X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia oki, spokojnie będzie dobrze ❤️ To opowiedz nam jak było

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie Wam obiecuje 27 po wizycie. Bo tam mam wszystko :) tylko koszt 140 zl:P

Ani0nka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeszcze super są płukanki woda+sól :) Mi nabardziej pomaga, właśnie muszę dziś zrobić, bo gardło czuję...

Niezapominajko, mi teraz przez imprezę Tosi i wizytę u gina totalnie umknęło, że zaczęłam 3 miesiąc i już 1/4 ciąży za mną :D
    Dobrze, że tak pilnie oglądasz suwaczki :P

AniOnka wszystko zależy od zagnieżdżenia tak naprawdę :) Ja zawsze na pierwsza wizytę celuje w 6tc+5 :)
    Dzisiaj np wg OM powinnam mieć 10+2. Wg owu powinnam mieć 9+3. A wg usg mam 10+1, więc chyba zagnieżdżenie było szybko plus kropek szybko rosnął na początku, bo ja bete 12dpo miałam już 202, czyli taka jak u Ciebie o ile dobrze liczę 15dpo :)

Ani0nka, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark czyli lepiej się umówić na 11 marca? Dobra, może 6 marca coś będzie ❤️ Ja w to wierze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 07:00

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które piły inofem i wszystkie inne zamienniki. Czy wpływał on na wasza temperature ciała? Ktos zauwazył roznice?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 marca wg mnie powinien być już zarodek, ale może nie być jeszcze serduszka, bo ono potem kwestia naprawdę dni się pojawia :)
    Ja bym się na tego 11 umówiła, ale jak nie możesz wytrzymać to idź 6, a potem pewnie jak nie będzie serduszka to pójdziesz 17 dodatkowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, u mnie w cytologii wyszedł grzybek, dostałam leki i jak wcześniej nic nie czułam, żadnych objawów, tak dzisiaj od rana po globulce mnie boli i piecze na dole :/ Masakra...

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:37

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a cytologię miałaś robiona na pierwszym usg? Tez powinnam zrobić no miałam infekcje a to jest obowiązkowe tak? Zadzwonię dziś do lekarza albo napisze mu smsa aby tego 11 marca się umówić

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 10 mam zadzwonić do lekarza i będzie kombinował aby mnie trochę później przyjąć

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Chyba piłam inofem za krótko (jakoś od początku stycznia), żeby móc się wypowiedzieć, temperaturę tez tylko 2 cykle zdążyłam mierzyć. Jedynie w tym cyklu w porównaniu do poprzedniego miałam trochę wyższe temperatury.
    Kurde wlaśnie widziałam info ze dziewczyna podwyzszyl temperature, a ja w jednym jedynym cyklu gdzie go pilam mialam najnizsze temp ever. I tak sie zastanawiam czy to przypadek czy to jednak inofem. Bo teraz juz odstawilam.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 2tyg temu miałam cytologie, wczoraj wyniki odebrałam. W zaleceniach mam, że po kuracji mam mieć znowu cytologię.
    Kurde, masakra jak mnie piecze wszystko :(

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a co dostalas od lekarza?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia zależy od lekarza, niektórzy robią na pierwszej, ja miałam świeżą ze starań i zrobi mi dopiero za tydzień. Bo moja w ogóle mówi, że jak najmniej gmerania tam, jeśli nie ma wskazań. Ale też może inaczej u innych pacjentek, bo mnie badała dwa tygodnie przed zajściem.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:37

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - u mnie tez te moje dziwne zakresy zbiegly sie w czasie z braniem Inofemu, ale nie wiem czy to przypadek czy nie...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, moja gin mówi, że jak jest cytologia sprzed max 3 miesięcy sprzed ciąży dobra to następna dopiero 6mscy po ostatniej wystarczy :)
    Ja dawno nie miałam (2 lata, aż wstyd się przyznać) to na nfz mi podciągnęła. Także się zastanawiam czy skoro na cyto z nfz było zalecenie ponownego badania to czy to ponowne badanie też będzie na nfz czy już prywatnie...?

AniOnka Gyno-Femidazol. Podobni jest słabszy niż normalne globulki, ale przez to trzeba brać dłużej (15 dni) no i kobiety w ciąży mogą.

Chyba zobaczę jak będzie dalej.
    W pierwszej ciąży też miałam globulki, po których to wogólę puchnęłam i miałam zmienione, bo było podejrzenie alergii. Jak mi to pieczenie nie minie to chyba będę do ginki dzwonić po coś innego.

O, to ja już mogę sobie nad brzuchem płeć wróżyć :P

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę w jego moc. I myślę, że jak miesza, to znaczy, że coś było jednak nie tak do tej pory i jak jazdy lek potrzebuje czasu, żeby wszystko unormować.
    Wahania cukru i insuliny podczas owulacji i zagnieżdżania potrafią być kluczowe, dlatego ta inozyną ma tyle pozytywnych opinii. Myślę, że to czysty przypadek z temperaturą, to nic innego jakby codziennie jeść trzy torby owoców, tylko wytrącając fruktozę. Samo zdrowie.

Nona, fiorella82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dawaj znać po wizycie :) ka zaraz idę na bete i stres mnie ogarnął jakoś od rana cycki mniej bolą ehh nie ma to jak wkręty a było już tak dobrze.

Dziś wracam do pracy zobaczymy czy ogarnę chociaż najgorsze będą pewnie popołudnia przez ta pełnie talie mi się głupoty cała noc śniły ze to szok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymamy kciuki!!!

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ