Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:No wiem ;(
Ale niby takie postępowanie jest zgodne z zaleceniami PTG. Na kolejną ciążę może poszukam innego ginekploga. Teraz za tydzień mam USG III trymestru, potem pójdę jeszcze na dodatkowe USG w 35 tygodniu. Kurde, ja to sobie jednak nie umiem wybrać lekarza. Z nikogo nie jestem tak na 100% zadowolona poza lekarką, która robiła nam echo serca płodu.
Mi ostatnio lekarz pokazał też całą tabelkę tych rekomendacji ptg w medicoverze, bo nie chciał mi dać skierowań na hiv, hcv itd.
i faktycznie wg tej tabeli jest to jedynie badanie zalecane w 3.trymestrze, a nie obowiązkowe
Wklejam tutaj, jakby ktoś chciał obczaić
http://www.femmed.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdf
Ale w końcu go ugadałam, bo i tak mam dostępne to badanie 2x na całą ciążę w pakiecie, więc w końcu mi dał te badania
ale wlasnie wygooglowalam, ze jednak obowiazuje go ustawa z zeszlego roku, ze od stycznia 2019, a tam te badania miedzy 33-37 sa obowiazkowe, wydrukuje i przyniose mu ta ustaw pod nos!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 15:29
-
Lami wrote:Coma, pokaż zdjęcie, a nie nam piszesz, że jest paskudna, bo nie wiemy, czy śrubek nie podokrecałaś, czy młotkiem bolas nie tam, gdzie trzeba 😁
Lami, producent tego łóżeczka doskonale wie jak działa mózg ciążowy bo to było naprawde łatwe do złożenia - wszystko się wpina na KLIK
A co do głupich zajęć to ja się pochwalę, że wczoraj oglądałam "Jak urodzić i nie zwariować" a dziś "The Hustle" także nie można upaść już niżejLami lubi tę wiadomość
-
APropo obiadu ja dzis kotlety z kapusty kiszonej 😂 I wege lazanię ze szpinakiem, ale wszystko na dwa dni 🤔 Posprzątałam tez trochę w domku, ale za okna biorę się od poniedziałku jak odbiorę wyniki Gbs i upały trochę zelżeją 🙂
Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Lamcia a właśnie chciałam zapytać ile gazetek przeczytałaś
haha bo co jak co ale trudny "relaks" sobie wymyśliłaś na dzień przed porodem😅 A Ninka niech zbiera siły, księżniczka musi przecież zrobić jutro najlepsze wrażenie i zgarnąć 10 punktów od jury
Lami lubi tę wiadomość
-
Blair - eh... dlatego ciesze sie, ze trafilam na tego lekarza i mialam zrobione wszystko od razu i na fundusz, lacznie ze wszystkimi badaniami krwi. Oni sobie chyba nie zdaja sprawy jaki to jest stres kiedy wszystko przesuwa sie o kolejne miesiace.
-
tere-fere wrote:
Ja z Tosią ostatni miesiąc chodziłam też niby do prywatnej kliniki z I stopniem i tam rodziłam. To było 10 late temu, więc pewnie dużo się pozmienialo w tym temacie, ale ja dobrze tego nie wspominam. Już wolę normalny szpital gdzie może nie ma lux warunków na sali, ale jednak jest bardziej "stanadryzowana" opieka.
Też mam takie podejście. Wolałabym chyba ten szpital miejski z II stopniem referencyjności. Nie wiem, jak jest dalej, ale na IP rodzące są traktowane z pełną powagą i zaangażowaniem personelu.
W Łodzi jest kiepsko ze szpitalami. Z publicznych szpitali przyjmujących porody są trzy. Matka Polka - ale jak się nie ma zagrożonej ciąży, nie rodzi wcześniaka, to jest masówka i w dodatku kiepsko zorganizowana. Jest jeszcze Madurowicz z III stopniem referencyjności, ale mieliśmy tam kiepskie przeżycia na IP kiedyś i nie chcę. No i są dwa szpitale prywatne z kontraktem z NFZ. Więc duże miasto, a wybór szpitali z oddziałem położnicznym słaby. -
Blair kurde nie wiedzialam,ze w klinice jestes .Myslalam,ze do gina chodzisz zwyklego.A to na nfz Ci zrobią ta histero czy placisz wedlug cennika kliniki?
-
Sloneczko umowilam sie do Twojej lekarki na pierwszy wolny termin czyli 3 pazdziernika.I mnie powiedziali 150 zl wizyta nie 100 ...
Ja obiadów do listopada chyba jesc nie bede ... -
[Qcal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 17:07