały Milka albo Pchełka, bo jest łaciata i mała, ale stwierdził, że to takie pospolite.
    No i M miał pomysł na Kot... 😶 Także cieszę się, że suczka jest rodowodowa, bo by pewnie miała na imię Pies 😳😌
    Aha! No i oczywiście miał pomysł, że ma wąsa czarnego jak Hitler, ale zabroniłam mu kończyć zdania 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:08

Dośka, Pestkaa, alex0806, Szczęściara, Beti82, blair., Nikodemka, Niezapominajka2, tęczova, Słoneczko123, madziorek86, Arashe, Magda - mbc, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadabra jest super ;p W połączeniu z Abra ;)

Wy tu z planowaniem tych remontów jak zawodowcy dziewczyny ;) moja siostra pracuje w Londynie w West elm i to jak mi opowiada, że ludzie sobie nawet poduszek do sofy sami nie dobiorą i potrzebują konsultacji projektanta to masakra;p no ale dzięki temu ma pracę ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kociak przeuroczy, a Kadabra pasuje idealnie 😀

A my akurat w ten weekend zamówiliśmy wózek, sprawdzony i polecony przez siostrę (ona jeszcze używa więc niestety nam się nie skapnie 😛) Husky Baby Design 2w1🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:14

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Alex zmieniła adres u lekarza i przy okazji zrobiła wizytę co 2 tygodnie i tyle. Mniej podejrzeń z Zusu niż jak przyjdziesz do nich osobiście z pismem i zmianą miejsca pobytu. Wszystkie choroby miałam do tej pory podawany wrocławski, bo taki wczytywał się w systemie i nie chciałam nigdy internistę robić problemowy, a jak już się zaczęło zwolnienie od giną na icd10 związane z ciążą, to stwierdziłam, że i tak siedzę na tyłku, więc niech przychodzą mnie tu gdzie jestem kontrolować i podaje na mieszkanie poza Wrocławiem, mimo, że ten adres nigdzie nie widnieje (w sensie ani w pracy, ani do korespondencji bankowej itd.), nikt nie jest tu zameldowany itd. Nikogo nie było do tej pory na kontroli. Ale ostatnio na wrocławskiej grupie kazali babce przyjść na kontrolę w terminie porodu 😂 Więc kto tam ich wie. Ale nigdzie jeszcze nie widziałam, żeby ktoś pisał, że wysłannik Zusu przyjechał do domu. Ta zej wysyłają zbiorowo zawiadomienia, żeby stawić się na komisję tego i tego dnia.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark właśnie zauważyłam że zaczęły mi znikać syfki do 12 tyg była masakra. Włosy myłam codziennie od tyg myje co 2-3 dni..
    Na co mam chęć. Na pewno na pomidory sok pomidorowy ogorki w każdej postaci(na malo solne to już bym się rzuciła ale jeszcze nie są dobre) oczywiście wszystko na kwsano, owoce najbardziej nektarynki jabłka i winogron.. Słodycze jem sporadycznie nie ciągnie mnie do nich.
    Robiłam raz ten test z sody ale coś mi nie wyszło bo nawet nic się nie zadziało. Podejrzewam że soda była skawalona i dlatego nie wyszło..
    Mama dzisiaj mówiła że się zmieniłam na buzi że po brzuszku widać że będzie chłopak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:19

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Meggs za 2,5 tyś można już kupić bardzo ładne cacko😉😉
    To mamuśki weźcie polećcie coś sprawdzonego w tej kwocie bo osiwieje 😋

Szczęściara z opisu cery to jednak zmieniłabym zdanie na chłopaka 😋 u mnie w 1 trymstrze była masakra! Gorzej niż u nastolaki, a od 2 cera piękna 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:19

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ