X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Domi to ty już w ogóle z tą kapustą ;p Ja siadałam ze słoikiem kapuchy i żarłam ją widelcem, nieco mniej odrażająco ;p ale pies się czasem też załapał ;p
    Mi też się podobał ten espiro w limitowanej edycji w listki. Koleżanka ma. Ale cena 2800 to trochę za dużo dla nas. Rodzice nam kupili wózek więc nie chciałam ich naciągać aż tak ;) za ten husky daliśmy 2100 ze spiworkiem, mufką itd na zimę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak Wam bardzo bym chciała wybierać już coś dla swojego maluszka..

Szczęściaro, obstawiam dziewczynkę 😊

Ale zaluje, że nie mam testu na jutro..

Szczęściara, Nona, Nikodemka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam się po weekendzie i detoxie od internetu :D byliśmy na Mazurach, zero zasięgu :D

Właśnie Was nadrabiam. Mega cenne rady remontowe <3 przydadzą nam się też, bo późną jesienią/zimą będziemy się urządzać :D już zaczęłam sobie trochę jeździć i oglądać, co mi się podoba.

Meggs ja też team baby design husky, ale kupiłam używany, bo spacerówkę będę chciała jakąś inną, mniejszą, lżejszą :) wózek w idealnym stanie, a po taniości :D

Niezapominajko z ikei szuflady o wysokości dobrej do położenia przewijaka to hemnes i brimnes. Drewnianą półkę na przewijak, co się dokręca do komody można kupić na allegro :D potem się po prostu odmontowuje i zostaje Ci komoda niezniszczona :)

Alex mnie, co parę dni łapią bóle i kłucia, ale póki mały się rusza, nie mam skurczów, ani ból nie jest taki, że nie mogłabym się np. poruszać albo funkcjonować to stwierdzam, że nie ma co panikować ;) w końcu te wszystkie zmiany nie mogą być takie bezobjawowe. Wystarczy, że dziecko się jakoś ostatnio przekręciło, że kopało tak w dół to myślałam, że oszaleję, już nie wiedziałam, co robić, żeby przestał :D

Słoneczko trzymam kciuki za betę jutro!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:25

Nona, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha domi padłam. O kapusta kiszona mniam.. Lecę wziąć kąpiel bo jutro już w warunkach prymitywnych 😂😂
    A przedszkolanko żebyś wiedziała w pierwszej ciąży była najpierw dziewczynka a pod koniec inny gin że chłopak beke miałam jak nic..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, kochana, wysłałam prywatę do Ciebie 😉

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tak będziemy robić pokoik. Musimy wyrzucić graciarnie jaka tam teraz jest i odmalować 😊 dodatkowo chce już mieć łózeczko , przewijak i komode zeby mieć gdzie trzymać rzeczy dla dziecka, bo gdzie indziej nie ma miejsca 😋 Ale na początku w sypialni planuję dostawkę oczywiście i by spał z nami bo jego pokój byłby za daleko.

Domi też myślałam o Bebetto, ale się naczytałam opini 😋 teraz bardziej się przymierzam do właśnie Espiro Next albo Dotty Baby Design bo je ludzie chwalą. Choć nie powiem wymarzyłam sobie nieco nowocześniejszy design. Ale tu funkcjonalność i wygoda uzytkowania jest najważniejsza 😊

Nona, Domi_tur, sunshine03, Pestkaa lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:56

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja też poczytałam opinie, ale potem dodałam się do grupy Bebetto na Fb, gdzie ludzie rzetelnie oceniają i naprawdę mnie to przekonało. Poza tym, wózek 2w1 to nie jest wózek na długie lata, po roku pewnie będziemy się przerzucać na zwinną spacerówkę do zwiedzania świata i w tą zainwestujemy :) a tak zapłaciliśmy za wózek niecałe 1600 (mam rabat na stronkę madarbaby 10% na wózki i foteliki jakby któraś chciała) i nie będzie mi żal za rok się z nim rozstać 😁

Nona, Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, my nie mamy pokoiku, my mamy łóżeczko w naszej małej sypialni 😁😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    no i nie chudne wcale, miesiac bez slodycyz w tygodniu i nic hehe

Moze wezme sie za ograniczenie mięsa jednak?

tyle rad dałyście a ja dalej, 164cm, 58kg, o jakies 3kg za dużo. Dupa, biodra, wiadomo.
    Nona polecam aplikacje fitatu i liczenie ile kalorii się zjadło, chociaż tak mniej więcej dla orientacji, ile się zjadło i czy na pewno bialka/węglowodanów/tłuszczy w odpowiednich proporcjach. Łatwiej ogarnąć dietę :) można ustawić sobie tam cel, że sie chce schudnąć iles kg w iles czasu i wtedy dopasowuje ilość kalorii. Wiadomo, że to tylko tak mniej wiecej moim zdaniem, ale pomaga wprowadzić zdrowsze nawyki

Nona lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko pytałaś o tapetę, ale ja je dzielę tylko na ładne/brzydkie, drogie/tanie :P nie kładłam nigdy własnoręcznie, nie wiem jakie się klei łatwiej jakie gorzej. Jedynie co mogę podpowiedzieć, że jak już gdzieś w remontach tapety się przewinęły to fachowiec patrzył na grubość i pod taką papierową, cienką powiedział, że trzeba położyć cienką warstwę gładzi na tynki maszynowe, które w stanie deweloperskim nie był idealne, bo tak to byłoby widać nierówności. Pod tą grubszą nic nie kładł i wyszło cacy. Także cena pracy na jednej ścianie wyszła sporo przez "oszczędność" na jednej cienkiej, papierowej, tapecie :/

Meggs nie wiem jakie masz potrzeby wózkowe od tych oczywistych ;) jaki teren spacerowy, czy musisz wnosić gdzieś na piętro. Ja II piętro bez windy, bez możliwości zostawienia wozu na dole, małe mieszkanie, więc fajnie jakby lekki i się zgrabnie składał. Wybór skurczył się bardzo. Może wpadnie Ci w oko to na co patrzyłam wg swoich kryteriów a mieszczą się w Twoim budżecie: MUUVO Quick, X-lander X-Cite, cybex balios s. Jak nie masz takich wymagań to polecane przez dziewczyny Next Avenue Espiro albo Baby Design Husky wydają się bardzo spoko :) Co do Bebetto hmmm miałam okazję z tą firmą "współpracować" zawodowo, no nie zrobili dobrego wrażenia, że się tak delikatnie wyrażę, ale! moja koleżanka ma hollanda tej firmy i śmiga.
    U mnie najbliższym ideału są wózki easywalker Charley glacier blue albo Harvey2, ale ten drugi jest cięży i droższy. No i w ogóle obydwa tanie nie są. Cybex Mios lekki i śliczny, ale już poza pułapem cenowym, a i tam mam do niego jakieś ale :P Mi to chyba byłoby łatwiej się przeprowadzić niż wybierać wózek pod mieszkaniowe ograniczenia :P

Meggs, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Beti, my nie mamy pokoiku, my mamy łóżeczko w naszej małej sypialni 😁😂
    My to samo ;) będzie kącik niemowlęcy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pestka za rzetelną opinię. Piętro mamy 4 bez windy, ale wózek będzie zostawiany albo na dole albo w aucie, bo targać go na góre nie zamierzam. Musi ogarniać krzywe chodniki i teren leśny, drogi nieutwardzone bo często gdzieś jezdzimy wiec dla mnie koła pompowane. Byc w miare zwrotny , niezawodny i bezpieczny. Nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Baby design husky jakoś mi wizualnie nie podchodzi ale już wersja dotty gdzie sa inne materiały i rama mi pasuje 😊 i cena ok 2 tys mi odpowiada. Tez mysle o tym że wozek posluzy troche a potem przerzuce sie na lzejsza i mniejsza spacerowke, ale to czas pokaze jak bedzie dlatego nie zamierzam inwestowac w wozek milionow 😊

Pestkaa, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wam zazdroszcze tego wybierania wozkow... Dla mnie to taki symbol tego, ze macierzynstwo zbliza sie na powaznie :)
    Cieszcie sie tymi chwilami, mam nadzieje, ze odkupie od ktorejs z Was zawirusowana bryke.
    Cycki bola niemilosiernie :(

Magda - mbc lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak tak to obstawiam dziewczynkę 😀

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to szlag.
    Mala ma od 3 dni katar a dzis wieczorem dostala goraczki. Maz w pracy na nocke a my bawimy sie barbie zamiast spac ... Boje sie ataku drgawek. Bo pamietacie ze mamy....
    Nocka cala z glowy bo musze pilnowac. Jutro bedzie cudowny dzien ... 👀

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:58

Nona lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka z glowy . mala z goraczka a ja z bolem brzucha i biegunka z nerwow. Maly czuł i cala noc szalal.
    Narazie obylo sie bez drgawek dzieki Bogu , tylko z dreszczami. Dlaczego my zawsze musimy miec pecha .. :( mam nadzieje ze maly nie odziedziczy tego po siotrze. Wszystkie dzieci w rodzinie normalnie przechodza goraczke a m zss oczywiscie musimy miec dodatkowe atrakcje..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ