X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:58

Biegającą-mama, Wik89 lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka na pewno nie KFC na kolacje 😂😂

Nona lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jak chcesz to wyślij mi maila na priv i jutro ci podeślę te rozpiski :)
    Ja miałam dietę bez glutenu, laktozy i cukru. Niby przez miesiąc ale 3 kg schudłam i wyniki się poprawiły. I to była dieta przy PCOS, trombofilii i niedoczynności.

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, można się ze mną umawiac na kawę, pisz na priv. :)

Anionka, powtórz glukoze na czczo, jest wysoka, pozostale ok. Nikt po jednym wyniku zlym na czczo nie zdiagnozuje Ci cukrzycy, co nie zmienia faktu, ze on dobry nie jest i trzeba powtorzyc.

No i ja generalnie proponowalabym pomierzyc cukry glukometrem po posilkach, zeby sprawdzic, co Ci sluzy a co nie.

Ani0nka, Beti82 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra przyznam się zjadłam 6 a nie 4🤤. W sumie dzisiaj zjadłam 10 ogorów 🙈🙈

przedszkolanka:), fiorella82, Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja jak ćwiczyłam, miałam dietę itp. to trzymałam się kalorii,jadłospisu i odmawiałam sobie ale nie mięsa,bo białko i siłę trza mieć,ale takiego pączka ze sklepu czy ciasta teściowej :P
    teraz nie odmawiam sobie nic, ale też nie obżeram się na siłę. Raczej jem już zdrowo ( wcześniej poracha totalna ) i nie na siłe wpycham. Staram się szykować posiłki z dużą ilością warzyw, owoce itp. ale tu też pod względem Poli bo i ona cwaniara widzi,ale dzięki temu wszystko zje,nawet polubiła sałatę i rzodkiewkę .

Ja team majonez od niedawna,u nas jak już był to świdnicki, teraz mam kielecki haha. Ale to tylko jeszcze 3 miechy i wracam na tory- majonez tuczy,zakazany :D

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    No dobra przyznam się zjadłam 6 a nie 4🤤. W sumie dzisiaj zjadłam 10 ogorów 🙈🙈
    na zdrowie :D

Szczęściara lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja unikam przetworzonego mocno jedzenia, konserw, alkoholu, że względu na migrene, oprócz tego zielonego świeżego groszku, choć uwielbiam... :( bo wywołuje napady właśnie u mnie.

Nona lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    57a83aab7b0c.png
    Proszę Was o interpretacje. Mam tą cukrzycę???

https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja praktycznie nie jem mięsa, nie jem chipsów, fast foodów i alkohol okazjonalnie w niewielkich ilościach.

Nona lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale produkujecie postów 😀 Pół dnia nie zaglądałam, a tu tyle nowych stron! 😀

Magda uroczy kącik dla Jerzyka!

Szczęściaro gratulacje! Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza! 🙂

Nona u mnie dzisiaj makaron ryzowy, z tofu, marchewka, imbirem, ogorkiem z sosem sojowym i olejem sezamowym. Kocham ten olej ❤️ I majonez kielecki tez!! 😀😀

Nona, Szczęściara lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:58

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, pytanie od mojego męża, po ilu dniach Twój M mógł już odebrać wyniki w Invimedzie?

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja jak nie jestem w ciazy to nie jem żadnych fast foodow, chipsów, zero mięsa, zero słodkich bułek i ciasta , czekolady( nie lubię !) majonezu tez nie jadam, i niestety muszę unikać jajek bo mam po nich gorsza cerę :( nabiał bardzo rzadko

w ciazy smaki mi się totalnie zmieniły i musi być codziennie świeżutka chrupiąca bułeczka z masełkiem i żółtym serem i w weekend musza być jakieś placki ziemniaczane. Lub babka ziemniaczana, z 3 razy zjadłam chipsy ale to nie moja bajka. Ja przesadzam z owocami , teraz jest sezon wiec codziennie miska czereśni , truskawki, agrest, porzeczki , pol kilo bobu , fasolka szparagowa , cukinia nawet nie chce liczyć kalorii 😱

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla zdrowia oszukuję się, że to ostatnia pizza w tym miesiącu 🙈

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja na zgagę wypijam płaska łyżeczkę sody, w filzance wody rozpuszczam. Nie dobre i beka się po niej ale pomaga od razu! A zgaga już mnie mecze od paru tygodni i tak jak Kark pisała najczęściej po tym pysznym świeżym pieczywie :(

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test i oczywiście biel. Nie mam pojęcia co jest grane. Bóle okresowe minęły i czuje się super. Dziś już 36 dc..

Lami, ale masz fajnego sąsiada 😀 Dobrze, że utarł tym chłopkom nosek 😀

Nona, działajcie! 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:31

Nona lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się pochwale ze byłam na tej wizycie dziś. Wszystko jest dobrze , szyjka 3 cm , przepływy w porządku , ułożenie główkowe ale wysoko jeszcze, córcia wazy 1300g a wymiary ma dwa tyg starsze wg tego usg termin na16.09 ale wiem ze to już się nie liczy 😜
    Powiedział , ze te bóle to wiązadła pewnie się rozciągają bo wtedy ból promieniuje do krocza. Pytam tez o ten cienki strumień moczu to powiedział takie uroki ciazy 😭

Mogę być spokojna i jechać nad morze 🙂

przedszkolanka:), Meggs, blair., Beti82, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86, Arashe, Niezapominajka2, Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko 😞 Ale jak to ? Przecież był monitoring ! Dodatkowo odstawiłas dupka ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:41

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przestańcie o tym jedzeniu bo poszłam grzebać w szafkach i znalazłam nutellę🙄 i teraz siedzi i błaga żeby ją zjeść...

Nona ja jem wszystko, mięso, fast foody, słodycze. Staram się tylko zachować umiar. Przed ciążą w tygodniu wino lub piwo do kolacji, w weekend mocniejsze drinki... Za tym będę bardzo tęsknić :p jak się wzięłam za dietę to alko i słodkości tylko w weekend. Ale robienie pojemników było super, smaczne i szybkie dania, ciągle chodziłam przejedzona a waga spadała bez ćwiczeń 😁 kupiliśmy sobie z małżem plan dietetyczny dla dwojga na Fabryka Siły i jedliśmy to samo tylko różne porcje. Polecam bardzo bo we dwójkę to się bardziej pilnujesz :p

przedszkolanka:), Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ