Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:06
Dośka lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Anionka jadla po 19 polowe galaretki z indykiem i jeden kawałek chleba z serkiem białym
U mnie chleb podnosi cukier A kupuje dobry.Ale widocznie albo mi szkodzi albo nie trafiłam jeszcze na dobry
Niestety ja sie na diety nie nadaje
W sensie takim ,ze moge jesc zdrowo ale u mnie problem z przygotowaniem tego jedzenia ,wiec musi byc na maxa proste
Chciałam zacytować, a polubiłam. Beti ja mam to samo!!! Chleb wieczorem to dla mnie największy wróg! Tak jak Wam pisałam, mam mega ciągoty do słodyczy i nie raz uległam i kusiłam się na wieczorne lody, albo mierzyłam cukry po jakiś imprezach/ weselach to nigdy cukru nie mam tak wysokiego jak po chlebie! -
Beti82 wrote:Dzisiaj 14 .Jutro @ zawsze mam na 15 dpo juz małpe.Wiec niech przychodzi.Temp spadla dzis.Wczoraj robilam test
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti nie tylko chleb mógł podnieść cukier. Nabiał też może się przyczynić. Spróbuj z tym posiłkiem przed spaniem.
Chętnie bym też pomierzyła sobie cukier ale nie mam pasków. Choć trauma została po kłuciu się w ciąży😂 😂
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ani0nka wrote:Beti zjedz o 22 kanapkę jedną i o 6 zmierz cukier. Za duża przerwa szkodzi i podnosi cukier
-
Nikodemko toż to jaja jakieś! Jak tak 3 dni na betę czekać;/ gorzej jak jutro zrobisz w innym labo, bo przyrostu wtedy można miarodajnie nie porównać;/
Ja dospałam znowu od tej 6 i trochę lepiej człowiekowi. Całą noc bolała mnie głowa, miałam mega niskie ciśnienie i chyba przez to. Rano wzięłam apap i dospałam. Ale nie wstaje spod kołderki jeszcze chwilę, mam lenia ;p
Dzisiaj na 13.30 mam endokrynolog. Najlepsze jest to że w całym Opolu nie ma euthyroxu, u rodziców w mieście też nie ma ani na całej drodze do nich... To się kiedyś poprawi czy całkiem zostaniemy bez leków na tarczycę?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
[.
-
Alex spróbuj zadzwonić na tą infolinię, podobno podpowiadają gdzie są leki dostępne. Ja też się obawiam, za tydzien sama bede szukać Letroxu
Nikodemko - nieśmiało gratuluję
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
[QU.
-
Julia93 wrote:Alex spróbuj zadzwonić na tą infolinię, podobno podpowiadają gdzie są leki dostępne. Ja też się obawiam, za tydzien sama bede szukać Letroxu
Nikodemko - nieśmiało gratulujęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti82 wrote:No wlasnie tylko mam problem czym ten chleb zastapic.Bo np ta dieta co Anionka przysłała to tam jest mega duzo chleba w niej.Wiec juz wiem,ze na 99 % u mnie sie to nie sprawdzi.
A wiadomo ,ze kanapka to najłatwiejsza sprawa.W ciazy jak bede miala jesc 5 posilków to musze jakos to nosic ze sobą i wiadomo ,ze kanapke najłatwiej
Ja na kolacje akurat staram się unikać węglowodanów, bo miałam wrażenie że właśnie po nich rano mam wyższy. Na kolacje zajadam głównie warzywa, albo jakiś nabiał. Jak jestem mega głodna i sałatka mi się wydaje za mała to gotuje kalafiora, albo zapiekam cukinię z innymi warzywami czy paprykę. Szakszuka z jajkami mega mnie syci, albo robie sobie mizerie czy twarożek z rzodkiewką. -
A dziękuję Magda, że pytasz, wyspałam się, teraz piję kawę i jem owsiankę😂
Fiorella - sorry memory, ale zeszłomiesieczny test Nikodemki był zalany a kreska jakaś taka szara. TY MASZ RÓŻOWY CIEŃ JAK PUPA NIEMOWLAKA! Czekam na betę, jak będzie dziś pozytywna to zaczynam przeć żeby szybciej zwolnić brzuch dla kolejnej, bo chyba zaraz Nona testuje?! 😁😂Nikodemka, Magda - mbc, Wik89, Cytrynowy sok, Słoneczko123, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Alex, a jakiej dawki potrzebujesz, u mnie w prawie każdej aptece jest już moja dawka, chociaż tydzień temu było ciężko. Może jakoś przekażesz receptę, ja Ci kupię i odeślę. Może za parę dni i u Ciebie się pojawią.
Nikodemko, Beti, chciałabym mieć lepsze podejście ale chyba nie tym razem... z wynikami męża i moimi licznymi niedoskonałościami to chyba niestety walka z wiatrakami.
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”